• Varo! Älä vie lastasi koirapuistoon

  Meidän pojat saivat lahjaksi pienen koiranpennun Kookoksen helmikuussa. Kookos on nyt 6kk vanha ja on ollut hyvin vähän tekemisissä muiden koirien kanssa. Olimme viikonloppuna pelaamassa Oscarin ja Ollien kanssa futista, Kookos oli mukanamme. Paluumatkalla koin hetkellisen mielenhäiriön ja päätin, että käymme Kookoksen kanssa ensimmäistä kertaa koirapuistossa, jotta se pääsee leikkimään muiden koirien kanssa ja saa juosta vapaana aidatulla alueella. Puisto näytti hiljaiselta, joten uskaltauduimme sisään.

  Koirapuisto

  Mikä virhe!!!!

  Älä koskaan äläkä ikinä vie lastasi koirapuistoon. Sekään ei riitä tekosyyksi, että olet ensikertalainen ja et tiedä kirjoittamattomia sääntöjä. Sinun pitää tietää!!! Sekään ei riitä selitykseksi, että arvioit pienen puistossa olevan mäyräkoiran olevan harmiton lapsellesi ja toisinpäin. Sekään ei riitä selitykseksi, että lapsesi on tottunut koiriin, eikä ole kiinnostunut muista koirapuiston koirista. Eikä sekään, että 3 ja 6 vuotiaita lapsia ei voi jättää yksin portin ulkopuolelle tai kotiin. Selityksiä ei ole!!! Sinä et vain voi mennä koirapuistoon lapsen kanssa.

  Sinun pitää tajuta telepaattisesti vaara josta ei puhuta ja olla viemättä lapsiasi koskaan sinne. Siellä vaanii isohampaisia ja tuimasilmäisiä otuksia. Siellä liikkuu arvaamaton eläin, joka ei ole vastuussa tekemisistään. Siellä vaanii pelottava kovaääninen elukka, joka on vaaraksi lapsillesi ja jos ei heille, niin vähintäänkin sinulle.

  Varo. Älä vie lastasi ikinä koirapuistoon. Älä tee samaa virhettä kuin minä tein. Pysyttele koirapuistoista niin kaukana kuin mahdollista, jotta et joudu niiden kynsiin. Raakojen ja pelottavien KOIRAIHMISTEN!!!

  Kävimme koirapuistossa, lapseni eivät olleet sinne tervetulleita. Poistuimme, emmekä mene enää uudestaan.

  Hei olen Kookos ja kaipaisin leikkikavereita

  Lue myös:
  Paras lahja ikinä, oma koiranpentu
  Koiranpentu
   

  Kommentit

  1. Koiraihminen

   Hauska teksti. Nauroin. Tottakai lapset voivat käydä koirapuistossa. Ei sitä oikein voi kukaan kieltääkään, enkä näkisi siihen syytäkään.
   T. Koiraihminen

   1. Jonna-Emilia

    No joku sentään tajusi, että tässä oli pientä humoristista naljailua takana 🙂

  2. 2koiraa

   Valitettavaa jos noin on käynyt, eivät kaikki koiranomistajat ole samanlaisia. Voisitko avata tarinaa vähän enemmän?

   1. Jonna-Emilia

    Ei siellä mitään kamalaa tapahtunut. Kirjoitin tämän tekstin samana iltana kun tulimme pettyneenä pois koirapuistossa ja hieman tunteet olivat pinnassa. Halusin tällä tuoda esiin sitä, että lapset eivät selvästikään olleet ongelma koirille, mutta ihmisille kyllä. Kaksi koiraa vietiin kovaan ääneen heti pois kun lapset saapuivat. Pienten kirosanojen saattelemana. Yksi tuli välittämään portin taakse, että ei voikaan tuoda koiriaan puistoon kun täällä on lapsia. Ja voi niitä vihaisia katseita.

