• Viikon jokaiselle päivälle helppo kotiruoka, ilman lihaa

  Kaupallinen yhteistyö: Mastermarks Brands Oy

  Minä en ole mikään super ruuanlaittaja, oikeastaan opin tekemään ruokaa vasta, kun sain lapsia. Meidän pojat ovat aika nirsoja ruuan suhteen, joten mitään kovin erikoista arkiruokaa en pääse valitettavasti täällä meidän kotonamme tekemään. Olen siis pääasiassa tehnyt perinteisempiä ja vähemmän maustettuja ruokia.

  Usein meillä on arkipäivisin aika kiire ja ihan aina ei valitettavasti ehditä tekemään rauhassa kunnon ruokaa. Valmisruokia yritän kuitenkin vältellä ja mielummin teen sitten jonkun nopean ruuan kunnon raaka-aineista. Mikroakin välillä käytän, jos ei ehditä uunissa tekemään tai paistamaan.

  Keräsin meillä tehdyt, ne nopeimmat ja maistuvimmat reseptit tähän. Koska en syö itse lihaa, eikä osa pojistanikaan, niin valitsin ruokia joissa ei ole lihaa. Toivottavasti joku saisi näistä uusia ideoita ruokapöytään arkena, kun on vähän kiire.

  Kotiruokaa nopeasti ja helposti

  Linssikeitto (6 annosta)

  Linssikeitto

  Tarvitset: kookosöljyä 2rkl, 1 iso sipuli, 3 valkosipulinkynttä, 2tl kurkkumaustetta, 1tl inkiväärijauhetta, 1,5rkl suolaa, 400g tomaattimurskaa, 400g yrttitomaattimurskaa, 1,1l vettä, 3dl punaisia linssejä kuivana, 2dl kermaa.

  Ohjeet: Huuhdo linssit kylmällä vedellä. Hienonna sipuli sekä valkosipuli. Sulata voi kattilassa ja lisää sipuli, valkosipuli ja mausteet. Kuullota miedolla lämmöllä. Lisää joukkoon vesi sekä tomaattimurskat. Anna kiehua muutama minuutti ja lisää joukkoon linssit.

 Anna keiton kiehua 30 minuuttia ja lisää kerma. Anna hautua 5-10 minuuttia kannen alla ennen tarjoilua.

  Pinaattiletut (6 annosta)

  Itsetehdyt pinaattiletut

  Tarvitset:  Pakastepinaatia 1-1,5 pussia tai 100g tuoretta pinaattia, 1rkl ruokaöljyä, 4dl maitoa, 2 kanamunaa, 3dl vehnäjauhoja, 1tl suolaa ja 30g voita.

  Ohjeet: Sulata pakastepinaatti, sulata voi, sekoita kananmuna ja puolet maidosta. Sekoita joukkoon jauhot, sekoita hyvin. Lisää voi ja suola. Ohenna lettutaikina lopulla maidolla ja anna turvota noin 20-30min. Sekoita pinaatit joukkoon juuri ennen lettujen paistoa. Paista letut hyvin voidellulla pannulla. Päälle puolukkahilloa.

  Tofu -kasvislautanen (3 annosta)

  Tofu

  Tarvitset: öljyä 3rkl, 1 iso sipuli, paketti tofua, 4 isoa porkkanaa, 2 isoa paprikaa, mustapippuria, 1 kasvisliemikuutio, suolaa.

  Ohjeet: Pilko vihannekset, sipuli ja tofu suikaleiksi. Levitä suikaleet uuninpellille tai Höyrykääreeseen. Levitä päälle öljyä, suolaa ja mustapippuria. Mikäli lämmität suikaleet Höyrykääreessä, niin lisää suikaleiden alle vielä kasvisliemikuutio.

  Vinkki: Tofu- kasvislautanen sopii hyvin muunmuassa Fajitaksen väliin.

  Pinaatti- Avocadopasta (4 annosta)

  Avocadopasta

  Tarvitset: 1 valkosipulinkynsi, 1 limetti, 2 kypsää avocadoa, suolaa, mustapippuria, loraus oliiviöljyä, kourallinen pinaattia, 30 g (1 dl) raastettua pecorinoa, 30 g (1 dl) raastettua parmesaania, fetaa murennettuna 1 dl, 500 g spagettia.

  Ohjeet: Pilko valkosipuli. Purista limetin mehu mukaan. Kuutioi avocadot ja lisää ne joukkoon. Hienonna pinaatti ja raasta juustot. Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut pinaatit, pecorino- ja parmesaaniraaste sekä fetamurut. Sekoita ja maista. Keitä spagetti al dente hyvin suolatussa vedessä (säästä hiukan keitinvettä). Lisää valmiit spagetit (sekä pieni määrä keitinvettä) tarjoilukulhoon ja sekoita hyvin.

