• Tyttöjen ja poikien lastenvaateosastot – 8 liikkeen kuvat

  Poikien Äitien keskuudessa on harmiteltu sitä, että kauppojen vaatevalikoimista ei tunnu löytyvän juurikaan kivoja poikien vaatteita. Tyttöjen osastoilta kaupoista löytyy vaikka mitä värejä ja poikien osastot ovat täynnä sinistä ja mustaa. Tietysti kukaan ei kiellä meitä ostamasta niitä kivoja värejä sieltä tyttöjen puolelta pojillemme, mutta niissä vaatteissa saattaa leikkaukset tai kuvat olla sellaisia, että pojat eivät niistä pidä.

  Minä kiertelen kaupoissa aika harvoin, enemmän shoppailen netissä. Mutta nyt päätin ottaa tämän ihan asiakseni ja selvittää, että valitetaanko me poikien äidit ihan turhasta, vai onko todella niin, että pojille ei löydy vaatekaupoista värejä? Toinen kiinnostava asia oli katsoa onko kaupoissa nykyään tyttöjen ja poikien osastoja, vai onko kaikki lastenvaatteet sekaisin samassa osastossa?

  Lue myös: Päätä poika itse vaatteesi, äiti ei päätä!

  Vaatekaupat yllättivät

  Nyt on pakko sanoa, että vaatekaupat yllättivät minut positiivisesti. Kävin kahdeksassa vaatekaupassa ja VAIN kolmessa oli merkitty erikseen tyttöjen ja poikien osastot vaatteille. Vaikka minua ei tyttöjen ja poikien osastot ole ikinä henkilökohtaisesti yhtään haitannut (haemme rohkeasti haluamamme paidat tyttöjenkin osastolta pojille), niin tämä oli positiivinen yllätys niitä äitejä ajatellen, jotka ovat toivoneet yhteisiä osastoja vaatteille.

  Kaikista suurin positiivinen yllätys minulle itselleni tuli siitä, että värejä ON saatavilla pojille todella hyvin. Itseasiassa tämän kaupoissa kiertelyn perusteella minua harmittaa enemmän nyt tyttöjen puolesta, sillä heidän värivalikoimansa oli aika tylsä. Vaaleanpunaista ja lisää vaaleanpunaista. Eihän poikien vaatteita etsiessä ollut mitään ongelmia löytää kivoja värejä. Hienoa vaatekauppiaat ja vaatevalmistajat. Minä olen soimannut heitä selvästi turhaan, tai sitten muutosta on tapahtunut kun sitä on pyydetty.

  Tässä kuvat liikkeistä joissa kävin

  Lindex

  Lindex lastenvaatteet
  Lindexillä ei ollut erikseen poikien ja tyttöjen osastoa kirjoitettuna, mutta eri tyyppiset vaatteet oli sijoitettu silti selvästi eri puolille. Minä löysin pojille ihania kirkkaita paitoja täältä ostettavaksi, joten värejä oli tarjolla kiitettävästi.

   

  H&M

  H&M lastenvaatteet
  H&M jaotteli selvästi vaatteet tytöille ja pojille. Väreistä ei ollut silti pulaa poikien puolella. Löytyi pinkkiäkin, vaikka ei kuvassa näy. Tyttöjen osasto olikin pelkkää pastellia.

   

  Mango

  Mango lastenvaatteet
  Mangon lastenvaatteet oli sijoitettu tyttöjen ja poikien osastoihin, mutta ei se värejä etsivää äitiä haitannut. Mango oli suosikkini. Sieltä tarttui mukaan ihana kirkas takki Ollielle ja paita Oliverille. Upeita värejä, juuri minun makuuni.

   

  Stadium

  Stadium lastenvaatteet
  Stadium oli jättänyt merkitsemättä vaatteille sukupuolet, mutta siellä sanomatonta  jakoa ei voinut olla huomaamatta. Pojilla oli aika tylsiä värejä, muutama värikäs paita löytyi sentään joukosta.

   

  Top Sport

  Top Sport lastenvaatteet
  Top Sport käytti kaikilla osastoilla sanaa lapset. Jaottelu oli saatettu tehdä osittain ihan värien mukaan, välittämättä sukupuolista. Silti selvästi tietyn tyyppiset vaatteet (poikien malliset) olivat tylsällä puolella ja toiset (tyttöjen malliset) siellä värikkäällä puolella.

   

  KappAhl

  KappAhl lastenosasto
  KappAhl ei käyttänyt sanoja, mutta kuvin oli merkitty osastot tytöille ja pojille. Siellä näkyi jaottelu myös aika vahvasti vaatteiden väreissä ja kuoseissa. Pojille maastokuviota ja tytöille glitteriä. Ei löytynyt meille mitään.

   

  Cubus

  Cubus lastenvaatteet
  Cubus yllätti minut positiivisesti. Vaikka seinällä lukikin tytöt ja pojat, niin molemmilta osastoilta löytyi värejä todella paljon. Pojille oli hyvin vaihtoehtoja, tytöillekin vaihtoehtona muuta kuin pinkkiä.

   

  Intersport

  Intersport lastenvaatteet
  Ainoa liike missä kaikki vaatteet olivat täysin sekoitettu oli Intersport. Sinne siis he, jotka toivovat ettei liike ole jaotellut vaatteita sukupuolen mukaan. Minun makuuni se oli sekavaa, enkä olisi osannut etsiä sieltä oikein mitään.

   

  Tämän kauppakierrokseni perusteella en voi todellakaan sanoa etteikö pojille löytyisi vaatetta. Enkä voi myöskään allekirjoittaa sitä, että tyttöjen ja poikien osastojen poistaminen toisi pojille automaattisesti lisää valikoimaa. Vaikuttaa itseasiassa siltä, että päinvastoin. Ne kaupat missä jaottelu oli sanallisesti olemassa, ei sitä tarvinut tehdä niin räikeästi vaatteiden väreillä ja kuoseilla.

  Ei muuta kun kaupoille! Värejä löytyy kyllä!

  Lue myös: Kasvatan mammanpoikia, eikä siinä ole mitään pahaa

  Kevätvaatteet lapsille
  Tältä ostosreissulta löydetyn kirkkaanvihreän takin lisäksi, värejä vaatteisiin olemme löytäneet luottokaupastamme Skidi.fi
  kevätvaatteet
  Oscarin vaatteet yhteistyössä Skidi.fi
  Ollien pipo Skidi.fi

  Vastaa