• Facebookin kirppikset, kiitti mulle riitti!

  Kaupallinen yhteistyö: Vähänkäytetty

  Av, yv, jono, saisiko värikoodin, lähetä lisäkuva, vapautan, mittaatko korkeuden, Saako tulla sovittamaan?…” Facebookin kirppikset ovat ihan mahdottomia paikkoja. Ainakin tällaiselle ihmiselle joka tykkää tehokkaasta toiminnasta. En jaksa sitä, että yhden tuotteen myymiseen pitää nähdä niin järkyttävästi vaivaa.

  Facebookin kirppikset ovat ajatuksen tasolla ihan hyviä, miehillä se tuntuu toimivan kohtuu hyvinkin, mutta naisten kanssa kaupan tekeminen on vähintäänkin hengästyttävää. Yhden halvan tuotteen myymiseen joutuu käyttämään tuhottomasti aikaa. Pitää mittailla ja ottaa lisäkuvia vähän joka toiselle ostoa harkitsevalle. Sitten niitä varataan ja perutaan varaus ja sitten taas varataan. Osa vinkuu tuotteita ilmaiseksi, vaikka niissä on selvä hinta.

  Perinteisiä kirppiksiä on taas mielestäni ihan kiva kierrellä, mutta en niissä enää myy omia tuotteitani. Minulta on varastettu niin useasti juhlamekkoja ja muita kalliimpia tuotteita, että käteen on jäänyt toistuvasti vain paha mieli. Lisäksi perinteiselle kirpputorille tuotteiden myyntiin vieminen on aika aikaavievää.

  kirppikset

  Kirppismyyntiä netissä tyylillä

  Onneksi internettiä selatessani vastaani tuli koko perheen nettikirppiksen Vähänkäytetyn mainos. Juuri sellaista kirpputoria olin etsinytkin, sillä kaappimme pursuavat kaikenlaista vaatetta ja tavaraa mitä pitäisi saada myyntiin. Paljon vien niitä myös kierrätykseen, mutta osa olisi kiva myydä eteenpäin, jotta saisi vähän taskurahaa. Onnekseni sain sovittua Vähänkäytetyn kanssa yhteistyön, jossa ajatuksena oli, että kokeilen heidän palveluaan ja kirjoitan siitä rehellisen ja riisutun kirjoituksen teille. Mitään lisäämättä tai pois jättämättä.

  Nettikirppis

  Aivan ensimmäinen askel oli, että kirjauduin Vähänkäytetty palveluun. Sinne oli nopeaa kirjautua facebook-tunnuksilla ja pääsin heti hommiin. Aloinkin heti selailemaan eri kategorioihin merkittyjä tuotteita. Oli erityisen kiva juttu, että lasten urheilutarvikkeet löytyivät helposti, niitä kun pitää olla vähän väliä hankkimassa, niin tiedän jatkossa mistä katson ensimmäisenä.

  Myyntiprojektini starttasin ensin etsimällä kotoa ne tuotteet mitä halusin myydä. Tämän jälkeen kuvasin ne ja lisäsin kuvat ja tuotetiedot asiakastililleni ja lähetin lopuksi kaikkien tuotteiden tiedot tarkastettavaksi Vähänkäytettyyn. Otin tähän testimyyntiini vain 5 tuotetta, mikä onkin myynnin minimimäärä. Muutamien päivien päästä sain viestin, että tuotekuvat ja -tiedot on hyväksytty ja mukana tuli lähetyskoodit, joiden avulla sain lähetettyä tuotteet eteenpäin.

  Merkkasin teippeihin numerot, jotka olin tuotteilleni saanut ja kiinnitin teipit tuotteisiin. Kaikki myytävät tuotteet pakkasin laatikkoon ja laatikon kiikutin postiin. Miten helppoa se olikaan, verrattuna siihen, kun lähettelee tuotteita pitkin Suomea eri ostajille.

  kirppikset netissä
  Tuotteet valmiina matkaan

   

  Ja ei kun odottamaan…

  Odottelin noin 1,5 viikkoa ja sain uuden postin, että tuotteeni on tullut perille ja ne ovat nyt myynnissä. En ehtinyt edes Vähänkäytetyn sivuille katsomaan tuotteitani, kun ensimmäinen niistä oli jo myyty. Toisaalta, ei siellä tarvitse mitenkään aktiivisesti katsellakaan, koska kaikki omat tiedot näkyvät helposti kun kirjautuu sisään omilla tunnuksillaan. Sieltä voi kätevästi seurata myynnin tilannetta. Myyntituotot kerääntyvät omalle myyntitilille ja ne voi sieltä joko käyttää omiin ostoksiinsa tai sitten nostaa rahana.

  Minusta tuntuu, että minä suuntaan ostoksille Vähäkäytetylle.

  Oma suosikkikirppikseni on nyt löytynyt, perinteiset kirppikset voi nyt unohtaa

  Ehdottomasti parasta Vähänkäytetyssä on mielestäni se, että myyminen on anonyymiä. Minun ei tarvitse vastailla kenenkään kysymyksiin mitään. Toiseksi parasta on, että kaikista tuotteista pääsee eroon kerralla, eikä niitä tarvitse pyöritellä pitkin asunnon nurkkia odottaen sitä, että joku ehkä ostaa ne. Jos tuotteet eivät mene kaupaksi, ne palautetaan myyjälle tai ne voi vaihtoehtoisesti lahjoittaa hyväntekeväisyyteen. Kolmanneksi parasta on se, että kaikki sujuu helposti ja mutkattomasti. Kun elää kiireistä neljän pojan äidin arkea, niin tässä ei ihan kauheasti jää ylimääristä aikaa käydä viikkailemassa kirpputorilla vaatteita tai sopia sovitusta haluavien kanssa sopivia sovitusaikoja kotiinsa.

  kirppikset netissä
  Kirppikset ovat täynnä hyvää ja käytännöllistä tavaraa

   

  Nyt kun pääsin vauhtiin näiden viiden testituotteeni kanssa, niin aloin jo kaivelemaan kaapista myyntiin vähänkäytettyjä mekkojani. Niitä riittääkin myyntiin aika reippaasti, sillä olen vähän mekko friikki ja haluan aina seuraavaan juhlaan uuden mekon. Turhaan niitä säästelen kaapissani, että jos joskus vielä päälleni laittaisin. Laajennuskin alkaa olemaan sillä mallilla, että ehkä kesän jälkeen saamme muutettua uusiin tiloihin. Viimeistään silloin minun pitää käydä läpi kaikki lastenkin vaatteet ja tavarat. Siinä onkin sitten myymistä.

  Kevätsiivous alkakoot nyt omasta vaatekaapistani!

  Lue myös:

  Asiat, joita jään kaipaamaan pienissä pojissa

  Vastaa