• 10 hyvää syytä ottaa koira lapsiperheeseen

  Koira sopii lapsiperheeseen. Me olemme mieheni kanssa aina tienneet, että joskus meille tulee koira. Ennen lapsia emme ehtineet kiireidemme ja matkustelun vuoksi koiraa hankkimaan. Pienten lasten kanssa sitten taas en koiraa halunnut, sillä halusin, että lenkittäminen on mahdollisimman helppoa. Koira meille tuli 6kk sitten jolloin pieninkin poikamme oli jo lähemmäksi 4 vuotta. Voi kuinka hyvin kaikki on mennytkään. Jotenkin sitä koiran ottamista oli turhaan vitkuttanut niin pitkään. Lapsiperheeseen sopii niin hyvin koira!

  Syyt miksi koira on hyvä hankinta lapsiperheeseen

  1. Rauhoittumishetki yksin lenkillä

  Ollessani yksi ilta yksin lenkillä Kookoksen kanssa tajusin kuinka kivaa nykyään on kun on “syy” lähteä ihan vain kävelemään pois kotoa. Välillä jos meno on mennyt lapsilla illalla villiksi, niin me ihan “kilpailemme” Pekan kanssa siitä kumpi pääsee ulkoiluttamaan koiraa illalla. Se on ihana hetki kun saa hetken vain olla ja voi kuulla omat ajatuksensa. Ei tällaisia rauhallisia kävelylenkkejä tullut toteutettua ennen koiraa.

  Lue myös: Paras lahja ikinä. Poikien uusi koiranpentu

  2. Lapset oppivat vastuuta

  Tämä on ollut yksi tärkeä syy miksi olen halunnut koiran perheeseemme. Meillä oli omassa lapsuudessani koiria ja minusta se opettaa lapselle tiettyä vastuuta. Vaikka oikea vastuu onkin aina vanhemmalla, niin kyllä lapsikin pääsee sitä vastuuta opettelemaan. Me kävimme Ossianin kanssa pitkät keskustelut aamulenkityksestä ja siitä, että onko reilua odotuttaa Kookosta pissahädässä pitkään aamulla jos itseä ei huvita lähteä ulos. Keskustelusta oli hyötyä ja Ossian vie nykyään omatoimisesti kiukuttelematta Kookoksen aamuisin lenkille.

  3. Lapset tulevat empaattisemmiksi

  Koiran lapsiperheessä opettaa lapsille myös empatiaa. Meidän pojat ovat aina olleet eläinrakkaita, mutta eivät ole ehkä osanneet oikealla tavalla olla eläinten seurassa. Ovat olleet kovin  kiinnostuneita ja seurasivat eläimiä mielellään, menivät ehkä liian lähellekkin. Oman koiran myötä he ovat oppineet miten eläimiä käsitellään ja mikä pelottaa eläintä. Toisaalta myös sen, että kaikki eläimet eivät pidä ihmisistä tai lapsista ja niitä on syytä varoa.

  Lue myös: Kasvatan mammanpoikia, eikä siinä ole mitään pahaa

  3. Ei koskaan enää yksinäisiä iltoja

  Ei enää koskaan tarvitse olla yksin illalla. Meillä mieheni on aina muutaman yön viikosta töissä ja silloin olen joutunut istumaan ihan yksin illalla sohvalla. Vaan en joudu enää. Sylissäni makaa aina yksi ihanan lämpöinen ja pörröinen pieni koira. Siinä me annamme toisillemme lämpöä ja läheisyyttä vierekkäin istumalla. Koiran rapsuttaminen muuten rauhoittaa mieltäkin.

  4. Keittiön lattia pysyy puhtaampana

  Meille sattui sellainen koira josta ei lähde karvaa. Kookos ei siis tuo meille lisäsotkua oikeastaan ollenkaan. Osasyynä varmaan se, että meillä on muutenkin niin sotkuista koko ajan. Koirasta on se ilo, että keittiön lattialle tippuneet leivänmurut sekä jogurttitipat hoituvat sieltä pois ennen kun ehtii edes rättiin tarttua. Koira sopii siis lapsiperheeseen tästäkin syystä.

  5. Joku on aina iloinen kun tulet kotiin

  Vielä meillä on pojatkin aina ovella vastassa halaamassa kun tulen töistä kotiin, mutta tuskin on sama tilanne enää muutamien vuosien päästä kun murrosiät iskee päälle vanhimmilla. Sitten saattaa olla vähän huonompi vastaanotto. Onneksi on Kookos, joka odottaa aina eteisessä kun lähden ja on siinä vieläkin kun palaan. Meillä koira joutuu olemaan todella vähän yksin, mutta se on aina yhtä ilahtunut kun tulemme kotiin. Vaikka olisimme käyneet vain roskapussin viemässä.

