• Jos pojallani ei olisi veljeä…

  JOS…

  Saisi poikani nukkua aamulla pitkään, ilman, että kukaan hyppäisi hänen päällensä iso hymy kasvoilla, samalla huutaen ”huomenta veli”. Poikani saisi myös pukea rauhassa vaatteet päälleen, ilman, että joku ottaisi oman sukkansa ja huitoisi sillä villinä ympäriinsä, sukan lopulta osuen poikaani kasvoihin. Poikani saisi myös syödä aamupalan aamuisin rauhassa, eikä tarvitsi kuunnella paapatusta toiselta puolen pöytää joka aamu. Eikä poikani tarvitsisi huonoina aamuina piiloutua muropaketin taakse piiloon syömään, koska erään maiskutus ärsyttäisi häntä niin kovasti.
  Jos pojallani ei olisi veljeä hän lähtisi yksin kouluun aamulla. Hän ei joutuisi koulupäivän aikana sitomaan kenenkään toisen kengännauhoja välitunnilla tai puolustamaan tätä kiusaajilta. Poikani saisi keskittyä myös rauhassa omiin läksyihinsä kotona, eikä vastalla samalla uteliaalle tyypille jokaisesta koulutehtävästään tarkkoja yksityiskohtia. Jos pojallani ei olisi veljeä hän menisi pallottelemaan kentälle palloa yksin,  pyöräilemään metsään yksin, piirtelisi keittiönpöydällä yksin.
  Jos pojallani ei olisi veljeä hän saisi katsoa televisiosta ihan mitä itse haluaa. Hän pääsisi äidin ja isän syliin aina, koska sylit eivät olisi koskaan varattuja. Poikani ei joutuisi tönimään kenenkään koipia pois sylistään sohvalla tai silittelemään sen saman tyypin hiuksia, koska se niin kauniisti sitä pyytää. Poikani ei myöskään joutuisi yllättäen keskelle leikkisää painiottelua olohuoneen matolle. Hän saisi istua ihan rauhassa sohvalla.
  Jos pojallani ei olisi veljeä hän kävisi suihkussa yksin, eikä iilimadon kanssa, joka tuppautuu mukaan suihkuun aina samaan aikaan. Poikani ei joutuisi jakamaan huonettaan, eikä lukemaan iltasatua kenellekään muulle kuin itselleen. Poikani sanoisi hyvä yötä, sulkisi valot ja nukahtaisi. Ainoat hyvän yön toivotukset takaisin tulisivat meiltä, äidiltä ja isältä.
  Jos pojallani ei olisi veljeä, hän ei saisi märkää pusua joka päivä pieneltä minityypiltä, eikä hän rakastaisi kuin itseään ja meitä vanhempia. Jos pojallani ei olisi veljeä hän olisi kotona aina ainoa lapsi ja ei tietäisi mitä elämä voisi olla jos hänellä olisi veli. Poikani ei tietäisi kuinka ärsyttävä, rasittava, kamala ja kammottava veli on myös yhtäaikaa niin ihana, rakas, paras ja hänen ikuinen ystävänsä. Jos pojallani ei olisi veljeä, hän ei tietäisi kuinka onnekas hän nyt onkaan kun hänellä on veli. <3

  Veljekset
  Parhautta <3 veljekset <3


  Lue myös:
  Poikien äitiyden suurimmat haasteet
  äiti
  Syyt miksi äiti-poika suhde on niin tärkeä

  Kommentit

  1. Nimetön

   Aivan ihana kirjoitus. Meillä 3 alle kouluikäistä poikaa ja tää oli kyllä just niinku meiltä ♡♡♡

   1. Jonna-Emilia

    On noi veljekset oikeasti aika ihania. Jotenkin mieletöntä kuinka innolla odottavat aina koulun jälkeenkin toistensa tapaamista.

  Vastaa