• Näytä lapsellesi maailmaa, lapsi kiittää siitä myöhemmin

  Kaupallinen yhteistyö: Camala-Store
  Matkustan ympäri maailmaa, laukussa leipää ja piimää vaan…” Muistatteko tämän lurituksen? Omassa lapsuudessani sitä ainakin laulettiin ja jotenkin siitä jäi sellainen ajatus minulle, että maailmaa olisi hieno kiertää. En ole koko maailmaa päässyt kiertämään, mutta ihanan paljon erilaisissa paikoissa olen kuitenkin käynyt. Siitä osittain kiitos kuuluu pysyvän matkakuumeen minulle tartuttaneille vanhemmilleni.

  Onko lasten päästävä ulkomaille?

  Jos vanhempi erehtyy sanomaan tai kirjoittamaan julkisesti siitä, että tykkää matkustaa lasten kanssa ulkomaille, niin keskustelusta jostain syystä aiheutuu pahaa mieltä aina jollekin. Ihan turhaan. Makuja kun on monia. Minäkin olen yksi niistä äideistä joka vie lapsiaan mieluusti ulkomaille ja toivon, että lapset jatkavat matkustelua edelleen tultuaan aikuisiksi. Haluan omien mahdollisuuksieni mukaan tarjota lapsilleni ulkomaanmatkoja muutamastakin syystä.
  Ensinnäkin siksi, että vain ulkomailla meidän vanhempien stressitaso tippuu alle nollatason. Siellä pääsee sellaiseen käsittämättömään lomafiilikseen mitä ei vain mitenkään päin missään kotimaassa voi saavuttaa. En tiedä mihin se perustuu? Vai perustuuko mihinkään. Mökillä, järven rannalla pääsee aika lähelle samaa fiilistä, mutta ei ihan. Äidin ja isän täysin rentoutuneena näkeminen on tietysti lapsille myös mielekästä.
  Toisekseen uskon, että muiden kulttuurien näkeminen avartaa todella paljon lapsien elämänkatsomusta ja sen oman kuplan ulkopuolelle näkeminen antaa paljon niin aikuisille kuin lapsillekin.
  Sitten tullaankin siihen kynnyskysymykseen, että miksi tämä aihe aiheuttaa eripuraa? Raha? Kaikilla ei ole rahaa viedä lapsiaan ulkomaille. No rahaa ei minullakaan ole paljon, mutta säästämme paljon kaikesta muusta. Ei minulla ole huolettavia ripsiä. eikä huollettavia kynsiä. Käyn kampaajallakin vasta kun on ihan pakko, muutaman kerran vuodessa. Ei minulla ole kalliita vaatteita, eikä meikkejä. Ei minulla ole hienoja kenkiä tai koruja. Ei meillä ole kalliisti sisustettua asuntoa tai arvokkaita astioita. Autommekin on edullinen.
  Elämme aika pienellä, jotta voimme matkustaa. Jos on rahallisesti todella tiukkaa, niin matkustamme pienemmissä erissä. Koko perheen matkoja ei voi tehdä usein, mutta yhden tai kahden lapsen kanssa voi toinen vanhemmista matkustaa useammin. Aikuiset tietenkin voivat matkustella myös kaksin ja ystävien kanssa. Jonkin verran kyse on myös siis siitä mihin rahansa haluaa käyttää.
  On tottakai myös mahdollista, että vanhemmat eivät vain halua matkustaa ulkomaille. Kaikki syyt on ihan yhtä hyviä ja jokaisen perheen oma asia. En todellakaan usko, että lapsi siitä kärsii vaikka ei maailmaa näkisikään. Voihan hän sitten ottaa kiinni aikuisena ja matkustella senkin edestä jos mieli tekee.
  Tiedän kuitenkin kokemuksesta, että vanhemmilleen lapsi on myöhemmin todella kiitollinen niistä yhteisistä muistoista ja matkoista, jos vanhemmat ovat pystyneet ja/tai halunneet sellaisia lapsilleen tarjota. Minä siis haluan parhaani mukaan näyttää pojilleni maailmaa ja nähdä sitä heidän kanssaan yhdessä.

