Ekaluokkalaisen kouluun kadonneet tavarat. Kallis lista kolmelta kuukaudelta

Enpä olisi uskonut, että lapsen ekaluokka voi tulla vanhemmille näin kalliiksi. Oscar alotti koulun 3kk sitten ja on hävittänyt sinne useaan otteeseen koko omaisuutensa. Oscar on meidän kolmas koululainen, mutta ihan omaa luokkaansa tässä asiassa. Isoveljet ovat suhteellisen hyvin muistaneet tavaransa. Olisiko ollut jo toinen kouluviikko kun Oscarilta hävisi matematiikan kirja. Mihin? Ei mitään tietoa. Kirja ei ole löytynyt koulusta, kotoa tai kavereilta vielä tähänkään päivään mennessä. Miten voi hävittää kirjan lopullisesti? Miten se on edes mahdollista?

Tuo poika on kyllä niin oman tien kulkija, että äitinä saan jännittää hänen hävittävän vielä joskus itsensäkin koulumatkalle. Koulumatkat kestävät loputtomiin ja siellä matkanvarrella touhutaan kavereiden kanssa yhtä sun toista typerää. Läksyt poika haluaa tehdä tunnollisesti, mutta ei muista ikinä mitä tuli läksyksi. (Tässä tunnistan itseänikin ala-asteella). Hänen päässään vilisee tuhat muuta asiaa sen jälkeen kun läksyt on koulussa annettu, eihän sitä mitenkään voi enää kotona muistaa mitä tuli läksyksi. Onneksi opettajat ovat vielä merkinneet läksyt pienellä lippusella kirjan väliin.

Päätin listata kaikki ne tavarat mitä Oscar on elokuusta eteenpäin kouluun tai koulumatkalle hävittänyt. Näiden lisäksi on kadonnut paljon muutakin, mutta ne on löytynyt myöhemmin. Lista voi olla naurettavaa luettavaa, mutta ei se äitiä tai äidin lompakkoa kovastikaan naurata.

Nämä asiat ekaluokkalainen kadotti 3kk aikana

2,5 paria sukkia (Kyllä! Kerran tultiin yhdellä sukalla kotiin)

1 liikuntapussi (Jossa sisällä shortsit, t-paita ja pyyhe)

2 koulukirjaa (Näiden uudelleen hankkiminen kevensi äidin lompakkoa 50 eurolla)

2 takkia (Kotiin voi hyvin tulla ilman takkiakin. Useimmiten takit ovat löytyneet seuraavina päivinä koulusta, mutta näitä kahta ei koskaan löytynyt)

1 ulkohousu (Tämä luku saadaan varmasti nousemaan kun ilmat kylmenevät)

3 hupparia (Takin alta voi kotiin tullessa löytyäkin vain t-paita)

3-5 kpl pipoja (Tämä on arvio, koska en pysy laskuissa)

5-8 kpl hanskoja (Määrä voi olla suurempikin, sillä hyvin usein kouluun lähdetään hanskat kädessä ja kotiin tullaan ilman)

Lukematon määrä kyniä (Ostamme noin yhden kynäpaketin viikossa. Siitä ottaa kyllä isoveljetkin aina lisää)

Lukematon määrä kumeja

Muutama teroitin

1 vihko

Siinä on aika paljon tavaraa hukassa! 

Pitää varmaan mennä koululle joku päivä jätesäkin kanssa kaivelemaan löytötavaroita 🙂

Onko muilla äideillä tavaroita hävittäviä poikia?

Lue myös: 

Stressittömät ja toimivat arkiaamut lasten kanssa

 

Lauseet jotka poikien äiti sanoo JOKA PÄIVÄ

 

 

 1. Inga kertoo:

  Meillä tokaluokkalainen hävittänyt vuoden aikana: 2 takkia,yhdet ulkohousut, huppari, 3 pipoa, parit hanskat, harrastuksen kaulasuoja. Kallista on….

  • Pilivi kertoo:

   Hei ! Meillä oli yhdet hyvät ulkohousut olleet kateissa yli vuoden,löytyivät sitten kaverin kotoa ! Löytyi nimen perusteella sitten oikealle omistajalle.Olikin jo sopivat sitten pikkusiskolle.Lastemme koulussa on hyvä tapa kun koululla on kevät tai joulujuhla tai muu tapahtuma,mihin vanhemmat tulevat,niin silloin siellä on kaikki löytötavarat laitettu nätisti riviin lajiteltuna penkille.(näkyvälle paikalle)Siitä on helppo katsoa oman lapsensa tavarat.Monet tavarat/vaatteet löytyny näin oikeille omistajille.