    1. Jaana

     Millä tavalla lapset eivät olleet koirille ongelma tai siis oliko ne ihan OK lasten kanssa vai vietiinkö ne heti pois? Mulla kävi mielessä, että vaikka omat lapset osaisikin käyttäytyä, niin kaikki koirat ei tuu lasten kanssa toimeen ja vaikka aluksi saattaa näyttää olevan ok, niin kaikki koirat vaan ei osaa olla lasten kanssa. Äkkinäisistä liikkeistä jotkut koirat voi esim. innostua liikaa, riistavietti voi herätä tai muuten vaan kokea epävarmuutta ja se on aina riski. Jos koirat vaikka vietiin kiukkusena pois sen takia, että ei omistaja itse luota omiin koiriin saa täysin, eikä niinkään niiden lasten takia? Koirapuisto on kuitenkin koirille ja jos oma koira ei olisi lapsiin täysin tottunut ja sinne tulisi lapsia, niin kyllä itsekkin lähtisin hieman kettuuntuneena pois, koska en haluaisin ottaa riskejä.

     1. Trinity

      Koirapuisto on koirille ja koirien PITÄÄ OLLA siellä vapaana. Kaikki koirat eivät ole tottuneet lapsiin. Siinä mielessä oman lapsen vieminen koirapuistoon on jonkinasteinen riski. Tietenkin on ystävällistä tarjoutua opettamaan muiden koirille lapsisiedätystä, jos omat lapset ovat riittävästi osaavia, että pystyvät olemaan kirkumatta ja juoksematta, eivät säpsy, singahtele, heiluta käsiään yllättäin ja osaavat nätisti kyykyssä paikoillaan tarjota tutustujalle makupaloja. Sellaista lasta koirapuistossa arvostetaan. Valitettavasti muunlaisia on joka paikassa enemmän. Ja jos omassa perheessä ei lapsia ole, on koiraa todella vaikea saada sosiaalistettua pikkulapsiin ja heidän arvaamattomaan käytökseensä.
      Vanhemmilla on tapana pahastua, jos koira ohi juostessaan taklaa taaperon. Koirahan ei tällöin ole vihainen vaan juoksee iloisena muiden koirien kanssa täysin luvallisessa paikassa. Pienenkin koiran törmääminen lapseen saattaa kaataa ja satuttaa. Kenenkä on tällöin vastuu?
      Koira saattaa myös kaikessä ystävällisyydessään mennä tutustumaan lapseen. Se voi hypätä ihmistä vasten josta seuraa herkästi kaatuminen. Se voi mennä ”pussaamaan” naamaa, josta voi seurata säikähdys tai mustelma. Tällöikään ei ole kyse puiston säännöissä määritellystä vaarallisesta tai aggressiivisesta koirasta eli koira on edelleenkin luvallisesti vapaana KOIRApuistossa.
      Kun vastuullinen koiranomistaja näkee nämä mahdolliset vaaratilanteet jo etukäteen, on ymmärrettävää, että hän poistuu harmistuneena. Parempi olisi kuitenkin, että vastuullinen, huomaavainen anhempi huolehtisi itse lapsiensa turvallisuudesta ja toimisi sen mukaisesti, ettei estä muilta koirapuiston käyttämistä. Koirapuistossa oman koiran perässä kirkuen kirmaavat lapsoset eivät ole muiden koirien eivätkä ihmisten mielestä ollenkaan niin ihastuttavia. Totta kyllä, hoitajan hankkiminen lapsille vaatiin vaivannököä. Tai ulkoiluttajan hankkiminen koiralle rahaa/suhteita. Siksi monen koiran ainoa lenkkeily on lastenvaunujen perässä laahustamista ilman mitään sosiaalisia suhteita saati virikkeitä.
      Omien pikkulasten kanssa käytiin muutaman kerran koirapuistoissa (täällä päin maailmaa niitä ei ole, kuten aimemmin oli Helsingissä kotinurkilla) ja välillä lapset leikkivät aitauksen ulkopuolella hetken ja välillä kysyttiin muilta, sopiko lasten tulla sisäpuolelle. Sopuisasti mahduttiin kyllä aina. Jokusen kerran lapset seisoivat penkillä turvassa, kun isot koirat kirmasivat ympäriinsä tai olivat ihan lähellä itseäni tai sylissä/kantoliinassa.
      Leikkipuiston viereen ei ole yhtään turvallista jättää koiria odottamaan, koska vanhemmat eivät valvo lapsiaan eikä lapsilla ole käytöstapoja. Monta kertaa joku lapsi on yllättäen juossut koirien luo kädet ojossa. Vähemmästäkin kytkettynä oleva koira säikähtää. Siinä tilanteessa ärähdyksestä olen vastannut kyllä minä. Vieraisiin koiriin ei koskaan mennä koskemaan ilman lupaa! Eikä niitä pidä edes lähestyä, jos omistaja ei ole vieressä. Eikä todellakaan niiden lähelle mennä lällättelemään ja heittelemään keppejä ja kiviä. Meidän koiria saa aina silittää kunhan pyytää luvan ja sitten toimii annettujen ohjeiden mukaisesti. Rauhallisesti, ei taputeta päähän vaan silitellään kaulan alta ja selästä ja silitetään karvankasvun suuntaisesti eikä vastakarvaan.
      Koirataitoihin ja huomaavaisuuteen voi kasvaa, aikuinenkin.

