Spinnerin osto-opas vanhemmille

Spinnerit, nuo uudet kummalliset villitykset. Alunperin ne on suunniteltu adhd-ihmisille ”stressileluiksi”, mutta nyt niillä leikkivät kaikki. Vanhemmille tuottaa päänvaivaa löytää lapselle oikeanlainen ja turvallinen spinneri. Kokosin tähän (poikieni avustuksella) hieman tietoa spinnereistä ja niiden toimivuudesta, jotta spinneri hankinta olisi vanhemmille helpompaa.

Perus-spinneri

Spinneri

Tämä on edullisin spinnereistä. Siinä on painot päädyissä, mutta ei pyöriviä laakereita, joten sillä ei voi temppuilla. Näihin versioihin on jäänyt myös pieniä sormia väliin, joten tätä ei ihan pienille kannata ostaa. Siivekkeet on pitkät ja spinneri ei myöskään pyöri pienten sormien välissä.

Temppu-spinneri

Perus-spinneri laakereilla. Päädyssä olevat laakerit pyörivät, joten temppujen tekeminen on mahdollista.

Metalli-spinneri

Maksaa jo hieman enemmän ja painaa myös enemmän. Plussana se, että näitä löytyy pieninä versioina ja ne sopivat hyvin myös pienille sormille. Päädyn reiät puuttuvat, joten sormiakaan ei saa tungettua väliin. Keskilaakerin voi avata, joten spinneriä voi huoltaa. Miinuksena paino, spinneri hajoaa herkemmin tippuessaan ja sattuu jos osuu varpaille.

Alumiini-spinneri

Erittäin kevyt! Pyörii hyvin. Reikiä ei ole ja malli voi olla myös pienempi, joten sopii hyvin perheen pienimmille. Keskilaakerin saa auki, joten on helppo puhdistaa ja huoltaa. Tarvittaessa tiputa sisään WD-40 öljyä, niin johan pyörii.

Erikois-spinneri

Spinnereistä löytyy kaikenlaisia. Osissa ei ole siipiä lainkaan ja osassa niitä voi olla vaikka kymmenen pientä. Ne voivat välkkyä tai vaihtaa väriä. Mitä erikoisempi niin sen todennäköisemmin myös hajoaa herkemmin. Tärkeintä on kuitenkin keskilaakerin pyörivyys, joten olisi hyvä päästä pyörittämään/testaamaan spinneriä ennen sen ostoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arkistot