Pojat, äitiä vähän väsyttää!

Tiedättehän sen tunteen kun väsyttää aamulla niin paljon, että ei olisi ollenkaan valmis uuteen päivään. Minäkin tiedän! Elin koko loppu kesän ja alkavan syksyn siinä olotilassa. Kutsuinkin itseäni käveleväksi mombieksi (zombien vastine äidille). Nukuin todella katkonaisia unia, heräsin aina joka rasahdukseen, vessassa käyviin lapsiin, miehen kuorsaamiseen  ja sitten en saanut enää unta. Olotila aamulla oli kamala. Syksyn tuoma pimeys vain pahensi asiaa.

20161008_103859

Suurin vaikutus väsymykseeni oli varmasti kuitenkin sillä, että podin selvästi raudan sekä magnesiumin puutetta. Raudan puutteen aavistin siitä, että minua huimasi jatkuvasti ja uupumus seurasi läpi päivän. Magnesiumin puute tuntui erityisti treenatessa, sillä jatkuvat suonenvedot piinasivat minua alkusyksystä kun muodostelmaluistelun syyskausi alkoi.

Verenluovutus tavoitteena

Kun minua pyydettiin Saluksen kampanjaan mukaan ajattelin ensin lähteä siihen siksi, että pääsisin vihdosta viimein luovuttamaan ensimmäisen kerran elämässäni verta. Olen ollut pitkään luovuttajaksi liian kevyt ja sitten kun olin vihdosta viimein vähän painavampi, niin alhainen hemoglobiinini pilasi kaiken.

Kävin mittauttamassa ennen tuotteiden käyttöä hemoglobiinini ja sain siitä jopa yllättävän hyvän 123 (125 on verenluovutuksen raja). Olin riemuissani, sillä arvelin että raudan tehokuurilla saan arvot nousemaan tarpeeksi verenluovutusta varten. Valitettavasti sain kuitenkin Veripalvelulta kehoituksen olla luovuttamatta verta. Tämä siksi, että luontainen hemoglobiinini on aina ollut matala. Hetkellisesti sen nostaminen rautalisällä ei siltikään tee verenluovutuksesta suositeltavaa. Rautalisä toimii siinä tilanteessa auttavasti verenluovutusta ajatellen jos rauta-arvoihin on tullut yllättävää vajetta (esim raskaus) ja arvot nostetaan takaisin normaalille tasolle rautalisällä.

20160918_103500

Jääkaappisäilytys auttoi muistamaan ravintolisän

Tästä tuomiosta huolimatta söin tai oikeastaan join, ravintolisäni kiltisti. Käytin yhtä aikaa sekä Floradix ravintolisää että Magnesium ravintolisää. Molempia oli miellyttävä nauttia, sillä nestemäinen koostumus oli minulle huomattavasti mielekkäämpi kuin pillerit. Se myös maistui yllättävän hyvälle, kuin mehua. Jääkaappisäilytys helpotti myös muistamista, sillä jossain vaiheessa päivää se jääkaappi tuli aina avattua ja ravintolisät muistettua samalla. Erilaiset pillerit minulla tuppaa aina unohtumaan lääkekaappiin.

20161006_150812

Salus toi hyvän olon

Olin erityisen kiinnostunut magnesiumlisästä, sillä olen lukenut että magnesiumin puutteella saattaisi olla vaikutusta suonenvetoihin. Ravintolisien vaikutus näkyikin ensimmäisenä juurikin tuossa suonenvetojen pois jäämisessä. Olin onnesta soikeana kun pääsin pitkästä aikaa treenaamaan kunnolla. Myös järkyttävä aamuväsymys väistyi pikkuhiljaa ja aloin olemaan taas muutakin kuin mombie. Rauta-arvot sain nousuun melko nopeasti, sillä mittausten mukaan hemoglobiini oli  yhden pullon käytön jälkeen 127. Syysväsymyksestä ei ole enää tietoakaan. Heräsin uudelleen eloon.

luistelu
Suonenvedot selätettyäni olen päässyt taas jäälle kunnolla
äiti
Ei enää mikään Mombie

Millä keinoilla sinä olet selättänyt syysväsymyksen?

Arvonta on päättynyt!

Osallistu Salus tuotepaketin arvontaan (arvo 54€)

Kerro kommenttikentässä miksi juuri sinä tarvitsisit Salus tuotteiden tuoman hyvän olon? Muista jättää sähköpostiosoitteesi sille tarkoitettuun kenttään.

Tuotepaketti sisältää:

Salus Floradix 250ml – nestemäinen rauta-vitamiinivalmiste

Salus Floravital 250ml – nestemäinen rauta-vitamiinivalmiste

Salus Magnesium 250ml – nestemäinen voimamagnesium

Salus Alpenkraft 250ml -luonnon yrttihoitoa köhään

Voitto arvotaan 17.11.2016

Toteutettu yhteistyössä Saluksen kanssa.

 1. Repe kertoo:

  Ainaisesti alhainen hb. Aloitin työt hoitovapaan jälkeen ja uupumusta piisaa. Kevättä odotan, mutta onpa sinne pitkä matka.

  • Tanja kertoo:

   Itselleni en tätä tällä hetkellä kaipaisi, mutta siskoni kaipaisi. Unohtaa huolehtia itsestään, kun joutuu huolehtimaan muista. Ja viime mittauksessa hemoglobiini taisi olla nyt syksyllä 111, joten lisäraudalla kyllä tarvetta.

   • Laura kertoo:

    Alle 2kk sektiosta ja täysimetys menossa , en millään muista syödä rauta tai vitamiini pillereitä. Olen onneksi poika 3v rakastaa omia vitamiinejaan niin paljon että äitikin joskus niitä muistaa syödä. Haluaisin kokeilla nestemäisiä vaihteeksi.

    • Niina Viitanen kertoo:

     Tulisi niin tarpeeseen, kaksikuinen vauva herää tunnin välein koko yön ja aamulla en saa enää unta, kun miehen herätyskello soittaa kuudelta..
     Raudasta taitaa olla pula,koska imetys pyörryttää.

