• Poikani, tiedä tämä tytöistä

  Poikani olet vielä kovin pieni, leikit nerf-pyssyilläsi ja painit trampoliinilla veljiesi kanssa. Pusuttelet minua ja haluat nukkua kainalossani yösi. Sinulle muut tytöt eivät näyttele vielä mitään osaa elämässäsi. Sinulla on kavereina niin tyttöjä kuin poikiakin, mutta et osaa vielä erotella tyttöjä ja poikia mitenkään erilaisiksi. Eikä sinun tarvitsekaan, noin on täydellisen hyvä.

  Mutta tulee vielä se aika, kun tytöt alkavat kiinnostamaan sinua erilailla kuin pojat. Se aika, kun joku erityinen tyttö laittaa pienet perhoset vatsassasi liikkeelle ja tuntuu, että poskillesi nousee puna aina kun näet sen tytön. Se aika, kun ajattelet tyttöä lakkaamatta ja äidin sylin sijasta kaipaisit lähelle tyttöä. Tiedä poikani silloin tämä tytöistä.

  Lue myös: Kirje tulevalle minälleni

  pieni poika
  Ollie vielä niin pieni ja viaton

  Tiedä tämä tytöistä

  Sinulla ei ole siskoja, joten olen äitinäsi ensinäkemyksesi naisista. Älä hyvä poika ota mallia valintaasi minusta. Toivon, että löydät toisenlaisen tytön kuin mitä minä olen. Arvoja voisit minulta napata mukaasi, mutta muuten valitse helpompi ja tasaisempi tyttö. Ihan itsesi takia.

  Ole yhtä hyvä tytölle kuin isäsi on minulle, niin pärjäät oikein hyvin. Osoita tytölle, että hän on sinulle tärkeä, mutta älä ripustaudu tyttöön. Pidä omat ystäväsi ja sukulaiset lähelläsi, vaikka olisitkin ihastunut palavasti. Koskaan ei tiedä kauanko ihastuksesi tyttöä kohtaan kestää. Eikä tietenkään toisinkaan päin. Ystävät ja suku ovat kantava voima läpi elämäsi.

  Olet ollut onnekas, kun olet nähnyt kotonasi täydellisen tasa-arvon naisen ja miehen välillä. Kaikissa perheissä ei välttämättä ole asiat kuitenkaan yhtä hyvin. Tytön perheestä huolimatta voit tuoda suhteeseenne näkemystä siitä, miten hienoa on, kun perheen nainen ja mies ovat tasa-arvoisia. Kumpikaan ei määrää toista aikuista ja kotityöt ja palkkatyöt sovitaan yhdessä niin, että ne ovat molempien mieleen. Lapset hoidetaan yhdessä, ellei yhdessä toisin haluta.

  Tytöt ovat kaikki erilaisia, niin kuin te pojatkin olette. Toinen tyttö tykkää herrasmiesmäisestä kohtelusta. Hän toivoo, että avaat hänelle ovet, autat takin päälle ja maksat treffit. Toinen tyttö taas voi kokea ne loukkaavaksi. Sinun ei kuitenkaan tarvitse olla ajatustenlukija. Toimi siten, miten sinusta on oikein ja hyvä toimia. Tyttö varmasti osaa avata sitten suunsa jos kokee, että ei halua sinun toimivan tietyllä tavalla.

  Jotkut tytöt haluavat muokata pojasta itselleen täydellisen poikaystävän. Älä lähde siihen peliin mukaan. Jos et kelpaa sellaisena kuin olet, niin silloin kyseessä on väärä tyttö sinulle. Oikea tyttö tykkää sinusta juuri sellaisena kuin olet ja sinulle sopiva tyttö on myös täydellinen sinulle omanlaisenaan.

  Jos sinulle tulee tyttöystäväksi tuittupäinen tyttö, ole vahva takaisin. Kukaan ei loppujen lopuksi jaksa kynnysmattoa katsella loputtomiin. Erilaisuudet voivat tasapainottaa toisiaan, mutta parisuhteessa ei ole toisen tehtävä tasoittaa koko ajan toisen mielentiloja. Jos taas sinulle tulee herkkä ja ajatteleva tyttöystävä, herkisty ja ajattele hänen kanssaan. Ole itsesi, mutta lue ja tue myös toista. Ota huomioon ja rakasta. Juttele ja kuuntele…siis oikeasti kuuntele!

