• Väreillä vauhtia lasten kanssa leipomiseen

    Kaupallinen yhteistyö: Bolero Drinks
    Meidän perheessä ei kukaan ole mikään jauhopeukalo. Minä olen toistuvasti yrittänyt tehdä täydellisiä pullia ja ikinä en ole siinä onnistu. (vinkkejä otetaan vastaan!) Pullani syödään joka kerta sämpylöinä. Sämpylöiksi ne onneksi kelpaavat hyvin. 🙂 Ehkä tästä johtuen eivät pojatkaan ole kovin innokkaita leipomispuuhiin.
    Värit ja erityisesti niiden käyttäminen herkkujen loihtimiseen sai meidänkin pojat kuitenkin kiinnostumaan keittiössä touhuamisesta. Tästä syystä innolla kokeilimme meille tarjottuja Bolero makuja poikieni kanssa. Tätä kikkaa kannattaa käyttää jos lapsi on haastava saada edes kokeilemaan. ”Pikku fyysikot” kun pääsivät vauhtiin, niin eihän heitä pysynyt pysäyttämään. Kokeilimme myöhemmin myös sekoitella värejä ja makuja keskenään ja saimme mitä mielenkiintoisempia makuelämyksiä aikaiseksi.
    Tässä muutamia meidän ensimmäisiä kokeilujamme.

    Minttu mansikka kääre

    Kääretorttupohja
    4 munaa, 1,5 dl sokeria, 1,5 dl vehnäjauhoja 0,5 dl perunajauhoja ja 2tl leivinjauhetta
    Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita sihdin läpi sekaan kuivat aineet. Sekoita varovasti. Kaada leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
    Paista 225 / noin 7 min.
    Täyte
    kermaa 2-4 dl
    minttu Bolero-makua
    mansikoita
    Levitä tortulle hilloa tai mansikoita. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sinne ripaus minttu-Boleroa. Rullaa torttu.
    lapset leipoo
    torttu

    Mansikkabooli

    Vichyä
    mansikka- Bolero makua
    mansikoita
    Kaikki sekaisin!

    Sateenkaari cupcake

    Suklaa muffinssitaikina
    3,5 dl vehnäjauhoja, 2dl sokeria, 2tl vaniljasokeria, 2tl leivinjauhetta, 3 rkl kaakaojauhetta, 1dl maitoa, 2munaa, 100g sulatettua margariinia.
    Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon maito, munat sekä rasva. Sekoita hyvin. Annostele taikina muffinssi vuokiin.
    Paista 200/15-20 min.
    Sokerikreemi
    125 g voita tai margariinia, 1 tl vaniljasokeria, 4 dl tomusokeria, 1 rkl vettä, Bolero makuja. (Me käytimme Kiwi, persikka ja vadelma makuja)
    Pehmennä voi sähkövatkaimella. Lisää vaniljasokeri. Sekoita tomusokeri voin joukkoon samalla vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa vielä hetken aikaa. Jos kreemi on liian paksua, niin laita se ihan hetkeksi mikroon. Kiiwi, persikka, vadelma Bolero makuja tuomaan väriä kreemiin. Väriä enemmän lisätäkseen pitäisi jauhetta laittaa aika paljon ja silloin maku menee liian kirpeäksi. Maistele siis välillä ja päätä mikä määrä väriä riittää.

    Mehujäät

    Vettä ja Bolero makuja (Me kokeilimme kolan, vadelman ja omenan)
    Sekoita yksi Bolero makupussi 1,5 litraan vettä. Kaada valmis sekoitus mehujäämuottiin ja pakasta.
     

    Mikä on Bolero?

    Bolero on hauska tapa lisätä nesteen saantia ilman sokeria. Boleroa voit mm. sekoittaa veteen, rahkaan, jogurttiin, puuroon, smoothieen sekä pirtelöön. Voit myös käyttää Boleroa ruoanlaitossa sekä leivonnassa ja mikä parasta, ilman sokeria! Bolerossa ei ole myöskään käytetty aspartaamia.
    Koska suosin puhtaita raaka-aineita, en lähtisi käyttämään leivonnassa mitään ylimääräisiä värejä pysyvästi. Ehkä syntymäpäiville voisi väriä tuoda pöytään tällaisilla hauskoilla väreillä. Mutta parasta on, että poikien leivontainto on näillä saatu nyt vauhtiin. Vichyn sekaan ajattelin näitä sekoitella välillä jatkossa itselleni ainakin.


    Lue myös:
    Kinder-juustokakku. Nam
    kinderkakku
    Lapset irti sokerikoukusta- 5 vinkkiä

     

    Vastaa

    Sulje
    ×

    Cart