• Asiat, joita jään kaipaamaan pienissä pojissa -pienet pojat

  Näin äitienpäivänä herkistyin miettimään sitä, että mitä kaikkea ihanaa pienet pojat ovat elämääni tuonut ja miten vaikea niistä asioista on luopua. Ollie, meidän kuopus, täyttää kesällä jo viisi vuotta. Minulla ei ole kohta enää kovin pieniä poikia talossa. Pienet pojat ovat yllättäneet minut täysin, ne ovat mielestäni maailman ihanimpia. Rakastan pieniä poikia. Minä suren jo kovasti sitä, että kohta meidän talossa ei viiletä pieniä poikia, tukka takussa ja housut polvista puhki kuluneena. Pistän sormet ja varpaat ristiin, että jos minulle joskus lapsenlapsia suodaan, niin saisin vielä kerran kokea pienen pojan maailman. Edes yhden ihanan kerran.

  Siivoilin Ollien ja Oscarin huonetta ja pohdin samalla mitä leluja laitamme jo pysyvästi pois. Kyyneleet kirposivat silmiini kun tajusin, että oli paljonkin sellaisia leluja, jotka eivät tässä talossa ole enää aikoihin ollut käytössä. On oikeasti yllättävän raskasta päättää mitä niille leluille tapahtuu. Laitetaanko ne eteenpäin tuttujen lapsille, myydäänkö vai säilötäänkö lapsenlapsille? Olen ajatellut, että sellaiset pojille tärkeimmät lelut voisimme säästää lapsenlapsille ja muistoiksi.

  #voihanpojat

  kesä ja pojat

  pojat on poikia
  Meidän pienet, Ollie ja Oscar täyttävät tänä kesänä 5 ja 8 v

  Pienet pojat, näitä asioita tulen kaipaamaan

  Pikkuautojonot olohuoneessa

  Meillä ei enää näitä autojonoja löydy. Ossianin ollessa pieni niitä oli pitkin asuntoa. Muut pojat eivät meillä niin kauheasti innostuneet pikkuautoleikeistä, jonkin verran kuitenkin jokainen ja esim autokisoja on pidetty pitkin asuntoa. Nyt kun ajattelin pistää pikkuautot pois leikkihuoneesta, niin onhan se surullista tajuta, että pikkuatuojonoja ei meiltä enää koskaan löydy.

  Aarteet ja kepit

  Kun on tottunut siihen, että poikien taskut ja reput ovat täynnä aarteita tai kuisti täynnä keppejä, niin miten hassua se on kun niitä ei enää ole? Vaikka ne on tuhansia kertoja minua ärsyttänyt ja olen marissut siitä, että niitä on joka paikassa, niin kyllä minä niitäkin pian kaipaan.

  Yllättävät pusukohtaukset

  Meidän pojat ovat edelleen kovia halailemaan ja en jaksa uskoa sen jäävän missään vaiheessa kokonaan pois. Mutta sellaiset yllättävät pusukohtaus hyökkäykset loppuvat kun talossa ei ole enää pikkupoikia. Pusuhippa, halihippa ja kutitushippa ovat pian menneen talven lumia.

  tramppa
  Välillä hypitään ja välillä halitaan…

  Rakkaus  ja sydän-laput

  Pienet pojat hukuttaa äidin rakkaudentunnustuksiin. Niitä ei taida enää tulla kun pojat ovat isoja. Onneksi sentään tekstiviestejä tulee, joissa paljon sydämiä ja joskus kakka-emoji. Mutta nyt enää Ollie ja Oscar tekevät minulle satunnaisesti paperilappuja joissa sydämiä ja kirjoitus -ÄITI. Olen yrittänyt varastoida niitäkin talteen, voin sitten selailla niitä kun lappujen saaminen joskus loppuu.

  Hauskat laastarit

  Meillä on ollut ja on jos jonkinlaista. Frozen, Salama, Minios, Paavo Pesusieni ja vaikka mitä muuta laastaria kaapissa. Välillä niitä on laitettu tarpeesta ja välillä ihan vaan sen takia, että on kiva saada laastari. Voi kuinka tylsää sitten kun laapissa on enää tavallisia ihonvärisiä laastareita.

  Pienet pyllyt

  Pienet pojat ja pienet pyllyt! Mikään ei ole suloisempaa kuin saunan jälkeen nakuna kirmaavat pienet lapset. Voi niitä pieniä pyllyjä, joita ei enää jatkossa tule meilläkään vilahtamaan.

  Katse

  Kaikki pienten poikien äidit tietävät sen katseen. Kun poika katsoo teitä, silmät täynnä rakkautta. Pyytteetöntä ja pohjatonta rakkautta. Yritän nyt Ollien kohdalla imeä itseeni niitä katseita niin paljon kun pysytyn ”varastoon”, jotta jaksan sitten tulevaisuuden teini-iät ja muut elää ilman niitä.

  Näitä kaikkia asioita minä tulen kaipaamaan…. entä sinä?

  Näitä asioita puolestaan en jää niin kovasti kaipaamaan 😉

  Kuinka nopeasti neljä poikaa sotkee olohuoneen? Kuvat tunti tunnilta

  Näin poikaperheessä! Kuvin

   

  Kommentit

  1. Minnea

   Ihana kirjoitus <3 Pienet pojat on ihan parhaita!

   1. Jonna

    Niin on. Jotain niin ihanaa heissä on.

  2. Ida

   Tuli itselläkin tippa linssiin, kun luin tämän. Olen tuntenut viime aikoina samaa haikeutta monista asioista, kun oma esikoispoika menee syksyllä eskariin. On mulla vielä kuopus 1 v. Tyttö, mutta tyttöjen jutut on ehkä kuitenkin hiukan erilaiset. Toisaalta mielenkiinnolla niitä odotellessa.

   1. Jonna

    Vaikka meillä on neljä poikaa, niin heidän pikkulapsi aika on mennyt aivan järkyttävällä vauhdilla. En voi kuvitellakaan kuinka nopeasti se menee kahden lapsen kanssa 🙁 No ehkä sitten lapsenlapsia seuraavaksi. 🙂

  3. Sari

   Lohdutan sen verran, että oma poika halaa ja lähettelee ”sydänkirjelappuja” ja sydänemojeita vaikka täytti 14. ❤️

   1. Jonna

    Juu, meilläkin tuo 13v kyllä halii ja pusuttelee! Toivoa on, että ihan kaikki asiat eivät jää menneisyyteen.

  Vastaa