• You are currently viewing 5 loistavaa syytä liikkua! (ja yksikään niistä ei ole peilikuva)

  5 loistavaa syytä liikkua! (ja yksikään niistä ei ole peilikuva)

  Kaupallinen yhteistyö: Forever kuntoklubi

  Kun julkaisin aikaisemmin kirjoituksen siitä, miten neljänkympin kriisi iskee jo päälle ja jaoin siinä samalla kuvan itsestäni etelässä, sain viestejä, missä pyydettiin postausta treeniohjelmastani tai ruokavaliostani. Koska treeniohjelmani on: liiku, kun siltä tuntuu ja pidä hauskaa, ja ruokavalioni on: syö sitä mitä tekee mieli, niin postausta siitä en taida saada kirjoitettua. Se pitää tässä kuitenkin paljastaa, että ei ne meikäläisen vatsalihakset ihan joka valossa noin hyvin näy 🙂

  Lue: Neljänkympin kriisi tuli, vaikka en pyytänyt

  Liikunta elämäntavaksi

  Jos minun nyt kuitenkin pitäisi joku neuvo antaa, niin se olisi se, että liikunnasta kannattaisi ottaa elämäntapa. Liikunta ei ole pakollinen paha, mitä pitää tehdä, jotta näyttäisi hyvältä, vaan ihana juttu, mitä saa tehdä, jotta tuntuu hyvältä!

  Tiesitkö, että liikunnan terveysvaikutukset ovat aivan mielettömät. Moni liikkuu vain peilikuvan vuoksi, vaikka syitä liikkumiselle on paljon paljon parempiakin.

  Kuntosali Järvenpää
  Forever liikuntaklubilla liikunnan aloittaminen on helppoa.

  Liikunta parantaa mielialaa

  Jo yli 20 minuutin liikunta kohottaa tutkitusti ihmisen mielialaa. Stressitasot  ja ärtymys laskee. Usein, jos olen huonolla tuulella ja menen treenaamaan, tulen sieltä hyväntuulisena takaisin. Saman olen huomannut meidän pojissakin.

  Syy tähän on se, että kun liikumme, aivoissamme erittyy erilaisia hormoneja. Rakkaushormoni eli dopamiini nostaa sykettä sekä verenpainetta ja piristää. Noradrenaliinia vapautuu kehoon urheillessa ja sitä samaa käytetään masennuslääkkeissä kohottamaan mielialaa. Mielihyvähormoni eli serotoniini puolestaan lisää levollisuutta ja endorfiini antaa hyvänolontunteen.

  rentoutua
  Forever liikuntaklubilla voi myös hetken rentoutua.

  Liikunta lisää terveitä elinvuosia

  Aikuisena aloitettu liikunta ei välttämättä pidennä elinikää, mutta se varmasti lisää terveitä elinvuosia ja toimintakykyä. Hyvä kunto parantaa kaikenikäisten elämänlaatua.

  Kun ikää tulee lisää, kasvaa lihaskuntoharjoittelun tärkeys entisestään. Kun tulemme vanhaksi, ei enää riitä, että jaksamme kävellä kilometritolkulla, jos emme pääse sängystä ylös. Tästä syystä lihaskuntoharjoittelu olisi hyvä aloittaa jo nyt, jos sitä ei ole vielä jostain syystä aloittanut.

  Kuntosali Järvenpää
  Forever liikuntaklubilla pidetään huolta, että vanhanakin pääsee vielä penkistä ylös.

   Liikunta terävöittää aivoja

  Treenaamisen jälkeen ajatus on jotenkin kirkkaampi. Aerobinen liikunta vaikuttaa tutkitusti aivojen rakenteeseen ja toimintaan. Se vauhdittaa uusien hermosolujen syntymistä. Vaikeiden ongelmien ratkaisuteho paranee.

  Liikunta voi auttaa ehkäisemään aivoja rappeuttavia sairauksia, kuten Alzheimerin taudin syntymistä. Liikkuminen kannattaa ja liikunnan on hyvä olla säännöllistä.

