• Joulu reissussa VS. joulu kotona

  Monesti vastakkainasetteluissa ihmiset kallistuvat vahvasti jompaankumpaan suuntaan. Kysymykseen joulu kotona vai joulu reissussa en osaa sanoa kumpi olisi miestäni parempi vaihtoehto. Veikkaan että suurimmalla osalla teistä on tähän selvä vastaus.

  Minä en osaa arvottaa noita vaihtoehtoja paremmuusjärjestykseen, koska minulla ja omalla perheelläni on ollut tapana vaihdella näiden kahden vaihtoehdon välillä. Olemme olleet noin joka toinen joulu poissa kotoa ja joka toinen joulu olemme olleet kotona. Tänä Jouluna olemme menossa ensimmäisen kerran viettämään joulua lasketellen. Menemme jouluksi Tahkolle. Ihanaa saada tänä jouluna stressivapaa ja valkoinen joulu.

  screenshot_2016-11-16-15-41-30-1-1

  Joulun erilaiset mausteet

  Olen jo lapsena tottunut viettämään jouluja muualla kuin kotona. Reissasimme perheeni kanssa aika säännöllisestikin jouluksi etelän lämpöön. Muistan lapsuudestani, että joulut reissussa olivat erityisen kivoja siksi, koska vanhemmat olivat huomattavasti rentoutuneempia kuin Suomen jouluissa. Voisi kuvitella, että joulun tunnelmaa ei palmujen alla saa aikaiseksi, mutta se on harhaluulo. Espanjan jouluissa oli vielä jokin erityinen lisätaika mitä kotona ei jouluun saanut.

  Olemme matkustaneet muutaman kerran jouluksi etelään myös omien lastemme kanssa. Molemmat kerrat olivat erittäin onnistuneita. Lahjoja availlaan myös reissussa ja jouluruoka syödään yhdessä. Kokeilimme kerran myös jouluristeilyä, se ei ollut meidän perheen juttu, mutta tulipahan sekin koettua. Laivalla oli hyvät jouluruuat ja mitään ei tarvinnut itse tehdä, mutta jotenkin liian kaupalliselta se tuntui.

  pojat rannalla
  Joulun voi viettää näinkin. Ossian (oikealla) ja serkkupojat joulu 2009.

  Kotijouluista muistan ihanan joulupöydän herkkuineen, jännityksen vatsanpohjassa kun odotin joulupukkia ja tutut joululaulut. Mahtavinta oli kun koko perhe pysähtyi olemaan yhdessä, kavereita ei tavattu ja vanhemmat eivät menneet töihin. Sama asia on kotijoulun parhautta myös nyt aikuisen näkökulmasta. On ihanaa rauhoittua kotiin ja olla ihan vain oman perheen kanssa. Joulun herkkuja ja lautapelejä yhdessä illalla. Joulusauna on myös parhautta. Miinuksena tietysti se kaikki järjestely mitä joutuu joulun eteen tekemään, toiset tykkäävät tosin siitäkin osuudesta.

  Joulu Tahkolla 2016

  Tänä Jouluna suuntaamme siis tahkolle. Olen pitkään haaveillut joulusta, johon liittyisi selvästi myös talven harrastukset. Poikamme ovat nyt sen verran isompia, että laskettelureissu ja joulu voidaan mukavasti yhdistää. Kotona vellova remonttimme vauhditti päätöstämme siihen, että kotona emme tätä joulua vietä. Lappiin asti emme halua lähteä lapsia lyhyellä lomallamme raahaamaan, joten Tahko tuntui parhaimmalta vaihtoehdolta. Etelä-Suomesta ajoa ei tule kuin 4-5 tuntia.

  Tahko ei ole minulle ennestään kovinkaan tuttu. Olen siellä joskus nuorena lasketellut, mutta sen pidempään en ole siellä aikaani viettänyt. Pojille kokemus tulee olemaan täysin uusi, he eivät ole olleet koskaan yötä missään laskettelukeskuksessa. Jännittävintä on ennenkaikkea nähdä miten joulun tunnelma on saatu vangittua Tahkolle.

