• Kuolettavan tylsät poikien vaatteet. Katso mistä löydät pojillekin jotain kivaa!

  vaatteet-kuva
  Poikien vaatevalikoima ja muoti on kaupoissa valitettavasti  liian usein todella tylsä. Värit ja kuosit toistavat itseään, pääkalloja, sinistä, vihreää, mustaa ja autopaitoja. Vauvalle löytyy lähinnä vain valeansinistä ja isommille tummansinistä. Pinkistä tykkäävä poika ei tahdo löytää itselleen mitään vaatetta ellei sitten suostu pistämään glitteriunelmaa päälleen. Keltaisen ja violetin sävyistä voi poikaperhe vain haaveilla. Onko vaatesuunnittellijat unohtaneet pojat kokonaan?
  Eräs poikien äiti tuskastui avatessaan tunnetun tavaratalon kuvaston jossa pojalle oli tarjolla koko kuvastossa vain yksi säälittävä vaatekerta. Sen lisäksi että poikien vaatteissa ei uskalleta käyttää värejä eikä iloisia kuoseja, on vaatteita tarjolla myös paljon vähemmän kuin tytöille. Liikkeissä saattaa olla 20 eriväristä huivia tytöille ja vain yksi pojalle. Unisex vaatteitakin on erittäin vaikea löytää. Osa vaatemerkeistä tarjoaa tytöille omaa mallistoa ja sen lisäksi unisex mallistoa. Pojat on unohdettu.

  kuvastosta kuvakaappaus
  Pojalle vain yksi asukokonaisuus koko kuvastossa, miksi?

  Värikkäitä ja hauskoja vaatteita pojille

  Päätin kerätä hieman merkkejä, jotka tarjoavat myös pojille värejä ja valtavirrasta poikkeavia kuoseja. Tämä ei ole mikään maksettu mainos, vaan ihan vain yhden poikien äidin maulla tehty kooste. Pojille löytää ihan mahtavia ja kivoja vaatteita, jos vaan jaksaa hieman etsiä.
  Lue mistä väreistä pojat tykkäävät tästä

  Villervalla

  Vaatteissa on rohkeasti käytetty värejä siten, että niitä voi helposti käyttää sekä tytöt, että pojat. Eritysplussaa pinkin värin käytöstä vaatteissa, joissa on kuitenkin hyvin poikamainen leikkaus sekä kuvio. Pidän myös henkilökohtaisesti siitä, että keltainen löytyy värivalikoimasta. Villervallan vaatteet voisi luokitella unisexeiksi.
  Villervallan vaatteita löydät täältä: Skidi.fi

  Zombie Dash

  Nämä vaatteet ovat erityisesti perheen poikien mieleen. Kuosit sopivat pojille kuin nenä päähän. Pojille vaatteiden leikkisyys on suurta plussaa ja äiti puolestaan tykkää siitä, että vaatteet näyttävät myös hyvältä. Värit ovat hieman perintesempiä, mutta seassa kuitenkin makeita kirkkaita yksityiskohtia. Loistavana lisänä myös se, että samanlaisia vaatteita saa aikuisillekin. Katso kuvat: Äiti ja pojat Zombie Dashin vaatteissa.
  screenshot_2016-11-03-10-49-56-1-1
  Zombie Dash vaatteita voit ihailla täältä: Zombie Dash Suomi

  Quiksilver

  Olen henkilökohtaisesti erittäin ihastunut surffimerkkeihin ja ne sopivat mielestäni pojilleni hyvin. Suomessa harvemmin pääsee surffaamaan, mutta Quiksilveriltä löytyy värikkäitä vaatteita myös syksyyn ja talveen. Vaikka vaatteet ovatkin jaoteltu pojille ja tytöille, niin Quiksilverin poikien vaatteista löytyy aurinkoisia ja iloisia värejä. Myös paitojen kuvissa mukavaa vaihtelua.
  Quiksilverin vaatteita löydät täältä: Quiksilver Suomi

   Lindex

  Löydän itse usein pojille helposti vaatteita Lindexiltä. Siellä on värivalikoimassa muutakin kuin sinistä ja mustaa. Lindexiltä voi löytää myös juhlallisempia vaatteita pojille. Värejä on käytetty kohtalaisen laajasti, mutta kuviot ovat vielä aika pitkälle jaoteltu tytöille ja pojille erikseen. Lindexiltä löytyy pojille myös tyylikästä pikkuvanhaa vaatetusta.
  Lindexin vaatteita näet täältä: Lindex

  Soma original

  Uusi kotimainen merkki pitäytyy perinteisemmissä tyttöjen sekä poikien väreissä, mutta ihanaa vaihtelua valikoimaan tuo pojillekin sopivat kauniit kuviot. Pojille löytää harvoin kauniita pipoja tai reppuja, koska molemmat on yleensä kuvioitu dinosauruksilla, pääkalloilla tai hirviöillä. Soma originalilta pipoja, huiveja, rukkasia ja reppuja kuitenkin löytää myös kauniimmilla kuvioilla, jotka sopivat niin äidille kuin pojalle.
  20161103_144552

