• Lasten yksinäinen kesäloma

  Kaupallinen yhteistyö: Babysitter.fi

  En usko, että olemme ainoat vanhemmat jotka pähkäilevät sen tosiasian kanssa, että lapsille ei ole mitään paikkaa kesäksi. Omat kesälomamme ovat kuitenkin rajalliset ja kuten olen kertonut, niin meillä Pekka rakentaa taloomme laajennusta. Päätimme kuitenkin ottaa pienimmät pojat pois tarhasta kesä- ja heinäkuuksi, koska olisi ihan älytöntä maksaa muutamasta hassusta hoitopäivästä koko kuun maksut. (Rahaa kun on muutenkin niukasti.) Lisäksi kotikuntamme Järvenpää päätti juuri iloisesti nostaa hoitomaksuja siten, että oli lapsi hoidossa kuinka vähän tahansa, niin maksu on silti 84h mukaisesti. Hoitomaksumme siis pompsahtivat yli 100 eurolla ylöspäin siitä mitä ne olivat.

  Pojat trampoliinilla
  Tramppa on poikien kestosuosikki aina kesällä. Kummipoikani, Oscar ja Oliver pomppimassa.

  Olen lomalla kesäkuussa 2 viikkoa ja heinäkuussa 2 viikkoa. Ne ajat olen tietysti lasten kanssa niin paljon kuin mahdollista. Jäljelle jää  4 viikkoa aikaa jolloin minulla on töitä, miehellä on töitä, tai jos ei ole niin hän rakentaa. Mihin me laitamme nuo lapset neljäksi viikoksi? Jonkin verran he voivat tulla työpaikalleni mukaan, mutta en minä heitä sinne joka päivä voi raahata. Johan se olisi tylsä kesäloma lapsillekin. Isovanhemmat ovat luvanneet autella parhaansa mukaan, mutta heilläkin on kesäreissuja ja muita menoja, eikä se poikien kesäloma ratkiriemukkaalta kuulostaa neljän seinän sisällä mummilassakaan.

  Luotettava lastenhoitaja hakusessa

  Lastenhoitajan etsiminen on suhteellisen työlästä homma. Olemme kerran aijemmin etsineet kotiimme hoitajaa ja haastattelimme useita ehdokkaita työhön ennen kun löysimme meidän pojille sopivan hoitajan. Kuka vain ei voi vahtia neljää vilkasta poikaa, siinä tarvitaan jo hieman osaamista. Jos lähtisimme jälleen palkkaamaan hoitajaa veisi rekrytointi kamalasti meidänkin aikaamme. Ei kuulosta houkuttelevalta. Pojilla on kyllä ihania sukulaistyttöjä, jotka auttaisivat mielellään, mutta he asuvat sen verran kaukana, että hoitaminen on jo käytännöntasolla aika vaikeaa.

  Eikä tämä ongelma ole meillä vain kesää, vaan ongelmahan on jossain määrin jatkuva koko sen ajan kun taloamme laajennetaan. Hoidan huushollin ”yksinhuoltajana” ja työpaikalta kun tulen, niin koko päivä on yhtä kuskailua edes sun takaisin. Olisi ihanaa kun pienemmät voisivat olla välillä rauhassa omassa kodissa, eikä tarvitsisi koko ajan lähteä johonkin.

  Miten muut olette ratkaisseet kesäloman hoitopulmat?

  Piha
  Pihamme ei ole tällä hetkellä kovin kiva poikien leikkeihin.

  Yksin jo pienenä

  Meidän pojat ovat varmaankin keskimääristä aikaisemmin olleet yksin kotona. He ovat kaikki toivoneet jo aika pienenä, että saisivat kokeilla hetken yksinoloa. Myös kauppareissut ja muut pikku jutut ovat tehneet itsenäisesti pienestä pitäen. Tietysti kun esikoinen on ollut rohkea ja toimelias, niin pienemmät ovat sitten ottaneet mallia. Meillä ei siis lapset ole koskaan harmitelleet sitä kun ”joutuvat” olemaan keskenään kotona. Eskarilainenkin haluaisi jäädä aina isoveljien kanssa pidemmäksi aikaa kotiin, mutta hän ei ole tietenkään pitkiä aikoja voinut kotona valvomatta olla. Lyhyitä aikoja on Oscar saanut toki harjoitella.

  Minkä ikäisenä teidän lukijoiden pojat ovat olleet yksin kotona?

  Isojen poikien keskenään oleminen meillä menee aika kivasti. Eivät tappele kotona keskenään, eivätkä soittele minulle koko ajan töihin. (Nyt kun tämän kirjoitin, niin muuttuu varmasti tämäkin asia. Viimeksi kun kirjoitin blogikirjoituksen sisaruksista jotka eivät tappele, niin tuon jutun julkaisun jälkeen pojat tappelivat kaksi viikkoa putkeen JOKA PÄIVÄ.) No jokatapauksessa, jos tämä keskenään sovussa kotona oleminen jatkuu näin hyvin, niin isot saavat toki keskenään siellä ollakin. Onhan heillä puhelimet ja isä kuitenkin samalla tontilla usein turvana, vaikka ei nyt ihan siinä läsnä olekaan.

  Olisihan se kiva kun isommilla lapsillakin olisi joku aikuinen joka heille lämmittäisi ruuan ja veisi vaikka uimarannalle kesälomalla. Sitten tietysti noiden pienempien kannalta se, että ei tarvitsisi aamulla lähteä aikaisin mummille tai jonnekin muualle hoitoon, vaan saisi jäädä rauhassa heräilemään omaan kotiin. Nauttia aamupalan rauhassa ja kävellä pihalla ilman kenkiä vailla aikatauluja. Jokainen  pieni poika on rauhallisen kesälomansa ansainnut!

   

  Lue myös:

  Yksinhuoltajana neljälle, isä se rakentaa taloa

  Talon laajennus

  Stressittömät ja toimivat arkiaamut lasten kanssa

  koululainen

  Vastaa