  3. Nimetön

   E kyllä veisi koiraanikaan koirapuistoon.
   Se on vähän kuin veisi lapsen hop lop:iin:
   tauteja kerjäämässä.
   Nononneksi meillä riittää metsää ympärillä ja tuttuja koiria voi kutsua kylään juoksemaan tänne omille nurkille.

  4. Irina Saarni

   Huumoria mukana ja kuitenkin kannattaa varoa,koirapuistossa voi olla todella jopa vihaisia koiria. .
   Itse en koskaan käydään koipuistossa joo pelkästään senkin takia että sieltä vasta tulee joku pöpö mukana ja se on sataa% varmasti

  5. Liina

   Mielestäni lapsia ei tule viedä koirapuistoon. Koirapuistossa saavat koirat olla vapaana, eikä voi tietää pienestä tai isosta koirasta tykkääkö tämä lapsista vai pelkääkö esim niitä. Mielestäni se on vastuutonta viedä oma lapsi koirapuistoon 🙂 Itselläni on kaksi koiraa ja kaksi lasta, koirapuistossa käymme vain ilman lapsia. Koirat ovat isoja ja koirapuistossa saavat leikkiä ja riehua, jolloin on ihan oikeasti iso riski että tönäisevät lapset kumoon. Saattavat hypätä myös päin kun ovat innoissaan. Koirapuisto on ainoa paikka missä pääsevät irroittelemaan, joten olen itse täysin sitä mieltä että lapsia ei koirapuistoon! 🙂

  6. Annastiina

   Se nyt vaan on semmonen juttu, että kun sinne koirapuistoon tulee vieras lapsi, niin mä en voi mitenkään tietää, millanen se pieni kullannuppu on. Mä en voi tietää, onko se riittävän hyvin kasvatettu ja fiksu jättääkseen vieraan koiran rauhaan. Vai tuleeko se hämmentämään ja kiskomaan mun koiraa korvista ilman, että sen vanhemmat edes puuttuu siihen. Siksi mä lähden pois. Ihan vaan varuilta, koska mun koira on mulle rakas. Se on kiltti, mutta se on kuitenkin koira. Se ei ole tottunut lapsiin, enkä mä halua, että se joutuu piikille siksi, että se on sen seittemän varoituksen jälkeen näykkäissyt sitä korvissaan roikkuvaa pikku perk.. kullannuppua.

  7. S

   Äh, olipas kurjaa. Jotkut ihmiset osaavat ilmaista ihan asiallisetkin asiat epäystävällisesti, ja jotkut ovat vain…fanaattisia. Kyllä itse teini-iästä muistan, että kun vein perheen koiraa koirapuistoon niin oli siellä usein pieniä lapsiakin eikä siitä mitään haittaa ollut…?

