• Tällainen on täydellinen perhe!

  Olimme kuopukseni Ollien kanssa kaupoilla ja etsimme hänen uuteen nukkekotiinsa asukkaita. Ollie toivoi löytävänsä isän ja äidin, sekä heille useampia poikalapsia. Tämä varmastikin siksi, että Ollie kasvaa vastaavanlaisessa perheessä. Kierreltyämme useita eri kauppoja aloin jo hieman tuskastumaan Ollien puolesta. Jokaisen kaupan leluvalikoimaan kuului vain yhdenlainen nukkekodin perhe. Se oli isä, äiti, poika ja tyttö. Mitään muuta vaihtoehtoa ei ollut saatavilla. Ei edes irtonukkeina.

  Pysähdyin miettimään miten Ollie mahtoi nähdä tilanteen. Hänen perheensä on veljiä täynnä, hän siis näkee tämän meidän perheemme kivana perheeenä, jollaisen hän haluaisi myös nukkekotiinsa asumaan. Miten pieni poika (tai saman kokenut tyttö) näkee sen, että kauppojen valikoima on täynnä vain yhdenlaista perhekuvaa? Uskovatko he pian, että koska heidän perheensä ei sovellu nukkekotiin, siinä on oltava jotain vikaa?

  Entäs sitten mainokset. Katsokaapa joskus huviksenne television mainoskatkon mainokset läpi, siellä 90% perheistä on äiti, isä, tyttö ja poika perheitä. Lapsia on aina kaksi ja he ovat hyvin usein eri sukupuolta keskenään. Onko kukaan koskaan miettinyt, että miten paljon nämä mainokset muokkaavat meidän ja lastemme ajatuksia siihen suuntaan, että kaikkien tulee aikuisena toivoa itselleen tiettyä perhemallia ja mitään muita malleja ei voi toivoa.

  Onko tämä ainoa täydellisen perheen malli?

  #täydellinenperhe

  Olemme Munakoisoni ja minä -blogin Jasminen kanssa jutelleet useastikin siitä kuinka paljon olemme saaneet molemmat negatiivista kommenttia perheidemme kokoonpanosta. Jasminella on yksi tyttö ja minulla neljä poikaa. Päädyimme taas kerran keskustelemaan aiheesta ja totesimme meitä molempia suunnattomasti ärsyttävän sen, että jokaisen perheen pitäisi näyttää samalta. Silloin päätimme tehdä asialle jotain. Joskushan tämäkin kupla pitää puhkaista! Tottahan toki on olemassa paljonkin perheitä joissa toivotaan aivan jotain muuta kuin yhtä tyttöä ja yhtä poikaa, ja on olemassa paljon myös perheitä, joissa saadaan jotain muuta kuin yksi tyttö ja yksi poika. On myös perheitä joissa on vanhempina kaksi äitiä tai kaksi isää. On perheitä, joissa ei ole lapsia lainkaan.

  Näin käynnistyi #täydellinenperhe tempauksemme, johon toivomme nyt sinunkin ottavan osaa. Koska oikeasti, täydellisiä perheitä on monenlaisia. Tempaus käynnistyi sillä, että päätimme kuvata erilaisia täydellisiä perheitä. Minun avukseni tempaukseen lähti mukaan tässä artikkelissa mukana olevat perhekuvat ottanut Espoossa toimiva valokuvaamo JanaPhoto. Perheiden sekä lasten kuvaamiseen tottunut kuvaaja Jana Virtanen oli heti mukana juonessa ja sainkin hänen kanssaan hyvät keskustelut aiheesta aikaiseksi.

  Poikien Äiti bloggaaja
  Minä ja Jasmin

   

  Keräsimme Janan kanssa kuusi erilaista perhettä kuvattavaksi ja näiden perheiden ja heistä otettujen kuvien avulla halusimme tuoda esiin sitä ajatusta, että täydellinen perhe voi olla mitä vain. Sitä ei määritä media, sitä ei määritä kauppiaat, eikä sitä määritä ihmiset meidän ympärillämme. Sen määritämme me itse.

  Tätä on täydellinen perhe

  perhekuvaus
  JanaPhoto
  perhekuvaus
  JanaPhoto
  perhekuvaus
  JanaPhoto
  perhekuvaus
  JanaPhoto
  perhekuvaus
  Janaphoto
  perhekuvaus
  JanaPhoto

  Lisää täydellisiä perheitä Munakoisoni ja minä blogissa

  Haastamme teidät kaikki muutkin muutamaan ajatusmaailmaamme siitä, että mikä on täydellistä! Annetaan lapsillemme mahdollisuus nähdä, että täydellisyyttä on monenlaista. Kaikkien ei tarvitse tehdä lapsia ollakseen täydellinen perhe, kaikkien ei tarvitse elää parisuhteessa tai saada kahta lasta ollakseen täydellinen perhe. Perheitä on monenlaisia ja kaikki yhtä täydellisiä.

  Ota osaa tempaukseen ja kerro muille, että sinun mielestäsi perheesi on täydellinen juuri tuollaisenaan kuin se on!  Jaa oman täydellisen perheesi kuva somessa hästägillä #täydellinenperhe 

  Kommentit

  1. Sari

   Hei! Jollyroomin sivuilta voi tilata nukkekotin poikia kahden kappaleen pakkauksessa 🙂

   1. Jonna

    Mahtavaa!!!! Kiitos tästä vinkistä!

  Vastaa