• Poika haluaa jatkuvasti palvelua -mikä on jo liikaa?

    Minkä ikäiseltä lapselta voi vaatia omatoimisuutta ja missä asisoissa? Meillä eskarissa olevfa poika joka haluaa palvelua monessa asiassa, minä mietin, että minkä ikäisen tulisi selvitä jo itse?
    Tähän asti olen hänen pyllynsäkin pessyt, mutta nyt on alkanut vähän väsyttää ja ällöttää. Olen sanonut pojalle että pitää itse alkaa pesemään. Osaa kyllä, ei ole siitä kiinni. Ei vaan jotenkin viitsi?
    Kuvituskuva
    Poika osaa pukea tosi hienosti mutta haluaisi jotenkin, että teen kaiken valmiiksi.
    Olen tosi väsynyt kun on vielä pojan pikkusisarus hoidettavana. Toivoisi jo, että voisi vähän päästä helpommalla lasten kanssa, kun toinen on jo kuitenkin eskarilainen. Osan olen tehnyt sille aina valmiiksi mutta paljon myös patistanut tekemään itse ja tietyissä asioissa onkin itsenäinen.
    Poika osaa esim laittaa syömistä itse ja valvotusti ruokaa laittaa, käydä kaupassa hakemassa jotain kun odotan ulkopuolella jne.

    Poika haluaa palvelua jotta saisi huomiota?

    Mietin, että noi pesut ja pukemiset vaatii ehkä huomion takia mua tekemään? Tulee huono omatunto jos en tee, mutta en jaksa enää palvella kaikessa.
    Kuinka paljon voin antaa hänen tehdä nyt itse?
    Osaa kuitenkin, mutta pelkään, että jää jotain traumoja jos kokee, ettei saa tarpeeksi apua. Auttaa kyllä haluan, mutten valmiiksi tehdä kaikkea.
    Suihkussa annan käydä välillä yksin, välillä valvon. Hampaat pesen koska oon lukenut että ton ikäiseltä pitäs vielä pestä/tarkkoa.
    Kokemuksia ja vinkkejä muilta vanhemmilta?

    Kommentit

    1. Äiti

      Hampaat tuleekin Vanhemman pestä siihen saakka kun lapsi osaa kirjoittaa hyvin. (aikoinaan sanottiin että kaunoa) mutta kyllähän tuon ikäinen lapsi voi ensin pestä ne itse ja äiti sitten käy hampaat vielä läpi. Eskarilaisen tulee osata pukea itse ei koulussakaan kukaan auta. Osaa myös käydä suihkuissa ja pestä itsensä kun pienemmätkin osaa. Voihan toki auttaa, mutta oisko niin että haluaa pienemmiltä huomiota. Voisiko saada sitä jotenkin muuten enemmän? Yhteisiä ison pojan juttuja joihin pienemmät ei sitten osallistu.

    Vastaa