• Heijasta lapsesi oikein. Mukana esimerkkikuva

  Syksyn tultua olen ollut taas sydän sykkyrällä poikien liikkumisten kanssa. Mihin kellonaikaan pimenee niin paljon, että heijastimia tarvitaan ja onko pojilla tarpeeksi heijastimia matkassaan? Jos en ole kotona vahtimassa millä varusteilla he liikenteeseen lähtevät, niin jännittän kamalasti onko heijastimet muistettu.

  Nyt kun kaivelin taas meidän heijastinvarastoa esille, niin ymmärsin, että en oikeastaan ole koskaan selvittänyt sen tarkemmin mikä määrä heijastimia olisi hyvä olla ja mihin ne tulisi sijoitella? Olen jotenkin ajatellut, että heijastiliivillä selviää jo pitkälle. Päätin selvittää nyt tämän meidän kaikkien äitien iloksi ja otin yhteyttä Liikenneturvaan, josta sainkin kattavan opastuksen lapsen heijastamiseen.

  Lue myös: 10 hyvää syytä ottaa koira lapsiperheeseen

  Näin turvaat lapsen näkyvyyden

  Mihin heijastimet?

  Heijasta oikein
  Oscarilla on hyvin heijastimia, mutta riippuvat heijastimet pitäisi roikkua hieman alempana. Myös käden ympäri menevä heijastin tulisi olla kyynärvarressa tai ranteessa.

  Pimeällä lapseen olisi hyvä kiinnittää monta heijastinta. Lapsi näkyy parhaiten käyttämällä sekä riippuvia heijastimia, heijastinliiviä että heijastavasta materiaalista valmistettuja asusteita. Riippuva heijastin erottuu parhaiten noin polven korkeudelta. Kannattaa myös laittaa heijastimia molemmin puolin. Heijastimissa tulisi muistaa, että mielummin liikaa kuin liian vähän.
  Jos lapsi kulkee ilman heijastinta, niin kaukovaloilla ajava autoilija näkee lapsen noin 150 metrin etäisyydeltä. Heijastinta tai heijastinliiviä käyttävä lapset nähdään yli 600 metrin päästä. Kohtaamistilanteessa lähivaloilla ajava autoilija havaitsee ilman heijastinta kulkevan henkilön vasta noin 50 metrin päästä, kun jalankulkijan heijastin voi näkyä jo 350 metrin etäisyydeltä. Tässä on huima ero. Kaikki autoa ajaneet tietävät, että 50 metrin etäisyydestä ei ihan kauheasti ehdi enää reagoimaan jos lapsi on vaikka liian lähellä tietä tai kävelee tien yli.
  Se mitä en ollut ennen ajatellutkaan on se, että heijastimen laadullakin on väliä. Kaikki heijastimet eivät näy tarpeeksi pitkälle tai tarpeeksi hyvin.
  Kunnollisen heijastimen myyntipakkauksesta löytyvät ainakin seuraavat tiedot:

  • CE-merkintä
  • EN 13356
  • tyyppitarkastuksen suorittaneen tahon tiedot (esim.Työterveyslaitos)
  • käyttöohjeet
  • valmistaja.

  Lue myös: Eroon päätäistä edullisesti ja pysyvästi

  Tänään käynnistyy myös Liikenneturvan heijastinkampanja
  #heijastansinua
  Hauskalla tavalla lasta voi heijastaa myös pipoilla. Poikien Äidit verkkokaupassa on myynnissä hauskat heijastinpipot hintaan 9,95/kpl. Osta oma syyspiposi ja lisää heijastavuutta liikenteessä. Lähetä tilauksesi oositteeseen: myynti@poikienaidit.fi

  Vastaa