  Soma Originalin tuotteet voit tilata täältä: SOMA Original

  Benetton

  Värikkäitä vaatteitaan mainostava Benetton pitää värimaailmansa laajana. Pojille löytyy valikoimasta punaista, keltaista, pinkkiä ja oranssia. Plussana myös se, että poikien paitoja löytyy ilman printtejä, sellaisia on nykyään yllättävän vaikea löytää. Benettonilta löytyy pojille myös hienosteluvaatteita.
  Benettonin värikkäitä vaatteita löydät täältä: Benetton

  Cubus

  Kansainvälinen Cubus tarjoaa pojille laajan vaatevalikoiman. Cubuksesta löytyy ihania vaatekokonaisuuksia, mutta myös hauskoja yksittäisiä silmää miellytäviä tuotteita. Kävimme vastikää ostamassa Ollielle ja Oscarille pipot, jotka ovatkin siitä ettenpäin olleet päivittäisessä käytössä, valikoimasta löytyi myös makea pinkki tupsupipo. Cubuksesta löytyy pojille kivaa vaatetta arkeen sekä juhlaan.
  20161026_172759-1
  Cubuksen valikoimaan voit tutustua täältä: Cubus
  OLETKO JO OSALLISTUNUT SALUKSEN ARVONTAAN? Voit osallistua siihen tästä
  Arvonta on sulkeutunut.

  Kommentit

  1. NelliL

   En juuri ostele, kirppareilta tulee joitain hankittua mutta teen mieluummin itse pojalle vaatteet ja mieluiten kierrätysmateriaalista. Näin saan erilaista tehtyä.

  2. Ann

   Itse ostan usein pojalleni vaatteita Okaidilta ja Nextiltä. Molempien valikoimista on löytynyt keltaista, punaista, oranssia, violettia jne. poikien neuleista, paidoista, housuista ja takeista. Mallit ovat olleet myös hauskoja ja asusteitakin löytyy myös pojille!
   En vain ole varma onko niillä myymälää Suomessa…

   1. Jonna-Emilia

    Violettia olen metsästänyt kovastikkin, mutta ei ole paljoa pojille löytynyt. Olisin halunnut Ollielle violetin toppapuvun, mutta paniikissa piti ostos tehdä niin tyydyttiin sitten siniseen.

  3. Johanna

   Lisähaastetta mukavien ja värikkäiden vaatteiden löytämiseen tuo poikani laihuus..

   1. Jonna-Emilia

    Meillä sama Oliverin kanssa. On sellainen pitkä ja hoikka, todella vaikeaa löytää vaatteita. Sama toisinpäin Ossianin kohdalla, hän on lihaksikas ja lyhyt (siis oikeasti esim kunnon pakaralihakset) niin ei meinaa löytyä housuja jotka mahtuisi ja jos löytyy niin ne on liian pitkät ja vyötäröltä isot.

  4. Repsu

   Kotimaisen Noshin valikoimassa on kivasti väriä poikien vaatteissa ja tykkään myös Me&i kivoista ja värikkäistä kuoseista <3

   1. Jonna-Emilia

    Noshista olivat jotkut äidit sitä mieltä, että sieltä löytyy paljon enemmän tytöille kuin pojille. Minä olen muutaman kivan vaatteen sieltä kyllä löytänyt.

  5. Nimetön

   Nostaisin vielä esiin Zaran, jossa poikien osasto on laaja ja ainakin omaan silmääni ”kaunis”. Sieltä puuttuvat ”dinosaurukset” ja vaatteet, niin tyttöjen kuin poikienkin, eivät kanna ylikorostuneesti sellaista LASTENvaate-leimaa. Ovat ihan vaatteita vaan…
   Toinen hyvä Du Pareil Au Meme, jonka malistoissa on aina jänniä värejä oranssista liilaan.
   Ja jos väriä ja unisexia kaipaa, niin onhan Marimekko ja Polarn O pyret raitoineen aika klassikoita.

   1. Jonna-Emilia

    Zara jäi minulta epähuomiossa pois, se on myös yksi omista suosikeistani. Espanjassa asuva äitini kertoi, että siellä Zaran lastenvaatevalokoima on todella upea. Vielä siis parempi kuin meillä suomessa.

    1. Laura

     Zaran nettikaupasta saa laajemman malliston kuin mitä liikkeissä täällä Suomessa on. Käsittääkseni nettikauppaan tulevat lähes kaikki tuotteet ja toimittavat Suomeen (ilmainen toimitus jos nouto Zaran liikkeestä). Nimim. Vaatettanut pojat Zaralla vuodesta 09 🙂

     1. Jonna-Emilia

      Hei tämä oli loisto vinkki! Kiitos. Pitääkin pistää tilaten!

