• Pojille kotiin oma oleskelutila, uhka vai mahdollisuus?

  Laajennuksemme on nyt siinä pisteessä, että katto ja seinät ovat pystyssä. Oleskelutila alakertaan pojille olisi seuraavana mielessä. Samassa tohinassa mieheni vaihtoi rakennuksen vanhaan osaan uuden katon. Pekka on tehnyt tosi ahkerasti hommia. Aamulla menee rakennuksille ja illalla tulee takaisin myöhään kun lapset ovat jo nukkumassa. Töissä käy tietysti välillä.

  Uuteen alakertaan olemme suunnitelleet pojille sellaista oleskelutilaa jossa voisivat viettää aikaa keskenään ja ystäviensä kanssa. Ajatuksenahan tämä on tietysti mainio, mutta en ole vielä vakuuttunut, että onko toteutus oikeasti niin hyvä idea. Alakertaan tulee nimittäin myös oma ovi. Pitäisikö kavereiden kuitenkin kulkea aina yläkerran ovesta, jotta me aikuiset näemme ketä meillä pyörii? Vai voiko nuoret mennä ja tulla alaoven kautta?

  Oleskelutila ja sisustusideoita

  Mitä kaikkea tällaiseen oleskelutilaan pitäisi hankkia? Poikien haaveena oli biljardipöytä, mutta sellainen veisi koko tilan ja on meidän kukkarolle liian arvokas. Videotykki olisi mainio, mutta sekin taitaa olla aika hintava, taidamme tyytyä isoon televisioon. Yksi hauska idea olisi pöytäfutis. Se ei veisi liikaa tilaa ja sillä saisi hauskoja pelejä aikaiseksi. Olisin varmuudella mukana pelaamassa!
  Onko teidän muiden pojilla omaa oleskelutilaa ja mitä kaikkea sieltä löytyy? Olisi kiva saada vinkkejä sisustukseenkin. 

  laajennus
  Katto vaihtuu
  laajennus
  uusi katto
  laajennus
  Oleskelutilaan tulee lattialämmitys
  laajennus
  ja betonilattia

  Lue myös:
  Seinät kaatuvat päälle, laajennus alkaa NYT

  Isä se rakentaa taloa

  Kommentit

  1. Sofia

   No ehdottomasti mahdollisuus! Kuulostaa ihanalta lapsille. Voitte kai välillä vilkaista sinne, että ketä siellä pyörii? Tai pitää alakerran ovea taktisesti lukittuna?

   1. Jonna-Emilia

    Kyllä tämä varmaan hyvä idea on! Nyt kun tilaa on vähän ja kavereita raahataan iso porukkaa meille koulun jälkeen, niin joudun itse olemaan mukana porukassa koko ajan kun pakoonkaan ei pääse 🙂 Taas toisaapäivänä täällä oli esikoisella 2 tyttöä ja 2 poikaa kylässä.

  2. Päivi Oravasaari

   Nyrkkeilysäkki on ollut meidän pojilla kavereiden kanssa kovassa käytössä. Silti niitä nyrkkejä ei ole tarvinnut kodin ulkopuolella käyttää, sekä kunto on pysynyt hyvässä kunnossa.

   1. Jonna-Emilia

    Hieman vierastan kaikkea lyömiseen liittyvää. Meillä oli aikanaan sellainen pienten lasten nyrkkeilysäkki ja sillä ei tainnut kukaan koskaan leikkiä.

  3. Noora

   Moikka,
   Ostakaa pojille monipelipöytä 🙂 Niistä löytyy useita eri pelialustoja, joten jokaisen mieleen löytyy varmasti jokin peli. Pöytään ei myöskään kovin helposti kyllästy, kun pelejä voi vaihdella. Usein monipelipöydästä löytyy pöytäfutiksen, ilmakiekon, pingiksen yms lisäksi myös pieni biljadipöytä, joka sopii hyvin lasten peleihin. Meillä monipelipöytä on ollut kovassa käytössä ja tykätty.

   1. Jonna-Emilia

    Tällaisesta en ole kuullutkaan! Kiitos vinkistä, pitää tutustua enemmän.

  4. Mikko

   Meillä 2 aktiivista poikaa 8 ja 10v. Harrastuksina lätkä, fudis, tramppa, skuuttaus, surf, BMX ja yleinen häröily.
   Kyselit sisustusvinkkejä poikien huoneeseen. Meillä oli tarkoituksena tehdä alakerrasta aikuisten zillailumesta, takka, bilispöytä, musat, videotykit. Mikään näistä ei toteutunut.
   Aluksi pojat skeittasivat siellä, pelasivat fudista, rullaluistelivat, pelasivat säbää, heittivät patjoille voltteja jne. Nyt on treenauksessa skuuttitemput eli sinne olen rakentanut kuormalavoista grinditasoja jossa voi kikkailla skuutilla. Miniramppi tulossa. Takaseinällä on täysikokoinen jääkiekkomaali ja laukaisualusta. Tila on käytännössä tyhjä johon sitten kunkin kauden mukaan laitellaan rekvisiittaa. Seinät (ja katto)ovat aivan täynnä kiekonjälkiä ja isoja kolhuja. Takaseinän ajattelin tapetoida jääkiekkokuvilla ja fudispelaajajulisteilla, pojat päättävät.
   Tila on osottautunut aivan parhaaksi. Pojilla on aina jotain puuhaa kelistä riippumatta ja heidän liikevarasto on melko monipuolinen. Itsekin viihdyn siellä poikien kanssa. Mukavaa sisustelua sinne.

   1. Jonna-Emilia

    Totta…olen koko ajan ajatellut, että tilassa olisi sohva ja pelit, mutta oikeastaan enemmän pojat tarvitsisivat aktiivista tilaa. Juurikin sitä tilaa missä voi pelata ja kuluttaa energiaa jos vaikka ulkona sataa vettä. Kiitos vinkeistä.

  Vastaa