Nyt on pojan pakettiin hankittu älypuhelin (+ARVONTA Samsung Galaxy A3 – puhelin)

Enää puolivuotta ja kolmanneksi vanhin poikani Oscar menee ensimmäiselle luokalle (voi pojat, älkää kasvako niin nopeasti). Ensimmäisen puhelimen hankinta on ajankohtainen tämän pojan kohdalla.

Isommat veljet ovat saaneet ensimmäiset puhelimensa ensimmäisen luokan alusssa ja se on mielestäni ollut hyvä ikä. Sen ikäisenä kotona tulee oltua jo hetkittäin yksin ja koulumatkat kuljettua itsenäisesti päivittäin. Tele Finlandin Mobiilikäyttötutkimuksen mukaan suurimmalla osalla lapsista älypuhelimen käytön opettelu ajoittuu 7-vuoden ikään.

Oscar haluaa ehdottomasti älypuhelimen. Puhelimien viimeisistä uutuuksista taidan olla auttamatta aivan ulkona ja niiden hankinta on minulle jokainen kerta vain hankalampaa ja hankalampaa.

Halusin testata kuinka pihalla minä oikeasti olenkaan ja tein netissä hauskan Digi-ikä testinTulokseni ei ollutkaan niin paha kuin pelkäsin. Sen mukaan olen syntynyt 1980 tai 1990-luvulla. Eli en minä nyt ihan niin hukassa olekaan.

Mitä te muut äidit saatte tulokseksi?

pojat tabletille
Oliver, Ossian ja Oscar pelaavat tabletilla. Photo Brendan Delany

Pojat opettavat äitiä

Paljon on käyty keskustelua siitä, että onko pienille lapsille tarpeellista tai edes suotavaa hankkia älypuhelimia. Minä olen sitä mieltä, että siinä vaiheessa, kun oikea puhelin päätetään hankkia, niin sen pitää olla tämän hetken mukainen laite. En osta lapselleni leluksi käpylehmiä tai lämmikkeeksi päälle lampaantaljaakaan. Teknologia menee eteenpäin, aivan kuin kaikki muukin kehitys. Näen asian myös niin, että lapsen on kovin vaikeaa saada kiinni muut ikäisensä , jos pääsee harjoittelemaan laitteiden käyttöä vasta vuosia myöhemmin kuin muut.

Diginatiiveja poikani ovat jokatapauksessa, joten miksi taistelisin vastaan?

Mikäli, et tiedä mikä on diginatiivi, niin lyhykäisyydessään se tarkoittaa 1980-luvulta lähtien syntyneitä sukupolvia, jotka ovat kasvaneet digitaalisen teknologian aikana ja siksi eroavat meistä aijemmista oppijoista monellakin tavalla.

En ole mikään kovin taitava digitaalisen teknologian käyttäjä itse, mutta yritän epätoivoisesti pysytellä ajan hermoilla. Kouluikäiset poikani hallitsevat jo monet tietotekniset asiat minua paremmin. Eskarisssa oleva Oscar on harjoitellut koodaamista ja tabletin käyttö on sujuvaa, hänelle ei kelpaakaan puhelimeksi kuin älypuhelin. Vielä ei ole poika siis oikeaa puhelinta saanut.

Ossian ja Oliver neuvovat minua monesti puhelimen käytössä, viimeksi he latasivat minulle uuden sovelluksen puhelimeeni, mitä en saanut itse ladattua. Hassua oli, kun Ossian kertoi minulle mikä on Snapchat ja opetti miten sitä käytetään, vaikka hänellä ei sitä edes omassa puhelimessaan ole.

Oscar saa nyt sitten tänä vuonna joulupaketista ensimmäisen oikean puhelimensa. Uskallan sen tähän paljastaa, sillä hän ei osaa vielä lukea. Ja jos isoveljet eksyvät blogiini, niin katsokaakin, että ette paljasta Oscarille lahjaa ennen joulua! Rangaistuksena puhelinkielto koko tammikuuksi 2017 🙂

