• Kirje sinulle autoilija

  Hyvä autoilija,

  minun pieni tuleva ekaluokkalaiseni aloittaa pian koulutiensä. Hän on juuri täyttänyt 7 vuotta ja häneltä puuttuu melkein kaikki etuhampaat suusta. Hän juoksee paljain jaloin pihalla ja ampuu vesipyssyillä veljiään. Hän nauraa raikuvalla äänellä ja puhuu taukoamatta kuin papupata. Hän on ihana ja täynnä elämää.

  Samanlaisia ovat myös muiden äitien ekaluokkalaiset. Ekaluokkalaiset nauttivat hetkestä ja kokevat joka päivä jotain uutta ja ihmeellistä. Kun näiden ekaluokkalaisten koulu pian alkaa, niin he saattavat kulkea ensimmäisiä kertoja itsenäisesti liikenteessä. Koulutie on jännittävä ja siellä voi nähdä kaikenlaista uutta. Vastaan lentävä perhonen voi viedä lapsen huomion tai pientareella komeileva kivi houkuttaa kiipeilemään. Pieni ekaluokkalainen saattaa nähdä kaverinsa toisella puolella autotietä ja pyrähtää juoksuun tielle yllättäen.

  Me äidit yritämme parhaamme mukaan opettaa näille pienille ihmisille liikenteessä kulkemista turvallisesti, mutta jo pelkästään koulussa oleminen on lapsille todella jännittävää. Liikenne ja opetetut asiat voivat unohtua näiltä uusilta koululaisilta ennen koulupäivää ja erityisesti sen jälkeen. Liikenteessä kulkeminen vaatii heiltä vielä harjoittelua.
  Joten sinä arvon autoilja. Pyydän sinua nöyrimmin unohtamaan kiireesi liikenteessä. Lähde liikenteeseen normaalia aijemmin, jotta kiirettä ei ehdi syntymään. Ajattele myös, että kiire on aika pieni asia sen rinnalla, miten tärkeässä asemassa olet ekaluokkalaisen turvallisuuteen liittyen. Pyydän, että unohdat puhelimisesi kun ajat autoa. Puhelimeen ehdit vastaamaan ja viestit lukemaan kun olet perillä kohteessasi. Tarkkaile ympäristöäsi autossasi normaaliakin tarkemmin, sillä sinä olet pienille lapsillemme tärkeämpi ihminen kuin uskotkaan.

  Hyvä autoilija, aja rauhallisesti. Pyydän, ota huomioon uudet koululaiset liikenteessä. Minun pieni ekaluokkalaiseni on minulle ja perheellemme koko maailma. Toivon, että hän saa kulkea turvallisesti koulutiensä ja olla hupsu ekakuokkalainen vielä pitkään. Toivon, että hän ja muut ekaluokkalaiset pääsevät vuoden päästä toiselle luokalle ja sitten taas kolmannelle. Toivon, että sinä hyvä autoilija annat näille pienille ekaluokkalaisille mahdollisuuden turvalliseen koulumatkaan ja pitkään elämään.

  Sinun tarkkaavaisuutesi on heidän koko tulevaisuutensa.
  KIITOS <3

  -Tulevan Ekaluokkalaisen Äiti-
  Liikenneturva


  Lue myös:
  10 vinkkiä miten säästät järkesi lapsiperheen arjessa

  Hauskat SOME vanhemmat listattuna

  Kommentit

  1. Herranjestas

   No ensinnäkin se on SINUN tehtäväsi opettaa lapsi katsomaan vasemmalle, oikealla ja vielä kerran vasemmalle, näin minulle opetettiin enkä jumalauta juossu perhosten perässä tai muutenkaan autotielle sitä ei turhaan kutsuta autotieksi! Sinne ei ole kävelijöillä asiaa. Eipä minullakaan unohtunut säännöt kun aloitin koulun, kuka sitä nyt kuolla haluaa? Tee lapselle selväksi että hän saattaa kuolla jos ei ole varovainen! Toiseksi, milloin se menee ihmisten kaaliin, että ihmisten varaan ei voi jättää mitään ! Automaattiset autot eivät tee kolareita eivätkä myöskään aja kenenkään päälle olettaen, että vain automaattisia autoja olisi liikkellä. Ihmiset ne vaaratilanteet aiheuttaa. Ala sinäkin nyt edes lastesi takia ajamaan automaattisten autojen asiaa Jonna! Jos tälläisen blogin olet jaksanut kirjoittaa niin luulisi jaksavan kirjoittaa jostakin oikeasta asiasta joka tekisi tästä maailmasta edes vähän turvallisempaa elää vai kuinka ?

   1. Jonna-Emilia

    Erikoinen posti. Eli sinusta pienen lapsen iältään 6 vuotta pitäisi olla valveutuneempi liikenteessä kuin aikuisen ihmisen? Ja automaattinen auto….paljonkohan sellainen maksaa? Ei taida olla ihan tällaisen perus pulliaisen lompakon hinnoissa ne autot. Vaikka hyvältä idealta toki kuulostaakin.

  2. Autoileva ekaluokkalaisen isä

   Maailma muuttuu nopeesti lapset ei niinkään
   80 luvun alussa oli rekisterissä reilu 1,3 miljoonaa ajoneuvoa joiden ajo ominaisuudet suurimmassa osassa loppuivat jo 70 kieppeillä, kiihtyvyys oli mitä oli, ne kuuli jo kaukaa ja häiriö tekijöitä kuljettajalla oli kanssamatkustajien lisäksi aika vähän..
   2016 vuoden lopussa ajoneuvoja oli tieliikenteessä yli 3 miljoonaa, lähes jokaisella pääsee yli 150ä ajo ominaisuuksien vielä ollen aika hyvät, ja kiihtyvyyden puolesta se onnistuu jopa taajamassa, ajomukavuus on sitä luokkaa että moni ei edes huomaa ajaako 4 vai 8 kymppiä…
   Ja ne häiriö tekijät.. On cd,dvd,bt soitin 7 tuuman näytöllä, navi ja puhelin jolla tätä kaikkea ohjataan.. Rengas painevahti huutaa kun yhden renkaan signaali hukkuu, ajotietokone ilmoittaa millon mitäkin, ja se navikin kyselee minne mentäis 5 min välein, a ja b pilarit peittää väkisin osan näkökentästä koska ne on suunniteltu turvaamaan auton sisällä olevia.. Autot ei juurikaan enää kuulu 2 metriä kauemmas..
   Valitettavasti lasten kehitys ei ole ollu yhtä ripeää… Älyä on suunnilleen saman verran, luut on yhtä vahvoja, näkökenttä on yhtä kapea, häiriö tekijöitä on vieläkin ne perhoset ja hienot kivet ja tuskin yksikään ymmärtää että vaaratekijöiden määrä on moninkertaistunut vuosien varrella…
   Uskoisin että lapsiteollisuudella ei ole mahdollisuutta varustelukilpailuun autoteollisuuden kanssa siitä yksinkertaisesta syystä että lapset tehdään rakkaudesta ja autot rahasta

  Vastaa