  Maat jotka lapsi on valloittanut

  Olen haaveillut siitä, että meillä olisi joku kirja johon lapset voisivat kerätä merkintöjä niistä maista joissa ovat matkustaneet. Vielä hauskemman idean keksin kun törmäsin Camala-Storen verkkokaupassa maailmankartta-julisteeseen jonka voi itse värittää. Keksin, että siihen voisi värittää ne maat joissa on vieraillut. Kirjaa paljon parempi, koska kartta voi motivoida koko ajan huoneen seinällä haaveilemaan uusista valloitettavista maista.


   
  Lasten kanssa matkustaessa meidän matkustuskohteet ovat olleet aika simppeleitä ja monia kertoja on käyty samoissa kohteissa uudestaan. Ihan hirmuisen montaa maata eivät pojat siis päässeet vielä värittämään, mutta hyvä alku on saatu aikaiseksi.
  Pojat värittivät innolla karttoihinsa matkustamansa maat ja kartat ripustettiin seinälle odottamaan seuraavia värityksiä. Olisi kivaa jos tämä kartta seuraisi poikien mukana heidän vanhuuteensa asti.

  Matkamuistoja keräilemään <3

  Osallistu arvontaan

  Voita oma My Travel Map juliste. Kerro maa minne haluaisit matkustaa lapsesi kanssa, niin olet mukana arvonnassa. Voitto arvotaan 5.10.2017.

   

  Lue myös:
  6 ihmistä – 2viikkoa -2 matkalaukkua. Lomalla poikien kanssa

  Viron helmet lapsiperheille

  Kommentit

  1. Avatar
   Kaija

   Hienoa pohdintaa mutta täytyy muistaa se että vaikka jotkut kuinka säästäisi niin ei onnistu tai pysty säästämän kuluista vaikka tahtookin. Itse olen hyvä palkkasessa työssä mutta lapsuudessani vanhempani olivat työttömiä ja kun aika koitti että töitä oli niin rahat meni elämiseen.

  2. Avatar
   Tepa

   Ihana kartta! Rakastan karttoja ja voisin tutkia niitä loputtomasti. Lennolla suurinta viihdettä on tutkia lentoyhtiön lehdessä olevaa karttaa. Haluaisin
   matkustaa oman lapseni kanssa Balille, Indonesiaan.

  3. Avatar
   Minna Harju

   Kroatia ????

  4. Avatar
   Päivi

   Oi ❤ Kävimme vuosi sitten Tanskassa, sinne olisi ihana päästä uudelleen 🙂

  5. Avatar
   Hanna

   Tuo kartta olis niin kiva, pääsis jonkun maan jo väritteleen! Seuraava kohde lienee lähempänä, ehkä Espanja joka vilisee puheissa paljon, mutta jonakin päivänä matkustamme poikani kanssa vielä Kameruniin.

  6. Avatar
   Maarit Roivainen

   Thaimaaseen

  7. Avatar
   Mervi

   Voi haluaisin näyttää pojilleni koko maailman! Kesällä kävimme Kreikassa Thassoksen saarella ja olin lasten kanssa (2x11v.) ensi kertaa yksin reissussa ja se oli kivaa! Nautimme reissusta kovasti. Haluaisin viedä poikani joskus sellaisiin vesiin missä voisi snorklailla lämpimissä vesissä eksoottisten kalojen seassa.

  8. Avatar
   Sannak

   Portugali! 🙂

  9. Avatar
   Annika

   Eilen palasimme poikien kanssa Kreetalta. Seuraavaksi haluaisin matkustaa Italiaan 🙂
   Ja juurikin tällaista karttaideaa olemme miettineet että sellainen olisi kiva muisto!

  10. Avatar
   Hilla

   Haluaisin näytää pojilleni, missä heidän äitinsä oli vaihto-opiskelijana 9 vuotta sitten eli Asahikawa, Japani. 🙂

  11. Avatar
   Minna M

   Jonnekin kauas olisi mukava matkustaa. Olemme matkustaneet vain Euroopassa.

