• 6 merkkiä joista tiedät kuuluvasi MOB:iin. (mom of boys)

  Saatat olla osa MOB yhteisöä, ehkä tietämättäsikään. Virallisen MOB (Mothers of boys) yhteisöön kuulumisen vaatimuksena on, että perheessä on vähintään kolme poikaa ja äidin on oltava perheen ainoa tyttö. Epävirallisempaan MOB:iin kuuluu kuitenkin jo silloin, jos täyttää seuraavat kriteeri.

  kolme-poikaa
  Poikien äidit perhekuvaus palkinnon voittaneet pojat. Photo: KK Photography

  1. Olet kuullut useamman kerran, lähes kaikki seuraavat kommentit

  • teillä on siinä jo kohta oma lätkäjoukkue kasassa
  • seuraavaksi sitten pikku prinsessaa tekemään
  • meinaatteko tehdä niin monta, että tulee tyttökin?
  • siis KAIKKI poikia?
  • Haluisitko vielä tytön?
  • On sulla siinä hommaa
  • On sulla siinä kädet täynnä
  • No teillä varmasti vauhtia riittää
  • Miten olisi seitsemän veljestä?

  Älä sano näitä asioita monen pojan äidille

  2. Tunnet kaikki pojille tärkeät jutut

  Supersankarit ja heidän nimensä ovat tuttu juttu. Ninjagot sekä Turtles Ninjat pystyt nimeään melkein kaikki. Hot Wheels autot ja niiden radat ovat tulleet tutuksi. Legot…lego city, lego star wars, lego ninjago, lego technic ja paljon muita. (Legot jalkapohjissa, imurissa, maton alla ja sohvalla ovat ehdottomasti myös tuttuja). Tiedät  kaikki mahdolliset työkoneet, paloautot, poliisiautot ja muutkin pii-paa autot ja niiden äänet.
  lego

  3. Koskaan ei ole enää tylsää päivää

  Sen jälkeen kun tylsät päivät elämässäsi loppuivat, niin liittyit luultavasti MOB:iin. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita, paikattuja polvia, kaadettuja muropaketteja, kuraisia kenkiä eteisessä, painikisoja trampoliinilla, vesisotaa takapihalla ja paljon ääntä sekä vilskettä. Menoa riittää, mutta elät ihanaa elämänmakuista elämää.

   4.  Lastesi vaatteissa on paljon reikiä

  Kenkiin ja housuihin tulee reikiä kuin sieniä sateella. Lenkkarit saa paikata tai uusia parin kuukauden välein. Ulkohousuja ja farkkuja saat ommella ehjäksi vielä useammin. Sukkiinkin ilmaantuu jotain omituisia reikiä jatkuvasti, mistä lie tulevatkaan. Sormikkaat, pitkät kalsarit ja takit, mikään ei säästy.

  Lue myös: Onnea on olla äiti pojalle- 10 syytä
  reikafarkut

  5. Hymyilet kun näet toisen äidin poikalauman kanssa

  Se sanomaton yhteys, minkä kaksi poikien äitiä tuntee vaihtaessaan katseita. Pieni hymy ja ymmärrys siitä kaikesta mitä pelkkien poikien äiti kohtaa arjessa. Sitä ei muut äidit ymmärrä. Kuinka mahtavaa onkaan, että jollain toisellakin on samanlainen tiimi kasvatettavanaan.

  6. Olet perheen prinsessa

  Koska olet perheen ainoa tyttö, niin olet silloin myös perheen poikien ja miehen ainoa prinsessa. Ei ollenkaan huono paikka olla. Pojat jumaloivat sinua ja muistavat pusuilla, haleilla sekä lahjoilla päivittäin. Jos hyvä tuuri on käynyt, niin mies tekee samoin.
  Minä olen ehdottomasti MOB! Oletko sinä?

  Kommentit

  1. Kesän lapsi

   Vain kaksi poikaa ja tunnistin näistä kaikki. ❤️

  2. Veera

   En ole varma, onko tämä lopulta sukupuolikysymys.
   Tuon ensimmäisen listan kommentit voidaan hyvin kääntää sukupuolineutraaliinkin muotoon silloin, kun perhe ilmoittaa odottavansa kolmatta (saatikka sitten neljättä, viidettä tai useampaa) lasta. Ehkä tuon ”meinaatteko tehdä niin kauan, että tulee tyttö” kommentin tilalle voidaan ”sekaperheissä” vaihtaa lausumat ”ettekö osaa ehkäisyä käyttää” tai ”siis kaikki poikia” kommentin tilalle melkein yhtä tahdikas ”luuletteko, että teidän täytyy täyttää koko maa” kommentti.
   Tyttöjen vaatteetkin kuluu ja reikiintyy. Toisaalta taas on olemassa vaatteistaan tarkkoja, siistejä poikia, joilla ei vahingossakaan vesiväri läiky paidalle.
   Se, että perheeseen on poikien lisäksi syntynyt tyttöjä ei säästä äitiä siltä faktalta, että sankareiden nimet ja värit, legosarjat ja piirrettyjen lähetysajat tulee osattua ulkoa. Niiden lisäksi vain opettelet tuntemaan nimeltä myös Disneyn prinsessat prinsseineen ja ponien söpöysmerkit.
   En koe jääneeni mistään paitsi tai saaneeni jotain enemmän. Sukupuolien sijaan meillä kasvaa persoonia.

   1. Jonna-Emilia

    Ei tämän postauksen ajatus ollutkaan osoittaa kenellekään, että jäisi joistain paitsi. Enemmänkin hauskutella sillä mitä on poikalauman äitiys.
    Minulla motiivina se kyllästyminen siihen voivotteluun kun minulla oli useampi poika. Mutta olen kyllä tismalleen samaa mieltä kanssasi siitä, että kukaan ei jää mistään mitään paitsi. Ei tyttölaumojen vanhemmat, ei yhden lapsen vanhemmat, ei lapsettomat. Jokainen vain elää omanlaistaan, tismalleen yhtä hyvää elämää kuin kaikki muutkin.

  Vastaa