  Nuudeli- kookoswokki (3 annosta)

  KasviswokkiTarvitset: 2-3 pussia nuudelia ja nuudelin omat maustepussit, cashewpähkinöitä, porkkanaa, parsakaalia, 2rkl kookosmaitoa, loraus soijaa.

  Ohjeet: Pilko vihannekset, lisää pähkinät, kuullota hetki pannulla. Lisää kookosmaito ja loraus soijaa. Turvota nuudelit kuumassa vedessä ja poista turha vesi.  Lisää siihen mausteita maun mukaan. Sekoita kaikki keskenään. Voit myös valmistaa vaihtoehtoisesti wokin Höyrykääreessä. Laita kaikki ainekset, (myös nuudeli) Höyrykääreeseen ja lämmitä mikrossa noin 7min.

  Täytetyt paprikat (3 annosta)

  Täytetyt paprikatTarvitset: 3 paprikaa, 1dl riisiä, kasvisliemikuutio, suola, paprikajauhe, mustapippuri, puolikas sipuli, porkkana, juustoraaste ja oreganoa. (Rucolaa)

  Ohjeet: keitä riisiä hetki kasvisliemikuution kanssa. Voit halutesassi esipaistaa sipulia pannulla ja sekoita se ja porkkanan palat/raaste riisin kanssa. Mausta. Ripottele päälle juustoraaste. Paista uunissa miedolla lämmöllä tai Höyrykääreessä mikrossa noin 7min. Kunnes paprika on pehmeä. Voit laittaa päälle oreganoa. Koristele rucolalla.

  Perunanyytit (3 annosta)

  perunaruokaTarvitset: 5 perunaa tai pakasteesta peruna/sipuli sekoitus 1 pussi, herneitä pakasteesta tai tuoreina, paprikaa, suolakurkkua, valkoisia papuja, härkistä, (voit käyttää myös halutessasi parsaa, purjoa tai vaikkapa porkkanaa). Suolaa ja mustapippuria. valkosipulituorejuustoa, sekä purkki smetanaa.

  Ohjeet: Pilko perunat ja muut ainekset pieneksi ja sekoita ne keskenään. Lisää mausteita maun mukaan. Laita aina yksi annos yhdelle folionpalalle tai Höyrykääreen sisään. Lisää yhden annoksen päälle reilu ruokalusikallinen smetanaa ja reilu ruokalusikallinen valkosipulituorejuustoa. Kääri folio kiinni niin, että annos jää folion sisälle ja paista uunissa 225 asteessa noin 30-40min. Tai voit myös lämmittää ruuan Höyrykääreessä mikrossa noin 7min.

  Höyrykääre nopeuttaa ruuanlaittamista

  Kaikille Poikien Äideille nyt alekoodilla ÄIPPÄ2018 -30 % (toimitus 0€) kaikista Lekuén höyrykääreistä (4 erilaista: valkoinen, punainen, vihreä perhekoko, punainen perhekoko) Mastermark Brands-verkkokaupasta.

  Osa näistä tämän julkaisun ruuista on tehty uunissa tai mikrossa Lekuén Höyrykääreessä. Sillä voi nopeuttaa ruuanlaittoa aika merkittävästi ja toisaalta tehdä siitä myös hieman helpompaa. Höyrykääre oli meille aika iso apu kun keittiömme oli vesivahingon vuoksi pois käytöstä. Höyrykäärestä on tullut myös poikien suosikki, koska pienemmätkin pojat voivat valmistaa itse ruokaa ilman kuumia pannuja ja uunia.

  Lékué-höyrykääre on myrkyttömästä BPA-vapaasta platinasilikonista valmistettu mikronkestävä astia, jossa voi valmistaa helposti ja nopeasti ruokaa. Höyrykääreen voi pestä astianpesukoneessa. Höyryttäminen on tunnetusti paras valmistustapa mm. kasviksille ja tähän höyrykääre on kätevä vaihtoehto. Lisäkis höyrykääre toimii hyvin kalan ja vaalean lihan, kuten kanan kypsentämiseen.

  Täytetyt paprikat
  Täytettyihin paprikoihin höyrykääre oli loistava
  Höyrykääre
  Perunanyytti onnistui hienosti höyrykääreessä folion ja uunin sijaan.
  Höyrykääre
  Tofu- kasvislautanen valmistui hauskasti höyrykääreessä. Kasvisten alle sijoitettiin kasvisliemikuutio tuomaan lisämakua.

  Höyrykäärettä testasivat myös Poikien Testiryhmä

  Ps. Huomasithan, että höyrykääreitä arvotaan nyt Poikien Äitien facebookissa! 

  Lue myös:

  Miten olisi poikalapsilisä?

  Haluamme hoitaa lapsemme kotona

  Vastaa