• Hiihtolomasuunnitelmia

  Niitä ei ole!

  Jos voisin tehdä mitä vain poikieni kanssa hiihtolomalla, niin pakkaisin auton ja lähtisin laskettelureissulle. Tai vaihtoehtoisesti lentokoneella aurinkorannoille nauttimaan auringosta. Meillä aikuisilla ei kuitenkaan ole lomaa helmikuussa lainkaan ja sen lisäksi makaan tällä hetkellä kovassa kuumeessa sängynpohjalla. Tästä olotilasta on lomailut kaukana.

  No haaveilu on onneksi ilmaista

  Vieläkin muistelen lämmöllä meidän perheemme viimeisintä yhteistä reissua jouluna Tahkolle. Siitä en ehtinyt reissun jälkeen heti blogiin kirjoittamaan, joten ehkä nyt hiihtolomien alla pieni muistelu reissusta voisi olla arvokasta tietoa niille perheille, jotka vielä miettivät minne lähteä.
  Tahkolle ei aja täältä pääkaupunkiseudulta mitään ylitsepääsemätöntä aikaa. Olisiko ollut 5-6 tuntia matkaan meni aikaa. Pysähdyimme muutaman kerran pahoinvoivien lasten vuoksi, Oscar oksensikin tyylikkäästi kauppaan Heinolassa. Matkapahoinvointi on mukava juttu.
  Yövyimme Tahkolla Luhta Home huoneistossa, josta oli lyhyt matka rinteisiin, valaistulle ladulle ja pulkkamäkikin oli ihan huoneiston vieressä…siis oikeastaan ihan kyljessä. Tilavalta parvekkeelta oli näköala Huutavanholman luonnonsuojelualueelle. Huoneistoon olisi saanut koiranpennunkin mukaan, joten sinne olisimme voineet mennä nyt hiihtolomallakin tuon pienimmän karvaisen vauvamme kanssa. Huoneistossa oli oma sauna (ihan luksusta), muutama makuuhuone ja keittiö, täydellisen kokoinen meidän porukalle.
  Pojat eivät olleet lasketelleet aikoihin ennen joulureissua, meillä oli pojille mukana omat sukset ja laskettelu sujui kohtalaisesti. Paikanpäältä olisi saanut halutessaan myös hiihdonopetusta. Ossianin kanssa lähdimme kaksin tutustumaan laajemmin rinteisiin ja kävimme myös aivan mielettömän tunnelmallisessa PEHKU rinneravintolassa (miten sellainen voi löytyä suomesta?) Minä söin lohikeiton ja Ossian hampurilaisen. Tuntui kuin olisimme ulkomailla. Se oli sellaista äiti poika laatuaikaa ja hetki mitä kumpikaan meistä ei varmasti koskaan unohda.
  Näin monen pojan vanhempana tuppaa myös lomakohteen aktiviteetit olemaan isossa roolissa kohdetta valittaessa. Tahkolta löytytyi paljon muitakin aktiviteettia lapsiperheille, kuten kylpylä, keilahalli, hiihtoladut, toiminnallinen kotieläinpiha… viikko olisi mennyt ihan kevyesti. Meidän 3 päivää oli ainakin aivan liian lyhyt aika. Yhdessä oleminen on oikeastaan missä vain ihan huippu juttu. Puhelimet pois ja ihan puhdasta läsnäoloa lasten ja kumppanin kanssa.
  Meillä pojat hyppivät kirjaimellisesti seinille jos tekemistä ei ole. Tästä syystä mitä enemmän mahdollisuuksia toimintaan on olemassa sen parempi. Ei sen tarvitse olla mitään sen kummallisempaa. Ihan jo pelkästään tuo pulkkamäki huoneiston kyljessä on mieletön etu. Kun valmistimme ruokaa, niin he rakensivat samaan aikaan lumiukon ikkunan eteen.
  Tässä muutama kuva reissusta:

  Minä ja pojat

  Pulkkamäki ja meidän majoitus näkyy takanani

  Joulun tunnelmaa lomahuoneistossa

  Vaikka me emme nyt hiihtolomalla mihinkään pääsekään, niin olisi hauska kuulla millaisia lomasuunnitelmia on teillä kaikilla muilla?

   
  Lue myös: Ruhkavuodet eivät ole mikään myytti
  Kultaiset 8 sääntöä poikien äideille
   

  Kommentit

  1. mama

   Hiihtolomalla pitääkin hiihtää ja lasketella. Jos ei voi mihinkään lähteä niin sitten vähintään pulkkamäessä.
   Me matkaamme lappiin 5 lapsen kanssa.

   1. Jonna-Emilia

    Hyvää reissua teille! Minä niistän täällä sisällä ja ihailen auringonpaistetta ikkunasta.

   1. Jonna-Emilia

    Juu, ei ole säät mitkään upeat. Toivotaan, että pakastuu vielä.

  Vastaa