• SOMEvanhemmat listattuna

  Meitä vanhempia on somessa kaikenlaisia. Tunnistatko tästä listalta itsesi tai ystäväsi? Äläkä uskalla väittää, että sinussa ei olisi ripaustakaan joistakin näistä SOMEvanhemmuuksista.


  Hehkuttajavanhempi

  Hehkuttajavanhemman piltti syntyi 10 pisteen vauvana ja lähtikin melkein samantien jo kävelemään. Niin etevä lapsi on tällä vanhemmalla. Hehkuttajavanhempi on myös vakuuttunut pilttinsä jokeltelussa kuulemastaan ”äiti” ja ”isä” sanoista (joita kukaan muu tuttu ei ole koskaan kuullutkaan.) Hehkuttajavanhemman lapsi pyöräilee ja ui muita aikaisemmin. Hänen kupeidensa hedelmä myös lukee ja kirjoittaa sujuvasti siinä vaiheessa kun muiden lapset vielä syövät äidin tissiä.

  Hehkuttajavanhempi lataa sosiaaliseen mediaan kuvia lapsensa piirrustuksista ja palikkarakennelmista ja on vakuuttunut, että lapsi on taiteillut paperille vähintäänkin modernia taidetta tai että palikoista koostettu epämääräinen pino esittää oikeasti upeasti tehtyä lentokonetta. Sama huvittava meno jatkuu lapsen kasvettua isommaksi, mutta sitten se tuottaa lapselle itselleen jo hieman häpeää.  Hehkuttajavanhemman päivitykset ovatkin todennäköisesti eniten piilotettuja uutisvirrasta kavereiden toimesta.

  Hehkuttajavanhempi

   Draamavanhempi

  Draamavanhempi kirjoittaa kilometrinpituisia päivityksiä hassuista ja ”hassuista” tapahtumista lastensa kanssa ja ilman lapsia. Draamavanhempi ”ei nuku koskaan” ja hänen lapsensa ovat vähintäänkin tuhat kertaa raskaampia kuin kaikkien muiden lapset. (Tuttujen mielestä lapset ovat aivan samanlaisia).

  Draamavanhemman valokuvat lapsista ovat harvassa, koska hän ei ”ehdi” paljon kuvia latailemaan. Jos hän joskus saa kuvan aikaiseksi niin siinäkin on vähintään sotkettu keittiö ja väsynyt äiti. Draamavanhemman vuorokausi on niin lyhyt, että hän ei ehdi somettamaan paljoakaan. Draamavanhempi myöhästyy aina töistä, sairastuu lomalla ja joutuu joka vuosi vesisateessa huvipuistoon.

  Draamavanhempi

  Suorittajavanhempi

  Suorittajavanhemman some täyttyy täydellisestä täytekakuista, kukka-asetelmasta ja kauniisti puetuista lapsista. Suorittajavanhempi ei paljasta arjestaan muita asioita kuin täydellisesti onnistuneita ja oikein kuvattuja. Suorittajavanhemman lapset hymyilevät aina kuvissa ja hänen omat kuvansa on otettu reilusti yläviistosta. (Koska kaksoisleuka.)

  Suorittajavanhemman asunto näyttää aina siistiltä ja parisuhde onnelliselta. (Huom näyttää) Hän saattaa olla aktiivinen somen käyttäjä ja kerääkin julkaisuilleen reilusti tykkääjiä. Tykkääjinä on paljon niitäkin joita vähän ärsyttää tai hyvin paljon naurattaa. Suorittajavanhempi ei kuitenkaan sitä ehdi tajuamaan suorittamisensa tiimellyksessä.

  Suorittajavanhempi

  Piilottelijavanhempi

  Piilottelijavanhempi ei halua julkaista lapsestaan mitään, mutta julkaiseekin sitten kuitenkin koko ajan jotain. Piilottelijavanhempi on ehkä epähuomiossa ymmärtänyt, että kuvien latailu lapsista someen on pakollista? Hän julkaisee kuvia lapsistaan ja heidän tekosistaan, mutta lätkii kasvojen päälle tarroja ja käyttää lapsistaan salanimiä. Hänen mieleensä ei ole tullut, että julkaisuja lapsista ei tarvitsisi tehdä lainkaan.

  Piilottelijavanhemmalla on suuri tarve mainita jokaisen julkaisunsa yhteydessä kuinka kaunis/komea lapsi hänellä onkaan. Aivan kuin varmistaakseen, ettei se vain jää naaman päällä lojuvan tarran vuoksi epäselväksi. Piilottelijavanhemman lasten takapuoli on esiintynyt useammin somessa kuin muiden vanhempien lasten takapuolet yhteensä. Piilottelijavanhempi postaa someen omaa naamaansa erittäin aktiivisesti, ikään kuin tasapainottaakseen tilannetta.

  Piilottelijavanhempi

  Paljastelijavanhempi

  Paljastelijavanhempi kertoo someen aivan kaiken, siis aivan kaiken. Jokainen hänen Facebook kaverinsa ja Instagram tykkääjänsä tietävät hänen lastensa kakan koostumuksen, kaikki matkan varrella saadut diagnoosit ja todistusten arvosanat. Paljastelijavanhemman kaverit tietävät tämän lapsista paljon enemmän kuin haluaisivat.

  Paljastelijavanhempi lataa lapsistaan hävyttömän paljon valokuvia muille töllättäväksi. Aivan kuin lapsen perässä kulkisi joukko paparazzeja jatkuvasti. Lapsi on kuvattu yhdessä sun toisessa huvittavassa tilanteessa ja kuvia joutuvat katselemaan muut kyllästymiseen asti. Paljastelijavanhempi on yhtä avoin myös omasta elämästään ja somessa tiedetäänkin oikein hyvin hänen jokainen rakkauskoukeronsa ja mielialan vaihtelunsa. Ja niitähän riittää.

  Paljastelijavanhempi

   
  Lue myös:
  10 tapaa auttaa lasta rakentamaan hyvä itsetunto

  Äiti on äiti, eikä mikään kaveri

   

  Kommentit

  1. Poikien äiti myös

   Kiitos päivän nauruista :D. Nyt täytyy kyllä oikeesti sanoa, että mussa ei ole näistä mitään ;). Tosin en olekkaan somessa, joten en ole yhtän kuvaa tai lausetta koskaan jakanut. Mutta tunnustan, että jos olisin somessa, olisin suorittajaäiti tai ripaus siitä :D. ”Täydellistä äiti <3 poika aikaa"

   1. Jonna-Emilia

    Taitaa suurin osa ihmisistä onneksi olla ripausta vain näitä, mutta en niitä semmosiakin jotka on ihan juuri tätä vain 🙂

  2. Noora

   Voi elämä miten hyvä postaus :’DDDDDDDDDDDDD JA KAIKKI NIIN TOTTA, näitä on niin paljon. Ja kaikki niin ärsyttävän just tollasia kun kuvailit.

   1. Jonna-Emilia

    Nämä onkin oikeita henkilöitä omalta kaverilistaltani ???? ja löytyy kuulemma vähän kaikilta.

  Vastaa