• You are currently viewing Aurinkorasva lapselle. Näin suojaat lapsen auringolta oikein

  Aurinkorasva lapselle. Näin suojaat lapsen auringolta oikein

  Aurinkorasva lapselle. Kaupallinen yhteistyö: Natural Goods Company

  Helteet tulivat meille Suomeen hieman yllättäen tänä vuonna, harva oli ehtinyt varustautumaan ollenkaan siihen, että alkaa rantakelit jo ennen kun koululaiset jäävät kesälomalle. Kesä kuitenkin tuli ja me ainakin vietimme poikien kanssa jo äitienpäivän rannalla uiden ja ilakoiden. Aivan ihanat ilmat. Voi kun koko kesä jatkuisi näin aurinkoisena.

  Rannalla huomasin, että hyvin harva lapsi on suojattu asianmukaisesti auringolta. Ehkä kesä tosiaan tuli yllättäen tai sitten aikuiset erheellisesti luulevat, että kevätaurinko ei polta, mutta se ei pidä paikkaansa. Itseasiassa kevätaurinko on kaikista petollisin. Ihon sarveiskerros, joka suoraa auringon ultraviolettisäteiltä, on talven jäljiltä ohuimmillaan. Suojaus on siis erittäin tärkeää erityisesti nyt keväällä.

  Lapsilla ihon oma suojamekanismi ei ole vielä täysin kehittynyt. Lapsen iho altistuu jopa 3 kertaa enemmän UV-säteilylle kuin aikuisen iho. Jos iho pääsee palamaan, siitä jää lapsen ihoon ikuinen muistijälki. Tämä tarkoittaa sitä, että pienenä saadut suuret UV-annokset ja ihon toistuva palaminen lisäävät riskiä sairastua ihosyöpään myöhemmin.

  Tiesitkö, että lapsen sukupuolella on väliä – poikalasten iho on yleensä paksumpi ja sietää näin ollen enemmän aurinkoa?

  lasten aurinkorasva

  Aurinkorasva lapselle vai ei?

  Alle 2 vuotiaalle lapselle ei suositella aurinkorasvaa, ellei rasva ole nimenomaan lapsen herkälle iholle suunniteltua. Tämä siksi, että pienen lapsen iho läpäisee helposti aurinkorasvojen kemikaalit ja suoja-aineet, jotka joidenkin tutkimusten mukaan, käyttäytyvät lapsessa hormonin kaltaisesti. Kuten kaikissa muissakin kemikaaleissa, myös aurinkorasvan kohdalla turhaa läträämistä lapsen iholle tulee välttää

  Pieniä lapsia suositellaan suojaamaan auringolta vaatteiden avulla. Parhaiten toimii puuvillakangas ja silkki. Tummat ja kirkkaat värit suojaavat paremmin UV-säteilyltä kuin vaaleat. On olemassa myös erikseen UV-säteiltä suojaavia vaatteita ja uimapukuja. Päähän kannattaa laittaa hattu joka pitää kasvot säteilyltä suojassa.

  Säteiltyltä voi lasta suojata myös välttämällä keskipäivän vahvinta aurinkoa. Kun liikkuu ulkona auringonpaisteella, voi haketua lapsen kanssa varjoon istumaan ja välttää siten ylimääräiset UV-sätteet. Varjossakin säteilyä saa, mutta ei niin paljon.

  aurinkorasva lapselle
  Meillä vaalein pojista on Oscar ja häntä rasvaankin vahvemmilla rasvoilla kuin veljiä.

  Lapsille sopivat aurinkorasvat

  Sitten, KUN aurinkorasvaa alkaa käyttämään, olisi hyvä yrittää löytää sopiva aurinkorasva lapselle. Sellainen, jossa kemikaaleja olisi mahdollisimman vähän, eikä rasvaa tarvitsisi olla lisäämässä pitkin päivää. Voiteen olisi hyvä olla vedenkestävää ja kestää raisummatkin leikit. Esimerkiksi Biosolis KIDS lasten aurinkosuojavoide suojaa lasta tehokkaassti UVA- ja UVB -säteiltä korkean suojakertoinen avulla. Teho alkaa välittömästi levityksestä ja illalla auringonoton jälkeen pystyt pesemään mineraalifiltterin lapsen iholta. Biosolis KIDS aurinkosuojavoide hoitaa ja ravitsee samalla myös lapsen ihoa.

  Lisää tuotteesta

  Luomu aurinkorasva

  suihke aurinkorasva lapselle

  Onneksi ihon valkoiseksi ja tahmeaksi jättäneet paksut ja tönkkömäiset mineraalisuojat ovat historiaa. Biosoliksen teknologian kehittyessä uudet fysikaaliset voiteet ovat yhtä ohuita ja helposti levittyviä  kuin synteettiset aurinkovoiteetkin. Mineraalifilttereinä Lasten aurinkoivoiteessa toimivat titaani- ja sinkkidioksidi, joka ei ole nanopartikkelikoossa eikä voi näin ollen imeytyä ihoon. Imeytyessään nanopartikkelit häiritsisivät elimistön immuunipuolustusta. Sertifiointitaho Ecocertin ja Cosmebion hyväksymät säilöntäaineet takaavat tuotteen turvallisuuden, eivätkä kuormita ympäristöä.

  Miten rasvataan?

  Aurinkorasvaa levitetään lapselle hyvissä ajoin ennen ulos menemistä. Hyvä määrä rasvaa on noin ruokalusikallinen. Levitä rasvaa alueille jotka altistuvat auringolle. Muista levittää rasvaa myös korvanlehtiin, huuliin, kämmenselkiin ja jalkateriin. Voidetta on hyvä laittaa myös hieman vaatteiden reunojen alle.

  Aurinkosuojan tehtävä on tehdä iholle suoja, ja siksi se muodostaa ihon pinnalle kalvon. Vaikka kyseessä olisi laadukas ja hoitava aurinkorasva, niin aurinkorasvat on silti syytä pestä iholta iltaisin pois.

  IHANIA AURINKOISIA HETKIÄ!

  Lue myös: Vauvan iho kaipaa hoitoa

   

  Vastaa