• You are currently viewing Talvi tulee. Näin puet lapsen oikein pakkasella

  Talvi tulee. Näin puet lapsen oikein pakkasella

  Miten pukea lapsi pakkasella? Kaupallinen yhteistyö: Kiddex

  Minä en ole koskaan ollut mikään kovinkaan tarkka lasteni ulkovaatteiden kanssa, meidän esikoinen Ossian on ollut aina sellainen kuumakalle, että häntä on pitänyt kovin kevyissä vaatteissa vauvasta asti kuljetella. Siitä se sitten lähtikin jo rennoin rantein ja muidenkaan lasten kohdalla ei ole osannut niin kovasti miettiä talvivaatetuksen tärkeyttä. En ole ennen ottanut sen enempää selvää miten pitäisi pukeutua kunnon pakkaseen.

  Nyt kuitenkin Ollie, meidän kuopus, on kova palelemaan ja olen joutunut ihan erilailla ottamaan selvää talven pukeutumisesta ja siitä miten lapsen saa pidettyä lämpöisenä myös silloin kun on kovin palelevaa sorttia.

  Miten pukea lapsi pakkasella?

  Kerrospukeutuminen

  Moni tietää, että kerrospukeutuminen on tärkeää, mutta tiedättekö kuinka monta kerrosta olisi hyvä pukea? Kerrospukeutuessa päälle puetaan kolme vaatekerrosta. Alin kerros pitää ihon kuivana, keskikerros lämmittää ja siirtää kosteutta,  päällikerros puolestaan suojaa tuulelta ja kosteudelta. Jokaisella kerroksella on siis oma tehtävänsä.

  Alusasu

  Erityisesti liikkuvan lapsen kohdalla on hyvä pukea alimmaksi alusasu joka pitää ihon kuivana ja lämpimänä, koska liikkuessa tulee hiki. Välikerroksiksi sopivat villavaatteet tai fleecet. Lapsille on myytävänä käteviä villa- ja fleecehaalareita, jotka on lapsenkin helppo pukea itse päälleen. Päällikerroksen materiaalin olisi hyvä olla vettähylkivää materiaalia. Kerrospukeutuminen ei auta jos päällikerros päästää veden läpi.

  Lue myös: 10 tapaa auttaa lasta rakentamaan hyvä itsetunto

  Hattu

  Päähän on hyvä laittaa hengittävä kypärämyssy ja sen päälle vielä lämmittävä pipo. Kaulaa ei saa jättää paljaaksi. Kerrospukeutuminen toimii myös käsissä ja jaloissa. Käsiin kevyt hanska tai tumppu, jonka päälle lämmittävä ja vettähylkivä rukkanen. Jalkoihin ihoa vasten voi laittaa ohuen teknisen sukan, joka pitää jalan kuivana ja sen päälle toinen sukka, joka valitaan lämpötilan mukaan. Kengillä on tietysti suuri merkitys. Kannattaa valita vedenpitävien ja lämpimien kenkien lisäksi kuvioitu kumipohja, jos mielii talvikenkiin pitävyyttä liukkaalla. Lapset liikkuvat paljon ja isommille lapsille kengän keveys on hyvää plussaa…kuka nyt jaksaisi raahata painavia jalkoja pulkkamäessä?

  Huomioi lapsen ikä ja liikkuminen

  Tärkeää on huomioida myös puettavan lapsen ikä ja se kuinka paljon lapsi liikkuu. Kaikkia lapsia ei voi pukea samanlailla. Rattaissa istuva lapsi tarvitsee enemmän vaatetta kuin lumisotaa pelaava leikki-ikäinen. Lapsissa on myös kovasti eroja. Kuten meilläkin, toinen ei palele koskaan ja toinen palelee koko ajan. Pienen lapsen lämpötilan voi testata niskasta. Jos iho tuntuu nihkeältä on lapsella kuuma, jos iho on viileä on lapsella puolestaan kylmä.

  Täydelliset talvikengät

  Meillä on etsitty hyviä talvisaappaita pojille pitkään. Aikaisemmat kengät ovat hajonneet helposti poikien rajussa käytössä, eikä nauhalliset kengät ole tulleet kyseeseenkään. Hoikilla pojilla varpaat ovat usein aivan jäässä. Kiddexin yhteistyö mahdollisti meille täydellisten talvikenkien löytymisen. En ole kiinnittänyt aikaisemmin siihen huomiota kuinka raskaita monet talvikengät ovat. Nyt kun pojat pääsivät kokeilemaan Winter Bootz -talvikenkiä, niin en usko, että näiden poikien kohdalla tyydyn enää huonompiin. Ystäväni poika Petteri sai jalkaansa söpöt Booties jalkineet.

  Täydellinen talvikenkä lapselle on liukumaton, vedenkestävä, nauhaton, kestää kovankin pakkasen sekä kulumisen.
  talvikengät lapsille

  talvikengät
  Oscar kuumakalle ei lokakuun säissä vielä hanskoja halua käyttää.


  Lunta ei vielä löytynyt meidän suunnalta, mutta onneksi jäähallin pihalta löytyi muutama kasa lunta ja pääsimme kokeilemaan Stonzin talvikenkiä ihan tositoimissa sekä nappaamaan muutaman valokuvan. Oscarin ja Ollien talvikenkien kiinnitys oli helppo ja jalkaa kenkään laittaessa helpotusta toi avoimeksi aukeava varsi. Kenkiä testattiin lumella, eikä ne liukuneet alla ja niillä oli mukava touhuta. Varpaat eivät palelleet, eivätkä palele kovemmallakaan pakkasella näissä kengissä. Kenkien pitäisi kestää jopa -50 astetta.

  Stonzin Booties on jalkaterapeuttien ja neuvoloiden suosittelema ensijalkine 0-3 -vuotiaalle. Paljasjalkakenkä antaa jalalle tilaa liikkua ja antaa näin lihasten kehittyä normaalisti. Stonzin Booties jalkineissa kuva ja väri vaihtoehtoja löytyy valikoimasta ihailtavan paljon. Veden ja tuulen kestävät jalkineet on helppo sujauttaa taaperonkin jalkaan ja niiden sisään voi ostaa erikseen lisälämmikkeeksi sisävuoren joka istuu täydellisesti jalkineeseen. Harmi, että emme löytäneet näitä jalkineita silloin kun omat pojat olivat pienempiä.

  JÄLLEENMYYJÄT
  Poikien Testiryhmän Stonz-kumisaapas testauksen voit lukea TÄÄLTÄ

  Vastaa