• You are currently viewing Vesipuiston leikkialueen ideointia, apua tarvitaan teiltä äideiltä

  Vesipuiston leikkialueen ideointia, apua tarvitaan teiltä äideiltä

  Flamingon vesipuisto pyysi meitä poikien äitejä keksimään vesipuistoon pikkulasten uudelle leikkipaikkalle ideoita. Vesipuiston leikkialue piti siis ensin testata, joten kävin poikien kanssa Flamingon tarjoamalla testausreissulla hiihtolomalla ja leikkipaikan lisäksi pääsimme pulikoimaan altaissa sekä laskemaan mäkiä mielin määrin. Kyllä oli ihana reissu! Poikien ehdoton suosikki: Perhemäki.

  vesipuisto

  vesipuiston leikkialue

  Vesipuiston leikkialue kuntoon poikien ideoilla

  Nappasin leikkipaikasta muutamia kuvia ja poikien kanssa meille nousikin jo mieleen vaikka mitä ideoita. Tilaa leikkipaikalle on hyvin, tilaa voi jatkaa vielä vasemmalle ja reippaasti oikealle kuvasta. Paikalla on yksi vesipiste, joka oli nyt merirovolaivan päällä. Lisäksi leikkipaikalla oli kaksi leikkimökkiä joissa pystyy leikkimään esimerkiksi ruuanlaittoleikkejä.

  vesipuisto flamingo

  vesipuiston leikkialue

  Mitä muuta vesipuiston leikkialue kaipaa?

  Tässä muutamia reunaehtoja:

  Toiveissa joudutaan ottamaan huomioon turvallisuus, hygienisyys ja helppous. Esimerkiksi pallomeri ei valitettavasti ole toteutettavissa. Vesipyssyjä on toivottu, mutta lattiat ovat liian liukkaita ja pyssyt aiheuttavat helposti melkoista juoksentelua.

  Jätä ideasi kommenttikentään

  ja voit voittaa koko perheelle Flamingoon vesipuistoliput

  Meidän nelikko ideoi näin:

  Ossian mietti, että voisiko leikkipaikalle rakentaa kiipeilyseinän? Iso vedenkestävä patja alle. Toki kiipeäminen on varmasti liukasta, mutta jos seinästä ei tee kovinkaan korkeaa, eikä liian vaativaa, niin se voisi olla aika hauska ajanviete ja siinä kiivetessä tulisi myös lämmin.

  Oliverin mielestä vesipuiston leikkialue kaipasi venerataa. Maassa kulkevaa ”jokea” jossa voisi työntää pieniä muoviveneitä. Onko tuollaisen veneradan toteuttaminen mahdollista vai vaatisiko se ehkä liikaa rakentelua? Voisiko veneradan rakentaa jostain rännistä/putkesta?

  Oscarin ajatuksia leikkipaikalle oli tietysti ne mahdottomat pallomeret ja vesipyssyt. Kun kerroin, että niitä sinne ei voi toteuttaa, hän mietti, että voisiko sinne saada keinut. Keinut oli kiva idea, mutta niidenkin alla olisi oltava jokin pehmuste, turvallisuussyistä. Toinen hyvä idea Oscarilta oli kalastelu. Olisi aika hauska jos alueella olisi allas, josta voisi kalastella ongella muovikaloja.

  Ollie ei vielä osannut mitään uusia asioita keksiä, hän nautti merirosvolaivasta ja leikkikin sillä todella pitkään. Minä mietin, että voisiko leikkipaikalla olla myös pikkuautoilla jokin leikkipaikka. Onko pikkuautojen puhdistaminen kuitenkin liian vaikeaa vai saisko ne ihan suihkuttamalla puhtaaksi? Entä jotain kostean tilan pelejä…koripallo ja kori?

  Kommentit

  1. Eija Leivo

   Pieniä veneitä/tai ankkoja ja niille matala allas missä niitä voi uitella.Tai vielä hienompaa jos niille pystyy rakentamaan radan missä esim.alikulkutunneli ja pieniä suihkulähteitä.Altaan reunalle vähän sataman näköistä touhua esim.nosturia laituria ym.

  2. Kirsi

   Olisi hauskaa jos alueelle saisi kahluualtaan missä voisi uittaavaikka veneitä. Oscarin ehdotus kalastelusta kuulostaa hyvältä!