  6. Vauvakuume hälvenee

  Minulla ei ole ollut enää aikoihin vauvakuumetta, mutta välillä on ollut sellainen haikeus siitä kun pojat kasvavat ja ei ole enää vauvaa talossa. Mutta meillä on! Meillähän on Kookos. Se on meidän kaikkien pieni vauveli. Erityisesti äidin. Tuota kun saa hoitaa ja sille “lässyttää”, niin ei ole ihan niin kamalaa kun lapset kasvavat.

  Lue myös: Lapsiperheen ällöttävät löydöt. Katso kuvat

  7. Tutustuu uusiin ihmisiin

  Kummasti sitä on koiran myötä tutustunut enemmän naapureihinkin kuin ennen koiraa. Arjen kiireessä ei ehdi paljoa tapaamaan omia ystäviään ja aikuiskontaktit saattavat jäädä välillä vähiin. Mutta koiraa ulkoiluttaessa pääse aina vaihtamaan muutamia sanoja tuttujen ja vähän vähemmän tuttujen koiraihmisten kanssa. Omalla kohdalla olen saanut myös hyvän syyn nähdä useammin ystäviäni joilla on myös koiria.

  8. Yhdistää perhettä

  Samanlailla kuin uusi sisarus, myös perheen yhteinen koira lähentää perhettä. Yhdessä mietitään koiralle sopivaa nimeä ja koulutetaan siitä kivaa perhekoiraa. Yhdessä opetetaan koiraa antamaan tassua ja leikkimään nätisti. Yhdessä ihaillaan koiran kasvua ja kehitystä ja ihmetellään pian, että miten outoa onkaan ajatella, että koiraa ei joskus ollut meillä. Koirasta tulee todella nopeasti perheenjäsen ja meillä ainakin pojat ikävöivät kovasti Kookosta jos olemme lähteneet reissuun ilman sitä.

  9. Peruskunto pysyy yllä

  Koira lapsiperheeseen on hyvä idea myös siksi, että koiraa lenkittäessä tulee käveltyä enemmän kuin koskaan. Me otimme pienen koiran, jotta ei tarvitsisi kävellä niin kamalia lenkkejä, mutta Kookos osoittautuikin kovaksi lenkkeilijäksi. Kookos juoksisi vaikka kuinka monta tuntia putkeen ulkona ja sitä pitää välillä lenkittää fillarilla, jotta se saa juosta niin kovaa kuin kintuistaan pääsee. En ole koskaan nähnyt Kookoksen väsyvän. No tuleepahan itsekin lenkkeiltyä enemmän.

  10. Yksi asia mitä rakastaa lisää

  Kuten uuden lapsen saaminenkin, sitä rakkautta vaan riittää jostain aina lisää ja lisää. Sama juttu koiranpennun kanssa. Ajattelin, että nyt kun olen äiti, niin koirat eivät aiheuta minussa enää niin suuria rakkauden tunteita kuin ne ennen lapsia aiheuttivat. Mitä vielä, ihan samanlailla sitä höpsähti näin äitinäkin omaan koiraansa. Sehän on meidän oma rakas ja toki sitä omiaan aina rakastaa.
  Lue myös:

  koira lapsiperheeseen
  sdr

  EDIT 10.12.2018 Kookos täytti 2 vuotta ja on äidin pikku karvaturri. Päivääkään en ole katunut, että tämä ihana koira meille tuli. 

  Kommentit

  1. jonna

   Olen niin samaa mieltä!
   Terv. Kaksi poikaa ja 1v koira.

  2. Katza

   Totta joka kohta ???? Meillä oli koiria jo ennen lapsia, joten se elämänmuutos vastuineen ei ollut niin suuri, kun lapset syntyi. Nyt meillä 4 lasta, 3 koiraa ja 2 kissaa ????

   1. Elina

    Hei! Haluaisin kysyä, minkä rotuinen Kookos on? Kiva teksti 🙂

    1. Jonna

     Kookos on bichon frisen ja kiinanharjakoiran (puuterihuiskun) sekoitus. Molemmat näistä roduista on seurakoiria, joten aikamoinen seurakoira saatiin meille 🙂

  3. Heidi

   Oikeastihan tuossa on 10+1 syytä, jos tarkkasti laskee. 😉

  4. Jutta

   Onpas ihanan näköinen ystävä, minkä rotuinen seon?

   1. Jonna

    Tämä on sekarotuinen. Äiti on beconfrise ja isä kiinanharjakoira.

  Vastaa