Koulut, alkaisitte jo! Terkuin, poikien äiti

jalat uima-altaassa
Lomajalat. Minä ja Oscar.

Ei ole meidän pojat kesäkursseilla, eikä kesäleireillä. Ei ole meidän pojat kesähoidossa, eikä mummolassa maalla. Meidän pojat on täällä, meidän kanssa, aamusta iltaan ja illasta aamuun.

Meidän poikien energiatasot ovat sen verran korkeat, että oman pihan trampat ja sählypelit eivät riitä sitä energiaa tuhlaamaan. Me siis ollaan käyty huvipuistoissa ja seikkailupuistoissa. Ollaan poljettu pyörillä uimarannalle, leikkikentälle ja skeittipuistoon. Ollaan potkittu palloa kentällä ja pulikoitu altaissa ja järvissä.

Ollaan tylsistytty kotona, tekemättä mitään. Ollaan pelattu lautapelejä, kuunneltu musiikkia ja luettu kirjoja. Ollaan siivottu, sotkettu, siivottu ja sotkettu taas. Ollaan katseltu valokuvia ja kotivideoita, ollaan makailtu sohvalla kainalokkain ja puhuttu EM futiksesta. Ollaan saunottu, grillattu ja herkuteltu.

Ollaan naristu, kun ei ole tekemistä, itketty kun kaverit on lomanvietossa ja valitettu kun karkkia ja videopelejä ei saa jokaisena lomapäivänä. On tapeltu veljien kanssa ja paiskottu ovia. On valitettu pahasta ruuasta, vinguttu hampurilaisia ja pizzoja, päivästä toiseen. On juostu likkaisilla jaloilla sisällä ja hypitty valkoisella sohvalla. On tahrittu uudet vaatteet jäätelöön, limppariin ja hattaraan. On pyöritetty pesukonetta ja kuivausrumpua varmaankin 100 kertaa päivässä.

Ossian kysyy, ”koska koulut alkaa? Näkis taas kavereita enemmän”.

Äiti kysyy ”Koska koulut alkaa? Ihan muuten vain tässä mietin”.

Lue myös: Poikien taisteluleikit, sallittujako?

 Lapsi ansaitsee lomalla vanhempansa

pilvet

 1. Jonna :) kertoo:

  Meillä on poika just 4v. ja tyttö kohta 2v. Poika aloitti viime syksynä hiukan takkuisesti seurakunnan kerhon, mutta nyt on jo niiiiiiiiiiiiiiiiin ikävä kerhoon, että kyselee joka päivä, milloin se alkaa 😉 Ja isillä alkoi vasta loma! Ja minä, mietin myös, että milloin se kerho ja arki alkaa. Ihan käsittämätöntä, mutta onneksi en näköjään ole ainoa 😉

  • Kaarina kertoo:

   Sun kirjoitus olis voinut olla niin mun suusta! Neljä lasta, joista kolme poikaa ja lapset 24/7 aina meidän kanssa. Kesälomat tuntuu aina ihan liian pitkiltä!

   Vastaa

   Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

   Arkistot