  8. Nila

   Koirilla on muutenkin hyvin rajatut mahdollisuudet juosta ja touhuta laillisesti vapaana niin ymmärrän kyllä ihan hyvin, että miksi joku saattaa harmistua siitä, kun koiran juoksuttaminen jääkin toteuttamatta, kun puistossa onkin lapsi. Koiria ei muutenkaan nykypäivänä saa viedä melkein mihinkään, joten koirapuistot ovat niitä harvoja paikkoja missä koirat saa olla koiria niin annetaan kaikille koirille mahdollisuus nauttia siitä. Läheskään kaikki koirat kun eivät pidä lapsista ja vaikka pitäisikin niin harva omistaja haluaa ottaa riskiä siitä, että kohta hän on käräjillä sen takia, että koira satutti lasta vahingossa juostessaan sitä päin. Ja juu en väitä, että sinä toimisit niin jos vahinko kävisikin, mutta mistä kukaan voi tietää minkälainen vanhempi sinnne koirapuistoon on sen lapsensa kanssa tulossa.

   1. S

    Tämä on kyllä ihan totta, mutta tarvitseeko sitä ilmaista vihaisesti, kiroillen ja passiivis-aggressiivisesti? Mua inhottaa asenne/kulttuuri, jonka mukaan kaikki ongelmatilanteet muiden ihmisten kanssa tulkitaan vihamielisiksi ja niihin vastataan vihamielisyydellä.

  9. Nimetön

   Itselläni on lapsi ja monta koiraa.
   Mielestäni on kovin itsekästä viedä ne lapset sinne puistoon, jos on muita koiria. Toki jos menee lasten kanssa, niin kannattaa suoraan etukäteen kysyä, että tuleeko toiset koirat mahdollisesti toimeen lasten kanssa. Lapset ovat kuitenkin siellä vanhemman vastuulla, mutta koirat omistajiensa. Eli ymmärrän itse täysin närkästyneet katseet ja mielipahan koirien omistajien puolesta. Eiväthän koirien omistajatkaan vie koiriaan lasten leikkipuistoihin juoksemaan.

   1. Jonna-Emilia

    Minusta koirapuistoa ja lasten leikkipuistoa ei ihan voi rinnastaa. Eihän koiratkaan lasten leikkipuistossa häiritse ketään, jos istuisivat paikallaan jossain sivussa. Kuten meillä esimerkiksi laset istuivat koirapuistossa.

    1. Äläolemaailmannapa

     Olen samaa mieltä, mitä jo suurin osa on kommentoineista, että ei lapsia mielellään koirapuistoon, ellei erikseen kysy, että voiko tulla. Ja juurikin, koska koirilla on jo valmiiksi rajatut tilat kaupungeissa, niin on todella ikävä lähteä oman koiran kanssa pois sieltä puistosta lasten takia, jos oma koira ei tule toimeen. sieltä ainoasta, jossa se saisi juosta vapaana ja reuhata rauhassa. Ja vielä, jos sinua koirat lasten leikkipaikalla ei häiritse, niin ei tarkoita sitä, että kaikkien kohdalla on niin. Mun mielestä toi rinnastus oli ihan pätevä. Kyllä ne koirat vaan lasten leikkipaikalla häiritsee joitain vanhempia, on ihan omakohtaista kokemusta, kun häädetty pois puistosta omien lasten kanssa siellä ollessa, vaikka koira on istunut nätisti vierellä.

    2. Mira

     Leikkipuiston ja koirapuiston voi täysin rinnastaa kun miettii tarkoitusperää: kumpikin on tarkoitettu liikkumista ja leikkimistä varten. Ero on siinä että koiria ei saa viedä leikkipuistoon. Ei edes istumaan ja katselemaan. Eli kun leikkipuisto on koiravapaa paikka, koirapuisto voisi täysin perustellusti olla lapsivapaa paikka. Kivoja koiria voi käydä paijailemassa muuallakin.

     1. Jonna-Emilia

      Ei lapset ole menneet koirapuistoon paijailemaan koiria vaan ulkoiluttamaan omaansa.