  3. Ida

   Mietin jotain sellaista ”labyrintti” tyyppistä, missä voisi testailla kuinka vesi kulkee ylhäältä alas tai esim. Jotain putkia pitkin. Kastelukannut tms. On ainakin pienempien mieleen.

  4. Susan

   Itsellä kun ei enää pieniä lapsia ole niin tämmönen isommille (+10v)lapsille kuin aikuisille kiva ois semmonen ilmatäyttöinen temppurata altaaseen. Hauskaa riittäisi.

  5. Anu

   Plaston ulkoleluja, autoja, rekkoja, traktoreita > eli hiekkalaatikkoleluja!

  6. Hanna F.

   Mulle tuli myös ekana mieleen sama kuin Ossianille eli kiipeilyseinä! Mutta saisiko sen toteutettua niin että seinältä mätkähtäisikin suoraan altaaseen? Tai köysiä tms. joissa voisi roikkua ja tippua veteen?

  7. liisa

   Veneleikkejä. Veneillä voisi kuljetella tavaraa satamasta toiseen tai työmaalle tai kuorma-autoille jne. Meidän pojat tykkäisi kyllä. Tavara voisi olla laatikoita tai eläimiä tms.

  8. Jarna

   Vesimylly, jota lapset voivat pyörittää ja uraa pitkin voi sitten uittaa veneitä (jotka siis liikkuvat myllyn liikkeestä syntyvän virtauksen avulla). Saisiko tähän kaksi uraa vierekkäin, veneitä voisi kilpauittaa..?
   Opettavaista ja hurjan hauskaa!

  9. Sanna Hakulinen

   Vesiputous/vesisuihku jonka allle voi mennä, lattiasta ajoittain/yllättäen ylöspäin tulevat suihkaukset, vesitramboliini (ei ehkä onnistu veden mataluuden vuoksi, voisi olla kiva syvemmässä altaassa), laivojen uittomahdollisuus vaikkapa vesilabyrintissa, kaivuri, jonka päällä voisi istua ja kauhoa vettä, poreallas pienimmille tai vaikka aaltoallas pienimmille.

  10. Riikka

   Joissain paikoissa on suihkulabyrintteja, erilaisia suihkuja ja vesisuihkuja matkan varrella 🙂 hauskoja!
   Myös joku olisi varmasti lasten mieleen!

  11. Katri

   Käsikäyttöinen vesipumppu, josta voi laskea vettä kastelukouruihin. Kouruihin mahdollisuus tehdä patoja ja seurata miten vesi kulkee tällöin eri reittejä. Kouruissa voisi kuljettaa pieniä muoviveneitä yms. Vastaava nähty Norrköpingissä puistossa ulkona.

  12. Paula

   Ehdottomasti jotain vesiteemaista laittaisin!
   Sellainen vesirata olisi hieno, jossa lapsi saisi vaikka laittaa portin kiinni ylhäältä, sitten täyttää ”lähtöaltaan” ja sen jälkeen avata portin ja katsoa miten vesi kulkee reittejä alas.
   Tai vastaavasti valmis vesiputousrata jota pitkin voisi lähettää pieniä veneitä tai vaikka kumiankkoja. Niin että voisi aina jännittää mitä reittiä vene/ankka tällä kerralle menee. Miniliukumäki jossa vois järjestää kumiankkojen nopeuslaskukisan!
   Samoin jo mainittu onginta kuulostaa hyvältä!

  13. Minna

   Valaistusta saisi lisätä allasosaston puolella pimeään aikaan.

  14. Piia

   Veteen sellaisia eläimiä jonka päällä voi istua ja ratsastaa, eli niissä olisi ”satula” kohta ja kuitenkin senverran matalat että niistä ei voi tippua. Sellainen vesiseinä josta voi valuttaa vettä esim sellaisiin pyöriin. Lasten versio ”hieroma” suihkusta altaalla esim joku leijona jonka suusta valuu vettä.

  15. Kaisa

   Superparkissa on sellainen pallonheittopeli, missä pitää osua seinässä oleviin ikkunoihin ja ”rikkoa” ne. Joku tuon kaltainen pienemmässä mittakaavassa (ja muilla kuin palloilla? jos palloja ei haluttu) olis aika hauska. Voisi olla vaikka merenelävien kuvia joihin osua 😀 Tulisi myös lämmin heitellessä.

