• Laajennus olisit jo valmis

  Laajennus urakkamme jatkuu.

  Työaika loppumassa ja lomakin jo häämöttää, mutta en tunne pienintäkään riemun tunnetta siitä, että pitää kohta lähteä kotiin. Vähän ahdistaa..tai aika paljonkin, yritän keksiä jotain menoa, jotta ei tarvitsisi mennä sinne. Sinne on kuitenkin vain mentävä, ei riitä kukkaronnyörit enää toiseen pidempään matkaankaan.Tila

  Lue myös: Yksinhuoltajana neljälle- isä se rakentaa taloa

  Piha ennen laajennusta. Piha jatkui vielä pitkälle alas.

  Mitäs sitten jos tila loppuu kotona?

  Viihdyn kyllä enemmän kuin hyvin perheeni kanssa, mutta kodistani en välitä. Me asumme nyt niin ahtaasti, että tavarat pursuavat ovista ja ikkunoista. Siivoaminen tuntuu hukkaan heitetyltä työltä, koska tilaa on niin niukasti ja kämppä räjähtää muutamassa tunnissa taas saman näköiseksi kuin ennen siivoamista.

  Ennen sentään tilava pihamme oli pelastus. Omakotitalomme piha on iso ja se oli aikaisemmin myös ihanan suojaisa. Sinne ei koskaan tuullut ja naapuritkin pysyivät ihanasti piilossa. Nyt piha on pelkkä iso rakennustyömaa. Puut on kaadettu ja kaikki suoja hävinnyt. Naapureiden ikkunoista näkyy suoraan meidän kaatopaikalle.

  Pakko kyllä myöntää, että kodistakin riippumatta olen sellainen menevä äiti. Tykkään lähteä aina poikien kanssa jonnekin, vähintään metsään tai rantapuistoon. Tilanne on vain nyt jotenkin korostunut kun en viihdy kotona edes enää illalla. Odotan vain seuraavaa päivää, että pääisin jo pois täältä läävästä.

  Lue myös: Laajennus, olisit jo valmis…

  Laajennus etenee…hitaasti, mutta varmasti

  Pekka on tehnyt kaiken vapaa-aikansa laajennusta taloomme, mutta Espanjan reissumme, sekä Viron reissumme hieman pätkäisi työntekoa. Tahti ei tietenkään voi olla päätä huimaava kun kaikki tehdään alusta loppuun yhden miehen voimin. Vaikka on Pekka välillä onneksi saanut ystäviään avuksi työmaalle. Meistä ei poikien kanssa paljon apua ole ollut. Paras apu taitaa olla se, että pysymme poissa jaloista. Olemme sentään välillä vähän siivoillut työmaata.

  laajennus
  Alakerta valmis
  Pojat naputtelee ylimääräisiä betoneita irti reunasta

   

  Vähän siivoilua

  laajennus

  Opinkohan nauttimaan kodistani kun laajennus on valmis? Tila loppuu kotoa, mutta sitä on tulossa kovaa vauhtia lisää…

  Lue lisää kirjoituksiani laajennuksesta ja tsekkaa valmis talo

  Kommentit

  1. Nimetön

   On oikeasti aika tärkeää, että viihtyy kotonaan.
   Näin lomalla se on minulle helpompaa, kun ehdin ja jaksan pitää paikat kunnossa.
   Talvella taas, keskellä työ-, koulu- ja harrastuskiireitä ja velvoitteita, viihtyisän kodin ylläpitäminen on vaikeaa. Siivoaminen, järjestäminen ja sisustaminenkin tuntuvat kovalta työltä. On pakko, kun on niin kamala kaaos…
   Tähän talvikauden olen saanut apua palkkaamalla ulkopuolisen siivoojan käymään meillä kerran pari kuukaudessa. Silloin tulee vessa pestyä ja matot ulkoilutettia, eikä kotiin tullessaan tarvitse, edes vain sinä yhtenä päivänä, kompastua kenkävuoreen tai pelätä jaloissa pyöriminen villakoirien purevan.
   Kun lapset tästä kasvavat, toivon voivani arkenakin taas panostaa kotiin ja sen hoitamiseen, kuten näin kesällä ehdin. On ihanaa, kun voi järjestää vaikka vain yhden nurkan kauniiksi ja tuijotella sitten sitä.
   Vaan mitä, jos taloa ei lainkaan miellytä, eikä näin ollen tunnu oikealta kodilta? Olisiko silloin vaan parempi vaihtaa paikkaa?

   1. Jonna-Emilia

    Välillä tämän kaaoksen keskellä olen tehnyt juuri niin, että siivoan yhden huoneen nätiksi ja yritän vaalia sitä ja nauttia sen siisteydestä. On sekin jotain 🙂

  2. Nimetön

   Yllätyin Tästä postauksesta,luulin et sulla aina paikat tiptop kun ennen jälkeen olkkarin siivouskuva oli jopa jälkeenkin niin siisti,ei ylimäärästä roinaa missään vaan tosi pelkistettyä. Kiva et teilläkin välillä oikeasti sotkusta kuten meillä Kahen lapsen perheessä 🙂 ihailen sitä jos jollakin aina tosi siistiä,meillä ei ole vaikka toivoisin että olisi,tuntuu vaan et siivin pitäminen pienten lasten perheessä vaatii tosi paljon varsinkin jos lapset koko päivän kotona eikä päiväkodissa.ehtivät myllätä leikkiessään ja en henno majaleikkejä ym kieltämään vaikka tavarat menee paikaltaan jatkuvasti.mutta elämää tää vaan välillä sotkusta välillä siistiä.

   1. Jonna-Emilia

    Meillä ei todellakaan ole siistiä! Katselin itsekin yksi päivä sitä olohuone päivitystä ja mietin, että voi kun meillä olisi nykyään edes niin siistiä kun mitä oli siinä viimeisessä kuvassa 🙂 Tällä hetkellä meidän asunto on niin kamalassa sotkussa koko ajan, että en edes päästä ketään tänne kyläilemään.

    1. Nimetön

     Sama meillä,välillä en kutsu vieraita,ainakaan semmoisia jotka harvemmin käy kun meillä niin sotkusta.:) vaik ihan perussiisti ihminen olen. En ennen lapsia tiennyt kuinka nopeasti tavarat voi mennä paikaltaan kun antaa lasten luovasti leikkiä.mut vapaat leikit kehittää luovuutta ja mielikuvitusta ni onhan se pakko antaa lasten välillä myllätä.tsemppiä remontti hommiin,lopputulos varmasti palkitsee kun tavaroille löytyy enemmän tilaa.

     1. Jonna-Emilia

      Kyllä minäkin jaksan uskoa, että sitten kun tämä valmiiksi saadaan niin helpottaa. Kiitos tsempeistä.

  Vastaa