  10. German Shepherd

   Suomalaiset pelkää kaikkea niin mielettömästi… Täällä Berliinissä koirat saavat olla vapaana käytännössä missä vaan, enkä ole nähnyt, että se olisi tuottanut ongelmia tai vaaratilanteita. 🙂 Koirankakkojakin on teillä vähemmän kuin Helsingissä. Eiköhän se ole omistajan tehtävä katsoa siellä koirapuistossakin, että mitä se oma kullannuppu tekee ja estää mahdolliset vaaratilanteet.

  11. puistoilija

   Koirapuisto on koirien leikkipuisto. Jos koiran kanssa menisi lasten puistoon, saisi äidit hepulin vaikka koira vain makaisi omistajansa vieressä. Sama homma koirapuistossa.. vaikka lapset olisi tottuneet koiriin, koirat eivät välttämättä ole tottuneet lapsiin. Jos koira juoksee lapsen yli tai kaataa kumoon innoissaan, voi tulla riitaa. Saati jos lapsi käyttäytyy kuten lapset usein käyttäytyvät; koiran kannalta ennalta-arvaamattomasti ja tottumaton koira puree.
   Hyvän tavan mukaista on kysyä ennen puistoon menemistä, että onko ok jos lapset tulee mukaan. Mielestäni lapset väistää ja koirat on etusijalla, jos joku omistaja on epävarma miten lasten ja koirien yhteispuistoilu sujuu. Koirapuisto on ainoa paikka, jossa koira saa kaupungissa olla luvallisesti vapaana, ja siksi täytyy ymmärtää koiraihmistenkin kanta.
   Omasta puolestani lapset ovat tervetulleita puistoon samaan aikaan minun koirieni kanssa, mutta koirien puistossa pitää olla myös lapsiin tottumattomilla koirilla mahdollisuus leikkiä vapaasti.
   Missään muualla koira ei mene lasten edelle kuin koirapuistossa, joten se ainoa paikka koirille sallittakoon. Harmi tietysti, ettet ensikertalaisena voinut tietää käytäntöjä ja epäystävällisen käytöksen sijaan pitäisi koiraihmisten keskustella asiasta rohkeasti jos kokevat, ettei lapset sovi samaan puistoon. Kurjaa, että sinulle jäi huono kokemus.

  12. Sanmariia

   Kyllä koira ei missään mene lapsen edelle ja vaarallinen koira ei kuulu edes koira puistoon, mikä sitä vaarallista koiraa estää käymästä pienen aikuisenkaan päälle?? Kaksi koiraa ja kolme lasta hoitavana äitinä. Lapsille opetetaan varomaan vierasta koiraa ja kunnioittamaan koiria. Ja koirat opetetaan että ihminen on aina ihminen koosta riippumatta. Koiraöuiston luulisi olevan kaikille koira ihmisille myös lapsille.?

   1. Jonna-Emilia

    Noissa kaupungin asettamissa järjestyssäännöissä oli ainakin kohta, että koirapuistoon ei saa viedä koiraa joka voi käydä ihmisen päälle tai on vaaraksi ihmiselle. Lapset saivat olla myös puistossa, joten tuo ilmeisemmin tarkoittaa siis myös niitä koiria jotka on vaaraksi ihmislapsille.

  13. Sannak

   Siis mitä ihmettä? En oo koskaan kuullutkaan ettei lapsia saisi viedä koirapuistoon???!:o oon mä ainakin muksuna käynyt ja ottanut mun kolme veen koirapuistoon…. pienten puolelle kyllä, en ehkä isojen puolelle uskaltais kun ne voi helposti kaataa kumoon kun juoksentelee:)

  14. Elämä on epäreilua

   Meillä oli edellinen koira todella vihainen, se puri meitä kotiväkeäkin, minua kahdesti, ensimmäisellä kerralla pahemmin käteen ja toisella kerralla haukkasi suurella suullaan, jouduimme lopettamaan hänet vaikka hän oli rakas, en ikänä enää ota koiraa, tämä oli toinen koiramme, edellinen oli kiltti ja eli 16 vuotiaaksi, niin olihan kamala shokki kun oma koira alkaa puremaan, kävimme sen kiltin kanssa paljon koiruuspuistossa ja lapsikin oli usein mukana mutta meitä kohdeltiin aina hyvin onneksi.