  Forever kuntoklubi
  Forever kuntoklubit tunnistat tästä punaisesta pallosta

  Liikunta yhdistää ihmisiä

  Yksi asia, mikä usein unohdetaan liikunnan hyödyistä on liikunnan sosiaalinen puoli. Jotkut ihmiset haluavat liikkua itsekseen ja ”nollata aivot” vaikkapa juoksulenkillä metsässä. Toisaalta usein liikuntaan liittyy kiinteästi myös toiset ihmiset ja sosiaaliset tilanteet. Nyt kun notkutaan netissä päivät pitkät, on ihanaa saada aitoja ihmiskontakteja päivään lähtemällä vaikkapa kuntosalille.

  Minä koen, että liikunta yhdessä on vielä parempaa kuin yksin. Käyn luistelemassa joukkueen kanssa, mutta tykkään muutenkin liikkua yhdessä. Kuntosalilla käyn ystävien kanssa ja ryhmäliikuntatunneilla on kiva liikkua yhdessä muiden kuntoilijoiden kanssa.

  Lue myös: Pojat tarvitsevat liikuntaa oppiakseen, toisin kuin tytöt

  Forever liikuntaklubeilla on ryhmäliikuntaa laidasta laitaan

  Liikunnan ilo siirtyy jälkikasvulle

  Oletko ajatellut, että vaikka et niin itse välittäisikään liikkumisesta, voi malli siirtyä myös lapsillesi. On kuitenkin tutkitusti hyväksi ihmiselle liikkua, joten haluat kai, että lapsiisi tarttuu liikunnan ilo?

  Liikuntaa voi harrastaa myös yhdessä. Lapsi voi tulla liikuntaklubille mukaan lapsiparkkiin tai lasten jumppaan. Voitte pyöräillä yhdessä, käydä uimassa ja retkeillä metsässä. Yhteisiä harrastusvaihtoehtoja löytyy paljon.

  Se on sitten sanomattakin selvää, että liikkumiseen oppiva lapsi saa kaikki yllämainitut hyödyt liikunnasta elämäänsä. Aika iso lahja annettavaksi lapselle.

  Lue myös: Pienikin lapsi nauttii harrastamisesta

  Lapsiparkki
  Ollie jäi ihailemaan Forever Järvenpään lapsiparkkiin upeaa avaruus maalausta, kun minä suuntasin salille.

  Muutamalla lihaskuntoliikkeellä vauhtiin

  Tuntuuko, että liikkelle lähteminen on vaikeaa? Ymmärrän kyllä, sillä ei tämä hektinen arki kovin helppoa ole aikataulutusten kannalta. Suosittelen, että aloitat liikunnan jossain, missä sinulla on mahdollisuus lastenhoitoon, jolloin lasten hoitoon saaminen ei rajoita liikkumistasi heti alussa.

  Suosittelen aloittamaan myös pitkän tauon jälkeen ohjaajan avustuksella. Se on kuin laittaisi rahaa pankkiin. Väärin tehdyt liikkeet voivat pahimmillaan rikkoa paikat ja joudut jäämään heti tauolle, ennen kun pääset edes vauhtiin. Muutenkin on hyvä aloittaa ensin vähän rauhallisemmin ja kevyemmin, jotta kroppa tottuu pitkän tauon jälkeen muutoksiin.

  5 helppoa perusliikettä lihaskuntoharjoitteluun

  Muista aina lämmitellä ensin noin 10-15 minuuttia.

  Alataljaveto

  Forever Järvenpään ohjaaja Kimmo laittoi minut tekemään ryhtiä parantavaa alataljavetoa. Alatalja on monipuolinen koko selkää kuormittava liike, joka olisi hyvä olla säännöllisessä käytössä kaikentasoisilla kuntoilijoilla.

  1. Istu alataljaan ja ota kapeasta kahvasta ote. Istu suorassa, hartiat alhaalla ja vatsa tiukkana.

  2. Vedä kahva kohti napaa , hartiat alhaalla, lavat yhteen puristuen ja kyynärpäät kylkien vierestä. Huomaa, että hartiat kääntyvät taakse, eivät eteen.

