• Näin lapsi matkustaa turvallisesti autossa!

  Kaupallinen yhteistyö: Clepps

  Kesälomat lähenevät ja automatkailu lasten kanssa lisääntyy. Me olemme lähdössä ystäväni Pauliinan kanssa heti ensi viikolla road tripille poikien kanssa ja matkanteko halutaan tehdä tietysti mahdollisimman turvalliseksi lapsille. Viime vuonna kävimme road tripillä oman perheen kesken Virossa.

  Minun on pakko nyt myöntää oma tyhmyyteni näissä turvalaiteasioissa, sillä olin pitkää jämähtänyt vanhoihin säädöksiin siitä, kuinka aikaisin ja minkä painoisena voi lapsi siirtyä mihinkin istuimeen. Meillä kakkosautossa mentiinkin näköjään jo liian aikaisin ilman istuinta. Oscar ei ihan vielä olekaan sen pituinen, että voisi matkustaa ilman turvalaitetta ja Ollie oli korokkeella hitusen liian aikaisin.

  Nyt kuitenkin asiaa selvittäneenä ja Liikenneturvasta faktat tarkistaneena, olen minäkin vähän viisaampi. Tässä muistin virkistyksenä muillekin vielä näitä tärkeitä tietoja.

  Road Trip lasten kanssa
  Viime vuoden road tripiltä kuva

  Faktat, miten lapsi matkustaa turvallisesti autossa

  Selkä menosuuntaan on turvallisempaa

  Lapsen on turvallisinta matkustaa selkä menosuuntaan, koska se tarjoaa parhaan tuen lapsen päälle ja kaulalle törmäystilanteissa. Selkä menosuuntaan on hyvä matkustaa niin pitkään kuin mahdollista, kuitenkin vähintään kolmen vuoden ikään asti.

  Takapenkki on lapsille

  Lasten kannattaa matkustaa takapenkillä, sillä etupenkin turvatyynyt voivat olla vaarallisia kehittyvälle lapselle. Sillä voi olla vahingollinen vaikutus esimerkiksi lapsen niskaan. Ne on suunniteltu suojaamaan aikuisen pituista matkustajaa. Jos etupenkillä onkin lapsi, voi turvatyyny osua eri kohtaan kuin mitä sen on tarkoitettu.

  Turvalaite on oltava, kunnes pituutta on 135cm

  Turvalaitteita ovat: turvakaukalo, turvaistuin, turvavyöistuin ja istuinkoroke. Alle 135cm lapsen on matkustettava istuimessa tai istuinkorokkeessa. Syynä se, että turvavöiden oikea kohta on tärkeä, jotta se pitää lapsen turvallisesti paikallaan. Turvavyötä ei missään nimessä saa pujottaa käden alta tai selän takaa.

  Vanhan E-säännön mukaan istuinkoroke on hyväksytty käytettäväksi vähintään 15-kiloisille lapsille, nyt voimassa oleva E-sääntö hyväksyy korokkeet 22-36 -kiloisille ja 6-11 -vuotiaille lapsille. Vanhan E-säännön mukaisia korokkeita saa edelleen myydä ja käyttää, mutta on syytä miettiä, onko se lapsen turvallisuutta ajatellen paras ratkaisu.

  Lisähuomiot turvallisuuteen

  Valitse aina se vaihtoehto, mikä on lapselle turvallisin. Lue auton ohjekirja ja istuimen käyttöohje huolella, jotta kiinnitykset menevät oikein. Suosi plus-testattua istuinta kun teet istuin valintaa.

  sähköauto lapsille
  Turvallisuus ennen kaikkea!

  Matkustusmukavuutta matkustavalle lapselle

  Tämän vuoden road trippimme onkin astetta mukavampi poikien matkustamisen osalta, sillä korokkeelle tai kokonaan pois turvalaitteista siirtyneet pojat saavat nukkua autossa nyt niin, ettei päät retkota ympäriinsä. Tässä meitä auttaa CLEPPS sivutuet. Tyylikkäät ja kevyet sivutuet ovat siirrettäviä ja ne kiinnitetään auton omaan ISOFIX-kiinnitysjärjestelmään.

  CLEPPS lisää matkustusmukavuutta ylläpitämällä lapsen istuma-asennon ryhdikkäänä myös hänen nukkuessaan. Pehmustettuja pääntukia vasten on mukava nukkua ja ne voidaan helposti irrottaa pesua varten. Sivutuet on helppo asentaa ja niitä voi kätevästi siirtää autosta toiseen. Värivaihtoehtojakin löytyy paljon erilaisia kaikenlaisille matkustajille.

  sivutuet autoon lapselle
  Matkustaminen mukavammaksi!

  CLEPPSin turvallisuudesta lisää TÄÄLTÄ

  Poikien Testiryhmä testasi CLEPPS sivutukia ja oli oikein tyytyväinen testaamaansa tuotteeseen! Lue testauksesta.

  lapsi turvallisesti autossa
  Näin lapsi istuu turvallisesti autossa

  Poikien Äideille alennus 10€  Clepps sivutuista säilytyspussilla tai ilman.

  Koodilla: poikienaidit

  CLEPPS for Kids

   

  Vastaa