  15. voi nyt hyvänen aika

   Olen itse koiraihminen ja minulla on koira, joka ei lapsista hirveästi välitä ja joskus muitakin vieraita ihmisiä arastelee. Lapsia minulla ei kyllä vielä ole, mutta kyllä olen rehellisesti nyt sitä mieltä, että kyllä jokainen omistaja on sen verran vastuussa siitä, miten se oma koira suhtautuu vieraisiin ihmisiin/koiriin/lapsiin ja en itse ainakaan vie koiraani sellaisiin paikkoihin saati päästä irti sellaisissa paikoissa, jossa muutkin ihmiset ja eläimet liikkuvat vapaasti säännöllisesti. Mökillä mennään vapaana ja omalla pihalla, koska siellä ollaan yleensä vain me, mutta kyllä minusta se on omistajan tehtävä kouluttaa/sosiaalistuttaa koiransa sen verran hyvin, ettei koirasta ole missään edes siellä koirapuistossa haittaa lapsille tai aikuisille tai muille koirille, jos sen koiran sinne haluaa viedä. Eli vähintään olla välittämättä niistä vieraista lapsista. Samalla tavalla on vanhemmat vastuussa siitä, että ne omat lapset osaa siellä puistossa käyttäytyä niin, etteivät häiritse vieraita aikuisia tai koiria. Kyllä itse ainakin tiedostan, että ihan oma syyni, etten ole tarpeeksi vienyt koiraani pienenä erilaisten ihmisten ja koirien sekaan, että voitaisiin nyt missä vaan olla vapaana huoletta.

   1. Jonna-Emilia

    Niin ja kyllä se siellä kaupungin virallisissa säännöissäkin niin lukee, että koiran on oltava luotettava. Tämä sääntö taatusti koskee myös sitä, että jos puistoon tulee lapsi niin koira pystyy siellä olemaan. Jokatapauksessa erityisen paljon minua ärsytti se tapa miten asia ilmaistiin. Yksikään ihminen koirapuistossa ei ollut ystävällinen, vaan olimme kuin jotain saastaa kun sinne menimme.

    1. Jaksan aina ihmetellä

     Koirapuisto on koiria varten, leikkipuistot lapsia varten. Näin se menee, vaikka kuinka Jonna-Emilia yrität muuta. Koirien pitää saada olla koirin kesken, ja isot koirat – pitäen usein lapsista – voivat olla niin rajuja, että lapselle voi käydä jotakin. Tämä voidaan välttää, kun muut huomioon ottava ei tuo lapsia koirapuistoon. Eli maailma ei ole vain sinua varten, meitä on täällä muitakin, myös koiria. Meillä kaikilla pitää olla kivaa täällä, siksi koira- ja leikkipuistot ovat erikseen.

     1. Jonna-Emilia

      En pysty rinnastamaan koirapuistoja ja lasten puistoja. Minusta on hassua, että ihmislapsi ja eläin rinnastetaan. Joku joskus sanoi, että ”en minä koiriakaan tuo lasten puistoon”. Koira on eläin ja ihminen on ihminen, oli se ihminen sitten aikuinen tai lapsi. Kaikki eivät voi jättää lapsiaan yksin kotiin ja ne on vain otettava mukaan sinne minne menee. Tarkistimme tämän julkaisun jälkeen tämän asian kaupunkien näkökulmasta ja ihmislapset ovat koirapuistoon tervetulleita. Mikäli koirapuistossa oleva koira pelkää ihmislapsia tai ihmisiä, niin sellaista koiraa ei voi sinne viedä. Tosin tämä koko aihe ei koske enää minua millään muotoa koska en ole astumassa koirapuistoon enää varpaallanikaan. En lapsien kanssa enkä ilman.