  3. Palauta paino hallitusti aloitusasentoon. Muista pitää keskivartalo tiukkana ja selkä suorassa.

  Lantion nostot

  Tehokas pakaraa ja keskivartalon hallintaa parantava liike. Lantion nostoa on helppo tehdä myös kotona ja lisätä tehoja lisäämällä lantion päälle painoa. On hyvä kuitenkin aloittaa ensin ilman painoja.

  1. Käy selinmakuulle ja nosta polvet koukkuun, jalkapohjat maassa. Kapea haara.

  2. Vedä napa tiukasti selkää kohti ja pidä hartiat rentona, Nosta lantiota ylös. Jätä lantio kuitenkin hallitusti suoraan linjaan polvien ja hartioiden kanssa. Älä nosta liian ylös, äläkä roikota liian alhaalla.

  3. Palauta lantio alas. Pidä keskivartalo koko ajan tiukasti paketissa.

  Askelkyykky

  Askelkyykky on hyvä jalkalihasliike, mutta kehittää myös kehonhallintaa. Voit ottaa hieman tukea jostain, tai yrittää pysytellä tasapainossa ilman tukea.

  1. Astu toinen jalka reilusti eteen, toinen jää taakse. Paino etummaisen jalan kantapäällä, takajalan kantapää ilmassa.

  2. Kyykkää alas siten, että paino säilyy etummaisen jalan kantapäällä ja takapolvi menee lähelle maata. Katso, että polvikulma kyykätessä on 90 astetta. Etummaisen jalan polvi ei saa ylitää varvaslinjaa.

  3. Työnnä itsesi takaisin yläasentoon. Tee liike molemmille jaloille.

  Pystypunnerrus käsipainoilla

  Pystypunnerrus on tehokas lihaskuntoliike, joka kannattaa ottaa mukaan lihaskuntoharjoitteluun, jos haluaa hartioihinsa lisää voimaa.  Hartioiden, rintalihaksen yläosan ja ojentajien lisäksi se vahvistaa myös keskivartaloa.

  1. Asetu istumaan penkille tai seiso lantionlevyisessä haara-asennossa. Pidä keskivartalo tiukasti jännitettynä.

  2. Ota käsipainot käsiisi ja nosta ne korvien korkeudelle. Pidä huolta, että kyynärvarret ovat pystysuorassa ja että kyynärpäät ovat kohtisuoraan ranteiden alapuolella.

  3. Nosta käsipainot suoraan ylös. Katso, ettet nosta painoja etuviistoon vaan suoraan kohti kattoa. Laske painot rauhallisesti takaisin alas.

  Lankku

  Lankku on tehokas keskivartaloliike, mutta se pitää tehdä oikein. Lankkupito on hyvää treeniä vatsan ja selän lihaksille. Lankutus ehkäisee selkävaivoja sekä parantaa ryhtiä, tasapainoa ja kehonhallintaa.

  1. Aktivoi yläkroppa tiukaksi.  Jännitä vatsa niin, että keskivartalo on tiukkana. Ojenna niska pitkäksi, pää vartalon jatkeeksi. Jännitä pakarat.

  2. Nosta polvet ilmaan, jos saat pidettyä hyvän asennon niin. Aluksi voit lankuttaa myös polvet maassa tai laskea maahan kesken lankkupidon, jos asento meinaa pettää.

  3. Pidä koko vartalo tiukkana staattisessa pidossa, niin pitkään kuin pystyt. Laske sen jälkeen alas.

  Ei muuta kuin ylös, ulos ja liikkumaan! 

  Sinua lähimmän Forever Liikuntaklubin löydät täältä

  Mahtavaa!!! Foreverclub ja Poikien Äidit tarjoavat meille ihanille Poikien Äidit yhteisön tykkääjille 14 päivää veloituksetta lähimmällä Forever-kuntoklubilla.  (Tutustuminen on uusille tutustujille tarkoitettu.)

  Lunasta etu: https://www.foreverclub.fi/lahja
  Etukoodi: Poikien äidit

  Vastaa