• Älä riistä lapselta joulun taikaa

  Kaupallinen yhteistyö: Lahjat.fi
  Onko joulupukki olemassa? Voiko lapselle valehdella? Minkä ikäisen lapsen kuuluu jo tietää totuus?
  Olen viime vuosina seurannut, osittain huvittuneenakin, keskustelua siitä saako lapselle huijata joulupukin olemassaolosta. TässäKIN asiassa tuntuu olevan valloillaan kaksi ääripäätä ja ainoastaan musta tai valkoinen vaihtoehto. Joko härskisti valehtelet lapsellesi joulupukit, hammaskeijut ja muut taruolennot TAI sitten läväytät totuuden lapsesi kasvoille ja pilaat häneltä joulun ilon.
  Miksi emme voisi noudattaa kultaista keskitietä? Minä olen ainakin löytänyt keinot olla valehtelematta ja silti samalla olla myös pilaamatta lapsilta heille kuuluvan joulun taian.
  En ole valehdellut joulupukista lapsilleni kertaakaan, silti heistä 3/4 uskoo joulupukkiin. Miten se on mahdollista? Siten, että puhuu lapsilleen totta, mutta ei pilaa liialla tiedolla lapsen omaa mielikuvitusta ja sen tuomaa iloa jouluun.
  tonttulakki koiralle

  Olen aina sanonut pojille, että Lapissa oikeasti asuu mies joka on joulupukki ja hän tekee työkseen joulupukin töitä. Se on totta! Rovaniemen napapiirillä sijaitsee Joulupukin kylä, jonne ihan oikeasti voi lähettää lapset postia ja siellä työskentelevät ihmiset ihan oikeasti ne postit lukevat. Mikään näistä ei ole valetta. Lapsi itse muodostaa loput ajatuksista.
  Olen myös sanonut, että koska tuo Lapin joulupukki ei millään ehdi joka paikkaan, niin muut joulupukit kauppakeskuksissa ja ihmisten kotona ovat avustajia jotka auttavat joulupukkia. Täysin totta, ei ollenkaan valetta ja taas lapsen oma rikas mielikuvitus luo kuvan siitä miten homma hoituu alusta loppuun.
  Lahjoista olen sanonut, että ihan kaikkien alkuperään en minäkään tiedä. Mikä on totta, sillä lahjoja tulee niin useasta paikasta pojille, että en voi mennä vannomaan mikä lahja on mistäkin tullut. Lapsen mielikuvitus hoitaa taas loput. Olen kyllä sanonut, että kummit ja sukulaiset usein muistavat lahjoilla lapsia ja osa lahjoista tulee sieltä. Minusta on kiva kertoa lapselle, että läheiset ihmiset muistavat heitä jouluna. Tällöin lapsetkin oppivat itse muistamaan muita.
  Tontut kurkkivat ikkunoista ajatus on alusta asti ollut meidän lapsillemme hauska vitsi. He itsekin käyvät naapuruston (läheisten tuttujemme) ikkunoissa tonttulakit päässä kurkkimassa joulun alla. Mitään tarua asiasta ei ole heille syötetty, mutta edelleen he haluavat uskoa, että tontut kurkkivat lapsia ikkunoista.
  Jossain vaiheessa kun joulupukkiin uskominen on sitten itsestään päättynyt, kuten Ossianille on käynyt, niin sekin on käännetty iloksi. ”Sinä tiedät nyt salaisuuden, mitä pikkuveljet eivät vielä tiedä. Ei pilata sitä heiltä, vaan pidetään salaisuus yhdessä.” Lapsi tuntee itsensä tärkeäksi, kun voi olla mukana äidin ja isän kanssa vaalimassa Joulun taikaa pikkusisarusten iloksi.
  Ei tehdä yksinkertaisista asioista niin vaikeita!

  Jouluvalmisteluja

  Meillä on jouluvalmistelut jo pikkuhiljaa aloitettu. Kaupoille en ole halunnut lähteä vielä pyörimään, mutta olen hankkinut pojille jo muutamia lahjoja Lahjat.fi nettikaupasta. Meillä on hyviä kokemuksia kyseisestä sivustosta isänpäivän Poikien Testiryhmän testauksen myötä. Isänpäivänä pojat valitsivat itse netistä lahjat isälle ja nyt oli sitten minun vuoroni tilailla pojille. Lahjat.fi sivuilta löytyi muuten myös Poikien Äitien facebookissa huhuiltu Dinomuna.
  Ostaminen on helppoa, sillä sivustolla voi valita kategoriat ja selailla lahjoja niiden mukaisesti. Löysin paljon myös sellaisia tuotteita joita en ole muualta vielä löytänyt. Hauskoja uusia ideoita pojille ostettavaksi. Paketit saapuivat nopeasti ja niiden ulkoasusta ei voinut arvailla mitä ne sisältävät, joten lahjat pysyivät piilossa pojilta paketointiin asti.
  koiran tonttupipo
  kaukoputki lapselle

  Dinomuna
  Dinomunatkin löytyvät Lahjat.fi nettikaupasta

  Päivisin kun isommat pojat ovat koulussa ja Ollie kerhossa on meillä Kookos-koiran kanssa oiva tilaisuus paketoida poikien joululahjoja. Ne onkin parempi paketoida nopeasti, sillä jos pojat löytävät piilon, niin lahjat paljastuvat aika nopeasti. Paketoituna niiden sisältö jää paremmin salaisuudeksi. Me hankimme lahjoja pojille jouluksi vain muutamia vähän isompia. Pojat saavat kuitenkin sukulaisilta ja kummeilta jonkin verran lahjoja, emmekä halua hukuttaa heitä lahjoihin.
  En ole mikään kummoinen ”jouluhöösäjä”, mutta joulusta tykkään todella paljon. Tämän joulun vietämme kotona, vaikka olemme usein olleet myös ulkomailla tai muualla kotimaassa. Kotiin on nyt hankala tehdä joulua kun koko talo on laajennuksen vuoksi kaaoksessa, mutta teemme parhaamme. Ainakin näillä lahjoilla päästään hyvään alkuun. 🙂
  Lue myös:
  Mitä lahjoja pojat toivoisivat äideilleen jouluna?

  Hyvin nukkuvien lasten salaisuus

  Vastaa