  16. Milla

   Koirapuistoon ei voi viedä lapsia, vääränlaisia aikuisia, et voi mennä vääränlaisissa vaatteissa. Mutta myöskään et voi mennä jos on liian iso/pieni koira, vilkas koira, laiska koira tai oikeastaan ihan sama millainen koira vaan 😀
   Ei vaan koiraihmisten on osa ihan ihmeellisiä ja mä puistoilenkin yleensä vaan tyhjässä puistossa tai tuttujen kanssa. Ja teen kyllä itse aina tilaa muille, koska oma koirani on vähän ronski 🙂

  17. Koiranainen

   No ei tulisi mieleenkään viedä lasta koirapuistoon! On paljon koiria, kilttejäkin, jotka eivät ole tottuneet lapsiin ja voivat siksi käyttäytyä arvaamattomasti. Kannattaisi tutustua ja perehtyä koiriin muutenkin ennenkuin sellaisen itselleen tai lapsilleen hankkii. Jokainen koira ihminen kyllä tietää ja tajuaa ettei kannata lapsia koirapuistoon viedä vaikka se olisikin luvanvaraista.

  18. Koiria ja poikia

   Meillä on pari koiraa ja kaksi lasta (niitä poikia). Lapset ovat välillä mukana koirapuistossa ja pitävät sellaista menoa, että varmasti saisivat tottumattomat koirat joko pelästymään tai persuuksiinsa kiinni. Joten menen koirapuistoon lasten kanssa vain jos se on tyhjä, ja lähden sieltä pois, jos muita tulee paikalle.
   Toisaalta menen koirapuistoon koirienkin kanssa vain jos se on tyhjä ja lähden pois jos muita tulee paikalle. Elleivät sitten ole tuttuja, sosiaaliseksi havaittuja koiria (ja omistajia koskee sama kriteeri). Harvoin ovat.
   Omat koirat on koulutettuja ja pysyvät lähellä, joten lähtökohtaisesti paras paikka ulkoilla lasten ja koirien kanssa yhdessä on metsä, jossa lapset saavat kiipeillä kivillä ja koirat juosta vapaana. Toivottavasti sellainen sopiva paikka löytyy teilläkin läheltä tai vaikka lyhyen ajomatkan päästä.

  19. Lapsetomaanpuistoon

   Minun mielestä lapset voisi pitää siinä aidan ulkopuolella, se on koirapuisto! Ei lapsille.Voit toki tuoda jos lapsesi osaa käyttäytyä, mutta tänään olimme koirapuistossa ja tuli kaaaauhea rykelmä lapsiåerheitä(?) ja toinen lapsi osasi käyttäytyä, toinen kiljui, juoksenteli koirien perässä. Ihan vituttavaa suoraan sanoen. Lapsi meinasi jopa tiputtaa minun puhelimeni joka oli penkin reunassa, sillä siinä oli hienot puhelinkuoret. Jos koira ei osaa olla lasten kanssa, se on vanhemman vika, sillä mitäpähän tuo lapsia koirapuistoon.

   1. ---

    Ja koirat ei tietenkään olisi sattuneet puhelinta pudottamaan? En minäkään kyllä lapsia puistoon veisi, mutta ainakin osaisin asiallisesti pyytää olemaan tulematta tai olemaan hiljempaa.

  20. JustOnce

   Vähän myöhään kommentoin, mutta mun mielestä koirapuistoon ei lapset kuulu vaikka osaisivat käyttäytyä kunnolla. Vahinkoja sattuu ja koiristakin löytyy niitä jotka pääsevät koirapuistoon riehumaan vapaana koska muualla se ei ole mahdollista ja jotka nyt sattuvat pelkäämään lapsia iästä ja käytöksestä riippumatta. Pelkäävä koira voi naukata vaikka k.o. lapsi ei mitään olisikaan tehnyt sille koiralle ja olisi ollut rauhassa.
   Koirapuistot koirille ja lasten leikkipuistot lapsille, ihan vaan tasapuolisuuden ja kaikkien mukavan yhdessäolon sekä turvallisuuden takia.
   Ikävää että teille kiroiltiin ja kohdeltiin huonosti, sitä en ymmärrä ollenkaan. Kohteliaasti voi sanoa että ”koira ei ole tottunut lapsiin ja saattaa reagoida negatiivisesti, voisitteko tulla myöhemmin takaisin” tai muuta vastaavaa.