     • Marianne kertoo:

      Olen kahden pienen pojan äiti. Hoidan lapsiani aina viikolla miehen ollessa reissuhommia. Lasten hoidon lisäksi teen myös erittäin raskasta fyysistä työtä.

      Kaiken tämän lisäksi pojat ovat vilkkaita ja usein tulee haavereita. Nuoremmalla on nyt kahdesti viikon sisään tullut leukaan tikattava haava ja iltaisin lähin lääkäriapu on 70 kilometrin päässä.

      Lisäenergiaa täällä kyll kaivataan.

      • Kati kertoo:

       Tämä olisi varmastikkin apukeino mitä kokeilla, uhmaikäisen pojan kanssa elelyä kaksi ja töissä käyntiä, päiväkodista saatu tautikierre. Töistä päästyä on ihan kuitti mutta vielä on päivää jäljellä joten pakko jaksaa. Vuosien taakka purettavana ylikierroksilta, itsellä diagnosoitu adhd ja sen myötä elämä tällähetkellä jatkuvassa muutoksen kierteessä. Ilonpilkahduksien lisääntymistä ja tasaantumista odotellessa, toivoen että positiivisuuteni ei jäisi tämän pimeän vaiheen jalkoihin. Tärkeintä olisi, että jaksaisin päivät iltaan asti ja olla pojan kanssa iloinen ja aidosti pitää hauskaa!

       • Heli kertoo:

        2vuotiaan vilkkaan pojan äitinä ja fyysisesti raskasta toistotyötä tekevänä on niin väsynyt ja vaivainen,ettei jaksa keksiä tähän mitään fiksua.

        • Sini kertoo:

         Minulla on alhaiset rautavarastoarvot , hemoglobiini ja tyypillisiä raudanpuutteesta aiheutuvia oireita, joten tämä tulisi todella tarpeeseen.

         • Piia kertoo:

          Olisi varmaan tarpeeseen! Kahden vilkkaan pojan (2-ja 4-v) opiskelija-äitinä yö-unet jää vähiin eikä tunnu vuorokaudessa muutenkaan riittävän tunnit mihinkään. Lisä energia tulisi todella tarpeeseen!

          • Ylityöllistetty omasta halusta kertoo:

           Ammattikorkean opinnot+työkeikat+alkava työharkka+kahden pojan treenit kuutena päivänä viikossa – do I need to say more…

           • Hepe kertoo:

            Pojat 3v ja 1,5v; nuoremman astma, keliakia ja jatkuva korvatulehdusputki plus veljesten keskinäiset kahnailut imevät voimat melko lopuilleen.

            • Sanna kertoo:

             Kahden pojan (4v ja 3v ) äiti ja seuraavan pojan olisi tarkoitus syntyä helmikuussa . Joten virtaa tarvitaan 🙂
             Lisäksi olen muuttanut pikku hiljaa elämäntapoja terveellisemmiksi, mutta vielä puuttuu vitamiini ja muut ravintolisät. Joihin en ole pystynyt panostamaan. Tarpeeseen ja varmasti käyttöön tulisivat!

             • Lotta kertoo:

              En osaa/kerkeä syödä edelleenkään oikein vitamiinien kannalta ja väsymys alkaa olla raastavaa. Kotona kun on 1v9kk ja 4kk ikäiset pojat kaipaisin sitä energiaa kovin ihan siitäkin syystä että haluaisin olla kovin se lasten kanssa telmivä/touhuava reipas äiti joka en tällä hetkellä yksinkertaisesti jaksa olla.

              • Ulla kertoo:

               Itse olen laiminlyönyt syömisen joten kummatkin puutokset löytyy täältäkin…rauta ja magnesiumia olen ostanut Prismasta kyllä rautavalmistetta,mutta magnesiumia olen käyttänyt sitraatti-muodossa

               • Taija kertoo:

                Teini-iästä alkanut anemia yhdistettynä pikkukeskosena syntyneen pojan yh-äitinä oloon äippälomalla ja marevan lääkitys yhdessä saavat väsyttämään.

                • Saara kertoo:

                 Olen raskaana ja väsynyt, pillerimuodossa olevat vitamiinit sun muun eivät pysy alhaalla vaan tulevat heti ylös. Tulisi todellakin tarpeen, etenkin kun huomaan että sitä pimeämpi tulee sitä väsyneempi olen.

                 • Matu kertoo:

                  Vaikka kuopus on jo 12v, tuntuu edelleen vaivaavan mombie.
                  Syksyn harmaus ja pimeys vie viimeisetkin voimat. Ja suklaa maistuu

                  • Kaisa kertoo:

                   Anemiaa sairastanut nyt yli 10 vuotta. Väsyttää aina vaikka hemoglobiini saataisiin ylös. Lisäksi kolme lasta joista kaksi nuorinta poikaa ei ole koskaan nukkunut hyvin eli heidän kanssa herätty yhteensä 6vuotta. Kyllä väsyttää

                   • Laura kertoo:

                    7,5kk en ole yhtäkään yötä nukkunut kunnolla tai koko yötä yhteen soittoon. Rupeaa hieman jo väsymys painamaan. Lisä enegia olisi tarpeen pienen lapsen äipälle.

                    • Timo kertoo:

                     Kyllä välillä väsyttää. Kunnostani yritän pitää huolta liikkumalla, mutta epäsäännölliset työajat verottavat virkeyttä.

                     • Tapio kertoo:

                      Väistämättä on vähän väsynyt olo, vaikka yritän pitää kiinni hyvästä kunnosta . Nukun hyvin ja syön terveellisesti, mutta ulkoilu ja liikunta on jäänyt vähemmälle. Pitää tässä ottaa itseään niskasta kiinni ja lähteä lenkille ainakin muutaman kerran viikossa.

                      • Ulla kertoo:

                       Minulla ei ole syysväsymystä, koska olen pitänyt kuntoni hyvänä. Joka päivä voimisten, ulkoilen, syön säännöllisesti ravitsevaa ruokaa ja nukun riittävästi.