  12. Avatar
   Susanna

   Espanjaan tyttäreni haluaisi kovasti päästä 🙂

  13. Avatar
   Nerikah

   Olen käynyt 6-v tyttäreni kanssa Tanskassa ja Dubaissa. Seuraava kohde on meillä Tukholma, tyttären toiveesta. Haluaisin matkustaa hänen kanssaan Malediiveille joskus.

  14. Avatar
   Milla

   Islanti

  15. Avatar
   Maria

   Ei hitsi miten kiva tuo kartta! Oon niin etsinyt lapselle tuollaista! Haluaisin matkustaa lapsen kanssa Thaimaahan, ja varmasti lähivuosina matkustankin 🙂

  16. Avatar
   Nasu

   Paljon on 4v nähnyt, mutta jenkkilä ja änärimatsi. Se ois mun suurin haave saada viedä poika katsomaan huippukiekkoa, kun Suomes ottelutapahtuma on niiin lapsenkengissä.

  17. Avatar
   Tytti

   Viimeksi Tanskassa, seuraavaksi Jamaika huomenna 6-vuotiaan pojan kanssa. Joskus vielä haluan näyttää hänelle Afrikkaa!

  18. Avatar
   Marjut

   Miamiin ehkä ensi reissulla ja unelma olisi Malediivit. Lisäksi Salzburg jouluna olisi tunnelmallinen. Paljonko tuo kartta maksaa, sen voisi ehkä itsekin ostaa.

  19. Avatar
   Pia

   Olemme matkustelleet paljon jo lasten kanssa, mutta vielä on paljon näkemättä! Seuraava kohde on thaimaa helmikuussa, kesällä kävimme turkissa. Poikamme haluaisivat kreikkaan, koska siellä on monet kaveris käyneet ja siitä ovat paljon kuulleet. Kunhan pikkusisko kasvaa hieman odotan kovaa että pääsisimme alpeille laskettelemaan koko perheen kanssa yhdessä. Tällä hetkellä matkat painottuvat rantalomakohteisiin. Lapset 7,6,1. Vanhin sai viime syntymäpäivänä maailmankartan johon nuppineuloilla merkkaamme missä hän on käynyt. Toiselle pojalle olisi kiva antaa juliste johon värittää maita! Matkailu on ihanaa, sekä pienille että isoille! Toivon että lapseni jatkavat mahdollisuuksien mukaan aikuistuttuaan matkailua, se avartaa omaa elämännäkemystä ja antaa niin paljon!

  20. Avatar
   Saija

   Mauritiukselle ????????

  21. Avatar
   Niina

   Tahtoisin koko perheen voimin matkustaa Kanarialle 🙂

  22. Avatar
   Elina

   Olemme lastemme kanssa päässeet matkustamaan veljeni luo Yhdysvaltoihin jo pariinkin otteeseen, vaikka lapset ovat vielä melko pieniä. Haluaisimme kuitenkin viedä lapsiamme kauniisiin Euroopan maihin etelänlomalle kuten Kreikkaan tai Italiaan… Haaveillen.

  23. Avatar
   Päivi

   Kun esikoinen syntyi, lupasin hänelle jo synnärillä, että joku päivä saat viettää oikeat amerikkalaiset synttärit sukulaisten luona. Poika on syntynyt 4.7. Kunhan pikkusisko vielä vähän kasvaa, menemme ja toteutamme lupaukseni. Sukulaiset odottelevat jo.

  24. Avatar
   Niina

   Oih ihana idea! Tahtoisin matkustaa lapseni kanssa ainakin Madeiralle tervehtimään sukulaisia. 🙂 Vielä ei olla ehditty kertaakaan ulkomaille, mutta nyt on ainakin passi jo valmiina.

  25. Avatar
   ulla

   Islanti!

  26. Avatar
   Tanja

   Thaimaa. Ehdottomasti.