Puhelin yhdistää ystävyksiä

Puhelimen rooli on todella tärkeä lasten ja nuorten keskuudessa. Miksi ei myös aikuisten. Kouluikäiset pitävät paljon yhteyttä puhelimitse ja mikäli lapsella ei ole älypuhelinta, voi hän jäädä auttamatta ulkopuolelle muusta porukasta. Ossianin puhelimen ollessa rikki koki hän suurta yksinäisyyttä, koska ei ollut mukana luokan muiden oppilaiden jutuissa lainkaan. Muut lapset sopivat treffejä koulun jälkeen  yhteisissä ryhmissä ja Ossian ei saanut niistä tietoa lainkaan. Monesti kaverukset istuvat vierekkäin, katselevat puhelimestaan hauskoja videoita ja nauravat ääneen. Puhelin kulkee mukana jatkuvasti. En tiedä onko se hyvä asia, mutta näin asia vain tuntuu nyt olevan.

poika kuuntelee musiikkia
Ossian tykkää kuunnella älypuhelimeltaan musiikkia

Kuten sanoin, en ole mikään digiteknologian osaaja, mutta annan kuitenkin lapsilleni mahdollisuuden olla sitä. Tulevaisuudessa työpaikat tulevat vaatimaan tietynlaista digitaalista osaamista ja jos lapsella on kova kiinnostus sen osaamista kohtaan, ei sitä kannata kauheasti jarrutella. Tietysti säännöt pitää luoda, joidenka puitteissa laitteita saa ja voi käyttää. Puhelin ei sovi joka tilanteeseen ja sen jatkuva käyttäminen on tietysti aivan turhaa. Nämä nyt ovatkin sitten taas jo ihan toinen aihe.

 Yhteistyössä Tele Finlandin kanssa

Tässä vielä linkki uudestaan Digi-ikä testiin.

Osallistu Samsung Galaxy A3 (2016) –puhelimen arvontaan (arvo 195€)

samsung

 

Kerro alle oma mielipiteesi aiheesta ja osallistu puhelimen arvontaan. Arvontaan voit osallistua jättämällä sähköpostiosoitteen blogin kommenttikenttään. Sähköpostin voi jättää myös sille varattuun kohtaan, jos ei halua sitä julkiseksi. Arvonta päättyy 2.1.2017

Onnea arvontaan

 1. Hiisukas kertoo:

  Tärkeä asia pohdittavaksi. Meillä lapset ovat vielä niin pieniä, ettei ole vielä ajankohtaista puhelinten hankinta.

  • minttu47 kertoo:

   Itselläni ei vielä älypuhelinta ole, en koe tarvinneeni ja miksi vaihtaisin toimivan puhelimen. Mutta seuraava, jospa se on sitten tämä 🙂

   • Hanna kertoo:

    Ennen koulunalkua hankimme puhelimen tytölle. Se oli älypuhelin, mutta tippuessa pari kertaa näyttö hajosi, siitä asti on käyttänyt vanhaa puhelinta, millä ei pysty kuin soittamaan ja tekstaamaan, jälkimmäistä ei vielä osaa, kun harjoittelee vasta kirjoittamista. Joululahjaksi sai pienen tabletin, jolla saa pelata ja katsella youtubea tai esim YleAreenasta lasten ohjelmia. Uusi puhelin ostetaan, kun on säästetty tarpeeksi rahaa tai jos jostain voitetaan sellainen… 😉

    • Kati Räsänen kertoo:

     Kouluun mentäessä riittää mielestäni ihan peruspuhelin eikä tarvitse siinä vaiheessa vielä hankkia monen sadan euron älypuhelinta.

     • Anna H kertoo:

      Hyvä aihe ja postitus. Mun mielestä lapsi voi saada ensimmäisen puhelimen silloin kun menee kouluun jos siihen on tarvetta. Pitää vaan muistaa että se puhelin ei tarvitse olla se uusin ja näyttävin älypuhelin.

      • Pinja kertoo:

       Lapset on vielä niin pieniä että ei ole tullut vielä paljon näitä juttuja mietittyä…varmasti älytekniikka tulee olemaan kuitenkin osa elämäämme myöhemminkin.

       • Tiukkis äiti kertoo:

        Meillä ei vielä lapsillani puhelimia. Vanhimmalle pitäis pian hankkia 15v lahjksi. Olen vain ylpeä siitä etteivät lapseni ole peli+chat koukussa missä useimmat ikäisensä ovat. Rauhallisia lukevia lapsia avat. Tabletit on jokaisella, mutta niiden peliaikaa rajoitetaan jakamalla nettiyhteys puoleksi tunniksi/pv. Lapseni ovat syntyneet -12, -06, -03, -02.