                       • Vipe kertoo:

                        Olen ollut jostain syystä todella väsynyt viimeisen kuukauden, tämä on jopa pelottavaa. En usko, että tämä on syysväsymystä. Olen pohtinut myös, mitä ravinnostani puuttuu. Varmaan minibudjettini vuoksi kaikenmoista. Nämä tuotteet olisivat kuin vastaus huutooni. Jos sinä olet löytänyt avun, ehkä minäkin 🙂

                        • Nannil kertoo:

                         Refluksikkona magnesium on oiva apu varsinkin vatsavaivoihin, tuota valmistetta en olekaan koittanut, luulisi ainakin imeytyvän mainiosti. Lisäksi tuo yrttisekoitus köhään taltuttaisi tämän refluksikon jatkuvan limaisuuden. Pienen lapsen äitinä tuo rautalisä ei varmastikaan ole sekään huono lisä arkea piristämään (välillä todellakin vähän väsyttää..).

                         • Heini kertoo:

                          Syön melko vähän lihaa, joten mitä luultavimmin en saa ruoasta tarpeeksi rautaa. Syksyiltojen pimentyessä tarvitsen vahvistusta.

                          • Maarit kertoo:

                           Magnesium tulis kyllä tarpeeseen, mulla ei vatsa kestänyt tabletteja :/ Mulla poika 17 kk eikä kävele vielä lievän hypotonian vuoksi. Äiti yrittää omaa väsymystä hoitaa kirkasvalolaitteella

                           • Minna M kertoo:

                            Kiireinen arki neljän lapsen ja kahden hoitolapsen kanssa. Pimeä syksykin vie voimia. Vielä pitäisi jaksaa puolisen vuotta elämää tässä ahtaassa väliaikaiskodissa. Kaikki lisäenergia on tarpeen!

                            • Johanna kertoo:

                             Tämä tulis niin tarpeeseen juuri nyt, juuri minulle! Olemme juuri muuttaneet kotikaupungistani pk-seudulle miehen töiden perässä. Olen kotona 1,5 v tytön kanssa ja toinen tulee huhtikuussa. Kaikki tämä muutos ja syksyn ankeus on pannut mamman koville! Vitamiineista jos saisi lisäboostia niin olispa iihanaa!

                             • Kaija kertoo:

                              Itse olen käynyt verta luovuttamassa silloin tällöin. Nyt takana pitkä tauko (raskaus ja imetys), mutta en päässyt luovuttamaan, kun hb ei ollut tarpeeksi koholla. Tarvitsen siis rautakuuria, jotta saisin arvot kohdilleen. Ja lisäpuhtikin tulisi ihan muuten vain tarpeeseen. 🙂

                              • Äitieiainajaksa kertoo:

                               Meillä on uusiosuurperheessä teinistä vauvaan lapsia. Aamusta iltaan täys meno päällä kaikkine uhmineen ja temppuineen. Lisäenergiaa tarvitsisin toden teolla! ☺

                               • Ansku76 kertoo:

                                Lähestyn kovaa vauhtia 40 vuoden ikää, viime aikoina olen ollut todella väsynyt ja muistikin tuntuu reistailevan välillä. Usein olen miettinyt mikä auttaisi ja piristäisi, ehkä näistä valmisteista olisi apua, en tiedä. Mukana arvonnassa kuitenkin 🙂 Aina kannattaa yrittää 🙂

                                • Ellu mamma kertoo:

                                 Jäin viimekeväänä yksin 7 lapsen kanssa kun mies lähti toisen mukaan. Kevään jaksoin jotenkin rämpien, johtuen ehkä valoisuudesta. Mutta nyt Syksyn saapuessa alkaa voimavarat olla lopussa ja jotakin muuta tarvitaan että jaksaisi. Olen saanut nyt kotiapuja ja terapiaa. Liikuntaa olen lisännyt hurjasti ja sekin on auttanut hyvin saamaan taas potkua . lisäravinteet varmaan auttaisivat hiukan tuomaan potkua että selviäisi tämän synkimmäb yli kevääseen.

                                 • Hukkakukka kertoo:

                                  Olen tosi lahjakas saamaan flunssia ja ne vievät kyllä tosi uupuneeksi välillä.. Myös jatkuva pimeyden lisääntyminen vaikuttaa vireystasoon ja väsymystä on ilmassa jatkuvasti. :/

                                  • Hanna kertoo:

                                   Kun lapsi menee aikaisin nukkumaan ja myös herää aikaisin. Itse en saa unta kun vasta puolenyön aikaan ja sitten kun pari kertaa yössä herää kaiken maailman ääniin ja parhaimmillaan pyörii vielä päälle pari tuntia sängyssä unta saamatta ja sitten heräät kukon laulun aikaan lapsen kanssa touhuamaan niin mombie on valmis 😀 Tämän takia tulisi kyllä tuotteet tarpeeseen 🙂

                                   • Jassu kertoo:

                                    Aamuisin väsyttää.. Yöt on katkonaisia. Levottomat jalat vaivaa öisin. Myös teini-ikäinen tytär tarvitsee ravintolisiä. Siksi meille täydellinen paketti!

                                    • Christel Mänd kertoo:

                                     Sen verran kaamosmasennusta ja taaperoarkea, et voimat on pois. Miettiny et mitä muuta sitä vois ”popsia”multivitamin kanssa. Uskon että noista voisi olla apua ja voimaa mulle, ku muutenkin hemoglobiini mulla yleisesti alhainen.By the way:ihana blogi sulla, vertaistukea saanu tästä:)

                                     • Anne kertoo:

                                      Syksyn ja talven pimeys väsyttää ja tarvitsen lisää energiaa. Tuo paketti auttaisi varmasti tähän väsyneeseen ja vetämättömään oloon.

                                      • Maisa kertoo:

                                       Syksyn harmauteen tartteis lisävirtaa, et jaksais touhuta 5 v. pojun kanssa ja muutenkin. Sais lisämotivaatioo elämänmuutoksen ylläpitämämiseen, tavotteena terveellisempi elämä. Harmaa syksy vetää energiatasot nolliin.

