• Menesty bloggaajana – 8 kohtaa

  Menesty bloggaajana, tee oikeat valinnat.

  Uskallan väittää, että tämän blogin vauhdikas nousu, menestys ja blogilla tienaaminen eivät ole olleet vain sattumaa, vaan takana on monta hyvää ja oikein tehtyä ratkaisua. Blogini on ollut olemassa vasta 1,5 vuotta ja siitäkin huolimatta se tavoittaa parhaimmillaan yli 80 000 uniikkia lukijaa kuukaudessa. Se on perheblogille aika hyvä määrä lukijoita, erityisesti näin nopeasti.

  Mietin, että vaikka en bloggaajana mikään konkari vielä olekaan, niin olen kuitenkin saavuttanut merkittävän määrän lukijoita ja minulla on varmasti antaa hyviä neuvoja monellekin bloggaajalle, jotka ehkä junnaavat paikallaan. Erityisesti uskon, että ajatuksistani voi olla apuja niille alottaville bloggaajille, jotka miettivät miten voisivat menestyä bloggaajana.

  menesty bloggaajana

  Bloggaajan työkalutVaikka kirjoitankin nyt sanasta menestys, niin itseasiassa sana menestys tarkoittaa varmasti jokaiselle vähän eri asiaa. Minä tarkoitan sanalla menestys tässä sitä, että saavuttaa tavoitteitaan.

  Tässä minun vinkkini blogin menestymiseen

  1. Intohimo

  Sinulla pitää olla intohimo siihen mitä teet! Vaikka olisikin suosittua olla sisustusbloggaaja tai muotibloggaaja, mutta jos et tunne kirjoittamaasi aihealueeseen intohimoa, ei siitä ole järkevää lähteä bloggaamaan. Olisiko sinulla ehkä joku asia tai teema jota haluaisit tuoda esille tai edesauttaa? Minulla kaikki lähti puhtaasti siitä halusta, että toivoin tuovani iloa poikien äideille, jotka ehkä ovat törmänneet negatiiviseen kommentointiin poikien äitiydestä. Halusin luoda alustan, jossa voin kirjoittaa tekstejä juuri näille äideille ja sitten myöhemmin ihan kaikille poikien äitiydestä kiinnostuneille ihmisille. Vaikka tämä yhden teeman ympärillä pyöriminen välillä rasittaa jo minuakin, eikä oma elämäni todellakaan pyöri näin vahvasti teeman ympärillä, niin haluan silti pitää teeman samana, enkä rönsyillä joka suuntaan.

  2. Jotain omaa

  Surullisinta on huomata, että kun joku keksii jotain, niin kaikki yrittävät samaa perässä. Se on hölmöä. Miksi matkia muita? Kannattaa keksiä jotain omaa, valtavirrasta poikkeavaa. Bloggaajien kulta-aika on jo ohi, enää ei menesty uutena bloggaajana, joka kertoo lukijoilleen sunnuntaikuulumiset ja esittelee kylpyhuonettaan. Nyt pitää olla jotain omaa ja ehkä jopa vähän nokkelaakin. Ne bloggaajat jotka aloittivat aikanaan oikeaan aikaan varmasti porskuttavat pitkään tuiki tavallisella kirjoittelulla arjestaan. Heillä on jo omat lukijansa, ei lukijoita kiinnosta löytää uusia samanlaisia blogeja seurattavakseen. Tartu sinä niihin lukijoihin jotka eivät ole vielä löytäneet seurattavaa.

  Lue myös: Bloggaamisesta ammatti yhdessä vuodessa

  3. Tee halusta, älä rahasta

  Moni haluaa nopeasti tienata blogillaan ja laskee menestyksensäkin sen mukaan tienaako blogilla elääkseen. Sillä ei ehkä kuitenkaan kannata lähteä liikkeelle, se haisee teksteistä helposti läpi. Tärkeämpää olisi antaa lukijalle jotain arvokasta. On se sitten vertaistukea, kokemuksia, tietoa, taitoa tai ehkä ihan vain ajateltavaa. Hyvässä tapauksessa huomaatkin pian, että elät blogillasi tai ehkä blogin kirjoittaminen avaa sinulle ovia johonkin muuhun mistä olet ennen vain unelmoinut. Kuten minulla, saan nyt toteuttaa itseäni tuottamalla tapahtumia kuten olen aina haaveillut. Vähintäänkin olet saanut kivan harrastuksen, joka antaa myös sinulle paljon.

  4. Löydä lukijakuntasi

  Et voi miellyttää kaikkia, eikä se ole tarkoituskaan. Pitää hyväksyä, että kun kumartaa toiseen suuntaan, niin pyllistää samalla toiseen.  Jos yrität tavoittaa blogillasi paljon ihmisiä ja saada kaikki pysymään tyytyväisenä, niin se on varmasti hyvin tasapaksua luettavaa, eikä sitä pidemmän päälle jaksa kukaan lukea. Mieti kenelle sinä kirjoitat ja keskity niihin ihmisiin, unohda muut!

  5. Kasvata paksu nahka

  Valitettava tosiasia on, että nettikiusaajia riittää aina. Siinä vaiheessa kun joku menee kommentoinnissaan henkilökohtaisuuksiin tai jää jumittamaan aiheeseen ja tulee toistuvasti uudestaan eri väyliä aloittamaan keskustelua samasta asiasta, ollaan menty jo liian pitkälle ja sille kannattaa tehdä stoppi. Minä olen surutta estänyt henkilön sosiaalisessa mediassa ja poistanut kommentit, jos käytös menee jo yli hyvän maun rajan. Usein tämän tyyppiset ihmiset eivät huomaa käytöstään itse. Tärkeintä minulle on kuitenkin pitää itseni ja läheiseni turvassa. Jossain määrin paksun nahan kasvattaminen on kuitenkin pakollista, ikävää kommentointia tulee ja sitä ei pidä ottaa itseensä. Kommentoijalla saattaa olla huono päivä tai muuten vain paha olla itsensä kanssa. Jos et kestä ikäviä kommentteja, niin bloggaaminen ei sovi sinulle, koska niiltä ei voi välttyä.

