Lastenhuoneen nurkasta rakennettiin äidille oma vessa

Elämme tällä hetkellä melko ahtaasti. Asumme 100 neliön omakotitalossa ja näihin neliöihin mahtuminen on vaatinut sen, että meidän vanhempien sänky on sijoitettu toistaiseksi olohuoneeseen. Voin sanoa, että ei ole kivaa!!!

Meidän olisi tarkoitus aloittaa asuntomme laajentaminen keväällä. Asuntoomme tulee laajennuksen myötä melkein tuplat neliöitä lisää. Joitain ratkaisuja tulevaa laajennusta ajatellen on tehty nyt jo etukäteen, kuten toisen vessan rakentaminen.

Mieheni päätti lohkaista pienten poikien makuuhuoneesta palan ja tehdä meille aikuisille oman vessan. Se tuli tarpeeseen, sillä yhden huussin politiikalla 6 hengen perheessä on ollut välillä vessaan melkoista jonottelua. Poikien vessa on välillä niin siivoton, että on jopa hävettänyt päästää sinne vieraita. Nyt meillä pysyy edes toinen vessa sellaisena, että sitä voi aikuinenkin käyttää. ☺

Uuden vessan kanssa kävi kuitenkin niin, että miehenikään ei sitä käytä ja pojat vaikka pidättävät mielummin kuin astuvat sisään uuteen vessaan. Minulla on nyt sitten vähän niin kuin oma vessa.

Pienellä budjetilla kyhätty oma ruusuilta tuoksuva vessani.

Vessa
Tykkään erityisesti vessan paneeliseinistä, jotka sopivat hyvin vanhaan omakotitaloomme.
Hana
Vanhan vessan hana siirrettiin uuteen vessaani. Pojat eivät siitä tykänneet, mutta minusta se on hienoin hana ikinä.
pyyhkeet
Tykkään hyödyntää lahjaksi saatuja esineitä sisustuksessa. On ihanaa muistaa keneltä on jonkun esineen saanut. Esimerkiksi joululahjaksi saatu puusydän pääsi uuteen vessaan.
Lamppu
Näitä lamppuja etsimme kaikista pisimpään. Lamput oli tarkoitus laittaa toisinpäin, mutta ne olivat paremmat ”väärinpäin”. Lamput löytyivät alekorista, joten ne sopivat hyvin projektiimme.
Kehykset
Ajatuksia aamuun- kirjan mietteistä valitsin parhaat ja sijoitin ne vessani seinälle.
ajatuksia
Suosikki ajatukset
Taulu Pariisista
Ossianin huoneen seinälle ostettu Pariisitaulu päätyikin seinätilan puutteen vuoksi minun vessaani. Ossianin haave on matkusta kanssani Pariisiin, joten taulu menee hyvänä tavoitetauluna täälläkin.

Lue myös: 8 kultaista sääntöä poikien äideille

Mistä on pienet pojat tehty? Ei ainakaan mistään etanoista! 

 1. Nimetön kertoo:

  Kiva veski 🙂 Mistä bongasit tuon peilin, vai askartelitteko itte? Joku vastaava on meilläkin hakusessa, ja pienellä budjetilla onnistuminen olisi bonusta!

   1. Jonna-Emilia kertoo:

    Peili on ihan todella vanha löytö jostain…en kyllä mitenkään muista mistä. Ostettu jo vuonna 2005. Se on ollut meillä aikaisemmin muissa huoneissa, mutta sattui sopimaan tuonne niin hyvin, että siirrettiin sinne.

   2. Jonna-Emilia kertoo:

    Minuakaan ei läheisyys ahdista, ihaninta on reissussakin kun kaikki nukkuu samassa huoneessa. Minua ahdistaa se kun tavarat pursuavat ovista ja ikkunoista, eikä niitä sa mahtumaan mihinkään. Ihan jo kesä, talvi, kevät ja syksy vaatteet ja harrastusvälineet..huh huh

    • S kertoo:

     Upea! Ja paljon respectiä että pärjäsitte NELJÄN lapsen kanssa yhdellä vessalla, minusta tuntuu että jo kahden kanssa kahdella vessalla on välillä jonoa.

      1. Jonna-Emilia kertoo:

       Jonotusta alkoi tulemaan vasta ihan viime aikoina, kun isompien poikien istunnot alkoivat venymään. Ongelmaa lisäsi se, että kylpyhuoneeseen kulku oli tuon ainoan vessan kautta, oli meinaan super ärsyttäävää jonottaa pyykkejä viemään vessan oven takana. 🙂 Joten tarpeeseen kyllä tuli. Sitä kummasti pärjää yhdelläkin jos on pakko, mutta nyt on hetken kaksi vessaa ollut, niin ihmettelen sitä miten pärjättiin yhdellä.

      2. Maisa.80 kertoo:

       Me olemme miettineet toisen vessan rakentamista, mutta en tiedä riittäkö siihen taidot. Tietysti työn voi tilata muualta mutta sitten se on huomattavasti kalliimpaa. Meilläkin voisi hyvin nipistää yhdestä makuuhuoneesta sen verran. Ihanat noi seinät.

        1. Jonna-Emilia kertoo:

         Kiitos, minäkin tykkään seinistä tosi paljon. Kaikki valitut materiaalit ja hankinnat oli muutenkin todella edullisia. Niissä voitte voittaa pitkän pennin. Tsemppiä.

        Vastaa

        Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

        Arkistot