Näytä lapsellesi maailmaa, lapsi kiittää siitä myöhemmin

Kaupallinen yhteistyö: Camala-Store

Matkustan ympäri maailmaa, laukussa leipää ja piimää vaan…” Muistatteko tämän lurituksen? Omassa lapsuudessani sitä ainakin laulettiin ja jotenkin siitä jäi sellainen ajatus minulle, että maailmaa olisi hieno kiertää. En ole koko maailmaa päässyt kiertämään, mutta ihanan paljon erilaisissa paikoissa olen kuitenkin käynyt. Siitä osittain kiitos kuuluu pysyvän matkakuumeen minulle tartuttaneille vanhemmilleni.

Onko lasten päästävä ulkomaille?

Jos vanhempi erehtyy sanomaan tai kirjoittamaan julkisesti siitä, että tykkää matkustaa lasten kanssa ulkomaille, niin keskustelusta jostain syystä aiheutuu pahaa mieltä aina jollekin. Ihan turhaan. Makuja kun on monia. Minäkin olen yksi niistä äideistä joka vie lapsiaan mieluusti ulkomaille ja toivon, että lapset jatkavat matkustelua edelleen tultuaan aikuisiksi. Haluan omien mahdollisuuksieni mukaan tarjota lapsilleni ulkomaanmatkoja muutamastakin syystä.

Ensinnäkin siksi, että vain ulkomailla meidän vanhempien stressitaso tippuu alle nollatason. Siellä pääsee sellaiseen käsittämättömään lomafiilikseen mitä ei vain mitenkään päin missään kotimaassa voi saavuttaa. En tiedä mihin se perustuu? Vai perustuuko mihinkään. Mökillä, järven rannalla pääsee aika lähelle samaa fiilistä, mutta ei ihan. Äidin ja isän täysin rentoutuneena näkeminen on tietysti lapsille myös mielekästä.

Toisekseen uskon, että muiden kulttuurien näkeminen avartaa todella paljon lapsien elämänkatsomusta ja sen oman kuplan ulkopuolelle näkeminen antaa paljon niin aikuisille kuin lapsillekin.

Sitten tullaankin siihen kynnyskysymykseen, että miksi tämä aihe aiheuttaa eripuraa? Raha? Kaikilla ei ole rahaa viedä lapsiaan ulkomaille. No rahaa ei minullakaan ole paljon, mutta säästämme paljon kaikesta muusta. Ei minulla ole huolettavia ripsiä. eikä huollettavia kynsiä. Käyn kampaajallakin vasta kun on ihan pakko, muutaman kerran vuodessa. Ei minulla ole kalliita vaatteita, eikä meikkejä. Ei minulla ole hienoja kenkiä tai koruja. Ei meillä ole kalliisti sisustettua asuntoa tai arvokkaita astioita. Autommekin on edullinen.

Elämme aika pienellä, jotta voimme matkustaa. Jos on rahallisesti todella tiukkaa, niin matkustamme pienemmissä erissä. Koko perheen matkoja ei voi tehdä usein, mutta yhden tai kahden lapsen kanssa voi toinen vanhemmista matkustaa useammin. Aikuiset tietenkin voivat matkustella myös kaksin ja ystävien kanssa. Jonkin verran kyse on myös siis siitä mihin rahansa haluaa käyttää.

On tottakai myös mahdollista, että vanhemmat eivät vain halua matkustaa ulkomaille. Kaikki syyt on ihan yhtä hyviä ja jokaisen perheen oma asia. En todellakaan usko, että lapsi siitä kärsii vaikka ei maailmaa näkisikään. Voihan hän sitten ottaa kiinni aikuisena ja matkustella senkin edestä jos mieli tekee.

Tiedän kuitenkin kokemuksesta, että vanhemmilleen lapsi on myöhemmin todella kiitollinen niistä yhteisistä muistoista ja matkoista, jos vanhemmat ovat pystyneet ja/tai halunneet sellaisia lapsilleen tarjota. Minä siis haluan parhaani mukaan näyttää pojilleni maailmaa ja nähdä sitä heidän kanssaan yhdessä.

Maat jotka lapsi on valloittanut

Olen haaveillut siitä, että meillä olisi joku kirja johon lapset voisivat kerätä merkintöjä niistä maista joissa ovat matkustaneet. Vielä hauskemman idean keksin kun törmäsin Camala-Storen verkkokaupassa maailmankartta-julisteeseen jonka voi itse värittää. Keksin, että siihen voisi värittää ne maat joissa on vieraillut. Kirjaa paljon parempi, koska kartta voi motivoida koko ajan huoneen seinällä haaveilemaan uusista valloitettavista maista.