        • Ulka kertoo:

         Huomaa, ettei tekniikka ja puhelimet hirveästi kiinnosta -testi antoi tulokseksi, että olisin syntynyt 1960- tai 70-luvulla ja 1979 on oikea syntymävuoteni..kiitos 2teini-ikäisen lapsen, jotain tietoa kuitenkin löytyi 🙂

         • Mervi kertoo:

          Pojat ovat jo 10, 12 ja 16-vuotiaita, joten kaikki osaavat käyttää kännyköitään huomattavasti jouhevammin kuin allekirjoittanut, vaikka olen sitä mieltä että aika taitava somettaja olenkin…omasta mielestäni 🙂 Apua olen saanut varmaan kaikilta joihinkin ongelmiin liittyen kännykkää tai joitain sovelluksia. Sitä se vaan on, tämä nykyaika. Kelkasta tuppaa tippumaan nopeasti…

          • Niina Alapispa kertoo:

           Kyllähän nuo lapset tuntuu osaavan käyttää näitä älylaitteita aina vaan nuorempina.blogiteksti oli hyvä ja olen kyllä hyvin samoilla linjoilla tässä asiassa.vaikka oma poikani on vasta 2v ja ei vielä vähään aikaan tarvi omaa puhelinta niin on aiheesta tullut juteltua kavereiden kanssa joilla on jo kouluikäistä lasta.

           • Sirkku kertoo:

            Mulle tuli 4G-Nelli. Ekaluokkalaisella on puhelin, että saan hänet tarvittaessa kiinni. Luo turvaa molemmille. Prepaid-liittymä eikä nettiä, niin pystyn vahtimaan pelaamista. Hyvin poika kyllä tottelee ja noudattaa meidän perheen digisääntöjä. 🙂

            • Tuula Hirvonen kertoo:

             Tein testin ja kuin ollakkaan tiesi tarkalleen mihin ajankohtaan olin syntynyt. Mukana ollaan arvonnassa. Oikein Hyvää tulevaa uutta vuotta 2017.

             • Tanja Å kertoo:

              Olen tehnyt digitestin aikoja sitten enkä nyt muista mikä tuli vastaukseksi. Meillä lapset saa äitin vanhat luurit käyttöön. Ensin menee esikoiselle ja kuopus saa sitten esikoisen vanhan, joten kuopus joutuu pärjäilemään ikivanhalla luurilla.

              • Jossu kertoo:

               Lapset vasta 3v ja 5kk. Kauhulla ootan kun huutelevat kokoajan uudempaa mallia puhelimista jne. kun kavereillakin on.

               • Mia Nieminen kertoo:

                Meillä esikoinen aloittaa syksyllä 2017 koulun. Puhelin ajateltiin hankkia, koska lähellä ei ole tuttuja jotka voisivat olla arjessa apuna. Itse asumme Hämeessä mutta käymme töissä pk-seudulla. Haluan olla nopeasti tavoitettavissa jos jotain sattuu. Kosketusnäyttö puhelin on meidän valinta, koska se on nykyaikaa. 🙂

                • Minna kertoo:

                 Meillä on tolla kohta 16v pojalla puhelimet melkein kulutustavaraa. Ei viitsi kallista enää ostaa, kun useamman jo näytöstä saanut rikki.. joten tulisi hyvään saumaan, kun TAAS pitäisi mennä ostamaan uusi luuri.

                 • Hanna R kertoo:

                  Olipas hauska testi. 4G Nelli vaikka 70-luvulla olenkin syntynyt 🙂
                  Kahdella vanhimmalla pojalla (10v ja 9v) on jo älypuhelimet ja hyvin näppärästi käyttävät niitä. Yhteinen harrastuksemme on Pokemon Go. Kiva peli muuten 🙂
                  Kouluun en anna kännyköitä mukaan vaikka kahdestaan kulkevat koulumatkan. Muutaman kerran on kokeiltu ja aina on tullut koulusta negatiivista palautetta. Se puhelin ei vaan meinaa pysyä siellä repussa koulupäivän aikana.
                  Kotona pidetään rajana, että klo 20 jälkeen ei enää kännykkää räpelletä. Välillä tosin koulukavereilta tulee wappi-viestejä vielä 10 aikaan illalla ja siitä en tykkää yhtään. Meillä pojat on tuohon aikaan jo nukkumassa.

