• You are currently viewing Lastenhuoneen nurkasta rakennettiin äidille oma vessa

  Lastenhuoneen nurkasta rakennettiin äidille oma vessa

  Äidille rakennettiin oma vessa!

  Elämme tällä hetkellä melko ahtaasti. Asumme 100 neliön omakotitalossa ja näihin neliöihin mahtuminen on vaatinut sen, että meidän vanhempien sänky on sijoitettu toistaiseksi olohuoneeseen. Voin sanoa, että ei ole kivaa!!!

  Meidän olisi tarkoitus aloittaa asuntomme laajentaminen keväällä. Asuntoomme tulee laajennuksen myötä melkein tuplat neliöitä lisää. Joitain ratkaisuja tulevaa laajennusta ajatellen on tehty nyt jo etukäteen, kuten toisen vessan rakentaminen.

  Lue myös: Mistä on pienet pojat tehty? Ei ainakaan mistään etanoista! 

  Mieheni päätti lohkaista pienten poikien makuuhuoneesta palan ja tehdä meille aikuisille oman vessan. Se tuli tarpeeseen, sillä yhden huussin politiikalla 6 hengen perheessä on ollut välillä vessaan melkoista jonottelua.

  Poikien vessa on välillä niin siivoton, että on jopa hävettänyt päästää sinne vieraita. Poikien vessa on kuin räjähtänyt ihan jatkuvasti. Hammastahnaa seinillä, ja vaatteita lattialla. Laitoin sen oveen lapun “sauna” jotta kukaan ei mene sinne vahingossakaan. Nyt meillä pysyy edes toinen vessa sellaisena, että sitä voi aikuinenkin käyttää.

  Uuden vessan kanssa kävi kuitenkin niin, että miehenikään ei sitä käytä ja pojat vaikka pidättävät mielummin kuin astuvat sisään uuteen vessaan. Minulla on nyt sitten vähän niin kuin oma vessa. Kelpaa kyllä ja en valita!

  Tässä siitä muutamia kuvia.

  Lue myös: 8 kultaista sääntöä poikien äideille

  Pienellä budjetilla kyhätty- äidille oma vessa

  vessan sisustus

  vessanlamppu

  sisutus vessa

  Rakennettiin laajennus myös myöhemmin

  Aika pian tämän vessan rakennuksen jälkeen, mieheni rakensi meille 100 neliötä lisää tilaa. Se oli todella raskas projekti ja siitä kirjoitin myös blogiini. Niitä tekstejä voi käydä lukemassa lisää TÄÄLTÄ.

  Niin kivaa kun onkin entisöidä vanhaa ja rakentaa uutta, niin kyllähän sitä mieluusti ostaisi vaan valmista ja uutta. Perheeltä vaatii kuitenkin aina paljon, jos lähdetään itse tekemään. Enkä puhu nyt pistään talopakeista, vaan ihan aidosta rakentamisesta itse.

  Olen tietysti hurjan kiitollinen, että miehelläni pysyy vasara kädessä, minulla kun se ei pysy, mutta en silti voi ihan kenelle vain suositella näitä tämän tyyppisiä projekteja. Jokainen oman taitonsa ja kiinnostuksen mukaan.

  Kommentit

  1. Maisa.80

   Me olemme miettineet toisen vessan rakentamista, mutta en tiedä riittäkö siihen taidot. Tietysti työn voi tilata muualta mutta sitten se on huomattavasti kalliimpaa. Meilläkin voisi hyvin nipistää yhdestä makuuhuoneesta sen verran. Ihanat noi seinät.

   1. Jonna-Emilia

    Kiitos, minäkin tykkään seinistä tosi paljon. Kaikki valitut materiaalit ja hankinnat oli muutenkin todella edullisia. Niissä voitte voittaa pitkän pennin. Tsemppiä.

  2. S

   Upea! Ja paljon respectiä että pärjäsitte NELJÄN lapsen kanssa yhdellä vessalla, minusta tuntuu että jo kahden kanssa kahdella vessalla on välillä jonoa.

   1. Jonna-Emilia

    Jonotusta alkoi tulemaan vasta ihan viime aikoina, kun isompien poikien istunnot alkoivat venymään. Ongelmaa lisäsi se, että kylpyhuoneeseen kulku oli tuon ainoan vessan kautta, oli meinaan super ärsyttäävää jonottaa pyykkejä viemään vessan oven takana. 🙂 Joten tarpeeseen kyllä tuli. Sitä kummasti pärjää yhdelläkin jos on pakko, mutta nyt on hetken kaksi vessaa ollut, niin ihmettelen sitä miten pärjättiin yhdellä.

  3. Manni

   Hieno vessa! ???? Me asumme 2 aikuista ja 5 lasta 78 neliössä, yhdellä vessalla. Ekologista. Tykkäämme toisistamme, siksi en sanoisi, että asumme ahtaasti. Jos ahistaa, ulos pääsee aina. ???? Muita ihmisiä ahistaa asumisemme enemmän kuin meitä.

   1. Jonna-Emilia

    Minuakaan ei läheisyys ahdista, ihaninta on reissussakin kun kaikki nukkuu samassa huoneessa. Minua ahdistaa se kun tavarat pursuavat ovista ja ikkunoista, eikä niitä sa mahtumaan mihinkään. Ihan jo kesä, talvi, kevät ja syksy vaatteet ja harrastusvälineet..huh huh

  4. Nimetön

   Kiva veski 🙂 Mistä bongasit tuon peilin, vai askartelitteko itte? Joku vastaava on meilläkin hakusessa, ja pienellä budjetilla onnistuminen olisi bonusta!

   1. Jonna-Emilia

    Peili on ihan todella vanha löytö jostain…en kyllä mitenkään muista mistä. Ostettu jo vuonna 2005. Se on ollut meillä aikaisemmin muissa huoneissa, mutta sattui sopimaan tuonne niin hyvin, että siirrettiin sinne.

   2. Jonna-Emilia

    Sotkassa olen joskus nähnyt tuon tyyppisiä ihan näinä lähi vuosina 🙂

  Vastaa