 

Lasten kanssa matkustaessa meidän matkustuskohteet ovat olleet aika simppeleitä ja monia kertoja on käyty samoissa kohteissa uudestaan. Ihan hirmuisen montaa maata eivät pojat siis päässeet vielä värittämään, mutta hyvä alku on saatu aikaiseksi.

Pojat värittivät innolla karttoihinsa matkustamansa maat ja kartat ripustettiin seinälle odottamaan seuraavia värityksiä. Olisi kivaa jos tämä kartta seuraisi poikien mukana heidän vanhuuteensa asti.

Matkamuistoja keräilemään <3

Osallistu arvontaan

Voita oma My Travel Map juliste. Kerro maa minne haluaisit matkustaa lapsesi kanssa, niin olet mukana arvonnassa. Voitto arvotaan 5.10.2017.

 

Lue myös:

6 ihmistä – 2viikkoa -2 matkalaukkua. Lomalla poikien kanssa

Viron helmet lapsiperheille

 1. Marja Keränen kertoo:

  Teneriffalle aikamiespoikani kanssa matkustaisin.Voisin näyttää itselleni tuttuja paikkoja ja tutustuttaa myös ystäviin.Itse saisin matkaseuran ja turvallisen tuenkin näin eläkeläismummona.Olisi varmasti pojallenikin tarpeen lepotauko lämpimässä jatkuvan yötyön lomassa.Hänelle se olisi ensimmäinen matka Teneriffalle.Yksin kun asuu ei niin helposti tule lähdettyä mihinkään kauemmas.Terveysmatkaa ja virkistyslomaa kaipaisi tuohon ihanan merelliseen paratiisisaaren.

  • Sanna kertoo:

   Oma unelma olisi päästä Australiaan ja varmasti poikani nauttisivat myös. Taloudellisesti haave on mahdoton, joten toiveena olisi viedä jokainen vuorollaan muutaman päivän reissulle eurooppaan 7-v matkalle, poikien luonne ja mielenkiinto huomioon ottaen.

   • Maarit kertoo:

    Turkkiin poika halusi, kun kysyin ☀️ Jäänyt vissiin pojalle hyvät muistot parin vuoden takaisesta reissusta…

    • Tea kertoo:

     Ihana idea! Haluaisin matkustaa niin moneen paikkaan. Argentiinaan, Brasiliaan, Uuteen-Seelantiin ja Madagaskarille esimerkiksi 🙂

     • Irinja kertoo:

      Paljon olen matkustanut omien poikieni kanssa. Jotenkin erityisesti avioeron jälkeen, olen huomannut että lapseni ovat huippua seuraa! Etelä-Saksaan linnakierrokselle veisin pojat mielelläni, mutta sitä ennen taitaa järjestys olla Kreikka (kesäisin kuukausi vanhempieni talolla), Lontoo kuopuksen kanssa ja Berliini ystäväni kanssa.

      • Katja kertoo:

       Opiskelevana yksinhuoltajana rahat tiukilla ja reissut vähissä. Isompi pojista kyllä innokas suunnittelemaan matkoja ja kierrettäisiin monissa maissa, jos pystyttäisiin. Haaveena tällä hetkellä Islanti ja Kroatia.

       • Katja kertoo:

        Kaikista reissuista ja asuinpaikoista Etelä-Afrikkaan ja jenkkeihin haluaisivat molemmat pojat takaisin. Uutena kohteena on puhuttanut Kanada, joten sinne varmaan sitten seuraavaksi. 🙂

        • Emmi kertoo:

         Lapsemme ensimmäinen reissu oli 8kk vanhana Bahamalle. Joulukuuksi lähdemme Aasiaan kiertämään ja taapero silloin 1v3kk. Ensi kesänä Floridaan ja lapsi on silloin 1v 8kk.
         Toivottavasti pääsemme näkemään kattavasti koko maapallon ennen kuin lapsi muuttaa pois kotoa 🙂

         • Niina kertoo:

          Oih ihana idea! Tahtoisin matkustaa lapseni kanssa ainakin Madeiralle tervehtimään sukulaisia. 🙂 Vielä ei olla ehditty kertaakaan ulkomaille, mutta nyt on ainakin passi jo valmiina.

          • Päivi kertoo:

           Kun esikoinen syntyi, lupasin hänelle jo synnärillä, että joku päivä saat viettää oikeat amerikkalaiset synttärit sukulaisten luona. Poika on syntynyt 4.7. Kunhan pikkusisko vielä vähän kasvaa, menemme ja toteutamme lupaukseni. Sukulaiset odottelevat jo.

