• Lapsen motorinen kehitys ja sen tukeminen kotioloissa

  Lapsen motorinen kehitys. Kaupallinen yhteistyö: Suomen Voimistelutuote

  Paljon puhutaan lapsen kognitiivisten ja sosioemotionaalisten taitojen kehittymisestä ja niitä halutaan kehittää lapsen arjessa. Motorisen kehityksen annetaan puolestaan mennä aikalailla omalla painollaan tai sen kehittäminen siirretään urheiluseuroille ja kerhoille. (Motoriset perustaidot ovat hyppääminen, käveleminen, juokseminen, heittäminen, kiinniottaminen, potkaiseminen ja lyöminen.)

  Lue myös: Huonoin tekosyy ikinä- en ehdi liikkumaan koska olen äiti

  Olen yhdeltä ammatiltani liikunnanohjaaja ja olenkin työskennellyt lasten liikuttamisen parissa lähes koko aikuisuuteni. Olen valmentanut lapsia/nuoria useassa seurassa ja ohjannut lapsia/nuoria usealla eri työnantajalla. Olen huomannut, että lasten motorisissa taidoissa on huimia eroja. Siinä missä toinen heittää 2 vuotiaana kuperkeikkaa, niin toinen ei vielä uskalla ottaa juoksuaskeltakaan.

  Lapsen motorinen kehitys

  Motorinen monipuolisuus on avainasemassa myöhemmin lapsen mukautumiseen uusiin ja nopeaa reagoimista vaativiin olosuhteisiin. Perustaitoja ja niiden muuntamista eri oppimistilanteisiin on siis hyvä tukea lapsella myös kotona. Ilman ammattitaitoa ei tietenkään kannata lähteä lasta ohjaamaan liikkeiden kanssa, mutta lapselle on hyvä tarjota kaikki mahdollisuudet monipuoliseen motoriseen liikuntaan kotioloissa. Mitä useammin lapsi haastaa taitonsa ja onnistuu tai epäonnistuu, sitä paremmin lapsen taidot kehittyvät. Lasta ei tule estellä kokeilemasta.
  Suomen Voimistelutuote

  Mitä hankkia kotiin?

  Puissa kiipeily, esteiden yli juokseminen ja pöytien ali ryömiminen on jo hyvää harjoitusta kotioloissa. Pallot ja mailat käteen ja pelit omalle pihalle pystyyn. Mutta aina se ei riitä, lapset kaipaavat lisää haasteita ja toisaalta me vanhemmat lisää turvallisuutta.

  Lue myös; Rakenna temppurata lapsille kotiin. Katso kuvat

  Hyvänä motorisen harjoittelen lisänä kotioloissa voi lapselle tarjota muunmuassa voimistelurenkaita, puolapuita tai tasapainonarua. Poikien Äitien Poikien Testiryhmä pääsi testamaan Suomen Voimistelutuotteen kotimaisia voimisteluvälineitä, jotka tuovat mukavan lisän lapsiperheen motoristen harjoitteiden valikoimaan. Testiryhmän arvostelut voit käydä lukemassa tästä alta:

  Puolapuut

  puolapuut

  Voimistelurenkaat

  Renkaat

  Slackline

  tasapainonaru
  Näissä välineissä on se hyvä puoli, että ne voi sijoittaa niin sisälle kuin ulos. Meidän pojat ovat kaikki hyvin liikkuvaisia ja motoriset taidot ovat heillä hyvät. Silti näillä tuotteilla saimme heille tarjottua lisää haasteita toimintaan ja liikkumiseen.

  Välineet ovatkin siitä loistavat, että niillä voi edesauttaa kaikentasoisten lasten motorista kehitystä. Ne ovat myös kestäviä, turvallisia ja ekologisia.  Suomen Voimistelutuotteella on mahtavana lisänä asiakkailleen lasten hauska temppukoulu, josta voi napata lisää ideoita kotona välineiden käyttöön.

  Ja ei kun liikkumaan kaikki!!!

  Kommentit

  1. S

   Voimistelurenkaat ovat olleet meillä todellinen hitti! Poika ja kaverinsa ovat villeinä niihin, ja välillä voidaan myös jutella pitkäänkin samalla kun hän tekee kieppejä. Haluaisin myös puolapuut, mutta ne eivät oikein mahtuisi meille. Toisaalta kiipeilypaikkoja on onneksi helppo löytää ulkoa.
   Kiitos tasapainonaruvinkistä, sitä voisi kokeilla.

   1. Jonna-Emilia

    Puolapuut voi sijoittaa myös ulos jos sieltä löytyy niille paikka. Puolapuut ovat meillä olelleet kestosuosikki, niillä löytyy touhuamista vielä myöhemminkin. Meidän 11v tekee niissä vatsalihaksia. 🙂

  2. Myös neljän pojan äiti

   Myös ilman suurempia välineitä kotona voi tukea lapsen motorisia taitoja. Suosittelen tutustumaan Neuvokas Perhe (mm.Sydänliitto tämän takana)-sivuston Olohuonesirkus-osioon!
   Sieltä löytyy helppoja sekä vaativampiakin temppuja yhdessä vanhemman tai isosisaruksen kanssa toteutettavaksi ilman, että hankkii kalliita välineitä kotiin. Lisäksi se on hauskaa ja lisäksi vanhemman ja lapsen/perheen yhteistä aikaa 🙂 Meillä tällä hetkellä ihan ykkösjuttu nelivuotiaan leikki-ikäisen kanssa! Suosittelen, ilman kytköksiä!

   1. Jonna-Emilia

    Hyvältä kuulostaa tuokin. Kuten jutussakin mainittiin, niin ihan ilman välineitäkin voi keksiä vaikka mitä, mutta itselleni ainakin turvallisuus on aika tärkeää ja siksi tällaiset välineet ovat hyviä. Puihinkin voi kiivetä, mutta se räsähtääkö oksa alas, onkin sitten oma jännityksensä. Mielummin annan lasten temppuilla turvallisten välineiden kanssa, ainakin sillon jos en voi vierestä valvoa. Pääasia tietysti, että kokeillaan rohkeasti ja tehdään.

  Vastaa