• You are currently viewing Lauseet jotka poikien äiti sanoo JOKA PÄIVÄ
  Pojat ja kummityttö

  Lauseet jotka poikien äiti sanoo JOKA PÄIVÄ

  Taitaa olla lauseita, jotka poikien äiti sanoo joka päivä. Nämä on rakennettu huumorilla, eikä varmasti pidä paikkaansa jokaisessa poika-perheessä.

  Montako kertaa olet sinä olet tänään nämä sanonut?

  Nämä lauseet poikien äiti sanoo!

  Alas sieltä!

  Tätä saa erityisesti jankuttaa leikki-ikäisen pojan kanssa, mutta ei tätä valitettavasti täysin pääse unohtamaan vielä isompienkaan poikien kanssa. Isompikin poika saattaa yllättäemn saada päähänsä kiivetä katolle. (Tosi juttu)

  Taasko sulla on nälkä?

  Kasvuiässä olevien poikien äidit pääsevät todistamaan, kuinka nopeasti jääkaappi voi tyhjentyä heti ruokareissun jälkeen. Tätä meillä neljän pojan taloudessa odotetaan kovasti, sillä siitä on varoitelleet meitä niin monet. Toistaiseksi emme ole päässeet tätä vielä kokemaan. Vanhin poikamme on vasta 11 vuotias, että ehtiihän tässä vielä.

  EDIT Nyt kun vanhin on 14 vuotta, niin johan on ääni muuttunut kellossa täälläkin.

  Mikä täällä haisee?

  Pojilta puuttuu ehkä hajuaisti. Kaikki pojat eivät todellakaan haise, mutta poikia ei hajut näytä häiritsevän. Hikiset sukat tai vessan löyhkä ei kiinnosta poikia juurikaan ja tästä syystä he eivät koe myöskään tarvetta tehdä asialle välttämättä mitään. Ja kyllä se poikien sukkahiki sitten haisee pahalle!

  Lue myös: Näillä viidellä vinkillä saat pojan keskustelemaan

  Pistä nyt jotain vaatetta päälle!

  Pienenä hypitää nakuna ja isompana boksereilla. Kun silmä välttää, niin paita on vähintään heitettävä pois. Jos kouluikäiset poikani ovat keskenään kotona, mahdollisesti vielä kavereita seuranaan, niin lähes aina kotiin tullessani he heiluvat kaikki meillä ilman paitaa. Tulee kuulemma trampalla ja juostessa niin kuuma. Paidat on kääritty päähän.

  Laita WC-istuimen kansi kiinni!

  Monen pojan äidin kauhistus, wc-istuimen kansi auki aina. Lukuisista pyynnöistä huolimatta se myös pysyy auki. Minua tämä ei häiritse, taidan jättää sen itseasiassa itsekin auki.  Ehkä poikavoittoisessa perheessä koko kannen voisi ruuvata pois, mitä sillä tekee.

  Olkaa hiljempaa!

  Poikien äänitasot nousevat välillä hyvin korkeiksi. Erityisesti jos poikia on talossa monta. Äidille suosittelen näihin tilanteisiin kuulosuojaimia. Pyyntö olla hiljempaa muistetaan ehkä 10 sekuntin ajan ja tämän jälkeen äänitasot nousevat taas yhtä korkealle kuin aikaisemminkin.

  Pidä kädet omalla puolella!

  Veljesten äitien arkipäivää. Jostain syystä ne näpit pitää aina työntää toisen puolelle. Autossa, ruokapöydässä, sohvalla….ihan missä vain. Mikään ei näytä olevan kivempaa, kuin hämmentää vähän muita sisaruksia. Veljeksillä on muutenkin joku pakonomainen tarve istua kasassa koko ajan, toistensa päällä.

  Lue myös: Vaiheet, jotka melkein jokainen poika käy läpi

  Et saa taas pelata!

  Tätä saa jankuttaa kyllästymiseen asti. Tietysti joskus on myös pelipäivä ja vastaus on silloin eri. Päivittäin saa vastailla pelaamista vinkuvalle pojalle, että tänään ei ole pelipäivä. Ja vaikka ne oikeat pelipäivät ovat tiedossa, niin silti pitää aina välillä kokeilla josko nyt kuitenkin saisi pelata myös tänään.