  Pojat odottavat joulureissuamme kovasti. He suunnittelevat menevänsä kylpylään sekä Tahko Farmille eläimiä katsomaan. Tahkolla voi tavata myös joulupukin ja tämä onkin todella kiva lisä ajatellen Ollieta, joka on vielä aika pieni. Ihan mahtavaa päästä myös laskettelemaan, sillä Ossian, Oliver ja Oscar osaavat jo sen verran lasketella, että heidän kanssaan pääsee ihan kunnolla rinteisiin.

  Oliver laskettelee
  Pojat viihtyivät rinteessä viime talvena. Oliver vauhdissa.

  Parasta on kuitenkin se, että meidän aikuisten ei tarvitse painaa hiki hatussa keittiössä, huhkia lumitöitä ulkona tai imuroida hädässä villakoiria. Voimme vain syödä hyvin valmiissa juhlapöydässä, lasketella  laadukkaissa rinteissä ja olla poikiemme kanssa sekä nauttia joulusta.

  Tahko

  Tahko

  Kumpi on parempi? Joulu reissussa vai joulu kotona? Miksi?

  Yhteistyössä: Keskusvaraamo TAHKOcom
  Lue myös: Näillä vinkeillä saat pojan keskustelemaan
  Äidin ja pojan – nämä asiat tehdään yhdessä. 40 kohtaa

  Kommentit

  1. Mari_80

   Perheemme on perinteisesti viettänyt joulun Lapissa. Tänä jouluna emme pääse sinne asti ja onkin ollut kovasti pohdinnassa, että jäämmeko kotiin vai mitä keksimme. Tahko voisi olla yksi hyvä vaihtoehto. Meiltä sinne ajaa vielä jopa vähemmän. Pistetään mietintään.

   1. Jonna-Emilia

    Millaista on ollut viettää joulua Lapissa? Voisi kuvitella, että hankien keskellä on ainakin tunelmaa? Jännitykellä odotan tätä meidän reissua. Jos on onnitstunut, niin mennään varmasti uudestaankin 🙂

  2. Nimetön

   Ehdottomasti kotona!

   1. Jonna-Emilia

    Oletteko koskaan kokeilleet joulua muualla? Kotonakin on kyllä kiva, ei sillä.

  3. MAMA

   Mekin reissaamme aina välillä jouluksi pois kotoa. Tahkollakin olemme käyneet ja oli oikein kiva joulu siellä. Nyt olemme menossa ulkomaille, laskettelemaan sinnekin.

   1. Jonna-Emilia

    Olisi kiva kuulla Tahkon joulusta lisää? Milloin siellä olitte? Osallistuitteko joulutapahtumiin siellä?

    1. MAMA

     Olimme siellä ilman lapsia. (heitä ei siis vielä ollut olemassa). Tarjolla olisi kyllä ollut vaikka mitä lapsiperheille. Varmasti todella kiva paikka jouluna lastenkin kanssa. Pidimme joulustamme siellä kaksinkin.

  4. Tiina

   Kotona ja reissussa. Ihan joulusta riippuen. Joskus reissussa sukulaisten luona ja joskus kotona (jossa välillä sukulaisia kylässä.) Välillä tulee käytyä ihan jossain ei sukulaisillakin reisussa, mutta en tahdo viettää joulua suomen ulkopuolella (ellei sitten siellä ole sukulaisia tai/ja lunta.) Ehkä sitäkin voi joskus kokeilla, mutta itse koen kylmyyden ja saunan ja muutenkin kaiken suomalaisen kuuluvan jouluuni 🙂

   1. Jonna-Emilia

    Suosittelen kokeilemaan, se on jollain tavalla aika hauska kokemus istua palmujen alla tonttulakki päässä. Mutta ei sitä kyllä joka joulu tekisi.

  5. Mimmi*

   Me olimme toissa jouluna Tahkolla. Vuokratalo olisää oikein ihaanalysoi ja siellä oli kaikki mahdolliset tarvikkeet. Ruoka laitettiin itse siellä, muutta silti oli rennompaa kun ei tarvinnut stressata joulusiivouksesta kotona. Jouluaattona oli jouluhartaus ja siihen osallistuttiin siskon kanssa. Tänä jouluna toivottavasti siellä on lunta. Toissa jouluna ei ollut kuin rinteissä ja muutoin oli ihan mustaa ja vettä satoi.

   1. Jonna-Emilia

    Niin se on tosiaan riskinä, että lunta ei ole. Mutta rinteissä sentään, se on jo positiivista ????

  Vastaa