                  • Emmi Paulaniemi kertoo:

                   Meillä ei ihan vielä ajankohtaista kun lapset vasta 4v ja 9kk, mutta varmaan sitten kun kouluun menevät niin pitää puhelimet hankkia

                   • Heidi kertoo:

                    Meilläkin eka luokalle kun lähti niin sai puhelimen, en puhelimista mitään ymmärrä, mutta pojalla ei vissii niin älyllinen puhelin. Olisi viime kesänä kovasti halunnut uuden,mustan samsungin (koska se on paras), kun hänen puhelimeen ei saanut pokemon gota. Ehkä olisi aika jo vähän päivittääkin puhelinta.

                    • marjo kertoo:

                     Me hankimme esikoiselle puhelimen vasta toisella luokalla. Hyvin pärjäisi varmaan ilmankin, mutta onhan se kätevää että lapsen saa kiinni mistä vain. Osittain olen sitä mieltä että lapset pärjäisi ilmankin pidempään,mutta tuohan se turvallisuuden tunnetta. Ajatuksia herättävä kirjoitus.

                     • Teija kertoo:

                      Meillä pojat ssaneet perusnokian (näppäinpuhelimen)kun ovat menneet kouluun eli 7v. Älypuheöimeksi se on sitten ajan myötä päivittynyt. Puhelimet meillä öisin keittiössä, eli omissa huoneissa niitä ei säilytetä…

                      • Huokaus kertoo:

                       Olen luvannut, että kunhan oppii lukemaan, mutta eiköhän tuo viimeistään koulua edeltävänä kesänä tai 7v syntymäpäivillä sen saa vaikka ei siihen mennessä olisi oppinut lukemaan 🙂

                       • Hanna kertoo:

                        Koulun alkaminen on hyvä rajapyykki myös oman puhelimen hankkimiselle. Sitä ennen eskaripoikamme jahtaa pokemoneja isoveljien vanavedessä äidin puhelimella..

                        • Selvät säännöt kertoo:

                         Kouluun mennessä mielestäni ihan hyvä aika hankkia.Mutta selvät säännöt puhelimen käyttöön.Kiva kun koulussakin jo mediakasvatusta oppilailla.

                         • johanna kertoo:

                          kaikilla lapsilla on kouluaikana ollut puhelin: asutaan maaseudulla ja koulumatkat pitkät joten ihan oman mielenrauhan takia.

                          • Hilla kertoo:

                           Tein testin. Onnistuin siinä vasta kolmannella yrittämällä, ensin verkkoyhteys katkesi pari kertaa peräkkäin. En saanut sitä itse takaisin toimintaan. Terveisin ”Modeemi-Marko” – testin mukaan syntynyt 60-70-luvulla. Oikeasti kyllä -83, mutta pari vuotta sitten eräs teini-ikäinen opiskelija osui melko tarkalleen oikeaan, kun puuskahti että jos minä saisin päättää, he tekisivät varmaan vielä kalliomaalauksia. No niin muuten tekisivät! Miettikää nyt. Kalliomaalaukset? Pelkkää parhautta! 😀

                           (Toivottavasti omat pojat raahaavat äitylin vielä joskus oikealle vuosituhannelle..)

                           • Äippä 54 v. kertoo:

                            Luojan kiitos omat tenavat on jo aikuisia, 26 v ja 30 v 😀 Ei ole tarvinnut kouluiässä vielä edes miettiä mitään kännyköitä kun niitä ei ollut silloin vielä vanhemmillakaan. Aivan ihanaa kun on lanka puhelin ollut käytössä kun olivat koululaisia. Itse en omista vieläkään älypuhelinta, olen 54 v 😀 enkä hanki! Pärjään oikein hyvin vanhalla ”kapulalla” millä voin soittaa ja viestiä. Tietokone toki on ja nettiä käytän normaalisti kuten myös työssäni tstolla. Ja miten ihanaa ei aikuiset lapsenikaan ole minkään somen orjia, paljon on aina ollut muuta tekemistä, ei ole tarvinnut pelata ja näprätä älypuhelimia. Ovat kasvaneet vielä ns.vanhan hyvän ajan hengessä.

