Futiksen EM kisat tuli ja pojat sekosivat

futis

Parhaillaan pelataan Ranskassa jalkapallon Euroopanmestaruudesta.  Kuten arvata saattaa, niin tällaisessa neljän pojan ja yhden miehen taloudessa futis näkyy nyt aika vahvasti.

Aamu aloitetaan futissämpylöillä, koska niitä nyt pitää vain saada. Poikien viimeisetkin pennit kulutetaan futiskortteihin, joita levitellään sitten pikin asuntoa ja tungetaan erilaisiin kansioihin ja otetaan pois ja laitetaan takaisin. Päällä pojilla pitää joka päivä olla eri pelipaita. Jos pelipaitoja ei ole puhtaana, niin ihan sama, likaisena sitten.

futiskortit
Kortteja siellä ja kortteja täällä

Aamulla, päivällä ja illalla potkitaan palloa, opetellaan temppuja ja kuvioita, joita on tv:stä edellisenä iltana nähty. Illalla myöhään sitten jähmetytään ruudun ääreen. Pelit tulevat niin myöhään, että kaikki nuhahtelevat sohville ja lattioille ja minne kukakin, missä peliä ovat yrittäneetkään sitkeästi katsella.

Myös poikien huoneet ovat kokeneet muutoksen. Jalkapallomitalit ja muutamat futisdiplomit, ovat olleet esillä ennenkin, mutta nyt seinät vuorataan erilaisilla futisjulisteilla ja kaikki mahdolliset futistavarat ängetään esille sisustukseksi, kuten haisevat nappikset.

nappikset
Näyttää siistiltä, mutta haisee pahalle

Oliver kasvattaa pitkää tukkaa, jotta saa sen ponnarille kuin Zlatan Ibrahimovic. Ossian miettii, että miksi Cristiano Ronaldo saa pelata korvis korvassa, vaikka hän itse ei saa niin tehdä ja kylläpä Ronaldolla on hyvät vatsalihakset. Oscar kuuntelee isompien juttuja futistähdistä hurmioituneena, itse poika ei vielä tiedä juuri mitään futiksesta. Saati sitten Ollie, mutta istuu veljesten ringissä kuuntelemassa silmät onnesta tuikkien.

Poikien isä ei ole tyypillisesti mikään penkkiurheilija, mutta nyt olemme me vanhemmatkin joka ilta istuneet poikiemme kanssa sohvalla ja katsoneet futista. Onneksi minäkin pidän futiksesta. Seuraan sitä mielelläni. Ongelmana on vain se, että kannatan aina häviöllä olevaa joukkuetta (tunnen sääliä), ja tästä syystä minun kannattamani joukkue ei koskaan voita. Pojilla taas on alunperinkin hyvin tiedossa ketä kannattavat.

Olen miettinyt, että onko tämä EM futis vouhotus rankkaa niille äideille, joita futis ei kiinnosta yhtään? Erityisesti perheissä, jossa paljon futiksesta kiinnostuneita lapsia. Toisaalta….tuskinpa, sillä äiti saa vain poikkeuksellisen paljon omaa aikaa välillä!

Mitä joukkuetta teillä kannatetaan?

HUOM! Kaksplus ja me bloggarit haluamme saada lisätietoa lukijoidemme kiinnostuksen kohteista, jotta osaamme kohdentaa teille osuvampaa mainontaa ja tehdä yhä kiinnostavampaa sisältöä. Vastaa Kaksplussan lukija tutkimukseen tästä. Vastaaminen kestää vain hetken.

Lue myös: Sisäänrakennettu kilpailuvietti

                    Musta tuli futismutsi, testaa oletko sinä futismutsi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arkistot