                                       • Kirsi kertoo:

                                        Olen syönyt kuukauden ajan rautalisää anemian vuoksi. Rautavarastot ovat edelleen niukat ja lääkäri suositteli jatkamaan lisäraudan ottamista. Magnesiumia käytän säännöllisesti, ajattelen sen auttavan liikunnasta palautumiseen. Mahtavaa että tälle olotilalle on nyt nimi – olen siis mombie, enkä ole ainoa!

                                        • Sini kertoo:

                                         Mombie jo usean vuoden ajan. Vauva ja taapero valvottaa, raha- ja työtilanne sekä remontti stressaa. Ulkoilu, ihmisten pariin lähteminen ja tolkuton määrä kahvia piristää.

                                         • Maria simpanen kertoo:

                                          Kuopukseni on 9kk,olen yh ja käytännössäkin todella yksin,mummoja ym.ei arki apuna ole.itselläni somaattisen puolen sairauksia:kilpirauhasen vajaatoiminta,keuhkoahtauma jne,nämä väsyttävät norm.enempi.pian alkas työt ja pitäisi saada energiaa.

                                          • Miiiaa kertoo:

                                           Synnytyksessä tipahti hemoglobiini 73 ja sain punasoluja, mutta rautavarastot eivät ole edelleenkään korjaantuneet ja jatkuva väsymys seuraa koko ajan ja nyt olen sairastellut kuukauden putkeen. Olen valmis syömään mitä vain, että saisin itseni kuntoon!!!

                                           • Eeva kertoo:

                                            Neljän pojan (2 ”erityislasta”) äiti ja vuorotyöläinen täällä miettii jotta olisko näistä mullekki apua? Väsymys painaa päälle eikä oikein ole vauhtiin päässyt vaikka sytostaattihoidoistakin on kulunut jo toista vuotta…

                                            • Elina Hirvasoja kertoo:

                                             Lisävirtaa työpäiviin ja iltoihin, jotta jaksaa vielä kahden pojan kiukkukohtaukset. Köhää myös näin syksyllä liikkeellä, joten tuo luonnon yrttihoito voisi tehdä terää!

                                             • Laura kertoo:

                                              Raudan puutetta olen epäillyt itsellänikin, tuon huimauksen vuoksi. Itse olen huomannut saavani energiaa inkivääri-sitruunavedestä, jolla aloitan päiväni, sekä kunnon päiväunista, vaikka niitä harvakseltaan saakin otettua.

                                              • Meri kertoo:

                                               Aamut On tuskaa. Lapset huutaa,kinuaa Ja melskaa. Normaalia kotiäidin elämää, eikä siinä mitään aika aikaansa kirkon. Jotenkin tuo Ei vain lohduta Ei. Tämä äiti On hyllyllä oman kiireensä keskellä. Päivät kuluu usvassa Ja yöt valvotaan lasten ehdoilla. Lisäksi mies On viikot pois joten eipä siitäkään ole apua. No eipä auta kun ottaa pieni kissivähähiilari huutamaan JASKDA JAKSA PAINA PAINA.

                                               • Oona kertoo:

                                                no olen alkanut vetämään d-vitamiinia:) ja sitten juomaan ja ulkoilemaan enemmän. joskus kyllä nekään ei auta ku ei tuo vauva oikein nuku öisin ja taapero ei päivisin. 🙂 mutta vitamiinit ja terveellisempi ruoka varmati auttaa jaksamaan 🙂

                                                • Pinni kertoo:

                                                 Johtuneeko tämä tolkuton väsymys alhaisesta hemoglobiinista vai/ja huonosti nukutuista öistä,kun jalkakrampit herättelee. Magnesiumia olen kokeillut poretabletteina ja niistä on ollut ihan selkeä apu kramppeihin. Tuollainen valmis liuos olisi helpompi muistaa ottaa päivittäin. Nestemäistä rautaa käytin raskauden loppuvaiheessa terveydenhoitajan suosituksesta , ettei heti synnytyksen jälkeen ollut ihan vetämätön.

                                                 • Janina kertoo:

                                                  Tämä voisi olla pelastus tähän hetkeen! Olen kolmen lapsen äiti, jonka keskimmäinen lapsi on erityislapsi. Oireisiin kuuluu vähäinen unen tarve, johon ei ole löytynyt toimivaa lääkitystäkään. Olen siis aika väsynyt koko ajan, vaikka kahvia nautinkin pannukaupalla. Uskonkin että tästä voisi olla apua omaan terveyteen, vaikka tämä hänen unitaipumuksiin vaikutakkaan 😀

                                                  • Tuula V kertoo:

                                                   Omaishoidettava huutaa ja nukkuu öisin huonosti,uni katkonaista.Jatkuva väsymys päällä,päivällä ei voi ottaa nokosia kun hoidettava ei nuku.

                                                   • Pia Karvonen kertoo:

                                                    Tämä olisi ehdottomasti tarpeellinen 3 lapsen yksinhuoltaja mombielle joka ei meinaa aamuisin jaksaa ylös sängystä ja vapaapäivät kuluu nukkuessa.

                                                    • Mari Pokela kertoo:

                                                     Tulis tarpeeseen, on koulussa aamut pikkusen hankalia tahtoo sänky vetää puoleensa turhankin voimakkaasti. Ehkäpä tuon myötä musta tulis taas aamuvirkku, joka oon ollut joskus muinoin.

                                                     • saya kertoo:

                                                      Alkusyksystä, kun aikatauluni oli leppoisampi, podin pitkäkestoista flunssaa ja yskää mikä aiheutti myös väsymystä, kun ei välillä yöllä saanut nukuttua. Olotila ei ollut mukava, ja nyt kun aikataulut kiristyvät, en todellakaan tarvitsisi menojen päälle samanlaista oloa! Ehkäpä ravintolisillä jaksaisi kiireisemmän ajan läpi ilman sairastelua ja väsymystä.