  6. Pysy muutoksen mukana

  Tärkeää on pysyä ajassa mukana. Vaikka blogi olisi menestynyt jo 10 vuotta, mutta ei etene mihinkään, niin sen loppu on varmasti edessä jossain vaiheessa. Kun ensimmäiset menestyneet blogit tulivat, ei sosiaalinen media ollut näin suuressa merkityksessä kuin nykyään. Vanhojenkin blogien kirjoittajien on ollut pakko ottaa sosiaalinen mediaa mukaan bloginsa markkinointiin, muuten he jäisivät auttamatta uusien blogien jalkoihin. Sama juttu meillä jotka aloitamme nyt kun facebook, instagram ja muut kanavat ovat suuressa roolissa bloggaajalle, mitä se on sitten 10 vuoden päästä? Meidän pitää muuttua mukana.

  7. Ole rohkea

  Olen mielenkiinnolla seurannut blogeja läheltä ja kaukaa tämän oman lyhyen blogiurani ajan. Olen huomannut, että rohkea menestyy. Rohkeus voi tarkoittaa montaa asiaa. Yksi voi kirjoittaa rohkeita kannanottoja, toinen jakaa rohkeasti kirjoituksiaan eripuolille sosiaalista mediaa ja kolmas kirjoittaa avoimesti omasta kipeästä kohdastaan. Kaikki ovat rohkeita jollain tavalla ja laittavat itsensä likoon ottamalla rohkeasti riskejä. Se näitä bloggaajia yhdistää, että heidän bloginsa ovat luettuja ja lukijamäärät kasvavat koko ajan. Rohkeus on kantanut myös minun blogiani. En haluakaan olla sitä samaa harmaata mössöä muiden bloggaajien kanssa ja kompata jokaista suosittua bloggaajaa omissa teksteissäni. Haluan olla rohkeasti oman näköiseni ja vahvasti poikien, sekä poikien äitien puolella. Sen periaate päätöksen olen tehnyt, että kenenkään toisen bloggaajan kirjoituksesta en tule koskaan kirjoittamaan omaan blogiini negatiivista tai arvostelevaa tekstiä.

  Lue myös: Ensimmäinen blogikirjoitus

  8. Löydä omat vahvuutesi

  Olisi tietysti mahtavaa olla paras joka osa-alueella, se on kuitenkin mahdotonta. Aluksi on hyväksyttävä se, että ei välttämättä yllä kaikessa ihan siihen mihin joku toinen. Toisella on upeat kuvat, toisella hämmästyttävän nokkelat tekstit, kolmannella rohkeat mielipiteet ja neljännellä virheetön kielioppi. Tunnista omat vahvuutesi ja vaali niitä. Tottakai myös sitä heikkoa puoltaan kannattaa ajan kanssa parannella, mutta älä yritä saavuttaa kaikkea kerralla. On oikeastaan aika kivaakin, kun on mahdollisuuksia kehittää blogiaan paremmaksi ja paremmaksi. Omalla kohdallani seuraava kehitettävä etappi ovat valokuvat ja niiden käsittely. Siinä on paljon opittavaa. Toistaiseksi en ole siihen asiaan ehtinyt keskittyä vielä yhtään.

  ammattibloggaaja

  Ps. Koska olen vähän erilainen bloggaaja ja teen töitä kotoa, niin otan myös kuvia ilman meikkiä (kuten yllä näkyy) Onko se kannattaavaa? Siitä en ole varma, mutta tämä sopii hyvin blogini luonnolliseen ilmeeseen.

  Tsemppiä ja ihanaa talvea kaikille bloggaajille!

  Kommentit

  1. Mika

   Tässä oli oikeasti järkeviä ja hyviä vinkkejä/motivaattoreita! Netti on jo täynnä niitä ”näin kasvatat sähköpostilistaasi yhdessä yössä tuhannella” yms. Tässä oli vähän eri näkökulma, hyvä niin.

  2. Miisa

   Hyviä vikkejä näin vasta aloittaneelle! Itse kohta 2 kuukautta sitten aloittaneena , kiitos näistä ! 🙂

  3. Minnea

   Vau, onnea huimista lukijaluvuista!
   Mielenkiintoinen teksti ja hyviä pointteja!

   1. Jonna-Emilia

    Kiitos. Luvuista olen tietysti kiitollinen, mutta vielä enemmän omalla kohdallanni on huikeaa Poikien Äitien facebook, jossa on 58 000 äitiä. Se on mieletöntä, hämmästelen sitä jokaisena päivänä.

  4. Olipa ihana löytää nämä oivalliset vinkkisi nyt, kun harrastusblogistani unelmoin poikivan myös tuloja!:) Minulla on hyvin erilainen kipukroonikon elämästä kertova lifestyleblogi, joten on ollut vaikeaa löytää bloggaajan vinkkilistaa joka sopisi minulle. Mutta kiitos sinun vinkkiesi löysin sellaisen! Ihanaa kesänjatkoa:) ps. Minulla on kaksi melkein aikuista poikaa;) Poikien äitiys on ollut maailman ihaninta!!!

   1. Jonna

    Kiva, että näistä oli hyötyä ja tsemppiä bloggaamiseen. 🙂

  Vastaa