• Maailman paras road trip

  Paras road trip. Kaupallinen yhteistyö: PowerPark, Peurunka, Hupa pulmahuone

  Meillä on ystäväni Pauliinan kanssa tapana matkustaa joka kesä poikiemme kanssa autolla ympäri Suomea ja käydä kokemassa erilaisia juttuja uusissa kaupungeissa. Yritämme käydä aina vähän eri suunnalla Suomea, joskus joku suosikki juttu saattaa päätyä matkallemme toisenkin kerran. Kun pojat vähän kasvavat, niin ehkä matkat suuntavat jatkossa junalla Eurooppaan. Olemme pohtineet tätä vaihtoehtoa jopa jo ensi kesäksi.

  Autolla melkein 1000 kilometriä

  No ei ihan, mutta hyvin lähelle. Lähdimme matkaan maanantaina ja saavuimme kotiin torstaina. Kuten aina, niin minä ja pojat (poikia 4 kpl) lähdimme matkaan hyvin vähillä tavaroilla. Mukaan otimme vain poikien reput ja minulle yhden pienen kassin. Yhteensä meitä lähti matkaan kaksi äitiä ja viisi poikaa. Vielä emme tässä vaiheessa tienneet, että tästä tulee kaikkien aikojen paras road trip.

  Paras road trip
  Hip hei! Matkaan!

   

  Paras road trip

  Päivä 1.

  (Järvenpää-Lempäälä- Tampere)

  Tämän vuoden road trip käynnistyi maanantaina ja suuntasimme ensimmäiseksi Lempäälään. Lempäälä on aikaisemmin ollut pelkkä ohikulkukaupunki matkalla Tampereelle, mutta nyt saimme hyvän syyn pysähtyä sinne kokeilemaan uutta Lasten Hupa pulmahuonetta. Aivan juna-aseman vieressä sijaitseva pulmahuone oli jotain aivan uudenlaista meidän pojillemme ja tästä kokemuksesta intoutuneena Ossian haluaakin mennä seuraavaksi kokeilemaan ihan aikuisten pakohuonetta. Veljekset ja Pauliinan poika Juhani työskentelivät kivasti yhdessä ja saivat kuin saivatkin pulman ratkaistua. Pulmahuoneesta puhuttiin pitkään autossa sen jälkeenkin.

  Pulmahuoneessa on mukana myös pelinohjaaja

  Lisää pulmahuoneesta tietoa Poikien Testiryhmässä

  Lempäälästä suuntasimme Tampereelle, jossa kylmä viimainen sää ei houkuttanut kovastikaan minkäänlaiseen erityistoimintaan. Kävimme kurkkaamassa uutta Ratinan ostoskeskusta ja mukaan tarttui Ollien pitkään haaveilema paljettipaita mikä vaihtaa väriä. Niin hieno! Nyt sitä pidetään päällä koko ajan. Yövyimme Tampereellla hotellissa, herkuttelimme ja katselimme televisiota illan. Ja minä valvoin tapani mukaan liian pitkään.

  Katseltiin kenttää, missä minä olen lapsena ja nuorena kisannut usein

   

  kääntökuva paitakääntökuvapaitakuvaa vaihtava paita

  Päivä 2.

  (Tampere-Alahärmä)

  Starttasimme aamulla auton kohti Alahärmää, missä meitä odotti poikien pitkään odottama PowerPark. PowerParkkiin on vinguttu jo useita vuosia, mutta jostain syystä emme ole saaneet aikaiseksi lähteä sinne aikaisemmin. Nyt mietin vain, että miksi? Autossa istuminen kannatti, sillä perillä odotti aivan mielettömän upea huvipuisto, keskellä kaunista luontoa.

  powerpark

  Isommat pojat juoksivat heti huvipuistoon ja me äidit kävimme pienten kanssa viemässä tavarat leirintäalueella sijaitsevaan KELO huoneistoomme. Huvipuistoaikaa meille jäi yli 6 tuntia ja se riitti paremmin kuin hyvin koluamaan kaikki laitteet läpi monta kertaa. PowerParkissa kaikki laitteet on kätevästi sijoitettu niin, että laitteesta toiseen siirtyminen ei vie juurikaan aikaa. Ja MITÄ LAITTEITA!!! Apua oikeasti. Joko olen tullut vanhaksi tai sitten ihan oikeasti laitteet olivat ihan omaa luokkaansa. Menimme Pauliinan ja Ossianin kanssa Junkkeriin ja en hengittänyt koko kyydin aikana yhtään. Ossian oli aivan fiiliksissä ja me äidit shokissa. Puuvuoristorata oli myös aika hurjan vauhdikas.

