• Onnellisuuden tavoittelu teki minut onnettomaksi

  Kuten monella muullakin, tai oikeastaan kaikilla meillä, on minullakin ollut elämässäni niitä hetkiä, että on tuntunut todella kurjalta. On tuntunut, että unelmani eivät toteudu ja kaikki muut ihmiset elävät paljon onnellisempaa elämää kuin minä. Olin jotenkin säästynyt kateuden tunteelta ihan aikuiseksi asti ja kun ”sairastuin” kateuteen ensimmäisen kerran,  se tuntui kamalalta.
  Elämässä on sellaisia asioita joista on haaveillut aina, ihan lapsesta asti. Sitten kun huomaa, että ne haaveet eivät toteudukaan ja piru vie ne toteutuu niin monelle muulle, niin kateus nostaa väistämättä päätään. Sosiaalinen media, blogit ja lehdet ovat pahin polttomoottori lisäämään ihmisten tunnetta siitä, että kaikki muut ovat saavuttaneet unelmansa ja ovat jatkuvasti onnellisia, paitsi minä.
  Silti jokainen ihminen niiden kirjoitusten takana elää tismalleen samanlaista elämää kuin me kaikki muutkin. Tunteiden ylä- ja alamäkiä.
  Lue: Toivoin tyttöjä sain poikia

  Onnellisuus ei ole pysyvä olotila

  Kun keskityin vain onnellisuuden tavoitteluun eli siihen, että saavutan sen mikä ”tekee minusta onnellisen”, tulinkin samalla hyvin onnettomaksi. Koko maailmani pyöri sen ympärillä, että tavoittelin onnellisuutta ja sitä en kuitenkaan saavuttanut, vaan vajosin syvemmälle epäonnistumiseeni koko ajan. Hakkasin päätäni seinään, sitten kun…sitten kun…niin minäkin olen onnellinen.
  Entä jos olisin tavoittanut sen asian, minkä uskoin tekevän minusta onnellisen? Olisin varmasti ollut onnellinen, hetken. Mutta ihmismieli on siitä kumma, että aina se keksii jotain uutta mitä mielestään tarvitsee tullakseen onnelliseksi. Onnellisuuden huippu ja hyvän olon tunne on vain hetkellinen tunne. Se fiilis mitä kaikki tavoittelevat on mahtava, mutta se menee ohitse yhtä nopeasti kun on tullutkin. Sitten onkin taas saatava se uudestaan jotain muuta reittiä. Surullisinta on, että sen tunteen tavoittelu, eli se kaikki muu aika siinä ympärillä onkin hyvin surullista ja epätoivoista aikaa. Onnellisuuden tavoittelu tuottaa surua, kateutta, vihaa ja epätoivoa. Vaakakupissa tilanne jää miinuksen puolelle.
  Kun minä tajusin, että minun ei tarvitse saavuttaa tai saada tiettyjä asioita elääkseni onnellista elämää, niin koko elämäni mullistui. Opin tavallaan elämään hetkessä enemmän. Enkä enää kaivannutkaan mitään onnellisuusryöppyä elämääni, sillä ihan perus päivästäni muuttui miellyttävä ja opin olemaan tyytyväinen elämääni sellaisena kuin se on. Olostani tuli kaiken kaikkiaan tasaisesti onnellinen ja sillä tiellä ollaan edelleen.
  Tottakai tavoitteita ja unelmia on minullakin elämässä yhä, ne ovat tärkeä voimavara kenelle tahansa ihmiselle, mutta en odota niiden mahdollista toteutumista enää kieli vyön alla. Olen myös oppinut kantapään kautta, että kaikki unelmat eivät toteudu, mutta sitten luodaan taas uusia unelmia, eikä jäädä märehtimään vanhoja.  Se toteutuuko haaveeni tai unelmani ei ole enää mitenkään sidoksissa onnellisuuteeni tai pysyvään olotilaani. Elämässä tulee varmasti jatkossakin eteen asioita jotka heittävät tunteeni ylös tai alas. Tervetuloa tänne vain, se kuuluu asiaan! Mutta olen päättänyt niistä ylä- ja alamäistä huolimatta keskittyä elämään kokonaisuutenaan ja elää tasaisen tyytyväistä elämää.
  Suosittelen muuten lukemaan kirjan: Onnellisuusansa

  Millainen ihminen on onnellinen?

  Löysin mielenkiintoisen artikkelin onnellisuudesta. Siinä kerrottiin Yhdysvaltalaisprofessorin Martin Seligman ajatukset siitä mikä yhdistää kaikkia ihmisiä ympäri maailman, jotka ovat onnellisia. Lista löytyi Lifehack sivuilta ja sen voit lukea alkuperäisenä ja kokonaisuudessaan täältä. Näiden ihmisten onnellisuus on varmasti juuri sitä tyytyväisyyttä elämään, mistä minäkin tässä kirjoitin.
  Onnellisen ihminen omaa nämä ominaisuudet: 

  1. Hetkessä elämisen taito
  2. Nauttii haasteista
  3. Viettää aikaa onnellisten ihmisten kanssa
  4. Unelmoi
  5. Ei kiirehdi unelman tavoittelun kanssa
  6. Järjestää omaa aikaa
  7. Suosii elämyksiä, ei materiaa
  8. Antaa enemmän kuin ottaa
  9. Nousee ylös ja voittaa vastoinkäymiset
  10. Oppii koko ajan uutta

  Äiti, muista oma aika <3

  Lue myös:
  Äidin ja pojan deitti ideoita (40 kohtaa)

  Ammattilaisen 5 neuvoa lasten hiustenhoitoon

  Kommentit

  1. Ulla

   Olet viisas nainen! Tuo on elämämme tärkeimpiä oivalluksia, kiitos kun jaoit sen meille❤

  Vastaa