                             1. Jonna-Emilia kertoo:

                              Ymmärrän kyllä tuonkin. Minustakin ihmiset (myös minä itse) ovat liikaa somen orjia. On ollut pysäyttävää (ihanaa!) olla joululomalla ilman puhelinta ja viettää aidosti aikaa lasten kanssa. Olen huomannut, että tällainen some-tauko tekee ainakin minulle todella hyvää, tuntuu jopa kuin avaisi silmänsä ”enemmän auki”.

                             2. John kertoo:

                              Nykyään tekniikan tunteminen on tärkeää. Myös vanhemmille tuo tietynlaista turvaa se, että lapsella on puhelin, josta tavoittaa hänet tarpeen tullen.

                              • Heidi kertoo:

                               Olen ajatellut omien lasteni kohdalla, että koulun aloituksen aikoihin oma puhelin tulee tarpeeseen kun yksinoloakin aletaan harjoitella ja ’ reviiri’ laajenee. Varmasti järkevää hankkia ajanmukainen laite!

                               • Sannamarianna kertoo:

                                Nykypäiväähän se on ja puhelin on tarpeellinen pienelle koululaiselle. Itseäni kuitenkin hirvittää jos lapsella on puhelin vieressään yötkin ja ei sen takia saa nukuttua.

                                • Airiina kertoo:

                                 Kyllä älypuhelimat kuuluvat jo silloin kun lapsi menee ekaluokalle, voi ottaa estot ettei tapahdu kauheuksia netin suhteen. Meidän kolmevuotias osaa käyttää jo valvonnassa tietokonetta hieman.

                                 • Emilia kertoo:

                                  Mun mielestä kouluun mentäessä on hyvä olla puhelin, eli varmaan siinä 6-7v iässä hankin omalle pojalle myös 🙂

                                  • Doris/ Unelmalandia kertoo:

                                   Älypuhelin on nykypäivää, myös lapsilla 🙂 Se on tosiaan hyvä yhteydenpitoväline kavereihin ja vanhempiin, olisi vaikea kuvitella, että en hankkisi lapselleni puhelinta viimeistään, kun hän menee kouluun. Ehkä jopa aiemmin.

                                   • Jonna-Emilia kertoo:

                                    Jokainen äiti tietysti tuntee omat lapsensa parhaiten. Mutta pakko kysyä, että eikö sinua jännitä, että kehitys menee sitä tahtia eteenpäin, että tipahtavat pulkasta? Minä olen usein harmitellut sitä, että en saanut kasvattaa lapsiani vähän vähemmän teknisessä maailmassa. Olisi ollut kiva hätistellä poikia ulkoa sisälle, eikä toisinpäin.

                                    • Ellu kertoo:

                                     Kännykät ovat tätä päivää ja niitä käytetään paljon myös apuvälineinä kouluissa.Ihan ok lasten ja nuorison kännylöitten käyttö, kunhan se on ei ole 24/7, eikä sitä käytetä väärin.Oikea elämä on kuitenkin muualla kuin kännyköissä ja somessa.

                                     • Ulla Partanen kertoo:

                                      Poika 5 v sai jo kesällä puhelimen, jotta voi olla yhteydessä isäänsä. Osannut jo käyttää älypuhelinta jo ihan pienenä. Syntyi varmaan luuri kädessä 😀 Käyttö on edelleen rajoitettua,kun ei ole mobiilidataa ja tietyn ajan viikonloppuna saa katsoa youtubesta cars,ninjago ja nexo Knights videoita. Toki haluaisi puhelimen, jolla voisi pelata Nexo Knights peliä 😀

                                      • Katja kertoo:

                                       Ekalle luokalle mennessä sai poika puhelimen käyttöön mutta ei ollut älypuhelin vaan liukukansi-Nokia. Riitti hyvin tuon ikäiselle eikä edes toivonut älyluuria. Älypuhelin hankittiin kun oli kolmannella tai neljännellä luokalla.

                                       • Ninnu kertoo:

                                        Poikamme sai kännykän kesällä, ennen koulun alkua. Hän oppi käyttämään kännykkää kesän aikana ja syksyllä kännykän käyttö oli jo luontevaa.