           • Elina kertoo:

            Olemme lastemme kanssa päässeet matkustamaan veljeni luo Yhdysvaltoihin jo pariinkin otteeseen, vaikka lapset ovat vielä melko pieniä. Haluaisimme kuitenkin viedä lapsiamme kauniisiin Euroopan maihin etelänlomalle kuten Kreikkaan tai Italiaan… Haaveillen.

            • Pia kertoo:

             Olemme matkustelleet paljon jo lasten kanssa, mutta vielä on paljon näkemättä! Seuraava kohde on thaimaa helmikuussa, kesällä kävimme turkissa. Poikamme haluaisivat kreikkaan, koska siellä on monet kaveris käyneet ja siitä ovat paljon kuulleet. Kunhan pikkusisko kasvaa hieman odotan kovaa että pääsisimme alpeille laskettelemaan koko perheen kanssa yhdessä. Tällä hetkellä matkat painottuvat rantalomakohteisiin. Lapset 7,6,1. Vanhin sai viime syntymäpäivänä maailmankartan johon nuppineuloilla merkkaamme missä hän on käynyt. Toiselle pojalle olisi kiva antaa juliste johon värittää maita! Matkailu on ihanaa, sekä pienille että isoille! Toivon että lapseni jatkavat mahdollisuuksien mukaan aikuistuttuaan matkailua, se avartaa omaa elämännäkemystä ja antaa niin paljon!

             • Marjut kertoo:

              Miamiin ehkä ensi reissulla ja unelma olisi Malediivit. Lisäksi Salzburg jouluna olisi tunnelmallinen. Paljonko tuo kartta maksaa, sen voisi ehkä itsekin ostaa.

              • Tytti kertoo:

               Viimeksi Tanskassa, seuraavaksi Jamaika huomenna 6-vuotiaan pojan kanssa. Joskus vielä haluan näyttää hänelle Afrikkaa!

               • Nasu kertoo:

                Paljon on 4v nähnyt, mutta jenkkilä ja änärimatsi. Se ois mun suurin haave saada viedä poika katsomaan huippukiekkoa, kun Suomes ottelutapahtuma on niiin lapsenkengissä.

                • Maria kertoo:

                 Ei hitsi miten kiva tuo kartta! Oon niin etsinyt lapselle tuollaista! Haluaisin matkustaa lapsen kanssa Thaimaahan, ja varmasti lähivuosina matkustankin 🙂

                 • Nerikah kertoo:

                  Olen käynyt 6-v tyttäreni kanssa Tanskassa ja Dubaissa. Seuraava kohde on meillä Tukholma, tyttären toiveesta. Haluaisin matkustaa hänen kanssaan Malediiveille joskus.

                  • Hilla kertoo:

                   Haluaisin näytää pojilleni, missä heidän äitinsä oli vaihto-opiskelijana 9 vuotta sitten eli Asahikawa, Japani. 🙂

                   • Annika kertoo:

                    Eilen palasimme poikien kanssa Kreetalta. Seuraavaksi haluaisin matkustaa Italiaan 🙂
                    Ja juurikin tällaista karttaideaa olemme miettineet että sellainen olisi kiva muisto!

                    • Mervi kertoo:

                     Voi haluaisin näyttää pojilleni koko maailman! Kesällä kävimme Kreikassa Thassoksen saarella ja olin lasten kanssa (2x11v.) ensi kertaa yksin reissussa ja se oli kivaa! Nautimme reissusta kovasti. Haluaisin viedä poikani joskus sellaisiin vesiin missä voisi snorklailla lämpimissä vesissä eksoottisten kalojen seassa.

                     • Hanna kertoo:

                      Tuo kartta olis niin kiva, pääsis jonkun maan jo väritteleen! Seuraava kohde lienee lähempänä, ehkä Espanja joka vilisee puheissa paljon, mutta jonakin päivänä matkustamme poikani kanssa vielä Kameruniin.

                      • Tepa kertoo:

                       Ihana kartta! Rakastan karttoja ja voisin tutkia niitä loputtomasti. Lennolla suurinta viihdettä on tutkia lentoyhtiön lehdessä olevaa karttaa. Haluaisin
                       matkustaa oman lapseni kanssa Balille, Indonesiaan.

                       • Kaija kertoo:

                        Hienoa pohdintaa mutta täytyy muistaa se että vaikka jotkut kuinka säästäisi niin ei onnistu tai pysty säästämän kuluista vaikka tahtookin. Itse olen hyvä palkkasessa työssä mutta lapsuudessani vanhempani olivat työttömiä ja kun aika koitti että töitä oli niin rahat meni elämiseen.

                        Vastaa

                        Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

                        Arkistot