                                                      • Siny kertoo:

                                                       Vastaus on: koska on lapset 😀 Eiii, vaan kun on kaksi alle 2v-lasta. Eli vielä heräillään meidän 6viikkoisen kanssa öisin muutamia kertoja, mutta sitten päivälläkään ei lepoa oikein saa kun on tuo vauhdikas 1v9kk ikäinen tyttönen. Ja hehän ei tietenkään nuku yleensä samaan aikaan päiväuniakaan. Joten tämä äiti tarvitsee pienen boostin 😀

                                                       • ayla kertoo:

                                                        Alkanut kanssa kylmäkausi olemaan viime vuosina raskasta aikaa ja viime talvena päätin ruveta popsimaan D-vitamiinia ja muita vitamiineja ja hivenaineita oikein kunnolla.
                                                        Ja auttaa, en ollut keväällä ollenkaan niin loppu kuin yleensä.
                                                        Niitä nyt menee, niin tuo paketti olisi aivan loistava 🙂

                                                        • Outi Ohtonen kertoo:

                                                         Oih, mistä aloittaisin. Jalkani ovat olleet kuin maitohapoilla jo kesästä asti. Koirien kanssa käyn pakolliset lenkit ja se on nykyään vain hissukseen kävelyä. Lapsen saaminen päiväkotiin ja sieltä pois autottomana on jo aika kovan työn takana. Kaksi kilsaa ylämäkeä klo 7.30 saa useampana aamuna tuskankyyneleet silmiin. Purkit ja purnukat ostettu mutta en muista syödä niitä. Nyt olenkin sitten raskaana. Jes! Mä tarviin just jotain tällaista helppoa lisää ☺ haluan myös herätä!

                                                         • Sanna kertoo:

                                                          Nukahtamisen vaikeudet myös heräämisen klo 6:00.En ole syönyt pitkään aikaan rautalisää.Magnesiumia en tiedä olenko ollenkaan.

                                                          • Emilia kertoo:

                                                           Mua väsyttää aina, lapsi 2v ei nuku vieläkään kokonaisia öitä, vitamiinit voisi vähän auttaa jaksamaan 🙂

                                                           • Saara kertoo:

                                                            Tarvitsen vitamiinilisää koska opiskelen täysipäiväisesti, teen samalla raskasta työharjoittelua erityislasten kanssa sekä hoidan kotona perheeni.

                                                            Tykkään syödä vitamiinilisiä ja uskon niiden auttavan!

                                                            • Tuulispää kertoo:

                                                             Kaamosväsymys tulee joka vuosi, vaikka kuinka yrittäisin tsempata itseäni. Salus ja muut lisäravinteet auttaisivat varmasti jaksamaan paremmin.

                                                             • Maiju kertoo:

                                                              Tässä olisi ajankohtainen lisävitamiinipaketti todella tarpeeseen. Raskaus loppusuoralla ja hemoglobiini alle sadassa. Öisin vaivaavat krampit jaloissa. 🙂 Olisi kiva kokeilla toimiiko nämä paremmin kuin pillerit.

                                                              • Maamu kertoo:

                                                               Sekös se minuakin vaivaa? Viime synnytyksessä menetin miltein puolet verimäärästäni, söin rauta-/vitamiini-kuurin hetimmiten, mutta toista en aloittanut, kun vauva sai masuoireita rintamaidosta. Nyt olen imettänyt 10kk, sekin myös kuluttaa, vaikka syön monipuolisesti. Ihan ”unohtanut itseni” neljää pientä poikaani hoitaessa, voisipa siten nämä tulla tarpeeseen, jos sais potkua laahaavaan arkeen ;).

                                                               • Minä kertoo:

                                                                Mä olen 24/7 yh-äiti. 2 isompaa lasta jo pois kotoa ja mun kanssa asuu 9 ja kohta 12v pojat. Teen kahta vuoroa hoitoalalla ja töissä on isot muutokset optimoinnin myötä käynnissä.
                                                                Kotona odottaa poikien harrastusten kuskaus ja kotityöt.
                                                                Aika haasteellista välillä hoitaa molempien kuskaukset, pestä pyykkiä ja tehdä seuraavan päivän ruoka valmiiksi. Kodin lämmityskin pitäisi hoitaa koska lämmitän puilla sekä ok-talon muut työt.
                                                                Välillä väsyttää ihan tolkuttomasti. Olenkin pakottanut itseni säännöllisesti lenkille jotta selkäsairaus pysyisi kurissa. Uniongelmia tulee helposti stressatessa kaikesta tästä ja kierre on valmis. Välillä on vaan ihan loppu..

                                                                • Johanna kertoo:

                                                                 Juuri torkahdin osittain salaa vauvan viereen ja nyt isommat pojat jäivät vaille huomiota. Tämä kolmen pojan kotiäiti todella kaipaisi rauta-ja magnesiumtasojen kohotusta ja voittoa syysväsymyksestä!

                                                                 • Tuula Hirvonen kertoo:

                                                                  Kyllä tulisi tarpeeseen. Olen ollut sairauslomalla selän ja monen nivelen tulehduksen vuoksi jo kuusi vuotta. Neljään vuoteen olen nukkunut ainoastaan neljän tunnin yöunia. Olen kuin kävelevä zombie yöllä kun herään kahden/kolmen välillä jotta saisin kipua lievitettyä. Nyt on tilanne että mikään ei huvita eikä paljon kiinnosta kun ei vain kerta kaikkiaan jaksa.elän päivän kerrallaan..

                                                                  • Jenni kertoo:

                                                                   7kk tässä jo puolivaloilla eletty, kun lapsi nukkuu yöt niin huonosti. Olen todella väsynyt ja tarviisin lisää virtaa päiviin.

                                                                   • outi kertoo:

                                                                    Tähän kaamosaikaan lisäpiristys olisi hyväksi koko perheelle, tulisi ehkä vähän enemmän puhtia koneeseen 🙂

                                                                    • Päivi kertoo:

                                                                     Mulla kolme poikaa, jo 34, 36 ja 43-vuotiaat mutta en silloin aikanaan ehtinyt väsyä, joten taisi tulla nyt jälkikäteen! Olen ihan vetämätön.

                                                                      1. Jonna-Emilia kertoo:

                                                                       Se on kyllä todella iso tekijä. Monesti vaikka olisi kuinka väsynyt ja huono päivä, mutta kun käy urheilemassa, niin piristyy niin henkisesti kuin fyysiestikin.