                                        • Sari kertoo:

                                         Ah hah hah, loistava testi! Taidan olla aikamoinen neljägee-nelli 😉 Testi tiesi, että olen syntynyt 80-luvulla, notkunut Kissin chatissä ja muistan todellakin sen äänen, kun etanaa hitaampi tietokonejärkäle yritti ottaa yhteyttä nettiin! Ja voi sitä odottelun tuskaa, jos se yhteyden muodostaminen ei sillä kertaa onnistunutkaan. Tai sitä seuraavalla tai sitä seuraavalla 😉

                                         Meidän perheessä eskarin loppupuoliskolla on hankittu tenavalle yleensä puhelin, että ehtii takuulla omaksua sen käytön ennen ekaa luokkaa. Kuitenkin kun meillä tilanne on se, että aamut ja iltapäivät voi olla hyvinkin omatoimisia, on hyvä kun voidaan pitää yhteyttä puolin ja toisin. Olen kyllä aika tarkka mutsi mitä sillä puhelimella tehdään ja rajat on rakkautta tässäkin hommassa. Ja ps. olen päihittänyt lapseni Pokemon Go:ssa! Näpit jäässä joulukuussa, hullua hommaa! 😀

                                         Ehdottomasti siis mukana arvonnassa: theLforLOVE@gmail.com

                                          1. Jonna-Emilia kertoo:

                                           Minäkin oon notkunut siellä Kissin chatissa. Olinkin sopivasti sen jo unohtanut. 🙂 Pokemon GO ei ole vielä uponnut meikäläiseen… ehkä olen liian mukavuudenhaluinen. Tsemppiä arvontaan.

                                          2. A. M. kertoo:

                                           Oma esikoinen on vasta 2,5-vuotias ja yritän ylläpitää illuusiotani siitä, että puhelimen hankintaan hänelle on vielä aikaa.
                                           Mutta se aika taitaa mennä siivillä.

                                           Jotenkin tuntuu, että alle ekaluokkalainen ei tarvitse puhelinta ja kovasti mietin, onko suurin syy hankkia puhelin alakoulun ekoilla luokilla lähinnä sosiaalinen paine.
                                           Ja pitääkö sitten nuorempien lasten kanssa sopia, mikä on se ”merkkipaalu”, että isoveljen tavoin saa puhelimen. Itse ainakin olin isosisaruksiani nuorempi (yläasteella), kun oman puhelimen sain.

                                           • Jaana kertoo:

                                            Testin mukaan olen syntynyt 80-luvulla ja se pitää paikkansa. Kaikki kolme poikaani ovat saaneet ekat puhelimensa noin viisivuotiaana ja se on ollut ihan peruspuhelin että on voinut soittaa pojan kotiin kavereiden luota. Sitten koulun alkaessa ovat saaneet älypuhelimen. Vanhin nyt 13v poikani osaa käyttää erilaisia sovelluksia ym huomattavasti paremmin kuin minä. Olen samaa mieltä siinä että lapsille ja nuorille on tärkeää että puhelin on ajanmukainen. Saa samat pelit ja sovellukset kuin muillakin in.

                                            • Mai kertoo:

                                             Ekaluokalle mentäessä voisi olla sopiva puhelimen hankinnan aika tai miksei jo eskarilaiselle, mutta ei ennen sitä. Ei siis kuitenkaan liian varhain, koska useimmiten puhelimessa kyllä ehtii sitten olla kiinni vielä jatkossa ensin pelien ja viestien, sitten kohta jo sähköpostin ja uutistenkin muodossa.

                                             • Katja kertoo:

                                              Pojalle hommattiin puhelin eskarissa ollessa, jotta ehti oppimaan puhelimen käyttöä ennen kouluun menoa. Meillä eka puhelin oli ihan perus Nokian kapula, ei siis mikään älyllinen (liekö silloin edes semmosia valmistettiin).

                                              • Saija kertoo:

                                               Tää aihe herättää mussa niin ristiriitaisia tuntemuksia. Toisaalta ja toisaalta. Meillä esikoinen on vasta 4-vuotias, joten ihan vielä ei aihe ole onneksi ajankohtainen. Toistaiseksi olen sitä mieltä, että alle kouluikäinen ei tarvitse älypuhelinta. Toki nää on aina perhe-/lapsi- ja ympäristökohtaisia asioita ja päätöksiä. Moni asia vaikuttaa toiseen. Niin tai näin, niin valvovan silmän ja rajojen alla voi nuorempikin lapsi opetella (=opettaa vanhemmilleen) älypuhelimen käyttöä. 😉

                                                1. Jonna-Emilia kertoo:

                                                 Minustakaan alle kouluikäinen ei puhelinta tarvitse. Vasta kouluiässä sille on oikeaa tarvetta. Mutta sitten kun se tarve on olemassa, niin minusta pitäisi hankkia tämän ajan mukainen laite.

