• Terveelliset herkut lapsille

  Kaupallinen yhteistyö: Mastermark Brands Oy
  Tänään vietetään Itsenäisyyspäivää, ONNEA SUOMI 100 vuotta! Poikien kanssa söimme päivällä juhla-aterian Suomen kunniaksi ja puhuimme siitä miten hienoa on, että olemme itsenäinen maa. Pojat pääsivät menneellä viikolla haastattelemaan sotaveteraania paikalliseen lehteen ja siitä asti onkin keskusteltu aiheesta ahkerasti.
  Nyt illalla päätimme jatkaa juhlaa nautiskelemalla herkkuja ja katsomalla leffaa. Pekka on valitettavasti töissä Itsenäisyyspäivän, joten minä vietän illan poikien kanssa.

  Herkut valmistuvat nopeasti

  Minä olen sitä mieltä, että herkkuja voi hyvin syödä kohtuudella silloin tällöin. Yleensä emme mieti millaisia herkkuja suuhumme pistämme, syömme sitä mitä mieli tekee. Nyt kuitenkin kun saimme tässä hauskassa yhteistyössä Lékué  PopCorn -astian testiin, jossa valmistuu astetta terveellisemmät mikropopcornit, niin päätimme samalla kokeilla muutenkin vähän terveellisempää herkuttelua.

  Terveelliset herkut
  Meidän leffaherkut

  Terveellisemmät popparit siksi, että perinteisten pussi mikropoppareiden pakkaukset sisältävät hormonitoimintaa häiritseviä fluorattuja yhdisteitä, Lékuén Popcorn-astiassa tätä ongelmaa ei ole, se on valmistettu myrkyttömästä BPA-vapaasta platinasilikonista. Silikoni on kestävä materiaali, jonka vuoksi se kestää erinomaisesti myös kuumuutta. Popcorn-astia on kokoontaitettava ja se säästää näin tilaa. Astian voi pestä astianpesukoneessa.
  Me päätimme poikien kanssa kokeilla kolmenlaisia poppareita. Teimme suklaapoppareita, hunajapoppareita ja tavallisia suolaisia poppareita. Rehellisyyden nimissä suklaapopparit eivät kovin terveellisiä herkkuja ole, mutta nekin voi valmistaa tummasta suklaasta ja näin niistä saa vähän terveellisempiä. Me teimme ne maitosuklaasta, sekin on joka tapauksessa terveellisempää, kuin syödä pelkkää suklaata. Ensin poksauttelimme popparit mikrossa PopCorn -astiassa ja sen jälkeen lisäsimme sulatetun suklaan. Poppareita piti jäähtymisvaiheessa vähän erotella toisistaan jotta niistä ei muodostunut yksi iso suklaakeko. Kermalla voi myös jatkaa suklaata jolloin siitä ei tule niin tahmeaa.

  Hunajapopparit olivat poikien mielestä suuri menestys. Pojat tykkäsivät todella paljon. Valmistimme popparit PopCorn -astiassa mikrossa ja lisäsimme valmiisiin poppareihin vähän suolaa ja nestemäistä hunajaa.
  popparit
  Lisäksi teimme myös tavallisia suolaisia poppareita ja lisäsimme niihin vähän sulatettua voita. Oli muuten tuhat kertaa parempia kuin perus mikropopparit.
  terveelliset popparit
  Muiksi herkuiksi päätimme tehdä coctailtikkuja, terveellisemmän mustikkapiirakan ja tonnikalatäytteisiä ruisnappeja.
  Coctailtikut ovat yksi niistä kikoista, miten meidän pojat saa syömään runsaasti vihanneksia. Laitoimme tikkuihin viinirypäleitä, hillosipuleita, kurkkua ja juustoa. Niihinhän voi lisätä melkein mitä vain, me teimme tarkoituksella lihattomia versioita.
  Ruisnapit ostimme valmiina ja teimme niihin kermaviilistä, sipulista, maustetusta tuorejuustosta(valkosipuli) sekä tonnikalasta maukkaan täytteen. Mitään mittasuhteita minulla ei ole tähän antaa, pitää maistella milloin on hyvää. 🙂 Lapset eivät meillä niin pidä sipulista, joten käytimme sitä maltillisesti.
  Mustikkapiirakkan laitoimme tarjottavaksi coctailtikuissa ja erilliseen kippoon laitoimme vaniljakastikkeen. Paloja sai dipata sinne halutessaan. Vaniljakastike nyt ei kovin terveellinen ole, mutta mustikkapiirakan teimme hieman terveellisemmällä reseptillä. Kastikkeenhan voi jättää vaikka pois.
  Mustikkapiirakka 

  • 2 dl gluteenittomia jauhoja tai kaurajauhoja
  • 2 dl intiaanisokeria
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 1 dl kookosöljyä 
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 munaa
  • 0,5 dl maitoa

  täyte

  • 4-5dl mustikoita
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 2 rkl intiaanisokeria

  Sekoitimme kakki pohjan ainekset kulhossa ja levitimme sen piirakkavuokaan.  Esipaistoimme pohjaa 175 asteisessa, noin 10min. Lisäsimme täytteen ja paistoimme vielä 30min. Annoimme jäähtyä.
  terveelliset leffaherkut
  Ja nyt ei muuta kun Suomen synttäreitä juhlimaan…onneksi kukaan tässä talossa ei jaksa katsoa linnanjuhlia, voidaan katsoa jotain muuta 🙂
  Ihanaa iltaa kaikille muillekin <3
  Tilaa nyt oma PopCorn -astiasi koodilla ÄIPPÄ Mastermarks Brandin verkkokaupasta -30% alennuksella ja ilman toimituskuluja (normaalisti 10€).  TÄÄLTÄ
  Lue myös: 
  Testaa miten terveellisesti lapsesi syö

  Näin nopeasti 4 poikaa sotkee olohuoneen. Katso kuvat jos uskallat

  Kommentit

  1. Sininen

   Tuo popcornkulho on mahtava tuote. Itsellä ollut käytössä pari vuotta ja olen sitä lahjaksikin vienyt. Kaikki lahjansaajatkin ovat tykänneet.

   1. Jonna-Emilia

    Joo, se oli meille aivan uusi tuttavuus ja olen kyllä hämmästynyt miten tuota en ole ennen löytänyt! Tosi kätevä.

  2. Aaaa

   No huh, mikä turhake. Popcornien tekeminen kattilassa on niin vaivatonta, että jonkun silikoniastian ostaminen vain, jotta popcornit voisi tehdä mikrossa, näyttäytyy minulle ihan järjettömänä.

   1. Jonna-Emilia

    Minusta tämä oli kiva kun pojat pystyvät itsekin turvallisesti tekemään. En mielelläni antaisi heidän touhuta vielä kattiloiden kanssa, ainakaan ilman tarkkaa valvontaa.

  Vastaa