  Kiitos muru!

  Unohtamatta tätä kaikista tärkeintä. Pojat muistavat äitiä päivittäin, jokainen omalla tyylillään. Yksi kantaa kukkia ja aarteita ulkoa. Toinen halaa ja rutistaa. Kolmas sanoo monta kertaa päivässä kuinka paljon rakastaakaan äitiä. Jokainen päivä pääsee onneksi poikiaan myös kiittämään siitä, että ovat niin ihania.

  äiti katsoo kiukuttelevaa poikaa
  Ollie on vielä niin pieni, että hänelle sanonut lauseet ovat hieman erilaisia. Kuten ”nyt pitää totella äitiä”.

  Kommentit

  1. millamainen

   Haha! Olipa ihana postaus! Nyt tiedän vähän mitä tulevaisuudessa odottaa… (Apua! :D)

   1. Jonna-Emilia

    Ei tarvi jännittää, hauskaa se vain on. Vaikka nyt tämmöisen kirjoituksen teinkin, niin aika harva kohta pitää paikkansa esimerkiksi meidän taloudessa, jossa neljä poikaa. Jollain toisella taas kaikki kohdat näkyvät arkipäivässä. Jokatapauksessa hauskaa siitä tulee!

  2. Mörsky

   Meil 5 ja 7 vuotiaat pojat ja toistaseks noista mölyyminen ja toisen ärsyttminen pitää paikkaansa. Wc pöntön pojat putsaa jos tarve, kansi menee meillä kaikilla alas. Mies varsinkin on tarkka että sitä ei vedetä ennenkuin kansi menee alas. Bakteerit sieltä muuten lentelee… Yöks.. vaatteet pysyy päällä. Hyvä et kesällä saa toisen pojista laittamaan lyhythihasen päälle. Pelata meillä on saanu melko vapaasti mut kun siihen on ollu mahdollisuus niin eipä toi nuorempi enää siitä niin kiinnostunu oo. Nälkä, voi kun ton toisen sais ees syömään enemmän kun 3 pinaattilettua aterialla ???? Toinen tietää et ruokaa tulee ruoka-aikana eikä pahemmin oo ruokaa vinkumassa. Et saa nähdä koska nää meil tulee muuttumaan vai tuleeko?!? Aika näyttää kun pojat kasvaa…

  3. Heidi

   Meillä hajos aikoinaan wc-pöntön kansi. Uuden ostamiseen kului vuosi, kun ei sitä pojat ja mies kaivanneet. Kun uusi kansi vihdoin hankinnan jälkeen saatiin paikoilleen, sain huomata kuukauden päästä kannen olevan jälleen rikki. Siispä miesväki käyttää nykyisin vain kyseistä vessaa, josta puuttuu pöntön kansi ja itselleni omin tyttären kanssa talon toisen vessan. Lisäksi miehet siivotkoon oman vessansa ja me naiset osanneet.
   Ruoan osalta olen jo oppinut, että herkut kannattaa piilottaa ja osa viikonlopun ruoasta säilöä kellariin tai ennen sunnuntai-iltaa jääkaapissa loistaa ainoastaan valo.
   Pojat ovat jo oppineet, että kun pelatessa volyymi nousee, tarkoittaa äidin korjaisi hiljaa, ulkoleikkeihin siirtymistä, oli ulkona sitten mikä tahansa keli. On kuulemma parempi kadota hetkeksi äidin näkökentän ulkopuolelle kuin yrittää laskea ääntä hiljaisemmalle. ????

   1. Jonna-Emilia

    Meillä on myös poikien vessa ja sitten meidän aikuisten vessa. Pitkään mentiin yhdellä, mutta on tämä ihanaa nyt kun lapsilla on oma vessa. Vaikka meidän pojat on kyllä ihan siistejä vessassa kävijöitä, mutta tavaraa jättävät ympäriinsä.

  Vastaa