                                                2. AnnikaJ kertoo:

                                                 Veljenpojalla 8v on jo älypuhelin ja hän sai sen kun meni kouluun, aika monilla kavereillakin on joten pitihän sitä itsekin saada. Itse sain ensimmäisen puhelimen ehkä 11-vuotiaana ja ensimmäisen älypuhelimen vasta täysi-ikäisenä

                                                 • Henna kertoo:

                                                  Älypuhelin on mielestäni hyvä sopivan ikäisellä lapsella, oikein käytettynä ja rajoitettuna myös ajankäyttöä puhelimen kanssa (:

                                                  • Emilia kertoo:

                                                   Itsekin olen ajatellut että koulun alkaessa olisi ensimmäiselle puhelimelle käyttöä, sitä nuoremmat ei mielestäni sellaista tarvitse. Meillä vanhemmilla ei noin nuorena vielä puhelimia ollut (eipä silloin ollut oikein muillakaan), mutta ei anneta sen vaikuttaa asiaan, ajat muuttuu 🙂

                                                   • sofia kertoo:

                                                    Hyvä aihe, kyllä minäkin hankkisin lapselleni oikean älypuhelimen jos hän olisi jo kouluikäinen, mutta olen/olisin kyllä myös tarkka siitä että kännykällä ei pelata ja olla kokoaikaa vaan muistetaan myös leikkiä. 🙂

                                                    • Emma kertoo:

                                                     Minä testin mukaan -60-70-luvulla syntynyt. Ei pidä paikkaansa, sentään -80-luvulla 🙂 Aika muuttuu ja niin minäkin, tosin taitavia ovat lapset jo kouluiässä ja siihen en edes pyri, mutta koitan ymmärtää lapsiani ja heidän puhelin/pelikulttuuriaan 😉 Rajat siinäkin ja esimerkin voima on tärkeää, että muutakin elämää on! Kaikilla pojilla ollut älylliset puhelimet käytössä, kun nuorinkin eskarilainen perii puhelimia isoveljiltä.

                                                     • Tiina kertoo:

                                                      Oma 8-vuotias poikani käyttää puhelimia ja tietokoneita paremmin kuin minä. 😀 Mielestäni on hyvä osata käyttää, koska se on nykypäivää niin työmaailmassa kuin muissakin arjen asioinneissa. Toki vanhemman valvovan silmän alla. 🙂

                                                      • Piia Mikkola kertoo:

                                                       Puhelinasiaa oon paljon miettinyt vaikkei asia vielä meillä ajankohtainen ookkaan (tytöt 3 ja 1,5 v). 😉 Ite oon tähän saakka onnistunut välttelemään älypuhelimia ja mummoluuri käytössä, mutta alkais varmaan olla aika siirtyä täll vuosituhannelle. Samoilla linjoilla oon sun kanssa. Mukana arvonnassa! Mukavaa joulun aikaa! 🙂

                                                       • Kirsi kertoo:

                                                        Hyvä aihe ja olen samaa mieltä siitä, että nykyään puhelimen tulee olla älyllinen jo ekaluokkalaiset. Vanhempi poikani on jo 15, sai älypuhelimen muistaakseni noin 10-vuotiaana, kun ne yleistyivät. Nuorempi vasta 1v., saa nähdä mihin teknologia on kehittynyt siihen mennessä kun hän aloittaa koulun.

                                                        • Piia Mikkola kertoo:

                                                         Hirmusesti oon miettinyt asiaa vaikka tytöt (3 ja 1,5 v) ei vielä hetkeen puhelimia tarttekkaan. 😉 Itse oon taistellut älypuhelimia vastaan ja en vielä sellaista omista, mutta kai se pitäisi pikkuhiljaa siirtyä tälle vuosituhannelle. 🙂 Hyvä aihe kirjoitukselle. Mukavaa joulun aikaa! t.Äippä 35 v.

                                                         • VeeraMaria kertoo:

                                                          Nää puhelinasiat on taas ajankohtaisia kun keskimmäiselle pitäisi hankkia puhelin kun lähtee ensi syksynä kouluun. Hyvä postaus aiheesta!

                                                          Vastaa

                                                          Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

                                                          Arkistot