  16. Hanne Helasuo

   Meillä pojat tykkää uida, mutta kellukkeita on hyvin rajallisesti. Lapsille on saatavilla myös sellaisia vesijuoksun kaltaisia vöitä. Niitä suosittelen. Toivoisin myös pieniä kelluvia palloja pienet lapset tykkää pitää niitä käsissään ja päästää menemään ja uimaan kiinni, palloja pitäisi olla paljon jotta riittäisivät. Joitain kuohupaikkoja kuten porealtaat mutta miedommilla poreilla. Altaana olisi ihana se aikuisten puolen matala suorakaiteenmuotoinen allas, vähän syvempi kuin pienten lasten allas se on tilava, mutta uusia altaita tuskin tulee. Saunassa voisi olla telkku josta tulisi joku lasten lyhyt ohjelma,näin saataisiin lapsetkin viihtymään hieman pidempään. Kahvilaan myös jotain lasten annoksia sekä juomia koristeltuina jollain hassulla koristeella.

  17. S

   Kaikki jo tulleet ehdotukset ovat hyviä, lisään kiinteät vesitykit eli lattiaan kiinnitetty pömpeli, josta voi ampua vettä (näissä täytyy sijoittelu miettiä tarkkaan, että pienimpiin ei osu).

  18. Hansu

   Musiikki pois taustalta! Siitä ei saa mitään selvää, mutta tuo lisää epämääräistä meteliä muutenkin meluisaan tilaan! Toisena tuli mieleen, että jotain akustiikkaa vaimentavaa sais olla enemmän, erityisherkille aika vaikea paikka vierailla nyt.
   Valaistusta lisää lasten puolelle pimeäb aikaan:)

  19. Nimetön

   Voisiko olla joku helppo temppurata?

  20. Sanna V

   Kiipeilypaikkoja altaisiin, kohtiin joista voi turvallisesti humpsahtaa takaisin veteen. Kehittää hyvin lasten koordinaatiota!

  21. Jenni

   Sellainen vesipyörre on tosi hauska ollut ainakin minun pojasta. Eli pyörre kuljettaa uimaria ympyränmuotoisessa altaassa. Jyväskylän Aalto Alvarissa on sellainen. Vesipyssyt on toinen hänen toive. Lapsista on hauska juosta myös maasta tulevien vesisuihkujen läpi, kutittaa mukavasti. Myös veden alla olevat eriväriset valot kiinnostaa. Lasten kylmä/lämpöallas olisi myös kiva, esim. sellainen matala, jossa jalalla astuttaisiin kylmästä lämpimään ja taas kylmään. Matala porealla, jossa lapsetkin voi istua, lapsista hauskaa kun uimapuku pullistuu poreiden voimasta. Minulla 6- ja 7-vuotiaat lapset.

  22. Sanna Lindén

   Vettä seinästä erilaisista suuttimista, joiden alle mennä. Pyörteet ja itse päälle laitettavat porinat aina kivoja. Lapiot ja ämpärit toimivat aina vesileikeissä. Sukeltajille pohjaan kuvioita, joita etsiä. ”Lauttoja”, joiden päälle kiivetä ja hyppiä – toki syvä vesi sitten alla. Voisivat olla rengasmallisia, sinne voi sitten sukeltaa keskeltäkin. Räpylöitä kokeiltavaksi. Joku onkihommeli? terveisin 4v ja 11v poikien äiti (ja yhden 8v tytön)

  23. Verso

   Ihanaa, että ovat halukkaita kuulemaan mielipiteitä ja kehittämään!! On meidän(kin) suosikki – ainoa uimahalli jossa kukaan ei palele!
   Mahtavia ideoita satelee, ei nyt tule heti mieleen muuta. Mutta vesitelmijöiden ikärakennetta nyt mietin. Muissa uimahalleissa kahluuallas on aika hyvin ollut vain pienten käytössä, kun se on varmaan tylsä isommille 😀
   Mutta Flamingossa välillä hirvittää, kun kouluikäisiäkin on pikkulasten altaalla laskemassa mutkamäkeä jne. Eikä koululaisten riemua ole useinkaan vanhemmat tsekkaamassa, ettei pienimpiä jää alle. Eli tuohon kaipaisin jotain selkeyttä. Minkä ikäisille mitäkin leluja missäkin kohtaa leikkialuetta.