  27. Avatar
   Maija

   Täällä ollaan juuri tekemässä haaveista totta. Mies on haaveillut jo pidempään matkasta Etelä-Amerikkaan. Marraskuun alussa lähdetään, ja juuri 1 vuotta täyttänyt poikamme lähtee mukaan!???? Juliste on ollut myös jo pidempään haaveissa! ????

  28. Avatar
   Emmi

   Lapsemme ensimmäinen reissu oli 8kk vanhana Bahamalle. Joulukuuksi lähdemme Aasiaan kiertämään ja taapero silloin 1v3kk. Ensi kesänä Floridaan ja lapsi on silloin 1v 8kk.
   Toivottavasti pääsemme näkemään kattavasti koko maapallon ennen kuin lapsi muuttaa pois kotoa 🙂

  29. Avatar
   Maarit

   Tanska, Billund. ????????????????

  30. Avatar
   Jonna

   New yorkiin haluisin lapset viedä 🙂 thaimaa ja kreikka tuttua jo lapsille 🙂

  31. Avatar
   Marie

   Etelä-Afrikka

  32. Avatar
   Katja

   Kaikista reissuista ja asuinpaikoista Etelä-Afrikkaan ja jenkkeihin haluaisivat molemmat pojat takaisin. Uutena kohteena on puhuttanut Kanada, joten sinne varmaan sitten seuraavaksi. 🙂

   1. Avatar
    Tiina

    Kreikka

  33. Avatar
   Sari

   Kesällä Italiaan. Siellä ovat molemmat lapset olleet ihan ekan ulkomaan matkansa. Tai talvella Kanadaan.

  34. Avatar
   Suvi

   Islanti

  35. Avatar
   Tuula V

   Veisin Italiaan

  36. Avatar
   Petra

   Costa Rica 🙂

  37. Avatar
   Henna

   Saksaan poikien tädin luo on ainainen ikävä????

  38. Avatar
   Katja

   Opiskelevana yksinhuoltajana rahat tiukilla ja reissut vähissä. Isompi pojista kyllä innokas suunnittelemaan matkoja ja kierrettäisiin monissa maissa, jos pystyttäisiin. Haaveena tällä hetkellä Islanti ja Kroatia.

  39. Avatar
   Suvi

   Italia <3

  40. Avatar
   Suvi

   Italia<3

  41. Avatar
   Anne

   Islantiin ????

  42. Avatar
   mariisa

   Ruotsista olisi hyvä aloittaa ???? meillä siis 2 ja 4 vuotiaat, joiden kanssa ei ole suomea kauemmas päästy, vaikka mieli tekisi.

  43. Avatar
   Tarja

   Kiva kartta. Haluaisin matkustaa seuraavaksi Itävaltaan ????

  44. Avatar
   Mirka Peippola

   Mauritius, USA tai Kanada, kaikki näitö seikkaijoita kiinnostaa!

  45. Avatar
   Pullerinna

   Italia

  46. Avatar
   Pullerinna

   No Ausseihin!

  47. Avatar
   Mirka Peippola

   Malediivit, Kanada ja USA, siinäpä olisi meidän poikakolmikon unelmat!

  48. Avatar
   Sofia

   Dubaihin eli Arabiemiirikunnille ☀️

  49. Avatar
   Hellyn

   Espanja!

  50. Avatar
   Annica

   Kroatiaan ainakin ????

  51. Avatar
   Eeva

   Eteläiseen Afrikkaan safarille kunhan poika on isompi. Päihittää kaikki eläintarhat.

  52. Avatar
   Roosa Kämäräinen

   Italiaan ????

  53. Avatar
   Jonna

   Köpis (legolandiin) tai sitten Islantiin ????Seuraava matka onkin jo varattuna ja se on Krabille! Pojat 4& 2 v ovat käyneet jo virossa, mallorcalla & cap verdellä 4v lisäksi puolassa, ruotsin risteilykin takana mutta ei käyty maissa! Kartalle tulis kyllä käyttöä ????

  54. Avatar
   Hanna Villanen

   Thaimaa

  55. Avatar
   Päivi P

   Kroatiaan????