  Lue myös: Testiryhmä PowerParkissa

  powerpark

  huvipuisto

  powerpark

  Ollie ei tuttuun tapaansa uskaltautunut oikein mihinkään. Pienille oli kyllä kivoja laitteita, mutta hän on niin arka, että tyytyi katselemaan muiden hurvittelua. Teekuppeihin menimme kaikki yhdessä, Ollie kainalooni porautuen.

  Yövyimme huvipuiston vieressä sijaitsevalla leirintäalueella. Pojat pulahtivat illalla uimaan alueen uima-altaaseen ja sen jälkeen siirryttiin kaikki lämmittelemään huoneistomme omaan saunaan. Illalla saunan jälkeen katselimme huvipuistolaitteita ja nautimme auringonlaskusta omalla terassilla. PowerParkkiin ehdottomasti ensi vuonna uudestaan, mutta pidemmäksi aikaa! Seuraavan päivän rannekkeet kun saisi jo edullisemmin. Alueelta löytyisi myös minigolfia, uima-allas, karting-rata japaljon muuta. Ne jäivät meiltä tällä kertaa valitetttavasti kokematta.

  leirintäalue powerpark

  yöpyminen powerpark

   

  Lue myös: Road Trip pienten poikien kanssa

  Päivä 3.

  (Alahärmä-Peurunka)

  Koska kyse oli road tripistä, oli meidän pakko hyvästellä PowerPark ja jatkaa matkaa,  Onneksi meitä odotti taas jotain uutta ja jännittävää, sitä oli ainakin poikien mielestä ehdottomasti pohjoismaiden pisin sisävesiliukumäki, kokonaiset 130 metriä. Suuntana oli siis Peurunka ja kylpylähotelli.

  Heitimme tavarat heti huoneistoomme joka sijaitsi lähellä rantaa ja pojat testasivat sängyt tyynysotaa leikkimällä. Lähdimme kiertelemään luonnonkaunista Peurungan aluetta. Sää ei antanut myöten lähteä uimaan uimarannalle, mutta se ei kauaa poikia harmittanut sillä he näkivät ulkoa pitkääkin pidemmän  kylpylän vesiliukumäen.

  peurunka perheelle

  Perheloma Peurunka
  siellä se vesiliukumäki pilkottaa

  Päätimme käydä syömässä viimeisen kokonaisen road trip päivän kunniaksi vähän hienommin ja istuimmekin kylpylähotellin upeassa maisemissa sijaitsevaan ravintolaan ja pidimme hauskoja puheita toisillemme. Niistä ei sen enempää, mutta hauskaa oli! Pojat jo hinkuivat kylpylään ja ruuan jälkeen sinne kirjaimellisesti juostiin!

  Peurunka kylpylähotellin kylpylä oli söpö ja tunnelmallinen. Pojille sieltä löytyi kaikki tarpeellinen. Pitkä liukumäki, nopea liukumäki ja esterata. Äideille löytyi poreallas, joten kaikki olivat tyytyväisiä. Lilluimme altaissa yli 3 tuntia ja Ollie ihmetteli jo pois lähtiessämme, miksi hänen sormensa ovat “rosoiset”. 🙂 Ihana ilta, punaposkiset ja väsyneet lapset nukkumaan ja me Pauliinan kanssa istuimme iltaa ja rupattelimme pitkälle iltaan.

  Päivä 4.

  (Peurunka-Jyväskylä-Lahti-Järvenpää)

  Aamun paras hetki oli rauhalliset aamukahvit huoneistomme parvekkeella. Pojat köllottelivät ja katsoivat aamupiirrettyjä. Saimme nukuttua tosi hyvin, koska huoneistossa oli kaksi erillistä makuuhuonetta ja me aikuiset nukuimme vuodesohvalla olohuoneessa. Tilaa oli vaikka muille jakaa ja pojat saivat sisällä jopa piilosleikit aikaiseksi.

  poikien äiti jonna

   

  Tukevalle hotellin aamupalalle ja vielä pieni kierros upeassa luonnossa. Pojat etsivät karhuja, äidit toivoivat, että niitä ei löydy. Starttasimme auton, kiitimme Peurunkaa ja jatkoimme matkaamme Jyväskylään. Jyväskylässä kävimme ihastelemassa ystävämme pientä 2kk vanhaa tyttöstä.

  Jyväskylästä emme saaneet kuvaa, koska satoi ihan kaatamalla. Päätimme siis jatkaa matkaa suoraan poutaisimmille seuduille. Lahden kohdalla kirkastui ja pysähdyimme ihastelemaan livemusiikkia torille. Ollie suunnisti meidät myös syömään road tripin viimeisen aterian, jonka jälkeen ajoimmekin kotiin nukkumaan.

  Lahti keskusta

  Väsynyt, mutta onnellinen matkaväki sai taas roppakaupalla uusia muistoja takataskuunsa. Ihana road trip ja suosittelemme samaa reittiä muillekin pääkaupunkiseudulla asuville.

  Vastaa