    1. Jonna-Emilia kertoo:

     Meillä kävi kerran niin, että Oliver meni pitkästä aikaa yhdelle lähinaapurillemme kylään ja kun tuli sieltä kotiin niin hänellä oli pikkuveljeltä sinne jäänyt skootti, kypärä, 2xtakki, huppari ja pipo mukanaan tuomisina. Ne olivat lojuneet kaverin luona yli puolivuotta?

    2. Jemppa kertoo:

     Vähän hirvittää jo etukäteen. Mieleen tulee tietysti myös se, että kuinka paljon oikeasti katoaa ja kuinka paljon varastetaan vaikka ihan vain kiusallaan. Itsekin olen nimittäin tullut 8-vuotiaana ilman takkia kotiin ja se oli ainakin ihan rehellisesti varastettu naulakosta oppitunnin aikana ja silloin elettiin kuitenkin suht viatonta 90-luvun alkua. Myös pulpeteista hävisi milloin mitäkin sillä välin, kun oltiin vaikka syömässä. Tuntuukin, että kaikki pitäisi pultata kiinni, jottei ”katoaisi”.

     • Minni kertoo:

      On muuten ihan käsittämätöntä miten paljon tavaraa on koulujen löytötavaralaatikoissa, joita ei kukaan kaipaa. Meiltä kerran katosi mustat toppahousut, naulakkoon oli jäänyt toiset mustat, joissa oli pojan nimi. Koulun ainoalta saman nimiseltä ja hänen äidiltään kysyttiin housuja olisiko vaihtuneet. No olihan ne mutta vasta 2 viikon ja kolmen! kieltävän vastauksen jälkeen. Myös oman tytön nimi ja puhelinnumero olivat housuissa. Meiltä on myös saman tyttären upouusi käyttämätön toinen Vikingin talvikenkä kadonnut, aina löytyy vain 1 kenkä, kun varastoja siivotaan. En malta heittää kenkää poiskaan, jos vaikka joskus löytyisi. Katoamisesta on jo 6 vuotta eikä enää mahdu myöskään nuoremmille sisaruksilleenkaan.

      • Heidi kertoo:

       Kyllä. Meillä on hanskat talvisin aina hukassa. 10 eur kun maksaa talvihanskoista per pari ja niitä hukkuu joka viikko niin kalliiksi tulee. Lippikset toinen vakkari mitä menee kesässä monia.

        1. Heini kertoo:

         Se jäi arvoitukseksi.. Ei osannut itse kertoa, mitä on ollut jalassa kotiin tullessa eikä muistanut kyllä että olisi pelkät sukat jalassa tullut. Eikä meiltä kotoa myöskään ylimääräisiä kenkiä löytynyt..

          1. Unohteleva äiti kertoo:

           Ainaskin sisäkengiksi kouluun viestillä crockseilla voi tulla kotiin. Sadekelillä jos laittaa saappaat ja pakkaa liikuntatuntia varten lenkkarit tai päinvastoin, saa kengät jätettyä. Siellä koululla kannattaa todella käydä kiertämässä löytölaatikot ja pukuhuoneet! Sieltä lahjoitetaan vino pino keväisin pois. Silti matkalla puistoon riisutit hanskat ja hupparit jää kateisiin.

         • Maija_80 kertoo:

          Meiltä löytyy samanlainen poika! En edes viitsi laittaa hänelle enää mitään kivaa päälle kouluun kun olen varma, että ne ei tule sieltä takaisin. 🙂

          • Anu kertoo:

           Esikoinen, tällä hetkellä viidesluokkalainen, on hävittänyt tänä syksynä vain kolme pipoa. Viime lukuvuonna kadotti koulukirjan, vaatteita (myös sukkia!), sisäpelikengät. Kyniä ja kumeja en edes jaksa laskea enää. Kumma kyllä pelireissuilla pysyy kamat tallessa..

             1. Anu kertoo:

              Meillä se tuntuu menevän kausittain. Välillä on hetkiä, jolloin tuntuu, et poika hukkaa pian itsensäkin. Mutta sitten on taas kuukausia, et tavarat pysyy tallessa ilman ongelmia. Poika meni suoraan eskariin niin en muista, että olisi ennen koulua juurikaan kadottanut mitään, kun oli mun kanssa kotona/kerhossa.

            Vastaa

            Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

            Arkistot