• Kun esikoinen lähti ensimmäisen kerran ulkomaille YKSIN

  Vanhemmuudessa on muutamia juttuja joita voisi kutsua tavallaan vanhemmuuden virstanpylväiksi. Suurin osa niistä tavoitetaan ensimmäisenä perheen esikoisen kanssa. Moni niistä tapahtuu lasten ollessa ihan pieniä, kuten ensimmäinen hymy, ensimmäinen sana ja ensimmäiset askeleet. Pitkin matkaa niitä tulee vastaan tasaisesti koko ajan ja niitä tulee eteen yhä, vaikka lapset ovat jo isompia. Poikien äideillä esimerkiksi se hetki, kun pojan jalankoko menee ohitse omasta.

  Esikoisen eka reissu

  Meillä tavoitettiin nyt yksi virstanpylväs kun Ossian (12v) lähti ilman meitä vanhempia ensimmäisen kerran ulkomaille. Hän lähti sukuloimaan Espanjaan isompien serkkupoikiensa kanssa, joten ihan yksin ei sentään matkaan lähtenyt.

  Ensimmäinen matkakuva mikä äidille lähetettiin.

  Vastahan tuo poika syntyi! Miten aika on voinut mennä näin nopeasti, että nyt hän jo matkustelee ilman minua? Kamalaa ja ihanaa….en osaa päättää kumpi.

  Lue: Neljä helppoa synnytystäni

  Jotenkin se kauhistuttaa kuinka nopeasti aika menee. Ossian on ollut perheessämme jo 12 vuotta, toiset samanlaiset, niin hänellä saattaa olla jo oma perhe. Kuuden vuoden päästä hän on täysi-ikäinen ja ehkä muuttaa jo omilleen.

  Tälle ensimmäiselle ulkomaanmatkalle kamat pakattiin, tyypilliseen tapaamme, samana päivänä kuin lento lähti. Ossian halusi itse pakata kassinsa. Hän otti mukaan vain käsimatkatavarat ja sinnekin jätettiin tilaa tuliaisille.

  Ossianin matkakuvia

  Reissusta pyysin kuvia Ossianilta päivittäin, mutta toistaiseksi olen saanut niitä vain muutaman. Ehkä se on hyvä asia, että siellä on muuta tekemistä kuin kuvata. Viestejä olen kyllä saanut joka päivä. Matka on jo yli puolenvälin, mutta kyllä meillä on täällä kotona kaikilla kova ikävä meidän poikaa.

  Ossianin matkakuvia

  Omatoimiset pojat

  Olen ollut aina ylpeä poikieni omatoimisuudesta ja se näkyy myös näin, että reissuille yksin lähdetään rohkeasti. Pojat ovat aina nauttineet siitä kun saavat vastuuta ja voivat tehdä asioita yksin. Tämä pieni, mutta nyt jo aika iso Ossian halusi käydä yksin lähikaupassa jo 5 vuotiaana.

  Vaikea vielä sanoa tuosta meidän pienimmästä Olliesta, että tuleeko hänestä hieman arempi kuin isoveljistään, mutta nyt on ainakin rohkaistunut kovasti vuosi vuodelta. Ehkä seura tekee kaltaisekseen?

  Jokainen perhe tietysti katsoo sen oman makunsa mukaan minkä ikäinen lapsi on valmis mihinkin asiaan yksin. Jokainen lapsi on myös yksilö, ketään ei voi hoputtaa väkisin.

  Minkä ikäisenä teillä kävi lapsi ensimmäisen kerran kaupassa yksin? Entä milloin matkusti ulkomaille ilman vanhempia? 

  Lue myös:

  Lapsivapaat lennot tulevat!

  Kyllä nämä ovat kaikki minun! Kyllä nämä ovat kaikki poikia!

  Vastaa