  24. Sarianna Tölli

   Olisi niin hienoa, jos flamingoon tulisi sellainen pienellä virtauksella toimiva virta. Se voisi olla viidakkoteemalla. Virran yllä voisi kaartua tekopuita ja puista voisi löytyä eläimiä ym.
   Pieniä luolia, joiden alta pääsisi uimaan. Siellä sisällä voisi olla kurkistusaukkoja johonkin ”viidakkoon ” …
   Sekä..
   Isommille ja pienille lapsille voisi olla ratoja.. Veden pinnan päällä erikokoisia ja eritavalla pinnalla pysyviä laattoja, joita pitkin voisi kulkea. Köysiratoja matalalla veden pinnasta sekä kiipeilyseiniä..
   Pieniä ja isoja asiakkaita olisi kiva tehdä ihastuttamaan katosta roikkuva meduusoja. Erikokoisia ja erinäköisiä sekä erivärisiä.
   Myös veneiden kuljetusta pienissä ”puroissa” sekä veneille pieniä kanavia.
   Myös jotain mistä voisi peittää vesisuihkun ja se tulisi se vesi aina kuitenkin jostain. Jokin pieni kevyt ”vesiputous” jossa voisi täyttää ämpäreitä ja ehkä uskaltaisi mennä alta. Myös useampia ihan pienille tarkoitettuja liukumäkiä, mistä voisi uskaltaa lapsen antaa mennä yksin ????

  25. Emma

   Samoilla linjoilla monien muiden kanssa on meidän porukka. Eli vesirata mitä pitkin voisi uittaa veneitä jne. Hienoa olisi jos rata olisi niin iso että siinä voi kahlailla ja vettä voisi ohjailla erilaisten patojen ja porttien avulla eri suuntiin. Pohjalla voisi olla myös erilaisia materiaaleja, jotta kahlailu olisi jännittävämpää esim mukulakiviä jne.

  26. Nimetön

   rata missä kiertää vesi ja voi uittaa veneitä

  27. Tove Ruokoja

   Vesimyllyjä, vesisuihkuja, venerata ja Plaston leluja.

  28. Mona

   Meillä pienemmät lapset tykkäävät vesileluista, veneet, autot ämpärit ja pallot, Sekä sukelettavista asioista kuten uppoavat renkaat..
   Ihanaa olisi myös aikuisten ajattelu lasten altaassa, joten vaikka syvemmässä päässä pehmeä suihku jolloin lapset voisi tykätä olla sen alla myös. lapset tykkäisi myös sellaisesta tehtävä seinästä eli muovinen seinä jossa liikuteltavia palikoita (näitäkin näkee lasten leikkipaikoille ulkona).
   Isossa altaassa voisi olla kiipeily seinä josta voisi tipahtaa veteen. Isommat lapset voisi tykätä myös siitä pallon heitto seinästä tai koreista.

  29. Johanna F

   Aaltokone! Jos ei isoa niin sitten pieni, jonka tekemissä aalloissa voisi uittaa pikkuisia surffilautoja ukkoineen.

  30. Terhi M

   Erilaisia putkia joihin voisi sangoilla lipata vettä ja seurata miten vesi valuu. Voisi olla jotain hyrriä tai portteja matkalla.
   Myös monen ehdottama veneiden ja ankkojen kuljetusrata varmasti toimisi meidänkin naperoilla!????

  31. Hannah

   Altaan pohjalle sellaisia ”kaloja, rapuja, simpukoita tai vaikka timantteja”, joita voi etsiä lainattavilla 3D-uimalaseilla sukeltaen. Olisivat kiinteitä tai irtonaisia.
   Pienimmille joitain meriaiheisia kiinteitä patsaita, joissa erivärisiä (led-valot) suihkulähteitä/poreiluja, kellukkeita, veneitä, onkimispaikka, joku koralli kaloineen.

  32. Olesja Severin

   Veden alle kaiutin,jolla sais musiikkia sinne veden alle. Oli erässä kylpylässä ja oli kyllä hitti! Lapset oppi äkkiä laittamaan korvia veteen ja kellumaan selällään, mikä on tietyssä iässä melkoinen haaste pikku- uimareille!