  21. Anssi

   Voi ei, luitko väärin? KOIRA-puisto vai LAPSI-puisto? Yleensä kaupunki laittaa siihen aitaan lapun jossa lukee kummasta on kyse.

   1. Jonna-Emilia

    Hmmm… ei siinä myöskään lukenut aikuiset ihmiset-puisto. Eli pitääkö sinne nakata koirat vaan keskenään? Voiko itse lähteä kahville?

  22. Kirsi

   ????itse sain jo lapsena kirjaimellisesti koiran pureman.itseasiassa kirjaimellisesti. Iso Paha Susikoira ja sit puraisi. Ja mä rakastuin siihen rotuun samantien aivan helevetisti. Heh. Ja olen itse et omat lapset olleet puistoissa. Koirien puistoissa. Tänäkin päivänä lyön vetoa. Että noin 99% koirien taistoista jne käytös virheestä johtuu niiden omistajasta. Koira haistaa josbei pidä jostain. Jne. Mut oli niin hupaisa teksti viitaten tähän samaan. Pahinta on ne kaksjalkaset hampaatirvessä olevat itiootit.

  23. partauros

   Ongelmaksihan tuossa tulee vastuukysymys ja korvausvelvollisuus. Oma koira pitää lapsista, mutta on iso ja lihaksikas ja voisi juosta helposti päin ja aiheuttaa vahinkoa lapselle, ja samaa varmaan moni koiranomistaja pelkää.
   Mutta ilkeys ja töykeys on aivan turhaa, asiat voisi sanoa kauniistikin sekä perustella.
   Onneksi on omaa lääniä, ettei tarvitse miettiäkään koirapuistoilua 🙂

   1. Jonna-Emilia

    Totta, todellinen harmitus tässä oli se miten asia ilmaistiin. Jos kommentointi asiallista, niin ehkä sitä olisi itsekin erilailla miettiyt asiaa.

  24. Iina

   Kuka on vastuussa, jos kaksi suurta koiraa leikkii ja jykevä kultainennoutaja jyrää vahingossa 3- vuotiaan lapsen nurin? Entä jos 6- vuotias yrittää heittää keppiä vinttikoiralle ja koira nappaa vahingossa kädestä kepin sijaan? Tai jos lapsi menee vetämään vierasta koiraa hännästä niin, ettei koira ehdi edes huomata että kyseessä on lapsi ennen kuin reagoi terävästi?
   En menisi puistoon jossa on lapsia. Lapset osaavat olla arvaamattomia eläinten kanssa ja eläimet lapsien kanssa. Jokainen on vastuussa omasta koirastaan ja itsestään, mutta koko puisto ei voi olla vastuussa lasten turvallisuudesta.
   Tapaturma ei vaadi vihaista koiraa, vain sen että kaksi vinttaria juoksee silmät päässä pyörien ja törmäävät 50km/h vauhdilla taaperoon. Aikuiset osaavat ennakoida ja väistää, mutta lapsi ei. Se paikka, missä pienet ja isot eläimet riehuvat ja vetävät 100- lasissa ei kuulu lapsille, ihan vain niiden lasten oman turvallisuuden vuoksi.

   1. Jonna-Emilia

    Käsittääkseni vastuu on aina koiran omistajalla. En tarkoita, että minusta se olisi vaan näin se luki ainakin kaupungin koirapuisto säännöissä. Koiran omistajan pitää tietää voiko koiraa pitää vapaana alueella jossa on muita koiria ja ihmisiä (myös lapsia). Henkilökohtaisesti ottaisin kyllä vastuun siitä jos lapseni repisi koiraa hännästä (miksi kukaan veisi sellaista lasta koirapuistoon joka repii koiria hännistä?) ja vaikka lapseni kaatuisi koirien leikkiessä villisti niin sama juttu. Jos taas koira purisi lastani niin silloin vastuu olisi koiran omistajalla.

  Vastaa