• Poikien makeimmat urheiluharrastukset TOP 10

  Kaupallinen yhteistyö: Sirius Sport Resort
  Meidän pojista kolme harrastaa jalkapalloa, neljännellä ei ole vielä harrastusta. Jalkapalloon on päädytty harrastuksen helppouden, edullisuuden ja monipuolisuuden vuoksi.  Poikien kanssa, erityisesti esikoisen Ossianin kohdalla, on kuitenkin harrastettu monia eri lajeja. Ossian on harrastanut ainakin telinevoimistelua, parkouria, pesäpalloa, seinäkiipeilyä, teatterikerhoa, uintia ja yleisurheilua. Oscarin kohdalla kyselin aikanaan täällä blogissakin harrastusehdotuksia, kun tuntui ettei pojalle löydy mitään kivaa harrastusta ja paljon hyviä ideoita saatiinkin teiltä, kiitos niistä.
  Meidän pojat ovat kokeilleet lähes kaikki mahdolliset urheilulajit, urheiluhullu perhe kun olemme. Kun pojat pääsivät vähän aikaa sitten kokeilemaan Sirius Sportin tarjoamana lentämistä tuulitunnelissa, sain idean kirjoittaa listan poikien mielestä makeimmista urheiluharrastuksista. Nämä ei ehkä ole kaikki niin tunnettuja ja monia näistä ei ihan kaikki voisi harrastaa, mutta lista on poikien lahjomaton lista. Tästä TOP 10 listasta saattaa joku löytää pojalleen uuden mielekkään harrastuksen, tai ehkä saa pojan innostettua kokeilemaan kertaluontoisesti jotain uutta ja ikimuistoista. Hauskaa olisi kuulla myös lisää sellaisia vähän erikoisempia lajeja, mitä muiden pojat ovat kokeilleet tai harrastaneet.

  Top 10 makeimmat harrastukset

  1. Lentäminen. Paljon on asioita kokeiltu ja testattu, mutta ei mitään näin makeeta koskaan ennen. Aitoa laskuvarjohyppyä harrastavat tietysti aikuiset, koska lapsihan ei voi sitä harrastaa. Tuulitunnelissa lentämistä voi kuitenkin harrastaa lapsikin ihan säännöllisesti. Tämä on kertaluontoisena kokeilunakin aivan huippu juttu. Harrastamisen voi aloittaa ohjaajien avulla läpäisemällä pro-lentäjä kurssin. Kurssin aikana lentäjä perehtyy lentämisen saloihin ja oppii liikkumaan ilmassa yksin ilman ohjaajan apua. Sen jälkeen lentäjä voi alkaa opettelemaan erilaisia tempuja/liikkeitä  oman ohjaajan kanssa tai voi liittyä Siriuksen järjestämiin treenitapahtumiin.
  2. Motocross. Ei ole henkilökohtaisesti oma suosikkini, mutta lapsista se oli kuumottavan jännittävää. Turvallisella radalla ja kunnon opastuksella ja välineillä, ehdottomasti monen pojan unelma.
  3. Seinäkiipeily. Yllättävän hauskaa vaikka ei osaisikaan ja vaikka ei ihan uskaltaisi kiivetä niin kovin korkealle. Haastetta saa myös matalammilla kiipeilyradoilla.
  4. Surffaus. Meillä tämä on sellainen koko perheen juttu. Lomilla tykätään lainelautaillla ja mahalautailla aalloilla. Pojat pääsivät ilokseen kokeilemaan tätäkin hauskuutta Sirius Sportissa aikanaan. Uudestaankin on suunniteltu menevämme.
  5. Sukellus. Snorklausta ovat kaikki poikamme kokeilleet meressä. Laitesukelluksen alaikäraja on noin 12 vuotta, mutta kokeilemisen arvoinen juttu ehdottomasti jos vaan poika uskaltautuu kokeilemaan.
  6. Trampoliini. Lähes joka poika on hyppinyt trampoliinilla, mutta ohjattuna toimintana se onkin ihan erilaista. Trampoliinilla voi ja kannattaakin tehdä paljon muutakin kuin voltteja. Yksikin ohjattu tunti antaa jo paljon lisää tuttuun harrastukseen.
  7. Uimahypyt. Tätä voi harrastaa lähes joka kaupungissa. Muutamalla opastetulla tunnillakin saa jo varmuutta ja rohkeutta altaaseen hyppäämiseen.
  8. Sirkuskoulu. Siisteintä ikinä kokeilla ajaa yksipyöräisellä ja vielä siistimpää oppia ajamaan sillä hyvin. Sirkuskoulua testanneena pojat hullaantuivat siihen täysin. Tässä olisi ainesta pidempäänkin harrastukseen.
  9. Parkour. Tähän harrastukseen pääsee sisälle nopeasti ja sitä voi tehdä myös itsekseen. Hyviä vinkkejä harrastamiseen saa ohjatuilla tunneilla ja meidän pojat saivat jo muutamalla käyntikerralla hyviä ohjeita turvallisuuteen liittyen.
  10. Geokätköily. Jostain syystä tämä pääsi poikien top 10, vaikka onkin huomattavasti rauhallisempaa kuin kaikki muut listatut urheilut. Jännää kuitenkin ja tuskin jää kertakokeiluksi meidänkään pojilla.
  Katso myös video Ossianin ensilennosta tuulitunnelista:

   
  Lue Poikien Testiryhmän Sirius Sportin testauksesta lisää TÄÄLTÄ.

  Lue myös: 
  Sisäänrakennettu kilpailuvietti

   

  Kommentit

  1. Nimetön

   Meillä harrastetaan seinäkiipeilyä viikottain, joten siitä on ehkä suurin hohto ”mageena lajina” jo karissut. Mutta ilmeisen kivaa puuhaa, kun jaksavat vuodesta toiseen innostua samoista seinistä.
   Jos carting lasketaan urheiluksi, se olisi varmasti ihan suosikkihommaa myös. Ainoastaan sikamaisen kallista säännöllisesti harrastettavaksi.
   Keilailu perheen kesken on ihan parasta! Välillä otetaan mukaan serkut, kummit tai isovanhemmat. Kiva tapa olla yhdessä ja läsnä!
   Luistelu perheen kesken. Jäähallin yleisövuorot vetävät säännöllisesti puoleensa.
   Karate on ollut kovassa huudossa tänä syksynä. Tarkkaa puuhaa, joka vaatii kovaa lihaskuntoa.

   1. Jonna-Emilia

    Meilläkin Ossian kävi kiipeämässä tosissaan jonkin aikaa (isän vanha laji) mutta oli liian ”yksinäinen” harrastus harrastettavaksi säännöllisesti. Edelleen tykkää kyllä satunnaisesti käydä. Carting kyllä! Siitä tykkää kaikki pojat 🙂 Keilailu on meidänkin perheen yhteinen juttu, sellainen kiva yhdessä tehtävä asia.

  Vastaa