Lauseet jotka poikien äiti sanoo JOKA PÄIVÄ

Alas sieltä!

Tätä saa erityisesti jankuttaa leikki-ikäisen pojan kanssa, mutta ei tätä valitettavasti täysin pääse unohtamaan vielä isompienkaan poikien kanssa.

Taasko sulla on nälkä?

Kasvuiässä olevien poikien äidit pääsevät todistamaan, kuinka nopeasti jääkaappi voi tyhjentyä heti ruokareissun jälkeen. Tätä meillä neljän pojan taloudessa odotetaan kovasti, sillä siitä on varoitelleet meitä niin monet. Toistaiseksi emme ole päässeet tätä vielä kokemaan. Vanhin poikamme on vasta 11 vuotias, että ehtiihän tässä vielä.

Mikä täällä haisee?

Pojilta puuttuu ehkä hajuaisti. Kaikki pojat eivät todellakaan haise, mutta poikia ei hajut näytä häiritsevän. Hikiset sukat tai vessan löyhkä ei kiinnosta poikia juurikaan ja tästä syystä he eivät koe myöskään tarvetta tehdä asialle välttämättä mitään. Ja kyllä se poikien sukkahiki sitten haisee pahalle!

Pistä nyt jotain vaatetta päälle!

Pienenä hypitää nakuna ja isompana boksereilla. Kun silmä välttää, niin paita on vähintään heitettävä pois. Jos kouluikäiset poikani ovat keskenään kotona, mahdollisesti vielä kavereita seuranaan, niin lähes aina kotiin tullessani he heiluvat kaikki meillä ilman paitaa. Tulee kuulemma trampalla ja juostessa niin kuuma.

Laita WC-istuimen kansi kiinni!

Monen pojan äidin kauhistus, wc-istuimen kansi auki aina. Lukuisista pyynnöistä huolimatta se myös pysyy auki. Minua tämä ei häiritse, taidan jättää sen itseasiassa itsekin auki.  Ehkä poikavoittoisessa perheessä koko kannen voisi ruuvata pois, mitä sillä tekee.

Hiljempaa!

Poikien äänitasot nousevat välillä hyvin korkeiksi. Erityisesti jos poikia on talossa monta. Äidille suosittelen näihin tilanteisiin kuulosuojaimia. Pyyntö olla hiljempaa muistetaan ehkä 10 sekuntin ajan ja tämän jälkeen äänitasot nousevat taas yhtä korkealle kuin aikaisemminkin.

Kädet omalla puolella!

Veljesten äitien arkipäivää. Jostain syystä ne näpit pitää aina työntää toisen puolelle. Autossa, ruokapöydässä, sohvalla….ihan missä vain. Mikään ei näytä olevan kivempaa, kuin hämmentää vähän muita sisaruksia. Ärsyttää muita ja saada toinen valittamaan.

Et saa taas pelata!

Tätä saa jankuttaa kyllästymiseen asti. Tietysti joskus on myös pelipäivä ja vastaus on silloin eri. Päivittäin saa vastailla pelaamista vinkuvalle pojalle, että tänään ei ole pelipäivä. Ja vaikka ne oikeat pelipäivät ovat tiedossa, niin silti pitää aina välillä kokeilla josko nyt kuitenkin saisi pelata myös tänään.

Kiitos muru!

Unohtamatta tätä kaikista tärkeintä. Pojat muistavat äitiä päivittäin, jokainen omalla tyylillään. Yksi kantaa kukkia ja aarteita ulkoa. Toinen halaa ja rutistaa. Kolmas sanoo monta kertaa päivässä kuinka paljon rakastaakaan äitiä. Jokainen päivä pääsee onneksi poikiaan myös kiittämään siitä, että ovat niin ihania.

äiti katsoo kiukuttelevaa poikaa
Ollie on vielä niin pieni, että hänelle sanonut lauseet ovat hieman erilaisia. Kuten ”nyt pitää totella äitiä”.

Lue myös: Näillä viidellä vinkillä saat pojan keskustelemaan

Vaiheet, jotka jokainen poika käy läpi

 1. Jonna-Emilia kertoo:

  Meillä on myös poikien vessa ja sitten meidän aikuisten vessa. Pitkään mentiin yhdellä, mutta on tämä ihanaa nyt kun lapsilla on oma vessa. Vaikka meidän pojat on kyllä ihan siistejä vessassa kävijöitä, mutta tavaraa jättävät ympäriinsä.

   1. Jonna-Emilia kertoo:

    Ei tarvi jännittää, hauskaa se vain on. Vaikka nyt tämmöisen kirjoituksen teinkin, niin aika harva kohta pitää paikkansa esimerkiksi meidän taloudessa, jossa neljä poikaa. Jollain toisella taas kaikki kohdat näkyvät arkipäivässä. Jokatapauksessa hauskaa siitä tulee!

   Vastaa

   Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

   Arkistot