  56. Avatar
   Krista

   Arabiemiraatit ja Singapore ovat pojan toivelistalla.

  57. Avatar
   Irinja

   Paljon olen matkustanut omien poikieni kanssa. Jotenkin erityisesti avioeron jälkeen, olen huomannut että lapseni ovat huippua seuraa! Etelä-Saksaan linnakierrokselle veisin pojat mielelläni, mutta sitä ennen taitaa järjestys olla Kreikka (kesäisin kuukausi vanhempieni talolla), Lontoo kuopuksen kanssa ja Berliini ystäväni kanssa.

  58. Avatar
   J

   Matkustaisin lapsen kanssa minne vain! Tottakai välttelisin levottomia tai vaarallisia paikkoja.

  59. Avatar
   Nata

   Australia ????

  60. Avatar
   Tea

   Ihana idea! Haluaisin matkustaa niin moneen paikkaan. Argentiinaan, Brasiliaan, Uuteen-Seelantiin ja Madagaskarille esimerkiksi 🙂

  61. Avatar
   AP

   Punapuita lähdettäisiin ihmettelemään ❤️

  62. Avatar
   Annika

   Kroatia

  63. Avatar
   Salla

   Italia

  64. Avatar
   Maarit

   Turkkiin poika halusi, kun kysyin ☀️ Jäänyt vissiin pojalle hyvät muistot parin vuoden takaisesta reissusta…

  65. Avatar
   Sanna Pirinen

   Tanska ja Legoland.

  66. Avatar
   Mira

   Thaimaa! 🙂

  67. Avatar
   Sanna

   Oma unelma olisi päästä Australiaan ja varmasti poikani nauttisivat myös. Taloudellisesti haave on mahdoton, joten toiveena olisi viedä jokainen vuorollaan muutaman päivän reissulle eurooppaan 7-v matkalle, poikien luonne ja mielenkiinto huomioon ottaen.

  68. Avatar
   margetta kärki

   Afrikkaan. Olemme matkustaneet lasten kanssa paljon, mutta paljon on vielä näkemättä.

  69. Avatar
   Johanna Hyytiäinen

   Tanska Legoland.

  70. Avatar
   Karoliina

   Ruotsi, Norja

  71. Avatar
   Emmi

   Veisin 7v poikani Kreikkaan katsomaan akropolista sillä se on hänen haaveensa????

  72. Avatar
   Booa

   Japaniin ja Islantiin. Poika vielä sen verran pieni ettei itse tuollaisista asioista tiedä tai päätä????

  73. Avatar
   Satu Hyvärinen

   Pian kuusivuotias poikani haluaisi Thaimaahaan matkustaa. 🙂

  74. Avatar
   Salli

   Irlantiin voisimme mennä

  75. Avatar
   Petra Moilanen

   Australia ja USA olis meidän poikien kartalla.

  76. Avatar
   Aino

   Uuteen-Seelantiin olis kiva mennä ????

  77. Avatar
   Noora

   Tanskaan legolandiin ois kova halu pojilla päästä.

  78. Avatar
   Liisa

   Botswana

  79. Avatar
   Eija

   Sisiliaan

  80. Avatar
   Marja Keränen

   Teneriffalle aikamiespoikani kanssa matkustaisin.Voisin näyttää itselleni tuttuja paikkoja ja tutustuttaa myös ystäviin.Itse saisin matkaseuran ja turvallisen tuenkin näin eläkeläismummona.Olisi varmasti pojallenikin tarpeen lepotauko lämpimässä jatkuvan yötyön lomassa.Hänelle se olisi ensimmäinen matka Teneriffalle.Yksin kun asuu ei niin helposti tule lähdettyä mihinkään kauemmas.Terveysmatkaa ja virkistyslomaa kaipaisi tuohon ihanan merelliseen paratiisisaaren.

  81. Avatar
   Laura

   Malediiveille????

  82. Avatar
   Henna73

   Uusi-Seelanti

  83. Avatar
   Liisa

   Jonnekin lämpimään, rannalle. Ehkä Espanjaan .

  Vastaa