  6. Tiia

   Kiva postaus! Näihin täytyy tutustua, Zara on tosiasn myös kiva, mutta ainakin pienimmät koot menevät aina hetkessä!

   1. Jonna-Emilia

    Vaikka makuasioitahan nämä ovat. Ei esimerkiksi nuo surffivaatteet ole varmastikaan kaikkien mieleen ???? kiva saada tänne ja facebookkiin lisää vinkkejä.

  7. Minna M

   Oman hankaluutensa vaatteiden löytämiseen tuo 10- ja 9-vuotiaat pojat itse. Ovat aika tarkkoja siitä, mitä päällensä laittavat. Esimerkiksi juuri nyt paitojen tulisi olla yksiväristä, ei printtejä. Pari paitaa löytyikin onneksi Torreviejan Zarasta. Molemmat pojat ovat pitkiä ja laihoja, joten housujen löytäminen on haaste. Kapealahkeiset verkkarit ovat mieluisimmat. Nyt on onneksi jo toista viikkoa saatu kulkea uimashortseissa ja pelishortseissa. Ensi viikolla sitten koittaa paluu arkeen ja kylmään.

   1. Jonna-Emilia

    Olisi kyllä helppo pukea pojat kesävaatteissin aina vain :). Meidän koululaiset ei vielä ole kovinkaan tarkkoja vaatteistaan, mutta eiköhän sekin päivä ole edessä. Nauttikaa lämmöstä!

  8. Anskis

   No mutta miksipä ei voi ostaa sieltä kaupasta ”tyttöjen” puolelta ihan reippaasti pojallekin, jos haluaa jotain muitakin värejä kuin sitä sinistä ja vihreää? Itse ainakin käyn aina vaatekaupassa (vaikka Zara, Lindex, HM, Kappahl..) tyttöjen osaston läpi, ja aina valkkaan sieltä enemmän vaatteita pojilleni. Eivät minunkaan silmääni miellytä nuo spidermanit tai mitkälie dino-cars-kuosit vaan kuvattomat, ajattomat ja kivan väriset vaatteet. Että eipä tämä pojille vaatteiden löytäminen nyt minun mielestäni kovin suuri ongelma ole, ellei siitä itselleen sellaista tee.

   1. Jonna-Emilia

    Mutta jos poika ei kuitenkaan halua prinsessan, rusetin tai perhosen kuvia, vaan ihan vaan kivoja värejä. Silloin ei tyttöjenkään osastot kauheasti auta.

  9. Laura

   Zara on jo useamman vuoden suosikki ja varsinkin nyt 7v esikoiselle tuntuu löytyvän parhaat housut sieltä. Olen sieltä ostanut pojille juttuja myös tyttöjen osastolta. Kun sain ekan pojan niin aluksi tuntui että onpa tylsä tarjonta vaatteissa, mutta kun opin tietämään mistä tykkään ja mistä sen tyylisiä vaatteita löytyy niin ei ole ollut pulaa kivoista vaatteista, päinvastoin!! Ihmettelen usein kun valitetaan että pojille ei ole mitään ja tytöille kaikkea ihanaa, että missä nämä ihmiset oikein shoppailee?? 😀 Mulla kun kaapit notkuu ihanuuksia ja pitää hillitä ostamista kun kaupat tursuaa kaikkea ihanaa, kyllä, myös pojalle.
   Zaran lisäksi tykkään Mini Rodinista (pienemmille pojille) koska siellä on samoista kivoista kuoseista valmistettu niin mekot kuin housut ja paidatkin, ilman mitään röyhelöitä tai rusetteja joten jos väri tai kuosi miellyttää niin sen saa sekä pojalle, että tytölle. Beau Hudson on ihana merkki pojille (ja tytöille). Kotimaisista Gugguu, Papu ja Vimma tekee unisex vaatteita. Yks merkki mitä en jaksa enää on PompDeLux koska se on niin tyttöpainotteinen. Oon nähnyt monet heidän mallistot missä tyttöjen rekki pursuaa ihanuuksia ja pojille on raitaa, numeroa ja sitten perus harmaa, beige ja tummansininen. Kivan mallisia housuja ja verkkareita oon ostanut mutta jotenkin se poikien mallisto jää vähän puolitiehen.

   1. Jonna-Emilia

    Niin ja juurikin tuo, että jos vain käyttää pojillaan jotain muutakin kuin tummansinistä ja luurankoa, niin valokoima voi olla todella kivakin. Eihän kukaan käske pukemaan poikaa tylsästi. Värjeillä ja kuoseilla voi leikitellä ihan yhtälailla kuin tyttöjenkin vaatetuksessa.

  10. Teija

   Meidän poika on ihastunut Lipfishin paitoihin, ovat värikkäitä ja niissä on se oma juju. Jos erehdyn sivuja selaamaan pojan läsnäollessa, niin vierestä kuuluu ”toi, toi, toi…” 😀

  Vastaa