• Vanhemmuuden tunnusluku/salasana helvetti

  Äidit ja isät tietävät varmasti mistä puhun. Niistä kymmenistä eri salasanoista ja tunnuksista jotka pitäisi yhden ihmisen kyetä muistamaan pyörittääksen ihan vain tätä perus lapsiperheenarkea. Tässä tuskin edes on kaikki mahdolliset esimerkit joihin niitä tunnuslukuja plus salasanoja tarvitsee, mutta jo nämäkin luettuasi olet taatusti hengästynyt.

  Päiväkodin tunnukset

  Kun pieni pallerosi aloittaa päiväkodin pitää sinulla olla tunnukset Tenavanettiin tai vastaavaan sivustoon, jotta tiedät lapsesi päiväkodin tapahtumista. Tietysti hukkaat ensimmäiset paperit jotka sait päiväkodintädiltä ja joudut ruinaamaan pian uusia. Ehkä onnistut ne säilyttämään ja pääset tunnuksilla sisälle järjestelmään, mutta muistatko vaihtaa sinne helpomman salasanan? Todennäköisesti vasta sadannella kerralla. Sisarukset eivät tietenkään ole saman salasanan takana, joten  joudut ottamaan jokaiselle lapselle omat tunnukset, isälle ja äidillekin vielä erilliset. Tämä tarkoittaa kolmen päiväkoti-ikäisen lapsen taloudessa yhteensä kuutta eri sisäänkirjautumistunnusta.

  Harrastusten tunnukset

  Moni seura on mukana nimenhuudon tapaisella sivustolla, missä treenejä voi seurata ja niihin ilmoittautua. Sinne pääsee sentään yhdellä tunnuksella sisään, vielä kun ei menisi sekaisin kaikkien lasten ja aikuisten treeneissä listaa selatessaan. Osa seuroista ei tietenkään ole nimenhuudossa, joten niiden treenit saat edellen käydä katsomassa nettisivuilta jos muistat. Mitä enemmän lapsia sen enemmän olet sekaisin näiden kanssa.

  Pankin tunnukset

  Välillä pitäisi maksaa laskuja ja se pitää tehdä tietysti netissä. Onneksi….tai epäonneksi se onnistuu kätevästi pankkitunnuksilla. Vai onko se nyt niin kätevää kuitenkaan? Tunnuslukulista on juuri loppunut ja joudut tilaamaan uudet. Sitten lähdetään kauppaan ja pankkiautomaatille, mutta sinnekin on tunnusluku. Sen sentään muistaa helposti oikein ainakin useimmiten. Samaa tunnuslukua voi onneksi käyttää myös kassalla, mutta ensin pitää muistaa leimata plussakortti, s-etukortti, pinskortti, alekupongit ja ottaa vielä leima keräilykorttiin.

  Koulun tunnukset

  Kun kupeittesi hedelmät siirtyvät kouluun saat taas uudet tunnukset, isälle ja äidille omat tietysti. Nyt saadaan onneksi kaikki lapset samojen tunnusten sisään, mutta selattavaa Helmessä riittää. On viestejä, huomautuksia, läksyjä, lukkaria ja poissaoloja. Rehtori muistaa yleisillä kirjeillä ja vanhempainkerho lähettelee omia tapahtumapostejaan, opettaja huomauttaa lapsen levottomuudesta. Muistitkohan vaihtaa toisen lapsen tietoihin välillä, vai selailetko yhä saman lapsen tietoja? Voi kuinka ihana olisikaan vanha kunnon reissuvihko.

  Sähköpostin tunnukset

  Sähköposti täyttyy toinen toistaan turhemmista posteista. Sinne se hukkui sekaan tärkeä lasku, mikä olisi pitänyt maksaa jo aikoja sitten. Et edes koskaan nähnyt sitä, taisi mennä suoraan roskapoistiin. Onneksi sähköpostin tunnukset sentään muistaa ulkoa. Sähköpostejakaan ei ole kovin montaa. Löytyy oma sähköposti, perheen sähköposti, työpaikan sähköposti ja sivutoimen sähköposti. Kaikkien salasanat ja osoitteet pystyy muistamaan kun oikein yritää.

  Tietokoneen ja puhelimen tunnukset

  Jotta pääset tekemään yhtään mitään edellä mainittuja asioita pitää sinun ensin päästä tietokoneellesi ja puhelimellesi. Niihin pääset käsiksi tietysti myös tunnuksilla ja salasanoilla. Pitäisi keksiä sellaiset jotka muistaa aina, mutta muut eivät niitä arvaa. Montako kertaa olet vaihtanut salasanan jonka lapset ovat arvanneet?  Olisiko helpointa laittaa vain samat salasanat kaikkiin,  jotta ei tarvitse enää opetella yhtään lisää.

  Kodin tunnukset

  Oman osoitteesi sentään muistat ja talon numeronkin, mutta mikäs sen kerrostalon alaoven koodin olikaan? Sekin taisi taloyhtiön toimesta vaihtua viime viikolla. Vaan onneksi asut omakotitalossa, ei tarvitse muistaa kuin varashälyttimen viisi numeroinen ja viisi kirjaiminen koodi, tanssia polkkaa ja pyörähtää piruetti päästäksesi sisälle kotiisi. Helppo nakki.
  Hyvä me! Äidit ja isät!
  Screenshot_2016-09-04-17-12-33-1
  Lue myös: Neljän pojan äitiyskö rankkaa? Pyh, sanon minä
  Nämä vaiheet jokainen poika käy läpi 

  Kommentit

  1. dfsdfdsf

   Oletko kokeillut lastpass-palvelua? Se on ilmainen ja muistaa kaikki salasanat ja siihen on selainlisäosa kaikille suosituimmille selaimille. Ei tarvitse muistaa kuin yksi salasana.

   1. Jonna-Emilia

    Oi, sepä kuulostaa hyvältä. En ole aijemmin kuullut. Kiitos vinkistä.

  Vastaa