                                                                      2. Liinukka kertoo:

                                                                       Syysväsymys tuppaa usein olemaan paha pala voitettavaksi. Minulla saattaa auttaa jooga, vitamiinit ja elämän rauhoittaminen turhista juoksuista. Paras tietty jos pääsee kunnon lomalle etelän aurinkoon! 😀

                                                                       • Hanna kertoo:

                                                                        Moikka,
                                                                        Meille syntyi esikoinen hetki sitten ja olen joutunut aloittamaan imetysdietin vauvan allergioiden takia jonka seurauksensa oma ruokavalioni on todella suppea ja painoni on tippunut 10kg alkupainosta ennen raskautta.
                                                                        Vitamiinit on todella unohtuneet ja itsestä huolehtiminen muutenkin jäänyt vähemmälle. Väsymys on välillä kovaa ja olisin todella Salus tuotteiden tarpeessa!
                                                                        Toivotaan että onni suosii:)

                                                                        • Mari kertoo:

                                                                         Tulisi tarpeeseen, teen kahta työtä ja työmatkat vie yht. tunnin päivästä. Tämä alkava pimeä kausi tuntuu hukuttavan mut uneliaisuuteen

                                                                         • Asta Latva kertoo:

                                                                          3v pojan äiti, opiskelen lähihoitajaksi, tämä voisi auttaa tähän väsymykseen, jotta opiskelu sujuisi vähän paremmin ja jaksaisi tätä arkea pyörittää..

                                                                          • Sl kertoo:

                                                                           Tulisi tarpeeseen pienen vauvan ja taaperon kanssa, anemia ja imetys väsyttää, tuotteet varmasti auttaisivat 🙂

                                                                           • Katja kertoo:

                                                                            Uusi työ on alkamassa pitkän työttömyyden jälkeen. Jännittää tuleva kun on uudet kuviot itsellä ja 3v pojalla. Autottomana joudumme lähtemään hoitoon ja töihin viimeistään 6.30
                                                                            Näihin aamuisin todella tarvitsisin jotain energiaboostia!

                                                                            • Heli kertoo:

                                                                             Taapero, uusi raskaus, opiskelu ja remontti. Näiden kanssa tasapainoilen vuoden pimeimpään aikaan, puolison tehdessä pitkää päivää töissä ja kaikkien sukulaisten asuessa 100-500 kilometrin päässä. Äitiä vähän väsyttää.

                                                                             • Suvi kertoo:

                                                                              Olen nyt tietoisesti lisännyt liikuntaa enemmän ja nämä olisi hyviä tuotteita sen tueksi, että jaksaisi vielä paremmin väsymyksen kanssa

                                                                              • Maija kertoo:

                                                                               Kärsin myös väsymyksestä ja suonenvedoista. Olisi todella mielenkiintoista kokeilla noita tuotteitta josko ne auttaisivat myös minua.

                                                                               • Laura kertoo:

                                                                                Juuri sektion läpi käyneenä ravintolisä tulisi tarpeeseen jotta jaksaisin arjen 7v erityislapsen , 3v hurjapään ja 2 viikkoisen vauvan kanssa.

                                                                                • Minna kertoo:

                                                                                 Tämä tulisi tarpeeseen, koska hemoglobiinilla on taipumus olla liian alhainen terveellisestä ja monipuolisesta ruokavaliosta huolimatta. Se aiheuttaa väsymystä ja voimattomuutta, mikä haittaa monia urheiluharrastuksiani. Olisi kivempi olla pirteämpi arjessa, jolloin elämänlaatu paranisi huomattavasti.

                                                                                 • Maiijai kertoo:

                                                                                  Käytän Salus rautavalmisteita useamman kerran vuodessa. Ruokavaliota on hiottu, mutta rauta-arvot laskevat ilman rautavalmistetta liian alas. Tämä on ainoa rautavalmiste, joka minulle sopii ja jota tulen käyttämään varmaan läpi elämäni. Nostaa arvot nopeasti ja vireys kasvaa. Nyt olen sairastanut paljon ja ilman tämän tuotteen lisäenergiaa olisi mahdoton päästä sängystä ylös ollenkaan…

                                                                                  • Annu kertoo:

                                                                                   Tarvisin tähän kaameaan syysväsymykseen! Aamut on aivan kauheita kun vaan nukuttais. Mutta pakko nousta aamupuuron keittoon. Ulkoilu onneksi vähän piristää.

                                                                                   • Hannnna Koooo kertoo:

                                                                                    Minäkin olen elänyt tosi kiireistä arkea huolehtimatta itsestäni yhtään. Nyt jäin työttömäksi ja ajattelin tässä pistää ensimmäiseksi itseni kuntoon. 🙂 Eli olen vihdoinkin nyt 35-vuotiaana alkanut käymään lenkillä ja katsomaan vähän mitä suuhuni pistän. Tiedostan, että syön edelleen liian vähän esim. rautaa, joten tuotteet tulisivat kyllä tarpeeseen. Olisin sitten elämäni kunnossa kun töitä taas löytyy. 🙂

                                                                                    • Sonja kertoo:

                                                                                     6 viikkoa sairastaneena eri tulehduksia/viruksia voisin sanoa, että kokeilen jo mitä vaan jotta tämä sairastelu loppuisi. Alkaa olla uupumusta ja stressi tekijöitä taustalla. Hermot koetuksella todella itsepäisten 1v2kk ja 2v2kk kanssa!

                                                                                     • Elina kertoo:

                                                                                      Ulkoilu ja liikunta todellakin auttaa jaksamaan. Silti tämä uhmaikäisen pikkuherran päivätöissä ja iltaopintojen parissa pakertava äiti tarttisi välillä hieman lisäboostia. 😉

                                                                                      • Maija Lahti kertoo:

                                                                                       Kolme lasta 4v,2.5v ja 5.5kk vievät äidistä kaikki mehut. Lisäksi jatkuva väsymys ja diagnosoitu masennus. Yöt menee 2-4 tunnin pätkissä. Jollei pienin herätä niin joku vanhemmista. Auttaisi varmaan.