    1. Saija

     Niin on mutta lapset eivät pääse nauttimaan siitä…lapset tykkäävät musiikista miksi ei myös heille sellaista suotaisi.

     1. Jonna-Emilia

      Ihan kiva idea toki, mutta tälle kuivan alueen leikkipaikalle ei olla tekemässä uima-allasta. Näin käsitin.

  33. Heidi

   Isompi venerata missä olisi pienemmille matalalla pienempi venerata ja molempia yhdistäisi vesimylly. Eläimet(lattiaan kiinnitettynä) joista saisi ruiskittua vettä (mm. suusta, selästä) pieniä määriä kerralla. Pieni kahluuallas mistä alkaisi ajoittain poreita/suihkuja ja altaassa vaihtuisi värit hiljalleen.

  34. Gisel

   Ihan käytännön ehdotus: oma poikani tykkä laskea käärmeliukumäestä, ja tietenkin monta kertaa peräkkäin. Probleema on rynniminen ja liukastuminen matkalla liukumäkeen. Ennen liukumäkeä on liukuestemattoa, mutta matot ovat irrallisia ja kun moni lapsi juoksee liukumäkeen, ne eivät pysy paikoillaan eivätkä kiinni toisissaan. Olisi kiva, jos tällaisiin paikkoihin teetettäisiin kiinteät, liukumattomat kulkureitit. 🙂

  35. Saija

   Laiva johon voi kiivetä ja sieltä lähtisi erilaisia liukumäkiä. Kaatuva pieni vesikuppi. Tai iso sieni jonka sisältä pääsee kolmeen erilaiseen liukumäkeen ja sienen hatun reunoilta suihkuaa vettä. Tällaisia ulkomailla ja lapset rakastaa niitä. Myös pikku joki jossa uittaa vesileluja. Kuvia sienestä ja laivasta voin lähettää.

  36. Tarja H

   Palloja, maaleja, koreja ja esteradalle ääni täältäkin.

  37. Ullis

   Pari erilaista liukumäkeä alle kouluikäisille. Virta, jossa voi uittaa veneitä tai vain itse liukua. Vedessä oleva pomppupallo, jonka päältä voi laskea veteen.

  38. Jenni

   Venerata kuulostaa kivalta, kunhan siinä on ajateltu sitä, että monta lasta voi leikkiä sovussa keskenään. Ei siis ehkä kuitenkaan niitä sulkuportteja.
   Itselle tuli mieleen leikkikukkien kastelu kastelukannuilla, ja voisi olla muitakin kiinteitä astioita joihin vettä voi kaataa kannulla tai ämpärillä ja valuu sitten hitaasti pois. Esim eri muotoisia, niin oppii samalla tilavuuksista. Joissain voisi olla semmoisia vesimyllyjä mukana tai tiimalasin muotoinen asia.

  39. Elina

   Tekisin leikkipaikasta metsän, jossa virtaisi puro eli missä saisi niillä veneillä leikkiä. Tekisin sinne myös luolan. Keinun köydestä. Sekä pienen lammen mistä voi onkia kaloja. Ja lisäisin sinne muovisia ’palikoita’ sekä muita leluja..

  40. Taija Hokkanen

   Lattia turvallinen, ei liukas!

  41. Outi

   Kiipeilyseiniä josta voisi hypätä altaaseen

  42. pauliina p

   Suihkulähteitä – ne ovat aina suosiossa ???? Musiikkia ja erivärisiä valoja. Hauskoja värejä ja vaikka viidakkoteema/ avaruusteema/ linnateena. Jos näihin voisi yhdistää jotain teemaleikkejä esum. Linnan tuoli/ pyöreä pöytä/ lohikäärme jne

  43. Arla

   Sellane jätti venerata ois kyllä ihana ja varmasti suosiota riittäisi!

  44. Katriina Mäkilehto

   Veneille joku rata, puro tai joki missä pieni virtaus. Pumppuja joista saa itse pumpata vettä astioihin. ????

  45. Katriina Mäkilehto

   Veneille joku rata jossa pieni virtaus. Pumppuja joista saa itse pumpata vettä astioihin. ????

  Vastaa