• Liikuntaa ilman pakkoa, jokaisen lapsen oikeus

  Kaupallinen yhteistyö: SuperPark

  Minulla on neljä liikkuvaista poikaa, heidän liikunnan määrä vuorokaudessa ylittää helposti nykyiset lasten liikuntasuositukset. Suositusten mukaan lasten olisi hyvä liikkua vähintään 3 tuntia päivässä, meillä liikutaan varmaan 10 tuntia päivässä. Liikunnan määrän vastuu on vanhemmilla, mutta siinä meitä auttaa myös varhaiskasvatus ja koulut.

  Kuinka paljon teillä muilla liikutaan vuorokaudessa?

  Liikuntasuositukset: Liiku.fi

  sparkkaus
  Oscar sparkkaa kieli ulkona 🙂

  Meidän jokaisella pojalla on vähintään yksi urheiluharrastus. Se on meidän perheen oma sääntö. Olemme kuitenkin huomanneet, että vaikka Oscar onkin kovin liikunnallinen (poika numero 3), ei hän niinkään viihdy ohjatussa urheilussa. Hän ei pidä kilpailemisesta, eikä oikein ole joukkueurheilija. Oscar on kuitenkin tärkeä saada liikkeelle ja mahdollistaa hänelle joku urheiluharrastus missä hän voi liikkua omalla tavallaan. Liikkua ilman pakkoa.

  Pelkästään kivaa liikuntaa

  Oscar on nyt innostunut sparkkaamisesta. Hän on käynyt myös telinevoimistelussa, mutta se on nyt kesätauolla ja liikuntaa olisi kuitekin hyvä harrastaa myös kesällä. Tietysti käymme pyöräilemässä, uimassa ja pelaamassa sulkapalloa, mutta sellainen omaehtoinen tekeminen onnistuu vielä paremmin sparkkaamalla tilassa missä on siihen hyvät mahdollisuudet.

  Oscarin ketteryys on kehittynyt valtavasti kun hän on rohkeasti tehnyt kuperkeikkoja, heittänyt kärrynpyörää, kävellyt käsillään, hyppinyt trampalla, roikkunut köysissä ja tasapainoillut laudalla. Oscar on hieman innostunut parkouristakin, kun on päässyt kokeilemaan sitä rajattomasti SuperParkissa.

  Ei liikunnan tarvitse pojillakaan aina olla sitä kisaamista. Välillä on kiva liikkua vain liikunnan ilosta. Poikia on erilaisia, kaikki eivät edes pidä kisaamisesta. Oscar on silmin nähden helpottunut tästä liikuntamuodosta, jossa liikkua voi omaan tahtiin ja kukaan ei vertaile hänen suoritustaan edellisen suoritukseen. On myös kivaa päästä liikkumaan yhdessä perheenä.

  sparkkaus
  Äidin ja Oscarin yhteisjumppa 🙂

   

  Oscar tykästyi niin paljon SuperParkissa liikumisesta, että piti syntymäpäivänsäkin siellä.

  Mitä on Sparkkaus?

  Kuukausi sitten haimme Poikien Äideissä perhettä joka olisi kiinnostunut Sparkkaamisesta. Hakijoita oli paljon, mutta vain yksi perhe pääsi mukaan tähän juttuun. Sparkkaavan perheen tarkoitus on yksinkertaisuudessaan sparkata niin paljon kuin ikinä vain jaksavat yhden kesän ajan. Sparkkaus on omaehtoista liikuntaa mikä tapahtuu inspiroivassa ympäristössä. 

  Meidän valitsemaan sparkkaavaan perheeseen kuuluvat isä Juha, äiti Heidi 34v ja lapset: Samuli 14v, Emilia 12v ja Jesse 3v. Säännöllinen harrastus löytyy vain Emilialta, joka ratsastaa ja käy muutenkin ahkerasti tallilla. Muiden perheenjäsenten musiikki- ja liikuntaharrastukset ovat epäsäännöllisempiä. Sparkkauksesta tuli perheelle siis kiva yhteinen juttu ja he ovatkin käyneet paljon yhdessä tai erikseen sparkkaamassa.

  Perheen äidin, Heidin mielestä on ollut kiva huomata, että vaikka teinit kotona nahistelevat keskenään milloin mistäkin ja viihtyvät enemmän omissa oloissaan, niin Superparkissa viihtyvät yhdessä sulassa sovussa ja löytävät yhteistä tekemistä. Äitikin uskaltautui kokeilemaan lasten kanssa skuuttausta. 🙂 SuperPark sopii hyvin koko perheelle.
  sparkkaus
  sparkkaus
  Ja ei kun sparkkaamaan kaikki muutkin.

  Vastaa