                                                                                       • Pirkko kertoo:

                                                                                        Sama juttu en ole voinut luovuttaa verta, alhaisen hemoblobiinin vuoksi vielä koskaan 🙁
                                                                                        Harmittaa niin tärkeää kun se olisikin.
                                                                                        Syksy väsyttää ja uuvuttaa, yöunikin kovin katkonaista.
                                                                                        Mielelläni kokeilisin näitä tuotteita josko olisi apua.

                                                                                        • Helir kertoo:

                                                                                         Väsymystä ei poista mikään, sitä vaan sinnittelee ja sitten ei enää mitään jaksakkan tai se helpottuu hetkeksi.
                                                                                         Täytyy olla armollinen itselleen ja ottaa omaa aikaa.
                                                                                         Kotityöt kyllä odottavat.
                                                                                         Tokihan terveellisillä elämäntavoilla on suuri vaikutus. Tärkeintä olisi pitää rytmistä kiinni

                                                                                         • Aliina kertoo:

                                                                                          Minulla on taipumus muistaa hoitaa kuntoon ja päivittäin huolehtia lasten suuhun kaikki tarvittavat vitamiinit ja rasvahapot ja maitohappobakteerit. Mutta itse en muista niitä syödä. Ja silloin kun melkein muistan, niin en raskikaan ottaa siitä lasten purkista, ettei ne vaan lopu. Jos minulla olisi omat ravintolisät niin uskaltaisin niitä oikeasti käyttääkin ja arki kotona olisi paljon virkeämpää.

                                                                                          • Johku kertoo:

                                                                                           Välillä en saa nukutuksi selkäsairauksien takia (sairaudet vaikuttaa myös jalkoihin esim. tulee tahattomia nytkähdyksiä) ja olen omaishoitaja pojalleni…
                                                                                           Tämä tulisi niin tarpeeseen ja piristäisi kummasti tulevia päiviä.

                                                                                           • Piia kertoo:

                                                                                            Syksy ja työt ovat vieneet kaikki voimat. Haluaisin, että virkeyttä riittäisi vielä töiden jälkeen perheellekin.

                                                                                            • Tanja P kertoo:

                                                                                             Kolme poikaa 2-12 vuotiaat imee mehut viimistä pisaraa myöten, yh-arki ja kokopäivätyö väsyttää välillä niin ettei tiiä itkiäkkö vai nauraa…huumori ja leppoisat viikonloput auttaa jaksamaan, lisäpiristeet olisi tervetulleita kyllä! 🙂

                                                                                             • Harva meistä on rautaa kertoo:

                                                                                              Rauhoittuminen, riittävä lepo, hellitä hetkeksi kiireinen ihminen. Kävele syksyisessä metsässä, käy vaikka suppiksia keräämässä. Katsele lintuja ja ymmärrä, luonnon eri vaiheita, jotka vaikuttavat myös ihmiseen. Villaista ylle ja Salusia kyytipojaksi.

                                                                                              • Linda kertoo:

                                                                                               Jostain pitäisi repiä voimia ja jaksamista liikkua, pillerit unohtuvat minullakin purkkiin lääkekaapin perukoille.

                                                                                               • Jennanen kertoo:

                                                                                                Arjen pyörittäminen tuntuu nyt todella raskaalta. Velat painaa niskassa ja diagnosoidusta masennuksesta huolimatta painan töissä, kun ei viitsi ottaa sairaslomaa ja pelätä yt-kierroksella. Ihanat kollegat ja mies kotona antavat mahtavan energiaboostin ja tsempin jaksamiseen. Olisi mukava kokeilla lisäravinteita, hyvän ruokavalion tehoa saisi varmaan kasvatettua niillä!

                                                                                                • Siiri kertoo:

                                                                                                 Rautalisä on jatkuvasti tarpeen ja parhaiten on sopinut juuri nämä nestemäiset rautavalmisteet. Olisi kiva kokeilla myös noita muita.

                                                                                                 • Manni kertoo:

                                                                                                  Vois kokeilla. Jatkuva väsymys. Tuolla sivuilla vaan ei ole hintoja tai mitään tilaus-juttua. Miten nuita vois ostaa?

                                                                                                  • Kaisa kertoo:

                                                                                                   Mulla on kolme poikaa ja nyt vielä koiranpentu hoidettavana. Aamut alkaa aikaisin ja virtaa riittää pitkään kaikilla muilla paitsi minulla. Aamutkin on yhtä tuskaa vaikka yöllä harvoin enää tarvitsee herätä ketään hoitamaan. Luulen että tämä väsymys on vitamiinien vajausta tai sitten vain salaa pitkällä aikavälillä kehittynyt uupumus.todellakin mombie olo.

                                                                                                   • Eva kertoo:

                                                                                                    Tämä tulis todellakin tarpeeseen, kun pienen vauvan kanssa täytyy valvoo jatkuvasti ja syksyn pimeyskin väsyttää.

                                                                                                    • Henna kertoo:

                                                                                                     Tämä tulisi todellakin tarpeeseen, sillä 1,4 v poika ja 2kk vauva pitävät huolen siitä että omat yöunet jäävät vähäisiksi. 🙂 lisävirralle olisi kyllä käyttöä!

                                                                                                     • Ripsu kertoo:

                                                                                                      Totaali-yh:na ja omien sairauksien kanssa painiessa on puhti ja rahat tiukoilla. Välillä on niin väsynyt, että voisi vaan käärittynä takaisin peiton alle. Vitamiineja ja rautaa pitäisi noiden kremppojen ja alhaisen hemoglobiinin takia syödä, mutta ei vain rahat riitä itsensä hoitamiseen. Olisi niin tervetullut paketti kyllä tuo.

                                                                                                      • .... kertoo:

                                                                                                       Juuri masennusdiagnoosin saaneena, pienen lapsen äitinä nämä olisivat enemmänkin kuin tervetulleita talouteemme.