  Tytön mielentilat ja luonne saattavat heittelehtiä kuukautiskierron mukaan. Ota se huomioon, mutta kuten kaikkien ihmisten kanssa, älä hyväksy kuitenkaan ikävää käytöstä sinua kohtaan koskaan. Ei ole tekosyitä käyttäytyä inhottavasti. Meillä kaikilla on syitä olla huonommalla tuulella aina välillä…väsymys, surut, hormonit, kiire, mutta me itse valitsemme miten käyttäydymme toisia ihmisiä kohtaan. Niin naiset kuin miehetkin.

  Ymmärrä, että tyttö tarvitsee tilaa, ymmärrä, että tyttö tarvitsee ystäviään. Ymmärrä, että myös sinä ansaitset kaikki samat asiat. Loppujen lopuksi, kun löydät sen oikean tytön, on hän sinun paras ystäväsi, sielunkumppanisi ja toinen puoliskosi. Ei parempi puoliskosi, vaan yhtä hyvä puoliskosi.

  Rakkaudella Äitisi

  Lue myös: Hyvän anopin tunnusmerkit

  Ps. mielensäpahoittajille tiedoksi. Tämä on fiktiivinen teksti pojalleni. Tätä ei ole oikeasti yhdellekään pojalleni annettu, eikä anneta. Tässä on vain lähinnä kirjoitettu omia ajatuksiani. Tiedän hyvin, että poikani voi myös valita elämänkumppanikseen miehen, tiedän myös, että hän saattaa valita elää yksin, tiedän myös, että poikani ei välttämättä elä seurustelusuhteisiin asti. Teidän myös, että kaikki tytöt eivät ole samanlaisia, eivätkä kaikki pojat, eivätkä kaikki ihmiset, eivätkä kaikki laamat. Tiedän myös, että haluan silti kirjoittaa tämän jutun juuri näin. 🙂

  Kommentit

  1. Meiju

   Aika paljon käytätte kuvia facebookissanne ja myös täällä nettisivuilla, joihin teillä ei ole käyttöoikeuksia. Onko käynyt mielessä, että se on rikos? Kunhan kerron.

   1. Jonna

    Nyt en oikein ymmärtänyt tätä palautetta? Olemme hyvin tarkkoja siitä, että jokainen kuva mitä julkaisemme (missä tahansa) on lupien mukainen. Tässäkin artikkelissa on oman kuvaajamme ottama kuva ja toinen kuva on kuvapankista, jossa se on erikseen merkitty: ”Vapaaseen kaupalliseen käyttöön, nimeämistä ei vaadita.” Näihin lupa-asioihin kannattaa vähän perehtyä, jos ne on vielä hakusissa. Yksikään menestynyt yritys ei harrasta moista vilppiä, olet ehkä tarkoittanut palautteesi jollekin toiselle yritykselle?

  2. marsa vääräkangas

   On historiallinen fakta, naiset monesti päätyivät giljotiin tai roviolle, ei perillisiä ! Tänäpäivänä, 2019, en usko että meistä kukaan haluaa horjuttaa järjestelmää jonka oikeasti naiset ovat luoneet kilpailunhalussaan toisiaan kohden ja huomanneet että kukko tunkiolla on hyväksi, luo tasapainoa. Heh, äly on siellä kuka sitä käyttää. <3 !

  3. Konna

   Koska tuo jälkikirjoitus oli niin hyvä ja kattava, niin täytyi mieli pahoittaa jostakin muusta. Tsemppiä!

  4. Tingeling

   Aivan mahtava kirjoitus. Ja viisas, positiivinen mutta samaan aikaan realistinen. Jonna, saat varmasti joskus hyvän miniän, ehkä useamman 😀

   1. Jonna

    Mä niin toivon, että saan huippu miniät. Olen silti myös päättänyt, että vaikka en saisi, niin pojilleni en heidän kumppaneitaan arvostele. Omani olen valinnut ja pojat valitsevat omansa 🙂

  5. Terhi

   Aivan huippu kirjoitus! ❤

   1. Jonna

    Kiitos!

  Vastaa