• Kaupunkijuhannuksen parhaat puolet

  Kaupunkijuhannukset ovat aivan liian aliarvostettuja. Minäkin aliarvostin niitä joskus, mutta en tee sitä virhettä enää. Vaikka onhan juhannus toki mökkijuhla ja siellä minäkin olen aina mahdollisuuksieni mukaan juhannukset viettänyt. Ennen lapsia olimme mieheni sukumökillä aina juhannukset ja sieltä on jäänyt minulle oikein ihanat ja hauskat muistot.

  Nyt kuitenkin, tällä kokoonpanolla, mökkijuhannusten viettäminen on jo suhteellisen hankalaa. Sukumökille emme mahdu, muiden sukulaisten kanssa yhtäaikaa. Omat vanhempani eivät asu enää maalla, joten heillekään ei mökkijuhannusta oikein pääse viettämään. Eli kaupunkiin jäämme tänäkin vuonna. MUTTA se ei lainkaan haittaa, sillä olen oppinut nauttimaan myös kaupunkijuhannuksesta.

  juhannuskokko
  Tänäkin vuonna käymme katsomassa kokon Krapihovilla Tuusulassa. Siellä kokko poltetaan lapsille sopivaan aikaan klo 22.

  Kaupunkijuhannuksessa parasta:

  1. Kaupunki rauhoittuu. On oikeasti aika huikea tunne kävellä tyhjillä kaduilla ja nautiskella kerrankin kaupungista, jossa ei pörise autot, mopot, eikä muutkaan vempaimet. Ihmisä ei näy, olet yksin kaupungin kanssa. Aivan kuin aavekaupungissa kävelisi.
  2. Hyttyset eivät vaivaa. Niitä ei todellakaan ole, ainakaan meidän suunnalla, samoja määriä kuin mökillä.
  3. Juhannuskokkoja löytyy helpommin. Mökillä on melkein jokainen kerta käynyt niin, että juhannuskokko on jäänyt näkemättä. Kokoille on matkaa ja lähteminen mökiltä on aina oma järjestelynsä. Kaupungissa löytyy useitakin hyviä vaihtoehtoja käydä ihastelemassa kokkoa.
  4. Ei hukkumisvaaraa.
  5. Grillailu sähkögrillillä on nopeampaa, kuin nuotiolla. Ei pääse lasten nälkä yltymään niin isoksi.
  6. Jos on huono ilma, niin kaupungissa se ei ärsytä ihan niin paljon.
  7. Kaupunkijuhannus yhdistää ihmisiä. Ehkä tulee nähtyä sellaisia ihmisiä, joita muuten ei tule nähtyä niin usein, sillä kaupunkiin jääneet lyövät usein hynttyyt yhteen. Minä olen ainakin tutustunut ihan kaupunkijuhannuksen ansiosta, erääseen nykyiseen ystävääni, joka jäi myös kaupunkiin (molempien miehet olivat juhannuksen töissä).
  8. Ei reissaamista. Onhan se, ainakin isolla perheellä, pakkaaminen ja autolla matkustaminen aina oma juttunsa.
  9. EM Futis ja tv. Se kai on pakko mainita poikaperheen äitinä. Tosin futis jatkuu vasta juhannuspäivänä.

  Oikein ihanaa ja turvallista Juhannusta kaikille, sijainnista huolimatta!

  Vastaa