                                                                                                       • Anne Reponen kertoo:

                                                                                                        Kuuden lapsen äitinä väsymystä on riittävästi… päivät kolmen pienimmän kanssa kuluttavat energiaa enemmän kuin sitä on tarjolla. Lisäksi yli nelikymppisenä alkaa jo kolottaakin vähän sieltä ja täältä, varsinkin kun ei ole ehtinyt/jaksanut pitää huolta itsestään…

                                                                                                        • Teija kertoo:

                                                                                                         Olen tolkuttoman huonouninen ja jokainen päivä on taistelua väsymystä vastaan,tämä pimeä vuodenaika vaan pahentaa tilannetta. Mielelläni testailisi minulle uusia tuotteita.

                                                                                                         • Tiina kertoo:

                                                                                                          Mä niin tarttisin magnesiumia mun kintuille! Syksyisin on ihanaa kävellä metässä ja nauttia raikkaasta ilmasta ja väreistä,nautintoa pulaa kireet kintut ja marssimurtuma joka vaivaa aina kun enempi kävelee! Pillerit tuppaa jäähä täällä kans purkkiin ja ikinä ei muista hankkia oikeita. Tyhmästä päässtä kärsii sitten koko ruumis,eritoten jalat!

                                                                                                          • Elisabet siren kertoo:

                                                                                                           Just tommonen mombie olo. Sekä raudat huitelee omiaan että suonta vetää välillä. Raskaus vkolla 32 nyt. Isäntä myös kuorsaa ankarasti ja lapset kipeinä+itsellä ei flunssa hellitä. Näen painajaisia öisin herään ja en saa enää unta.zzz hiukan matala lentoa kun pitäisi kolmea muuta lastakin hoitaa yksin parhaillaan aamusta iltaan kun mies töissä.

                                                                                                           • Marjo Räisänen kertoo:

                                                                                                            Moi. Juuri minä tarviin piristystä koska olen jo vuosia ollut mombie. 😀 Oon yksinhuoltaja, opiskelija ja käyn lisäksi työssäoppimassa. Suonenvetoja mullaki usein ja joko salilla käynnin jälkeen tai sitte ne pirulaiset iskee yöllä. 😀 Onnea sulle kun et ole enää mombie ja pääsit eroon vaivoistasi! ♡ 😀

                                                                                                            • Mia kertoo:

                                                                                                             Minä tarvisin koska yritän tasapainotella työn ja kolmevuotiaan pojan, kotiruuan ja siivoamisen maailmassa. Olen yksinhuoltaja, aloitin juuri työskentelyn kaupassa ja valmistan ruuat itse.. neljä kertaa viikossa teen vielä 4-5km juoksulenkin kun olen vienyt pojan päiväkotiin. Kyllä tässä on usein energiavajetta.

                                                                                                             • Marjo Kamotskin kertoo:

                                                                                                              Seitsemän viikkoa synnytyksestä ja voimia vieneet jälkikivut, tulehdukset yms. ovat vieneet voimat ja unet.
                                                                                                              Pikkuhiljaa kivut ja tulehdukset paranneltu ja nyt tarvisi hyvää oloa että jaksaa alkaa liikkumaan yms 🙂

                                                                                                              • Noora Savola kertoo:

                                                                                                               Ihanaa kuulla, että joku on pystynyt taltuttamaan aamuväsyn, joka loppujen lopuksi onkin 24/7 väsymys. Varmasti on monia, joilla on paljon enemmän väsytekijöitä kuin minulla, mutta itse kärsin kaamosväsymyksestä. Vihaan muutenkin näitä pimeitä ja kylmiä vuodenaikoja, mutta huomaan kyllä että päivien muuttuessa yhä vähemmän valoisiksu, myös mieli seuraa perässä. Minulla ja avopuolisollani on 4kk ikäinen poika, joka edelleen heräilee ainakin 3 kertaa yössä ja minä ainoastaan herään häntä syöttämään, vaikka onkin korvikeruoalla elävä pikkuinen. Kesällä jaksoin vaunuilla vaikka parikin kertaa päivässä, otin Fittarmilta nettivalmennusta ja olin muutenkin pirteä. Nyt saattaa olla hyvinkin päiviä kun vain makaan sängyssä tai sohvalla, pakolliset asiat saan kuitenkin suoritettua. Ei ole YHTÄÄN intoa tehdä MITÄÄN, mutta samalla tuntuu sille, että heitän hukkaan tätä äitiyslomaani kun vain ei jaksa. Onneksi poika on kuitenkin päässyt ohi pahimmasta vatsanvääntöajasta ja onkin oikea hymypoika, mutta itseäni ärsyttää kun en ole 100% läsnä hänen kanssaan. Näille ravuntolisille tulisi siis varmastikin käyttöä tälle mammalle!

                                                                                                               • Marianne kertoo:

                                                                                                                Minulla on reilu vuoden ikåinen lapsi, joka on ollut huono nukkumaan koko ikänsä. Pari kuukautta nukkui jo vuoden tienoilla hyvin koko yön heräten kylläkin aamulla klo.5-6, mutta aloitti sitten taas heräilyn. Tälle iltavirkulle ja aamu-uniselle äidille tuottaa tuskaa parinkin heräämisen jälkeen herätä noin aikaisin aamulla. Olen myös yrittänyt päästä säännölliseen liikuntaan kiinni, mutta tällä hetkellä olo on todella väsynyt ja tuollainen tuotepaketti varmasti edesauttaisi tuomaan hyvää ja virkeämpää oloa!

                                                                                                                • Tiia kertoo:

                                                                                                                 Kärsin vuosia unettomuudesta levottomien jalkojen vuoksi. Levottomat jalat johtui varastoraudan anemiasta, mikä taas johtui raskauksista ja verenluovutuksista. Ravintolisä auttoi asiaa!

                                                                                                                 • Hanna kertoo:

                                                                                                                  Tämä tulisi niin tarpeeseen. Syksyn pimeys aiheuttaa aina väsymystä ja siihen lisätty alhainen hemoglobiini. Tällä hetkellä myös kotona 3- vuotias vilkas kaveri ja 4kk ikäsenä vauva joka heräilee usein yöllä. Välillä on puhti pois.

                                                                                                                  Vastaa

                                                                                                                  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

                                                                                                                  Arkistot