• Lapsivapaat lennot tulevat. Saataisiinko myös kännivapaat, idioottivapaat ja hajuvapaat lennot?

  Tuore kysely paljastaa, että yli puolet lentomatkustajista toivoisivat lapsivapaita lentoja tai erityisiä lapsialueita lentokoneisiin lapsiperheille. Kyselyn takana on yritys Airfware Watchdog.

  Lähde: Arvostettu

  Lennetään kuplassa

  Tuskin menee pitkääkään kun samaa aletaan vaatia meillä Suomessa. Maa jossa jokainen lapsi on ärsyttävä ja lapset eivät saa näkyä tai kuulua. Paljon eri maissa lasten kanssa matkustaneena, on pakko sanoa, että Suomessa lapsiin suhtaudutaan kaikista nuivimmin.

  Olemme maa, jossa taaperon hymyyn ei koskaan vastata, olemme myös maa, jossa juttelevalle pienelle pojalle ei vastata. Maa jossa mulkoillaan vihaisesti jos lapsesta lähtee ääntä, lapsi liikkuu tai lapsi on olemassa.

  Ei siis yllättäisi jos meidän suomalaistenkin lennoilla pian nähtäisiin lapsialueet tai ehkä jopa täysin lapsivapaat lennot. Ne saattaisivat olla hyvä juttu myös lapsiperheille. Ei tarvitsisi koko ajan pelätä, että joku nihkeä kanssamatkustaja hermostuu jos vauva itkee korvakipuaan tai innostunut leikki-ikäinen hihkuu koneen noustessa.

  Ja vaikka minulla neljä lasta onkin, niin tämän kirjoitukseni takana ei ole mitään omakohtaista ikävää kokemusta. Meidän lennot ovat menneet aina hyvin (koputtaa puuta). Lapset ovat istuneet paikallaan nätisti, ei ole itketty, eikä mesottu, eikä saatu niitä kiukkuisia katseitakaan. Meillä on ollut tuuria.

  Mutta olen valitettavasti ollut useamman kerran todistamassa tilannetta jossa joku muu vanhempi ei ole ollut yhtä onnekas. Yhdenkin kerran tuskan ilme kasvoillaan nuoripari yritti koko lennon hiljentää itkuista vauvaansa ja kanssamatkustajilta ei paljon sääliä herunut. Yksi jopa kommentoi kiukkuisesti parille, että ”hiljentäkää jo se kakara”. Aivan kuin vanhemmat oikeasti jotenkin itse nauttisivat siitä, että joutuvat hyssyttelemään itkevää vauvaa koko lennon?

  Minäkin haluan kännivapaat, idioottivapaat ja hajuvapaat lennot!

  Lapsivapaat lennot eivät varmastikaan ole huono asia. Jos joku ei todella pidä lapsista, eikä pysty yhtä lentomatkaansa kestämään lapsia ympärillään, niin ehkä on hyvä, että hän voi lentää muiden kaltaistensa kanssa omalla koneella. Sillä lennolla onkin varmasti ratkiriemukas tunnelma! 🙂

  Minäkin toivoisin lentoa, jossa ei matkustaisi humalaisia ihmisiä. Myös äänekkäät ja haisevat aikuiset ärsyttävät minua. En myöskään voi sietää sitä kun joku nukkuu lennolla ja joudun hyppimään hänen ylitseen päästäkseni ikkunapaikalta vessaan. Todella ärsyttävää. Voitaisiinko järjestää lentoja joissa on nukkuminen kielletty?

  Erityisesti minua häiritsee idiootit matkustajat. Ne jotka kyyläävät lapsiperheitä ja muita matkustajia vihaisesti. Pitäisi ehdottomasti järjestää oma alue idiooteille. Tai lento missä olisi idiooteilta pääsy kielletty. Siellä saisi kaikki olla olemassa ja hoitaa lapsensa ilman kyylääviä kiukkuisia aikuisia.

  Lue myös:

  6 ihmistä- 2 viikkoa- 2 matkalaukkua. Lomalla poikien kanssa

  Kuuntele uusin Supla Poikien Äidit –

  Pleikkaria pelataan vain sormijumpan takia

   

  Kommentit

  1. Vittuliisa

   Eli tämän kirjoituksen mukaan et sitten pääsisi idioottivapaalle lennolle, etkä lapsivapaalle. Ai, että on paska tuuri.

   1. Jonna

    Voi olla 🙂 Toisaalta jos näillä molemmilla edellisillä mainitsemillasi lennoilla matkustaa noin ikävästi toisista puhuvia ihmisiä, kuin esimerkiksi sinä kommenttisi perusteella olet, niin en olisi ollenkaan varma, että se olisi paskaa tuuria 😉

  Vastaa